Samarbeid mellom skole og hjem

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Elevenes rettigheter og plikter
Advertisements

Samarbeid mellom skole og hjem
FORELDREMEDVIRKNING I SKOLEN
Foreldremøte 1.trinn ELLINGSRUDÅSEN skole
Foreldrekontakter Ved arbeidsutvalget i FAU Utarbeidet av Arly Hauge Presenteres onsdag av Birgitte Engestøl.
Bli kjent dag ved Korsgård skole – onsdag 4.juni 2014
INNFØRING AV NY LÆREPLAN – UTFORDRINGER BÅDE FOR FORELDRE OG SKOLE
Motivasjon og begeistring. Foreldre er viktige i skolen
Ansvar og prosesser i skolen
Kontaktmøte for Vg Del 1: Samling i kantina med informasjon fra rektor og Elevtjenesten (rådgivere, PPT, helsesøster og miljøarbeider) Del 2:
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE 11.SEPTEMBER 2013 Stikkord og dato.
Levanger kommune enhet Relasjonelle faktorer i læringsmiljøet Bunntekst 1 Materiell for helhetlig arbeid med læringsmiljø, U.dir, StåstedsanalysenElevundersøkelsenForeldreundersøkelsenFaktorer.
VURDERING.
Verktøy i arbeid med kvalitetsvurdering
Elevenes læringsmiljø og skolens brede mandat
LOFSRUD SKOLE Lofsrud skole Kunnskap - muligheter - trivsel
Felles foreldremøte Ellingsrudåsen skolene 21
Læringsmiljø Bunntekst.
Elevundersøkelsen 5. – 7. trinn Motivasjon og innsats Vår 2011Vår Motivasjon (interesse for å lære) Grønn 1.2 Innsats Grønn 1.3 Lyst.
Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4
Kunnskapsløftet Innføring : Trinn og Vg. 1
Læring gjennom arbeid, engasjement og trivsel. Dersom skolen skal fungere godt forutsettes ikke bare at elevene kjenner hverandre, men at også foreldrene.
Nittedal 19. sept
Foreldrenes betydning for elevenes læringsutbytte
Hvorfor foreldremedvirkning?
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTER HØSTEN MED FOKUS PÅ KUNNSKAP OG GLEDE.
Hvorfor foreldremedvirkning?
Kampen skole Vår visjon:
Skolens verdisyn Elevsyn Lærings- syn Foreldre-samarbeid
Motivasjon = Begeistring Tillitsvalgte foreldre er viktige i skolen!
Det viktige samarbeidet
LP-modellen fra et rektorperspektiv
FAU-møte 7. januar 205 Samarbeid skole-hjem.
Godt læringsmiljø  - Punktlighet  - Har med nødvendig utstyr og læremidler  - Følger opp arbeid som skal gjøres Lavt fravær  - Følger rutiner for melding.
FORELDREMØTE NYE 8. TRINN ÅSTVEIT SKOLE 23. April 2013
Hva er viktig for elevers læring?
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
VELKOMMEN TIL ÅS VIDEREGÅENDE SKOLE Ås videregående skole – et mangfoldig læringsfellesskap der vi gjør hverandre gode.
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Foreldremøte Høsten STAVANGER KOMMUNE Jeg skal si litt om: ■ Skole-hjem-samarbeid ■ Gjensidige forventninger ■ Trivsel – læring – mestring – motivasjon.
Velkommen til informasjonsmøte for foreldre / foresatte til elever i Vg 2 3. september 2014.
Aust-Lofoten videregående skole1 RUNDSKRIV UDIR – Individuell vurdering i grunnskolen og videregående opplæring etter forskrift til opplæringslovens.
DU kan gjøre en forskjell – for egne og andres barn! Engsjement – motivasjon – begeistring.
Foreldremøte 8. trinn Ansatte Ledelsen skoleåret : Erik Nielsen, vikarierende rektor Per Steinar Røed, avdelingsleder Kent Gunnar.
Velkommen til informasjonsmøte for foreldre / foresatte til elever i Vg1 11. september 2013.
VURDERING Forskrift til Opplæringsloven, § 3
 Fra 1. august starter vi innskolering av de nye barna på SFO.  Alle vil få mail om oppstart på SFO.  Der er to valg av SFO plass.  Dersom barnet.
Foreldre og skole - Forventninger -. Mål for skole/ hjem samarbeid Samarbeid skole/hjem skal bidra til størst mulig læringsutbytte for alle våre elever.
Foreldrenes betydning for elevenes læring Thomas Nordahl
Foreldremøte Kvernevik skole September NY ORGANISERING AV SKOLEDAGEN Ny organisering av skoledagen Inneværende skoleår prøver vi ut ny organisering.
Velkommen til Hafrsfjord Vi kan, vi vil, vi får det til!
ER SINE BARNS FØRSTE OG VIKTIGSTE LÆRERE
Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Hole ungdomsskole Visjon: TRYGG, KREATIV OG UTVIKLENDE FOR ALLE.
Utruste til et godt liv gjennom trygghet, kunnskap og humør
Velkommen til informasjonsmøte for foreldre / foresatte til
Skole- hjem samarbeid.
1.-4.trinn Foreldremøte Eydehavn skole - august 2017.
Velkommen til foreldremøte!
23. November 2017 Skolen fyller 50 år !
ELEVENES ARBEIDSMILJØ
Velkommen til Teglverket skole! Foreldremøte høsten 2017
Trygt og godt skolemiljø
Oppstart 1. trinn Velkommen Diverse info om skolen Om elevgruppa
Velkommen til Heggedal skole
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Samarbeid hjem – skole (en veileder)
Elevenes rettigheter og plikter
FORESATTEMØTE 1.KLASSE 4. Juni 2019.
Gjeldende regelverk om vurdering
Utskrift av presentasjonen:

Samarbeid mellom skole og hjem -et vesentlig bidrag til skolens læringsmiljø (Nordahl)

Forskning viser: Det er sammenheng mellom læringsmiljø og skolens eget bidrag til elevenes skoleprestasjoner Skoler med spesielt godt læringsmiljø har gode læringsresultater. (Bakken 2009)

Foreldrene er viktigst! Foreldrenes forventninger til skoleprestasjoner har sterkest innvirkning på elevers motivasjon og innsats. Dernest foreldrenes interesse for skolearbeid hjemme og på skolen, leksehjelp og dialog om skoleframgang (Hattie 2009) Det foreldrene gjør hjemme er 6 ganger viktigere enn det som skjer på skolen( ved 7-årsalder) Foreldrenes oppfølging utgjør en forskjell for barn og unge sin skolegang!

Gjeldende rett Opplæringen i skolen skal være i samarbeid og forståelse med hjemmet (§1-1) Foreldrene har hovedansvaret for oppdragelsen Skolen har ansvaret for opplæringen - faglig innhold - arbeidsmåter - organisering av opplæringen - at elevene får tilfredsstillende utbytte av opplæringen Skolen har ansvar for å samarbeide med foreldrene om opplæringen for å skape forståelse for arbeidet som gjøres. En nødvendig forutsetning er at foreldrene deltar aktivt.

§ 20-1 Formålet med foreldresamarbeid Skolen skal sørge for samarbeid med heimen. (opl.|1-1 og § 13-3d) Foreldresamarbeid skal ha eleven i fokus og bidra til eleven sin faglige og sosiale utvikling. Begge elementene er viktige for elevens motivasjon og trivsel. Et godt foreldresamarbeid er en viktig ressurs for skolen for å styrke utviklingen av gode læringsmiljø og skape læringsresultater som bl.a. fører til at flere fullfører videregående opplæring.

§ 20-3 Foreldresamarbeid i grunnskolen Skolen skal holde kontakt med foreldrene gjennom opplæringsåret. Skolen skal i starten av hvert opplæringsår holde et foreldremøte der foreldrene får informasjon om - skolen - innholdet i opplæringen - foreldremedvirkning - rutiner mm

Foreldre har rett til: 2 planlagte utviklingssamtaler i løpet av året. Innhold: - Hvordan eleven arbeider til daglig - Eleven sin kompetanse i fagene - Utvikling i lys av §1-1, generell del og prinsippene i opplæringen. - Klargjøre hvordan skolen og hjemmet kan samarbeide for å legge til rette for elevenes læring og utvikling. - Eleven kan delta i samtalen med foreldrene. Fra fylte 12 år har eleven rett til å delta.

Informasjon som foreldre skal ha: Varsel om elevens fravær (udokumentert) Varsle dersom - det er fare for at det mangler grunnlag for karakterer i fag, orden og oppførsel - det er fare for at eleven får karakteren nokså godt eller lite godt i orden eller oppførsel Informasjon om eleven og foreldrenes rettigheter og plikter etter opplæringsloven og forskriften. Annen viktig informasjon om eleven (bidrar til dårlig psykososialt miljø, bråker, ikke finner seg til rette) med mindre det er underlagt taushetsplikt (helsemessige forhold)

FORVENTNINGER TIL SKOLE - HJEM SAMARBEID KIRKEBY SKOLE

Dere som foresatte kan forvente fra skolen at: Hele personalet arbeider for å skape trivsel og trygghet for elevene Alle elever møtes med ansvar, omsorg og respekt Elevene skal merke en positiv atmosfære på skolen De voksne hjelper elevene med å løse konflikter og forebygger/hindrer mobbing Det er god kvalitet på den opplæringen elevene får Elevene får tilpasset opplæring. Opplæringen evalueres kontinuerlig sammen med elevene Vi gir god informasjon til hjemmene gjennom: – Årsplaner og temaplaner – Ukeplaner – Fellesskriv fra administrasjonen - Skolens hjemmeside – Foreldremøter minst 2g/år – Utviklingssamtaler med elever og foresatte 2g/år - Skriftlig tilbakemelding

Skolen forventer av foreldre/foresatte at dere: Har forventninger til elevene om at de skal yte sitt beste Viser interesse for elevenes læringsarbeid. Hjelper eleven med skolearbeid og skolegang Hjelper barna å komme tidsnok på skolen Sørger for at eleven har med nødvendig utstyr (bøker, pennal, gymtøy, riktige klær) Sørger for at eleven har med mat Holder kontakt med klassestyreren/kontaktlæreren til barnet Tar kontakt med skolen dersom dere er misfornøyd med noe