Kommunestyret i Sirdal 15 mars Verneområdeforvalter Guro Sødergren

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
IK-Bygg på web: Formål IK-Bygg web skal bidra til å avdekke avvik i forhold til helse, miljø og sikkerhet. Det stilles strenge krav til hvilken forfatning.
Advertisements

Presentasjon av viktige saker for Utmarkskommunenes Sammenslutning USS Møte med MD 9. januar 2006 Presentasjon v/advokat for Høyesterett juridisk sekretær.
AREALIS : Samarbeid for enklere tilgang til areal-, plan- og miljøinformasjon Arvid Lillethun Statens kartverk.
Ny partnerskapsavtale - Vedtak 1 Fylkestinget Partnerskapsavtale Østfoldhelsa mellom fylkeskommunen og kommunene godkjennes som samarbeidsavtale.
VERNEOMRÅDENE I HOLTÅLEN KOMMUNE FORVALTNING PÅ / AV STATSALLMENNING.
Miljødirektoratet – roller i forvaltningen av tare
Politisk påvirkningsarbeid i Mental Helse Lysark til studieplan Sosialpolitisk påvirkningsarbeid – Mental Helse Studieplannummer
Vernekategoriene Nasjonalpark Landskapsvernområde Naturreservat
FYLKESMANNEN I FINNMARK FINNMÁRKKU FYLKKAMÁNNI
8 Det politiske systemet i Norge
Den ideelle kommunesammenslåing
mellom vern og demokrati
Verneområdene i Forollhogna – muligheter og utfordringer sett fra et lokalt ståsted. Erling Aas-Eng, Vingelen Utvikling ,
Side 1 Frosta, Levanger og Verdal - felles formannskapsmøte 19. september Jørund K. Nilsen Frosta, Levanger og Verdal - felles formannskapsmøte.
Noen erfaringer og betraktninger fra Modum kommune
Sikring av friluftslivsområder Seniorrådgiver Morten Thaulow Molde, 17 juni 2011.
Naturvernets utvikling
Forvaltningsnivåenes roller i planleggingen
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Helse- og miljøtilsyn Salten IKS
Ny forvaltningsmodell for verneområder
Line Bårdseng rådgiver
Regional plan for bærekraftig arealpolitikk og kulturminner
Forvaltningsplan for Rohkunborri nasjonalpark
Forvaltning av Forollhogna. Den grønne nasjonalparken Stort, sammenhengende, og i det vesentlige urørt fjellområde. Plante- og dyreliv. Villrein. Kulturminner.
1/9 Christian Steel Rådgiver, SABIMAs sekretariat Ny naturmangfoldlov – Blir det godt nok?
Christian Grorud
Betegnelsen kommune Betegnelsen ( ”begrepet” ) kommune ble innført ved lov av 14. januar 1837 I Norge er kommunen den laveste administrative inndelingen.
Faglige råd Partssamarbeidet i fag- og yrkesopplæringen ______________________________________________________________________________.
Nasjonal handlingsplan for friluftsområder
Regionalplan for Setesdal Vesthei Ryfylkeheiene og Setesdal Austhei = Heiplanen Hva, hvorfor, litt hvordan. Muligheter.
« KUNNSKAP HJELPER BRIKKENE Å FALLE PÅ PLASS » VELKOMMEN SOM RÅDSMEDLEM I DEN NORSKE KIRKE Valgt til å styre, Del 1.
Rjukan – Notodden Industriarv Nominasjon til Unescos Verdensarvliste
Nasjonal strand- og kystsonekonferanse Fevik 2014 Færder nasjonalpark - Innledning - Hva vil vi med den marine delen? -Innspill til sentrale myndigheter.
Markaloven og Maridalen Fem fylker – 19 kommuner 310 km2 i Oslo 850 km2 i Akershus 325 km2 i Buskerud 210 km2 i Oppland 5 km2 i Østfold Til sammen 1700.
Vannkraft i forhold til Vannforskriften
Fylkeskommunens oppgaver innenfor viltforvaltningen
Organisering av verdensarvarbeidet
Miljøverndepartementet Norsk mal: Startside Miljøverndepartementet HUSK: krediter fotograf om det brukes bilde Forvaltning av norske verneområder Ingunn.
FAKTA om kommunedelplanen som Nore og Uvdal, Sigdal og Rollag har utarbeida i en parallell prosess til verneprosessen for Trillemarka - Rollagsfjell Kommunedelplanen.
Naturmangfoldloven og plan- og bygningsloven
Dialog + omforent kunnskap = bedre lakseforvaltning «Til laks åt alle kan ingen gjera» -Eller kan vi det?
Lokalpolitisk handlingsrom Strategikonferansen februar 2010 Gunda Johansen, Hovedstyret KS.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
IK Bygg, et verktøy for kommunene
Hva er rådenes rolle, mandat og oppgaver i fylker og kommuner? Anne-Berit Kolås Regionleder NHF Sørvest.
Regional planstrategi
Presentasjon kompetanse- samling 7.-8.april 2016.
Landbruks- og matdepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 4 Landbruks- og matdepartementet ©Torbjørn Tandberg Henriette Evensen og Guro Bolstad Fagsamling,
Foto: Bjørn Erik Olsen Forskrift om konsekvensutredninger for tiltak etter sektorlover – Akvakulturloven Elisabeth Karlsen 10. mars 2015.
Fylkeskommunene ”Fra tjenesteprodusent til regional utviklingsaktør” – sykehusene over til staten Ansvarsreformen Regionreformen
”Nasjonal arealpolitikk med vekt på hyttebygging og forhold stat-kommune” FNF – samling 29. August 2006 Seniorrådgiver Olav Stav Planavdelingen Kommunalseksjonen.
Foto: Bjørn Erik Olsen Dialogmøte planlegging Greta Johansen 21.April 2014.
Hva har skjedd i Forollhogna siden området ble vernet for 11 år siden – verneverdier, næring, bosetting. Utfordringer videre Forollhognakonferansen 29.
Utkast til forskrift om tilskudd til tiltak i Utvalgte kulturlandskap og verdensarvområder – hvordan vil denne fungere hos oss? Arne Farup, rådgiver hos.
Arealforvaltning etter plan- og bygningsloven
TRENGER VI MER VERN I FINNMARK?
Hvem er vi og hvilke utfordringer har vi?
Evaluering av ”Fritt Fram”
Områderegulering for Øvre Sem
Trollheimen LVO Innerdalen LVO Svartåmoen NR Minilldalsmyrene NR
Massehåndtering og kulturminner
Miljødirektoratet – roller i forvaltningen av tare
Regionalplan for Setesdal Vesthei Ryfylkeheiene og Setesdal Austhei = Heiplanen Hva, hvorfor, litt hvordan. Muligheter 1.
Fylkesmannen i Buskerud
SMIL og … RMP 06. juni 2017 Foto: Iris-Adele Jess.
Viktige milepæler Videre gjennomføring av tiltak.
Samhandling Hvordan få til god samhandling mellom regionale aktører?
Sogn og Fjordane i ei brytningstid
Verneområder og nasjonalparker.
Utskrift av presentasjonen:

