LISBET BERGEN KUL på Kringlebotn

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvor står vi Hva gjør vi Hvor går vi
Advertisements

Elever og sosiale medier
Hva sier de offentlige styringsdokumentene?
Teknologi i klasserommet
Tilpasset opplæring i praksis Ved Espen Schønfeldt
HVORFOR VELGER ELEVEN Å DELTA NÅ?
Ny hverdag - nye utfordringer
Nina K. Vøllestad Avdeling for helsefag Institutt for helse og samfunn Det medisinske fakultet TRANSFORMASJON AV VITENSKAPELIGE TENKE -, ARBEIDS- OG VURDERINGSMÅTER.
Web-publisering som alternativ presentasjonsform i sykepleieutdanningen NVU konferanse 13.Mars 2006 Gjertrud Husøy Høgskolen Stord/Haugesund.
Den digitale hverdag Diskusjonsspørsmål
Utviklingsprosjekt Region nord Mål for dette året • Finne et interesseområde/tema ( 3-4 samarbeider) • Planlegge undervisningen med grunnlag.
Vurdering av nettstedet ”Paper online” Et midt på treet greit nettsted om resirkulering av papir!
• Innledning • Del 1 Faglig og digidaktisk status i fremmedspråk • Del 2 Ny Undervisnings og vurderingspraksis • Konklusjon.
Blikk på ikt •Handler om data •Design og layout •Programvare •Handler om utstyr •Handler om nye ting og gagets •Handler om folk •Vanlige.
Godt verktøy er halve jobben
Helseforum – 27. Januar 2004 Allan Andreassen Februar 2004.
Bård Ketil Engen & Leikny Øgrim
Vi var på et kurs i Sverige i hele klassen vår i uke 3, det var Mora videregående skole. Skolen var stor med mange elever, SVERIGE.
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Digital kompetanse i studiet og praksisopplæringen •Produksjon av sammensatte tekster inkludert digitale presentasjoner (tekst, bilde, lyd, video, animasjon)
Hvorfor øker bruken av spesialundervisning? Driverne bak økningen i bruk av spesialundervisning i grunnskolen.
Lesing av fagtekster Nordre Modum ungdomsskole
STASJONSUNDERVISNING
Oslo kommune Utdanningsetaten Stovner videregående skole BRUK AV IKT I LÆRINGSARBEIDET Hvordan fungerer IKT som pedagogisk verktøy/hjelpemiddel ved Stovner.
Språk og læring Digital kompetanse. 1.Mot elevers grunnleggende ferdigheter - hvordan studentene skal forholde seg til det 2.Studentenes perspektiv, deres.
Læring av grunnleggende ferdigheter!
Den autentiske læringsdialogen
Berit Bratholm : BREDBÅNDSPROSJEKTET DIGITALE MAPPER OG SAMARBEIDSLÆRING.
VEIEN VIDERE FOR DIGITAL KOMPETANSE? 1.Kultur for læring 2. Forutsetninger for endring 3. Hva er oppnådd?
Oppgave i nettkommunikasjon Samarbeid mellom HiHm og HVe.
En beskrivelse av IKT i skolen Sett fra en lærers ståsted
Lærerne og prosjektet Tilpasset norskopplæring med felles læreplan i norsk Spørreundersøkelse til lærere ved noen utvalgte skoler i Oslo høsten 2005.
FYR ved Skedsmo vgs - Knutepunktskole
Hjelp! Jeg skal undervise i IT 2!
