Menighet i bevegelse En prosjekt- presentasjon. Prosjektets målsetting Bidra til å forstå og svare på de utfordringer det er å være misjonerende kirke.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.
Advertisements

”Fortet” på Gudeberg Et lavterskeltilbud for alle skolens elever og
“Fra ord til liv” Februar
Fra ord til liv Mars 2011.
1 Tittel på foredraget Navn foredragsholder Tid og sted Hvordan kan vi forstå menighetsutvikling i norsk folkekirke? Harald Hegstad Bergen 2. februar 2010.
Trygge organisasjoner
Elevenes røst 3 Omar Mekki, IMTEC.
Gratis webinar med emili nova montana kirkegaard
Fra ord til liv August 2012.
Med et nyfødt barn i våre hender
Den digitale hverdag Diskusjonsspørsmål
Fra Ord til liv November 2009 “Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24).
MUV i Asker menighet Årsmøtet 28. april MUV I Asker menighet • 4. september 2012 besluttet Asker menighetsråd at vi skulle delta i prosjektet Menighetsutvikling.
RÅDGIVERROLLEN Refleksjon over rådgivers roller og funksjoner.
Menighetsutvikling – hva og hvordan?
Tips og råd for praktisk kompetansearbeid
1 Tittel på foredraget Navn foredragsholder Tid og sted Teologiske perspektiver på menighetsutvikling Harald Hegstad 4. mars 2009.
HER ER VI NÅ Visjonære tanker.
Religioner og livssyn i dag
Hva er aktivitet og deltakelse?
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan

Fra ord til liv januar 2010 Fra 18. til 25. januar feirer man i mange land i verden uken for bønn om kristen enhet, mens i andre land legges denne feiringen.
Smittende tro Det kommende året vil vi fokusere på: Hvordan…
Menigheter I Forvandling Brobygging mellom menigheten og vår tids kultur gjennom evangelisasjon – fra begivenhet til prosess.
Startkurs rådgivere 30 min. om Karrieresenter Telemark:
Historie og ideologi.
Styrket fellesskap Første samling 20. oktober 2009 Melhus bedehus 19:30 Kaffe 20:00 Vi starter presis 22:00 Takk for i kveld.
1 Tittel på foredraget Navn foredragsholder Tid og sted.
Min Problemløsningsbok Navn: ____________________________________ Slik ser jeg ut (tegn eller lim inn bilde):
TROSOPPLÆRINGSPLAN FOR RØNVIK MENIGHET
Diakoni og trosopplæring
Se Verden – Se Livet.
Bokpresentasjon Oslo.
Elevundersøkelsen 2008 Resultater Sauda Vidaregåande skule.
Avdeling for sosionomutdanning
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Kirken har fått en ny plan for diakoni, en plan som gjelder fra 1. 1
Fra ord til liv Fra ord til liv februar 2012 februar 2012.
Desember 2013 “fra ord til liv” ”Og må Herren la kjærligheten dere har til hverandre og til alle mennesker, få vokse seg rik og stor!” (1. Tess 3:12)
‘Fra ord til liv’ November 2012 «Den som elsker meg, vil holde fast på mitt ord, og min Far skal elske ham, og vi skal komme og bo hos ham.» (Joh 14,23)
En multimedia presentasjon
12 Reflekterende lesing.

