Foreldrenes og elevenes nettverk i Bergen kulturskole

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Foreldre som en reell ressurs
Advertisements

Fra prøving og feiling til
Elever som ressurs i kulturarbeidet på Kolnes skole
ABC FOR KLASSEKONTAKTER
FAU Berger Skole Barbro Nordland Johannessen, FAU leder
MEDLEM AV SKOLENS SAMARBEIDSUTVALG
Opplæring for representanter i skolemiljøutvalget
FAU ved Sten-Tærud skole
Et fellesorgan for alle foreldre med barn i grunnskolen i Kristiansand
DU HAR INFLYTELSE SOM KLASSEKONTAKT SOM FAU-REPRESENTANT
Foreldrekontakter Ved arbeidsutvalget i FAU Utarbeidet av Arly Hauge Presenteres onsdag av Birgitte Engestøl.
Tips og råd for praktisk kompetansearbeid
Motivasjon og begeistring. Foreldre er viktige i skolen
Velkommen til Osloskolen og Nordstrand skole!
Elevråds Styre Teamråd Stab K-Gruppe IB ST MDD MK EL BA
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE 11.SEPTEMBER 2013 Stikkord og dato.
VELKOMMEN TIL VIK SKOLE
Skolens styringsform Driftsstyre FAU Klassekontakter Alle foreldrene
Felles foreldremøte Ellingsrudåsen skolene 21
FAU Møte 3. september 2013 Velkommen Registrering ved døren.
Ingjerd, Beate, Kristin, Arne Olav
”Programfag til valg” En nyskaping innen yrkes- og utdanningsveiledning?
FORELDREUTVALGET FOR GRUNNOPPLÆRINGA, FUG
Organisering og arbeidet i kommunene
Hva er en foreldrekontakt?
Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4
«Vi har lyktes!» Roar Brekken, leder Stjørdal KFU.
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
STRATEGIPLAN LILLEHAMMER-SKOLENE
FAU - Lysarkene ligger på MEDLEM AV FAU - HVA NÅ? - Hva gjør FAU? - Hvordan jobber FAU? - Hvorfor har vi FAU? Alle foreldre som.
Nittedal 19. sept
Velkommen til Osloskolen Skolestart 2014/2015
Velkommen til Godlia skole Skolestart Skolens visjon: "Et trygt sted å være og et godt sted å lære"
Hvorfor foreldremedvirkning?
Foreldrekontaktenes rolle
Møte med klassekontaktene
Motivasjon = Begeistring Tillitsvalgte foreldre er viktige i skolen!
Lokal arbeidstidsavtale
Klassekontakter Fire foreldrekontakter på hvert trinn. Det er ønskelig at alle gruppene er representert. To foreldrekontakter er fast i Fau og to er vara.
Velkommen til Varden skole Program i kveld
Foreldreråd og elevråd i kulturskolen Foreldrekontakter og elevtillitsvalgte er rekruttert: Hva nå! Vi reflekterer over utfordringer og muligheter. organisering.
Informasjonsmøte Foreldrekontakter Tirsdag 26. september 2006.
Førskoledag 15. juni Hordvik skole
Å høre til – Et lag rundt eleven
Vår, 2013 FAU LASSA SKOLE. Agenda Velkommen Generelt om foreldrearbeidet ved Lassa skole Informasjon om arbeidsgruppene Fordeling på gruppene FAU LASSA.
Vi leker, vi lærer , vi trives!!
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Visjon for bergensskolen: «Kompetanse for alle i mulighetens skole»
Skolestart ”Da klokka klang” Foreldremøte for foreldre/foresatte til nybegynnere høsten mai mai 2010.
Kommunalt foreldreutvalg KFU Et fellesorgan for alle foreldre med barn i grunnskolen i din kommune.
Foreldrenes betydning for elevenes læring Thomas Nordahl
Velkommen til FAU Sammen skal vi: Jobbe for et godt skolemiljø Ta initiativ til sosiale aktiviteter for elevene Informere og høre alle foreldre om aktuelle.
ETABLERING AV ET LOKALT FUB Østre Toten Kommune 1.
Velkommen til FAU - møte
ER SINE BARNS FØRSTE OG VIKTIGSTE LÆRERE
Mål for skoleåret – «indremedisin»
Foreldreengasjement ved Lassa Skole
Skole/hjem-samarbeid
Teinå skoles hjemmeside.
Lærerik bruk av læringsteknologi «Skoleår»
Oppstart SU Jevnakerskolene
Kjære foreldre Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
ABC FOR FORELDREKONTAKTER
Informasjon om FAU (Foreldrerådets arbeidsutvalg) og klassekontakter
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Høyenhall skoles plan for bruk av Skoleplattform Oslo
Samarbeid hjem – skole (en veileder)
Tilhørighet, kunnskap og glede!
Hva er en foreldrekontakt?
Kurs for klassekontakter Rossabø skole
Utskrift av presentasjonen:

Foreldrenes og elevenes nettverk i Bergen kulturskole Visjon: Alle foreldre og elever anerkjennes som ressurs i samarbeidet med skolen om elevenes læring og utvikling.

