Vi besøkte Tjøme ungdomsskole i vår praksisperiode.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PROBLEMBASERT LÆRING VED MEDISINSTUDIET I OSLO
Advertisements

Teknologi i klasserommet
Hva slags spørsmål skal man stille på hvilke nivåer?
Organisasjonskultur Lars Klemsdal Arbeidsforskningsinstituttet.
Samarbeid ungdomsskole – UH-sektor
Normer, verdier og holdninger
Avsluttende prosjekt-oppgave på 10. trinn
Hva sier den nye læreplanen i norsk (K06) om skriveopplæring?
Veiledning av elever / lærlinger
Unge & Rus eies og driftes av: KoRus-Nord Kompetansesenter rus, Nord-Norge Unge & Rus er utviklet i et samarbeid mellom KoRus-Nord Høgskolen i Bergen.
Av Oda, Magnus, Elfrid og Siw-Anita
Grunnleggende spørsmål om naturfag
Ue.no Enterprise without Borders Videregående opplæring FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Dialogen som pedagogisk verktøy
Velkommen til foreldremøter for Vg1 Lærelyst for livet: Det beste i hver enkelt. MESTRING ENGASJEMENTRESPEKT.
Velkommen til foreldremøte for Vg Ny visjon og nye verdier: Lærelyst for livet: Det beste i hver enkelt. Mestring – Engasjement - Respekt.
Praksislærermøte GLSM-praksis
Om å skrive om litterære tekster
”Den viktigste av alle pedagogiske oppgaver er å formidle til barn og unge at de stadig er i utvikling, slik at de får tillit til egne evner.” Kilde:
FREMMEDSPRÅKSEKSJONEN
Bokpresentasjon Oslo.
Maria Montessori Maria Motessori er født i Italia. Hun var Italias første kvinnelige lege. Senere ble hun professor i antropologi og hun ledet.
I FOKUS En bok om observasjonsarbeid i skolen
F Skolebasert kompetanseutvikling i ungdomsskolen Forskning på piloteringen.
En beskrivelse av IKT i skolen Sett fra en lærers ståsted
Avdeling for sosionomutdanning
Relasjonskompetanse -elev og lærer i samspill
Nordnorsk Kompetansesenter-Rus
Unge & Rus eies og driftes av: KoRus-Nord Kompetansesenter rus, Nord-Norge Unge & Rus er utviklet i et samarbeid mellom KoRus-Nord Høgskolen i Bergen.
NETTVERKSARBEID Kreativt verksted DK samlinga
Nettbasert læringssystem Evaluering av LUVIT i bruk ved HiO
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
Hovedmålsetninger:  Forebygge psykiske problem hos ungdom  Utfordre unges holdninger og deres fordommer overfor psykisk helse og psykiske problemer.
Framtida nå – les og forstå!
Aggression Replacement Training
Ei munter fortelling om Båtsfjordingan som ville lære mer. 
Kritisk analyse av dataspill 8. klassingers syn på bruk av sex og vold i dataspill Ungdomsskoler i Fetsund og Brescia.
Grunner for å innføre skjønnlitteraturen i undervisningsprosessen.
Anne Stein Bankgata ungdomsskole Eksempler på vurdering i;
PRINSIPPER FOR FORELDREVEILEDNING
Samkommunestyret – Kunnskapsløftet v/Tone Volden Rostad Kunnskapsløftet er en ny og omfattende reform av hele grunnopplæringen. Visjonen er å.
Verdas beste skule,… på Toftøy ! Ingen utanfor - alle med ! Vi klarer alt ! Læring og trivsel for alle ! Visjon 1 Kva kan ein rektor ynskje seg Th Kittelsen.
Webmarkedsføring som virker FRIundersøkelsen 2014 Spørreundersøkelse pr. epost ved skoleslutt skoleåret Til alle lærere med klasser.
Skolens verdisyn Elevsyn Lærings- syn Foreldre-samarbeid
Carina Fjelldal-Soelberg
LP-modellen fra et rektorperspektiv
Hilde Holen / Svein Liane sept -07
Lek og Læring i barnehagen
"Hva skal vi med samfunnsfaget?”. Bidra til å utdanne en yrkesgruppe som setter barnet i sentrum = utdanne barnepolitiske mennesker = sosialt engasjerte.
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
Drop-In metoden på sykehusskole / rehabiliteringsinstitusjon
Didaktikk knyttet til arbeidet i Besøkssenteret vår 2008 Tilpasset opplæring Elevaktiv undervisning LK06 – kompetansemål og de fem grunnleggende ferdighetene.
Digital mappevurdering - eller? IKT og MAPPEVURDERING Anne Anne Fængsrud
Kriterier for skolen som lærende organisasjon
S TILLER TØFFERE KRAV TIL SKOLEELEVENE Side
Ettspråklige og tospråklige ordbøker Hva er forskjellen? (et sammendrag av artikkelen ”Ettspråklige og tospråklige ordbøker i engelskundervisningen”)
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
Velkommen til foreldremøte. Sosialt miljø O Veldig kjekk klasse O Generelt godt miljø i klassen O Elevene er inkluderende og hjelpsomme mot hverandre.
Dmmh.no Ledelse av personalets læring og barns læring – TO SIDER AV SAMME SAK? Kari Hoås Moen
SAMSPILLMETODEN DIALOG Informasjon til foreldre Bergen 2012.
Innskoling på Sørbø VELKOMMEN.
SAMSPILLMETODEN DIALOG
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
SAMSPILLMETODEN DIALOG
«Bare bok gjør ingen klok»
Velkommen til Apalløkka
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Tospråklige lærere i Asker Kommune
Utskrift av presentasjonen:

Vi besøkte Tjøme ungdomsskole i vår praksisperiode. Klasseforstanderne for 8c og 10b ønsket oss velkommen og vi deltok aktivt i undervisningen. Beliggenhet: Øy utenfor Tønsberg i Vestfold. Ant.innbyggere i kommunen: ca. 4400. Skolen ble bygget i 1990.

Våre Arbeidsmetoder Bruk av kassettspiller og videokamera i forbindelse med intervju av lærere og elever. Vi observerte elevene i klasserommet, og deltok aktivt i undervisningen. Deltakelse i diskusjoner på lærerværelse. Alle på gruppa skrev hvert vårt utkast til reportasjen. Korresponderte via e-post for å være mer effektive. Veiledning fra Hildegunn Otnes Prosessorientert skriving

Utformningen av L97 L97 består av 3 hoveddeler. Den første generelle delen er overordnet og beskriver visjonen. Del 3 er fagdelen og er svært konkret. Del 2 er broen mellom del 1 og 2, prinsipper og rettningslinjer for undervisningen. Broen er viktig for den forteller oss hvordan vi skal tolke hva som er viktig og mindre viktig, og hvordan vi skal gå frem for å gi elevene en god utdannelse faglig og sosialt. Det legges vekt på at eleven skal gå fra det kjente til det ukjente, verden skal oppdages, men det skal foregå gradvis og på en trygg måte.

Definisjon av norskfaget iht. L97 Norsk er et: Identitetsfag Språk vil skapt i tett samspill med andre, det setter grenser mellom grupper og land. Oppdagelsesfag Fortellinger, dikning, litteratur osv. virker inn på psyken vår, ordet er nøkkelen til følelsene våre. Dannelsesfag Språket hjelper oss til å forstå andre kulturer og å utvikle nasjonal identitet. Kulturfag Språket endrer seg, ikke bare gjennom tekniske nyvinner og tilskudd fra andre kulturer, men også gjennom slang og utrykk fra ungdommen selv. Dugelighetsfag Rikt ordforråd er viktig for evnen til å utrykke seg.

Utviklingen av norskfaget, ifølge Inge Moslett Vakkernorsken Praktisknorsken Kritikernorsken Kreativnorsken ”Her og nå” norske

Tverrfaglig jobbing og samarbeid på Tjøme ungdomsskole ”Vi jobber nok veldig mye alene. Litt avhengig av hvem man jobber på team sammen med. Tverrfaglige prosjekter samarbeider vi en del på. Men det er jo ofte sånn at har du for eksempel norsk og samfunnsfag, så finner du på noe som kan knyttes sammen der. Vi er så få lærere på denne skolen, at vi vet hvem vi kan samarbeide sammen med, gjerne på tvers av teamene. Men vi er ikke flinke nok der ennå.” Inger-Helvig 8c

Arbeidsmetoder i norskfaget Projekt/Temarbeid Forlesning Selvstendig jobbing Lab-timer IKT

IKT i norskundervisningen Notatteknikk, generell skriving. Internettsøk Prosjektarbeid Ny eksamensform (pilotprosjekt) Chat med elever i andre land Illegale spill (hysj! ikke si noe til lærerne)

Våre vurderinger / Sammendrag Inntrykk av skolen Nybygget og praktisk, skolen feirer 10års jubileum i år. Få elever og et trivelig miljø Inntrykk av arbeidsmetoder Varierte arbeidsmetoder og aktiv bruk av IKT i undervisningen. Elvene etterlyser en bedre og mer gjennomtenkt bruk av metodene. Inntrykk av L97 Visjonær, fullspekket og en svært detaljstyrt i forhold til pensum. Hemmer lokale initiativ. Inntrykk av lærerne og samarbeidet dem imellom Engasjerte lærere som savner et mer engasjerende pedagogisk miljø. Enkelte samarbeider godt, andre ikke.