Kommunestyret i Sirdal 15 mars Verneområdeforvalter Guro Sødergren Nytt forvaltningsregime for Setesdal Vesthei- Ryfylkeheiene landskapsvernområde Ansatt som verneområdeforvalter, en av tre forvaltere. Kontorsted i Valle, sirdal og Suldal. Kommunestyret i Sirdal 15 mars Verneområdeforvalter Guro Sødergren

Forvaltning av verneområdene - interkommunalt verneområdestyre -verneområdeforvalteren Verneområdene - geografi, forskrift og forvaltningsplaner Prosjekter i SVR Knyttet til bestillingsdialogen

Forvaltning av verneområdene Ansvaret for å forvalte verneområdene er delt mellom sentrale og lokale myndigheter Interkommunalt verneområdestyre Nytt styret for SVR LVO ble konstituert i dag! Verneområdeforvalter Statlig ansatt, sekretær for styret

Forvalternes rolle Sekretær for styret og AU Forberede saker for styret Ansatt hos Fylkesmannen Faglig kontakt med DN Sekretær rådgivende utvalg Må ha tett kontakt med kommuner (planarbeidet er viktig), fylkeskommunen Sekretær administrativt fagutvalg (kommuner, fylkeskommuner)

Forvalternes arbeidsoppgaver Sekretær for styret Utarbeide forvaltningsplan Informasjon Forberede søknader om dispensasjon (avgrenses fylket) Forberede klagebehandling Rapportere brudd på verneforskriften Rapportering

Verneområdene Biotopvernområde Steinbuskardet Landskapsvernområder Setesdal Vesthei –Ryfylkeheiane Frafjordheiane Lusaheia Vormedalsheia Dyraheio Kvanndalen og Holmevassåno Biotopvernområde Steinbuskardet Fordelt på 3 fylker og 11 kommuner. Samlet areal på 4747 km²

Verneformål Føremålet med vernet er: 1) Å ta vare på eit samanhengande, særmerkt og vakkert naturområde med urørte fjell, hei og fjellskogsområde med eit særmerkt plante- og dyreliv, stølsområde, beitelandskap og kulturminne. 2) Å ta vare på eit samanhengande fjellområde som leveområde for den sørlegaste villreinstamma i Europa.

Prosjekter knyttet til bestillingsdialogen Lyngbrenning i Hægebostad Utbetring av turveg til Månafossen Ferdselregistreringer i heile SVR Restaurering av varden på Urdalsknuten Foruten om dette er det flere prosjekter som går på vegetasjonsnrydding, bygging av broer, erosjonstiltak, søppelrydding.

Takk for at de høyrde på! www.svr.no