ZIPPYLÆRERE – Hvordan kan skolen bruke deres kompetanse ved kriser og uforutsette situasjoner? Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvor står vi Hva gjør vi Hvor går vi
Advertisements

Teknologi i klasserommet
-ikke bare for zippylæreren…
Ekstern skolevurdering Sandnes skole,
-ikke bare for zippylæreren…
UTDANNING FOR BÆREKRAFTIG UTVIKLING
Samarbeid mellom skole og hjem
PALS – Skoleomfattende tiltaksmodell
Unge & Rus eies og driftes av: KoRus-Nord Kompetansesenter rus, Nord-Norge Unge & Rus er utviklet i et samarbeid mellom KoRus-Nord Høgskolen i Bergen.
Motivasjon og begeistring. Foreldre er viktige i skolen
Presentasjon av LP-modellen
Velkommen DET ER MITT VALG Et utviklingsprogram for arbeid
Motivasjon i et sosiologisk perspektiv
Foreldresamarbeid Kan vi gjøre det enda bedre ?
Kapittel 9: Utdanning i Norge
ZIPPYS VENNER Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.
Levanger kommune enhet Relasjonelle faktorer i læringsmiljøet Bunntekst 1 Materiell for helhetlig arbeid med læringsmiljø, U.dir, StåstedsanalysenElevundersøkelsenForeldreundersøkelsenFaktorer.
God oppvekst – styrket satsing på barn og unge i Sande og Vestfold
SKOLEÅRET Vurdering For Læring
Dagens tema Opplæringsloven § 5-4 presiseringer
MØTE FOR SKOLELEDERE TEMA: REKTOR OG SKOLELEDELSENS ROLLE I PEDAGOGISK UTVIKLINGSARBEID – MED UTGANGSPUNKT I VURDERING FOR LÆRING.
Forventninger til oss som skole:
Bokpresentasjon Bergen
Ungdomstrinn i utvikling - Ressurslærersamling
Hvordan skolene møter prosjektet: Tilpasset norskopplæring med felles læreplan i norsk…. En spørreundersøkelse til skoleledere i Oslo høsten 2005.
PROGRAMFAG TIL VALG NOEN SMAKEBITER...
Programfag til valg Et individuelt tilpasset opplegg.
Digital kompetanse - for hvem og hvordan?. Digital kompetanse Nå nytter det ikke lenger å vente på at det skal gå over. PFDK er her og er kommet for å.
STRATEGIPLAN LILLEHAMMER-SKOLENE
RUD SKOLE.
Mosjøen 4.mai 09 Kjell Amundsen 1 Kommunikasjon og Sosial kompetanse Dialogkonferanse Mosjøen Kjell Amundsen.
-ikke bare for zippylæreren…
ZIPPYS VENNER Du står fritt til å gjøre denne presentasjonen mest mulig til din egen. Legg gjerne til konkrete bilder og tekst du ønsker å ha med, og du.
Hvordan gjøre skoleundervisningen bedre?
Foreldrenes betydning for elevenes læringsutbytte
Velkommen til Osloskolen Skolestart 2014/2015
Samkommunestyret – Kunnskapsløftet v/Tone Volden Rostad Kunnskapsløftet er en ny og omfattende reform av hele grunnopplæringen. Visjonen er å.
Kampen skole Vår visjon:
Skolens verdisyn Elevsyn Lærings- syn Foreldre-samarbeid
Det viktige samarbeidet
LP-modellen fra et rektorperspektiv
SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.
Høgskolen i Oslo IKT-revolusjonen i mitt lærerliv! Digitale presentasjoner i eget arbeid Forelesning for A05 Hanne Christensen Monica Johannesen.
Modul 1 Modul 1. Kapittel 1.7. Kultur: Lærende felleskap.
Førskoledag 15. juni Hordvik skole
LÆRENDE NETTVERK - KØBENHAVN 2008 REKTORUNDERSØKELSEN 2007 Erik Eliassen, LU/HVE Jan Sivert Jøsendal, ILS/UiO Ola Erstad, PFI/UiO.
Relasjonsbasert klasseledelse Haugalandet
S TILLER TØFFERE KRAV TIL SKOLEELEVENE Side
Hva er viktig for elevers læring?
Samarbeid med frivillig Organisasjoner  Det å flytte og etablere seg på nytt er spesielt belastende for barn og unge som må lære et nytt språk, beherske.
 Velkommen som foresatt.  Velkommen som samarbeidspartner.  Stolte av skolen vår. Håper det smitter.  57 elever så langt. Et veldig levende tall…
Two Teachers En kort innføring til foreldre. Hva er Two Teachers? En av tidenes største norske studier på utdanning. På initiativ fra Kunnskapsdepartementet.
Utruste til et godt liv gjennom trygghet, kunnskap og humør
Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Kompetanse for manfgfold
Innskoling på Sørbø VELKOMMEN.
Mål for skoleåret – «indremedisin»
Skolebasert kompetanseutvikling
Skole- hjem samarbeid.
Fra kunnskap til handling
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Lærerik bruk av læringsteknologi «Skoleår»
Møte for foresatte til høstens 8.klassinger 2018
Oppgave 6 Side Sett inn riktig form av substantivet. Du velger selv et ord som passer inn i sammenhengen. Bilde:
Velkommen til Heggedal skole
Skolebasert kompetanseutvikling
Sosial kompetanse og psykisk helse.
Samarbeid hjem – skole (en veileder)
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Psykososialt skolemiljø
Utskrift av presentasjonen:

ZIPPYLÆRERE – Hvordan kan skolen bruke deres kompetanse ved kriser og uforutsette situasjoner? Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn

KRISE Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn Krise er en hendelse som overvelder barnet fordi tillærte mestringsstrategier ikke fungerer der og da, eller fordi barnet ikke har lært adekvate mestringsstrategier. Derav også behovet for krisehjelp som innebærer å gi støtte, opplegg for bearbeiding og læring. Raundalen og Schulz 2006

Beredskapsplaner og kriseteam Hva med skolens egne planer og eierforholdet til dem? Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn Fra intervjuer med skoleledere og lærere; Rektorene uttrykker at de har god beredskap. Lærerne usikre – over halvparten kjente ikke til hvilke kriseplaner skolen har utarbeidet og de var usikre på hvor de var oppbevart. Nasjonal sorgreaksjon (tsunamien) – Lærer uttaler; OK med direktiv. Men hva med de daglige sorgene? Barn som mister foreldrene sine for eksempel …. Raundalen og Schulz 2006

HVA ER KRISEPEDAGOGIKK? Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn Krisemestring Konstruktive mestringsstrategier gjennom omsorg, støtte og utfordringer Sorghåndtering Kunnskapsformidling Opplæringsloven §9a benevnes som tilpasset opplæring - tilrettelegge for positiv og konstruktiv læring for barn/unge i krise Terapeutisk effekt Finne ord, setninger og fortellinger som rydder, ordner og arkiverer det som en håndtert fortid.

KRISEPEDAGOGISK MODELL Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn Uttrykksfasen; læreren legger til rette for et trygt samtaleklima, elevene får ordet. Faktafasen; Sortering, moderering og supplering av fakta, læreren tar ordet, elevene får spørre Handlingsfasen; Videre bearbeiding, elevene får mulighet til å vise solidaritet og konstruktivt engasjement. Oppfølgingsfasen; Lærer følger opp elever som virker spesielt berørt. I samråd med foresatte vurderer lærer kontakt med PP-tjenesten. Raundalen og Schulz 2006 Raundalen og Schulz 2003

Ingen oppskrift! Hva kan gjøres på egen skole? Enkeltbarn, gruppe, alle elevene,foreldrene, lærerne, ledelsen, skolehelsetjenesten, PP-tjenesten, beredskapsteam Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn