Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tilhørighet, kunnskap og glede!

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tilhørighet, kunnskap og glede!"— Utskrift av presentasjonen:

1 Tilhørighet, kunnskap og glede!

2 Samarbeid på 4 nivåer Din elev – foreldre/kontaktlære/lærer
Trinnet – foreldrekontakter Skolen – foreldrerådet, FAU, SU, SMU Kommunalt - KFU

3 Foreldrekontakt Å være tillitsvalgt som foreldrekontakt er en viktig oppgave! Bidra til klassens sosiale plan. Trinnet må velge en FAU-representant som er med å påvirke FAU. Må ikke være klassekontakter.

4 Taushetsplikt Minner om taushetsplikten
(Forvaltn. loven § 13). Denne gjelder: Alle tilsatte på skolen Foreldre som sitter i råd og utvalg. Foreldrekontakter Personer som er frivillige hjelpere på skolearrangement. Viktig: ha gruppefokus.

5 Oppgaver for foreldrekontaktene:
Være kontaktperson for foresatte/elever og talsperson mot skolen. Ivareta elevers og foreldres interesser når det oppstår saker som gjelder hele gruppa. Bidra til å utvikle et godt miljø i gruppa. Ha god kontakt med alle foreldre i gruppa og formidle ideer og synspunkter til de rette instanser. Legge fram saker som FAU vil høre foreldrenes mening om (Facebook?). Sørge for å inkludere nye foresatte. Planlegge deler av foreldremøtene sammen med kontaktlæreren.

6 Hovedmål for skole-hjem samarbeid
Å få alle foreldre til å involvere seg i skolens arbeid og innhold, fordi vi vet at det har stor betydning for HVERT BARNS TRIVSEL OG UTVIKLING Erfaringer viser at svært mange foreldre er opptatt av: At barnet trives på skolen At skolen er fri for mobbing og plaging – og er et trygt og godt sted å være

7 Innspill til foreldremøter
Foreldre med barn i samme alder har mange felles utfordringer. Leggetider, innetider om kvelden Mediebruk (mobiltlf., pc, spill) Rammer for fødselsdagsfeiring Kjøpepress

8 Sosiale aktiviteter Godt med foreldre som engasjerer seg!
Hyggelig for store og små. Det må være noen årlige felles arrangementer for trinn og trinn. Arrangementer barna ser frem til og inkluderer alle! Sosialt for de voksne?

9 Nulltoleranse mot mobbing Mobbingens dynamikk

10 Utestengning psykologiske mekanismer

11 Klasseledelse, arbeid med læringsmiljø, friminutt og overganger
Vi ønsker å lære av hverandre SMART oppvekst Garderobevakter. Fokus på ansvar og respekt Forsterka tilsyn Aktiv tilsyn Er det noen som går alene? Er det noen som ikke forholder seg til skolens regler? Er det noen som ikke hører etter beskjeder?

12 Konflikthåndtering - Hvordan kan du som forelder bidra?
Husk på at konflikt er naturlig og uunngåelig. Husk at det er forskjell på sak og person. Ikke vær naiv, heller ikke i forhold til hva barnet ditt selv bidrar med. Snakk fra egen banehalvdel. Vis tillit til at barna kan ordne opp selv. Vær en lyttende støtteperson.

13 Læring Fokus på faglig utfordring for alle
Vurdering for læring – elevmedvirkning HOPP-læring som variasjon og for å fremme læring Dysleksivennlig kommune

14


Laste ned ppt "Tilhørighet, kunnskap og glede!"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google