Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Informasjon om FAU (Foreldrerådets arbeidsutvalg) og klassekontakter

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Informasjon om FAU (Foreldrerådets arbeidsutvalg) og klassekontakter"— Utskrift av presentasjonen:

1 Informasjon om FAU (Foreldrerådets arbeidsutvalg) og klassekontakter
Nygårdslien skole 2018

2 Med ambisjon om et godt skolemiljø for våre barn ☺
Skolen gjør en viktig og god jobb, men det kan bli enda bedre dersom foreldre bidrar- derfor har vi ordningen med klassekontakter og FAU. På Nygårdslien skole har vi valgt å ha en klassekontakt og en FAU representant fra hver klasse. Disse velges årlig. FAU Nygårdslien skole ønsker et godt samarbeid mellom FAU representanter og klassekontakter.

3 FAU FAU er hjemlet i opplæringsloven kapittel 11.
Alle foreldre som har barn i skolen, er medlemmer av skolens foreldreråd. Foreldrerådet velger et arbeidsutvalg som er foreldrestemmen overfor skolen. FAU skal blant annet sikre reell medvirkning fra foreldre ha medansvar for at elevenes læringsmiljø er trygt og godt FAU skal representere alle foreldre ved skolen og bidra til at samarbeidet mellom hjem og skole er godt. Kilde: fug.no. Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG) er et nasjonalt utvalg for og med foreldre som har barn i skolen. FAU er hjemlet i opplæringsloven kapittel 11.

4 Eksempler på hva FAU kan ta opp og arbeide med:
Jobbe for et godt skolemiljø (Innemiljø, utemiljø, psykososialt miljø, læringsmiljø). Ta initiativ til sosiale aktiviteter for elevene. Samarbeide med elevrådet,rektor, lærere, SFO- leder og klassekontakter. Delta i Samarbeidsutvalg (SU) og Skolemiljøutvalg (SMU). Informere og høre alle foreldre om aktuelle saker. Arrangere samlinger for foreldre og lærere. Uttale seg om relevante saker fra/til kommunen eller skolen (feks.ordensreglement, Trygg skolevei, trafikksikkerhet o.s.v.) SU: Samarbeidsutvalg SMU: Skolemiljøutvalg

5 Organisering av FAU arbeidet på Nygårdslien
FAU har møter stort sett 1.onsdag i hver mnd. FAU har 4 arbeidsgrupper: Styret: Har det overordnede ansvaret for driften av FAU. Aktivitetsgruppen: Arrangerer bla. juleverksted, julekino, julegrøt, kulturkveld, foreldeforedrag. Skoledriftsgruppen: Jobber med skolemiljøsaker og håndterer kvalitetsoppfølgingen i samarbeid med skolen og Bergen kommune. Trafikk- og ressursgruppen: Arrangerer refleks- og trafikkaksjon og jobber for trafikksikkerhet i nærmiljøet. Håndterer også “diverse -saker” som ikke faller inn under andre grupper. Informasjon legges tilgjengelig på Facebookside: “Info fra FAU Nygårdslien” …I tillegg til skolens internettside.

6 Klassekontakter Klassekontakten er representant for foreldrene til barn i samme klasse. De er bindeleddet mellom foreldrene i klassen og skolen/kontaktlæreren. Klassekontakten skal samarbeide med kontaktlæreren og evt. de andre lærerne om å skape et godt klassemiljø. Klassekontakten oppfordres til å være initiativtaker til arrangementer, som feks: Vennegrupper, brettspill kveld på skolen, lommelykt- eller refleksorientering, kveldsmat med bål i Kanadaskogen, utekino, turer, jul- og sommeravslutning, etc. Ved Nygårdslien skole har klassekontaktene visse særskilte oppgaver i tilknytning til ulike FAU arrangement, se årshjulet i neste side.

7 Årshjulet MÅNED AKTIVITET MERKNAD August
Foreldremøte med bla. valg av FAU representanter og klassekontakter. FAU representanter og klassekontakter skal velges hvert år; en fra hver klasse. Avtroppende representant er ansvarlig for å informere om ordningen/ansvaret og besørge valg. 5. september Konstituering av nytt FAU på første FAU møte. Gjennomføres etter første foreldremøte. Valg av leder, nestleder, kasserer og referent. Sammensetning av arbeidsgrupper. Uke 43 Oktober Refleksaksjonen og trafikkaksjon FAU er ansvarlig for gjennomføring. Klassekontakter må hjelpe til med å få tak i frivillige foreldre til trafikkvakter. November Desember Juleverksted for 1-4 klasse 4 des Julekino 5-7 klasse 5 des Julegrøten (samme dag som kirkebesøket) Juleavslutning FAU er ansvarlig for gjennomføring av juleverksted og julegrøt. På juleverkstedet må klassekontakter (1-4.kl) hjelpe til med å få foreldre til å bake kake/lage mat, samt stille hjelpere. På julegrøten må samtlige klassekontakter hjelpe til med å få foreldre til å servere. Juleavslutningen gjennomføres annenthvert år av skolen, der FAU og klassekontakter må støtte, og annenhvert år av klassekontakene. Januar 26. Februar Foreldreforedrag FAU er ansvarlig for gjennomføring. Foredrag med aktuelt tema, med innlagt hyggelig kaffe-/snakspause. 20. Mars Kulturkveld for alle klassetrinn FAU er ansvarlig for gjennomføring. Klassekontakter må hjelpe til med å få foreldre til å bake /lage mat, samt stille vakter. April Mai 17. mai feiring 5.klasse er ansvarlig for gjennomføring, FAU skal støtte. Klassekontakter må hjelpe til med å få foreldre til å bake kake/lage mat. Juni   Sommerfestival Skolen ansvarlig for gjennomføring, FAU skal støtte. Klassekontakter må hjelpe til med å få foreldre til å bake/lage mat.

8 Nå skal det velges en klassekontakt og en FAU representant fra hver klasse
Dersom dere vil være flere som samarbeider om vervet så vær så god. Samtlige nyvalgte FAU representanter og klassekontakter bes snarest sende følgende på mail til FAU-leder Navn, telefonnummer og adresse Hvilken klasse du tilhører Om du er klassekontakt eller FAU representant


Laste ned ppt "Informasjon om FAU (Foreldrerådets arbeidsutvalg) og klassekontakter"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google