det første ordforrådet
1.Blir Gud æret gjennom det? 1Kor 10:31 2.Kommer jeg til å skamme meg over å gjøre dette når Herren kommer tilbake? 1Joh 2:28 3.Er det ”av verden”?Joh.
I dag snakker vi om psykiske problem:
Hva vil vi med planverk og menighetsutvikling i Den norske kirke Jens-Petter Johnsen Kirkerådets direktør.
Strilatun, Seim 5.Februar 2010
Smittende Tro Del Vær deg selv.. Pausebilde.
Problemet og løsningen:
Kurs i leiing Kommunikasjon.
Kommunikasjon JOHARI Tilbakemeldinger Aktiv lytting og åpne spørsmål
Møte med det norske arbeidsmarkedet.
Undervisningsopplegget
Forhold til ledelse/styrer Hvor fornøyd/misfornøyd er du med: Styrer som personalleder? Styrer som administrativ leder? Styrer som leder for den pedagogiske.
Disippel-overføring.
Missional menighet – missionale kristne Tiden – kallet - veien Hva kommer dette til uttrykk i vår kultur – her hos oss? Fotfeste kan svikte.. Vi kan.
Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM). Fri og selvstendig misjon- og bistandsorganisasjon. Jobber under visjonen Verden for Kristus Driver et omfattende.
Pietismen og konfirmasjonen ”Å vekke folket” Pietisme kaller vi den retningen som kom til Norge på begynnelsen av 1700-tallet. Pietistene.
Samarbeid med frivillig Organisasjoner  Det å flytte og etablere seg på nytt er spesielt belastende for barn og unge som må lære et nytt språk, beherske.
1 Kan det finnes gode argumenter for at Gud eksisterer?
Fra ord til liv januar 2011 "Hele flokken av troende var ett i hjerte og sinn, og ingen kalte det han eide for sitt eget; de hadde alt felles." (Ap.gj.
MIDTØSTEN.
En visjon om å utvikle vanlige folkekirkemenigheter.
(Luthersk teologi om) kirken i endring - avsluttende refleksjon
MIDTØSTEN.
KONFLIKTTRAPPA Gjør det verre Gjør det bedre
MIDTØSTEN.
Vi vil være en kirke som Strategi for Stavanger bispedømme
Utskrift av presentasjonen:

Menighet i bevegelse En prosjekt- presentasjon

Prosjektets målsetting Bidra til å forstå og svare på de utfordringer det er å være misjonerende kirke i en ny tid

4 delmål: Å drøfte, avklare og formidle hva ”misjonerende menigheter” betyr Å se kirkens nye utfordringer – og hvordan Gud er nærværende – i et samfunn som stadig endres Å innhente og bearbeide erfaringer om det å være misjonerende menighet Å fornye og utvikle misjonerende holdninger og praksis i kirken

Bakgrunn og begrunnelse for prosjektet

Tidsskifte

Samfunnsmessige aspekter Pluralisering Privatisering Globalisering

Kirkelige aspekter Overgang fra embedskirke til råds-og stabskirke Bevegelse for å bringe kirke og misjon sammen igjen Kirkene i ”Sør” – det nye sentrum for kristen tro

Den lokale menighet i sentrum for oppmerksomheten Større byrder på de ansatte Menigheten opptrer ikke i ”samlet flokk”

”Misjonerende menigheter” Hvordan kan kirken fremtre som et grenseoverskridende, misjonerende og samtidig åpent fellesskap av mennesker som lever ved og demonstrerer evangeliet gjennom væren, ord og handling – lokalt og globalt?

Prosjektverdier Å leve nær GudMedvandring og dialog Bevissthet om kontekstualitet Ungt engasjement og lederskap Det allmenne prestedømme/ frivillighet Samhandling, partnerskap og nettverk Sør som inspirasjon og korrektiv Integrert tenkning om globalt og lokalt misjonsansvar

Hvem kan få det til å skje? Menigheter Utdanningsinstitusjoner Misjonsorganisasjoner Økumeniske organ

Hva kan vi begynne med: Beskrive misjonsutfordringene i lokalmiljøet Legge til rette for frustrasjon Ta i bruk misjonsteologien Spille på oppfinnere Lære av de første kristne

Veien videre 4 spørsmål Prosesshefte Kurs/seminar Deling av erfaringer og inspirasjon Muligheter for å ta i bruk misjonsteam i noen menigheter?

Til ettertanke: Hvis menigheten ikke er et sted der tårer blir forstått…….. hvor kan jeg gå når jeg gråter? Hvis menigheten ikke er sted der mine tanker kan få vinger……….. hvor kan jeg gå for å drømme? Hvis menigheten ikke er et sted der mine spørsmål kan bli stilt………. hvor kan jeg gå for å søke?

Hvis menigheten ikke er et sted der mine følelser kan settes ord på……… hvor kan jeg gå for å få hjelp? Hvis menigheten ikke er et sted der jeg kan prøve, lære og vokse…… hvor kan jeg bare være meg?