Fra og med skoleåret 2008-09 vil kulturskolen etablere struktur for brukermedvirkning i form av elevråd og foreldreutvalg. Modellen er lite utprøvd i kulturskoler. Derfor vil vi bruke noe tid på å utvikle systemet. Som utgangspunkt bruker vi samme modell som grunnskolen. Målet er aktiv brukermedvirkning i all kulturskolevirksomhet. Dette inkluderer å utnytte elever og foreldre som ressurs i skolen. For å lære mer om foreldrenes rolle i grunnskolen: se http://www.fug.no

På informasjonsmøtet 1. uke i skoleåret velgers foreldrekontakter i de respektive grupper. Elevene velger sine tillitsvalgte på samme måte. En gruppe kan f eks være en dansegruppe, et kor, en teatergruppe, osv. Det kan også være elevene som har felles lærer og undervisningsdag. Målet er at alle lærere skal ha minst en foreldrekontakt og en elevtillitsvalgt å samarbeide med. Alle foreldre med barn i kulturskolen har rett til å bli foreldrekontakt. Alle elever i kulturskolen har rett til å bli tillitsvalgt, men det kan være fornuftig å velge elever med noen års erfaring i kulturskolen.

Lærerne tar initiativ til at valgene gjennomføres, men lærerne har ikke ansvar for hvordan valgene foretas. De tillitsvalgte elever og foreldre ved hvert enkelt senter kan organisere møter etter ønsker og behov. Foreldrekontaktene på gruppenivå er de viktigste foreldrerepresentantene i skolen. Foreldrekontaktene arbeider på gruppeplanet, og det er der grunnlaget for samarbeid mellom hjem og skole blir skapt.

Sentrale oppgaver: Holde god kontakt med elevene og vurdere hva foreldrene kan gjøre for å utvikle et godt miljø i gruppen. Bidra til god dialog og samarbeid i planlegging og gjennomføring av skoleåret. Delta i forbindelse med planlegging, tilrettelegging og gjennomføring av forestillinger, utstillinger, konserter osv. Foreldrekontaktene har mandat til å delegere oppgaver til alle foreldre i gruppen. Ha kontakt med alle involverte og ivareta elevers og foreldres interesser. Sørge for at nye foreldrekontakter blir valgt ved start av neste skoleår og at disse blir informert om sine oppgaver. 

Lærerne innrapporterer navn på tillitsvalgte elever og foreldre samtidig med timeplanene innen 1. september. Når listen er klar vil rektor invitere alle tillitsvalgte foreldre til et foreldreforum. Her skal det velges et arbeidsutvalg (FAU) samt 2 representanter og 2 vara representanter til kulturskolens driftsstyre. På samme måte vil alle tillitsvalgte elever bli samlet for å velge et elevråd samt 2 representanter og 2 vara representanter til kulturskolens driftsstyre. Valgene for ett år av gangen.

I kommunikasjonen mellom lærergruppe, elevgruppe, foreldregruppe oppfordrer til bruk av it`s learning et kommunikasjonsverktøy våre elever behersker godt. Kulturskolens FAU og elevråd er brukernes talerør overfor kulturskolen og ett av kulturskolens talerør overfor bevilgende myndigheter.

Lærer, elev, foreldre i samarbeid: Hvem har ansvar for hva? Bruk gjerne dette skjema i utvikling av modeller for samarbeid og ansvarsdeling: Lærer Elever Foreldre Ukentlig undervisning Sosiale tiltak Semesterplaner Forestillinger/konserter/utstillinger/oppvisninger Instrumenter, kostymer, utstyr Markedsføring / Rekruttering P=Planlegge, U=Utføre, A=Assistere, E=Evaluere, D=Delta, S=Styre, O=Observere, I=Inspirere, osv

Hvorfor Bystyret har opprettet driftsstyre med brukerrepresentasjon Dialog mellom leverandør og mottaker Alle involverte parter må bli sett og hørt samt få delta i planarbeid Politisk lobby i forbindelse med f eks budsjettbehandling Gjennomføring av praktiske oppgaver i forbindelse med arrangement

Gevinst av gode brukergrupper Dialog Involvering Ansvarliggjøring Identitet og tilhørighet Tilpasning og utvikling

Oppgavefordeling Kulturskolens lærere Skriftlig forslag til aktivitetsplan ved semesterstart Legge premissene for konserter, forestillinger osv Sørge for inspirerende og god undervisning Planlegge og tilrettelegge for god informasjon Legge til rette for ekstraordinære opplevelser som helgeseminar, konsertbesøk, tur og lignende. Tillitsvalgte foreldre Uttale seg om aktivitetsplan ved semesterstart Sørge for praktisk og teknisk assistanse i forbindelse med konserter, forestillinger osv Bidra til en positiv sosial ramme om aktiviteten. Hjelpe til med praktiske oppgaver om nødvendig.(Rigge opp og ned undervisningsrom: dansematter, stoler og pulter osv.) Bidra til å spre informasjon i foreldregruppen og dyrke dialogen med læreren Bidra med praktisk hjelp til organisering og gjennomføring av ekstraordinære opplevelser.