Didaktiske analysekategorier
Nettbasert læringssystem Evaluering av LUVIT i bruk ved HiO
Fleksibel læring for straffedømte IKT som verktøy, læringsmiljø og sosialiseringsfaktor i utdanning av straffedømte Foreløpig evaluering Leikny Øgrim Høgskolen.
Den systemteoretiske analysemodellen Levanger 20. – 21. april 2006
Informasjon til skolens ansatte om skoleprogrammet VIP
Merete Aagesen Silje Oksavik Guro Maaø Nilssen Ketil Lønnum
Berit Bratholm BREDBÅNDSPROSJEKTET DIGITALE MAPPER OG SAMARBEIDSLÆRING.
Skolens digitale tilstand og ITU-monitor
Læring med IKT i skole og bibliotek Multifunksjonelle læringsressurser og interaksjon, læring og læringsmåter En presentasjon.
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
Workshop Wiki/ Blogg Wiki. Hva er en wiki? wiki betyr fort, rask, hurtig, hastig (Hawaii) et personlig publiseringsverktøy gratis, åpent for.
Prosjektsamarbeid eDialog24 og Telehuset. Telenor Telehuset AS 100% eid av Telenor i eget AS Mer enn 10 års erfaring i markedet Markedsleder på SMB og.
Lysekrone fra sykkelhjul til lysekrone
EN ARENA FOR DIGITAL UTVIKLING
Sammensatte tekster ?.
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
Åpne læringsmiljøer- kunnskapskonstruksjon mellom verktøy, elever og lærere. Resultater fra LAVA Læring Ingvill Rasmussen, InterMedia, UiO.
Drop-In metoden i skolen
Høgskolen i Oslo Den digitale hverdagen – fagdag for de uavhengige forlagene Valg og vurdering av digitale læringsressurser Vibeke Bjarnø, IKT-seksjonen,
Førskoledag 15. juni Hordvik skole
Myter – organisasjon og ledelse i barnehagen
Arbeidsplan for 7. Trinn Hva vi ønsker å gjøre for elevene:
Vi vet at alle kan. Alle elever kan lære trass ulike forutsetninger.
Lesing og lesestrategier
DIGITAL SKOLE HVER DAG Mattias Øhra. Hvor er vi i norsk skole ift. IKT? Digitale skiller:  Forskjeller mellom elever  Forskjeller mellom klassetrinn.
Kort om meg  Har jobbet fast i barnehage siden 2006  Begynte på førskolelærerutdanningen i 2011, og fullførte i 2014  Begynte da å jobbe som daglig.
 Velkommen som foresatt.  Velkommen som samarbeidspartner.  Stolte av skolen vår. Håper det smitter.  57 elever så langt. Et veldig levende tall…
Motivasjon og læring gjennom aktivitet Et inquiry- og casebasert opplegg for 1P og 1PY Marit Kalstø og Tor Arne Mjølund Kristiansand katedralskole Gimle.
Det digitale skolebiblioteket om å utvikle digitale bibliotektjenester til elever og lærere i grunnskolen.
Innskoling på Sørbø VELKOMMEN.
Hvordan knytte refleksjon til faglitteratur?
Ny vri Kany, Lene og Mona.
Hvordan knytte refleksjon til faglitteratur?
«Bare bok gjør ingen klok»
Studentenes skriveprosess – må hodet alltid bli så «tungt og tomt»?
Elevintervju B – Samarbeid
Utskrift av presentasjonen:

LISBET BERGEN KUL på Kringlebotn Læring med IKT i skole og bibliotek HiB. HiO. UiO 2004-2007

Ulikt fokus Jostein: Fokus på læringsressursen og tilgang til teknologi (Norskverkstedet, lenkesamling m.m ). Hvordan fungerer de, hva kan endres? Integrering av barns ideer og tanker i læringsressursen. Ture: Fokus på nettressursen, tilrettelegging for læring i skolen? Ida: Fokus på enkelteleven i skolekonteksten. Hvordan blir mening mottatt, fortolket og produsert når elever gjør erfaringer med web-baserte læringsressurser. Hva fremmer og hva hindrer interaksjon, læring og holdning til undervisning? Arild Wærness (video-opptak)

Fellesfokus / kontekst og rammer for undervisningen: Fysiske rammer for data i skolen PCer på datarom, i klasserom, nærhet til annen aktivitet m.m.?

Fellesfokus / rammer: Nye læreplaner, utfordringer. Lærer elevene grunnleggende ferdigheter med bruke av data? Hvordan lærer de med data? Uttrykke seg muntlig Lese Uttrykke seg skriftlig Regne Bruke digitale verktøy

Delta og observere lærernes planlegging Møter med skoleleder Fellesfokus: Hvordan undervisningen organiseres, lærernes praksis og perspektiver, skoleledernes syn på lærerrollen, foreldres holdninger m.m. Intervju med lærere Delta og observere lærernes planlegging Møter med skoleleder Presentasjoner på foreldremøter Spørsmål til elevene om PC bruk hjemme

Metode Hvor, når, med hvem? Hva ser vi etter. Hvordan samler vi data? Hvordan bearbeider vi data?

Datainnsamling? Media- etnografisk metode : Kunnskapsinteresse: Både mennesket og media. Prosessuelle studier, hvordan skape mening? Symbolske prosesser. Sosiale situasjoner. Holistisk tilnærming Uttrykksformer Observere/notere, intervju/spørsmål, video/analyse, utskrift av tekster/analyse. Sammenstille disse.

Forskerrollen: Instruerer, observerer, filmer, noterer, prater med, hjelpe……..

Medieverktøy Norskverkstedet Egypt Fotokurs Møte med mennesker Myter og magi Lenkesamling Tema Norge-100år Spørsmål: Innhold og organisering /navigasjon. Hvordan introduseres temaene, instruksjonsark, muntlig veiledning, frihetsgrader og lignende.

Eks. Fotokurs på norskverkstedet Instruksjonsark / jobbet to og to. Veiledening fra voksne Elevprodukter lagt på nettsiden Elevene svarer på spørsmål Hva lærte elevene?

Hva lærer elevene ved bruk av data? FOTOKURS Hva lærte du? At vi skulle holde kamera nærmere enn en halv meter foran tingen vi fotograferer og vi må ikke riste på kamera. Jeg lærte at ingenting måtte røre seg bak bildet når jeg skulle ta bilde. Også jeg lærte at det ikke måtte bli for rotete bak bildet også masse annet. Vi må ikke langt ifra når vi tar bilder. Jeg lærte ingenting. Jeg lærte at bildene ikke ble gode hvis man sto for nært det man skulle ta bilde av. At vi må ha avstand. Jeg lærte å ta fine bilder. Jeg lærte mye om nærbilder og litt om hvordan vi skal ta bilder (eks. ute på jordet og ikke i bur). Jeg lærte at bare en liten bil kunne være i veien for motivet. Jeg har lært å bli en nesten-nesten god fotograf.

Eksempel: Elevsvar. Om oppgaven, om forhold til hjemmesfæren. Hva synes du om oppgavene på PCen i dag? Det var gøy å jobbe med PC. Det var kjempegøy å gå inn på PC. Jeg syntes det var gøy med oppgaven på PC i dag. Det var kjedelig. De var gøye fordi det var så mye å gjøre der. Det var gøy. Det var gøy når vi skulle finne ut hvordan vi skulle få fine bilder. Jeg syntes oppgaven på dataen i dag var litt gøy. Jeg synes oppgaven på dataen var gøy fordi det var mange gøye og litt spennende oppgaver og bilder. Jeg synes oppgaven på PC var gøy fordi jeg lærte mer om å fotografere. Det var en gøy oppgave. Jeg synes det ar kjempegøy å gjøre oppgavene på dataen. Det var kjempegøy. Det var gøy på PC i dag. Jeg synes det gikk bra. Det har vært gøy, veldig gøy. Har du tenkt å gå på www.norskverkstedet.no hjemme? Jeg vet ikke om jeg tør det. Kanskje Jeg vet ikke for vi har ikke internett. Nei. Nei fordi jeg ikke har internett. Ja kanskje Ja kanskje. Mest sannsynlig. Jeg har tenkt å gå inn på www.norskverkstedet.no Ja kanskje. Jeg har tenkt å gå inn på siden hjemme. Ja jeg tror det. Ja det har jeg. ---- Det har jeg. På tross av alt dette skal jeg ikke gjøre det hjemme. Jeg lærer det heller av pappa og onkel Kjetil (aldri stol på skolen!)

Elevene lærer Om fag og tema Om å bruke data Om å samarbeide

Hva lærer lærerne og forskerne? Om pedagogisk bruk av digitale verktøy Om elevenes møte med data Om muligheter for bruk av data i skolen