Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

FREMMEDSPRÅKSEKSJONEN

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "FREMMEDSPRÅKSEKSJONEN"— Utskrift av presentasjonen:

1 FREMMEDSPRÅKSEKSJONEN
Ved Bjørgvin vgs. blir det foruten engelsk tilbudt følgende språk: fransk, spansk og tysk. Språkene er veletablerte på skolen og vi har lærere med høy utdanning samt flere lærere som selv har språket de underviser som morsmål. For mer informasjon om fagene, klikk på flaggene

2 Welcome Ved Bjørgvin vgs. er engelskfaget både et redskapsfag og et dannelsesfag. Vi som underviser i engelsk ønsker å utvikle både elevenes kulturelle forståelse og deres faglige kunnskaper. Bjørgvins engelsklærere har høy faglig kompetanse og flere av våre lærere har tatt deler av sin utdannelse i engelskspråklige land Bjørgvin vgs. har et blokkdagsystem som gjør at elevene har 4 timer engelsk i uken og 6 timer hver 6 fredag (blokkdag). Blokkdagene blir brukt både til arbeid på skolen og til ekskursjoner. I 2007 inngikk Bjørgvin vgs. en avtale med Engelsk Institutt, Universitetet i Bergen som innebærer at kvalifiserte engelskelever vil få mulighet til å følge utvalgte forelesninger på universitetet og dermed få en smakebit på hva som forventes av dem på et universitetsnivå.

3 2. FREMMEDSPRÅK Det er et mål for oss at språkelever ved Bjørgvin vgs. skal få muligheter til studieturer, og vi har hatt studieturer og utvekslingsprogram i alle våre 2. fremmedspråk de siste årene. For elever som velger fordypning i fremmedspråk er det vårt mål å gjøre disse rustet til å kunne ta videre utdanning utenfor Norges grenser. Det finnes i dag gode stipendmuligheter og et slikt utdanningsløp vil gi både faglig, sosialt og kulturelt utbytte.

4 ¡BIENVENIDOS! ¿Habla español?
Bjørgvin tilbyr spansk for nybegynnere og viderekommende som fellesfag på VG1. I tillegg er det mulig å velge spansk som programfag på VG2. Bjørgvin har lærere med høy faglig kompetanse i faget og to av våre lærere har spansk som morsmål. Skolen arrangerer studieturer til Murcia, Spania. Elevene bor hos spanske vertsfamilier og får oppleve spansk kultur og lære seg språket i autentiske situasjoner. Det spanske språkområdet er i kraftig vekst og man kan derfor regne med at det blir stadig større bruk for personer som er fortrolig med språket.

5 WILLKOMMEN På Bjørgvin tilbyr vi tysk på VG 1 både for nybegynnere og viderekommende. Det er også skolens mål å tilby tysk fordypning. Skolen søker kontinuerlig å gjøre tyskfaget spennende og relevant blant annet ved å tilby reiser til det tyskspråklige Europa, både i form av turer og elevutveksling. Vi søker også å kombinere tyskfaget med andre fag, så som naturfag, økonomiske fag og samfunnsfag. Bjørgvins tysklærere har høy faglig kompetanse, blant annet har flere av lærerne tysk som morsmål, mens andre har lang reiseerfaring fra de tyskspråklige områdene i Europa. Hos oss tar vi tyskfaget på alvor fordi vi vet at det er Europas største fremmedspråk og at Tyskland er Norges viktigste handelspartner.

6 Bonjour! Vil du lære fransk?
På Bjørgvin tilbys fransk som fremmedspråk 2 (B-språk) som forutsetter fransk fra ungdomsskolen. Vi utvikler stadig vår kontaktnettverk med skoler i Frankrike med tanke på utveksling. I store deler av verden snakkes det fransk og trenger du litt mer praktisk fransk? Hos oss kan du få det ! Salut - et à bientôt


Laste ned ppt "FREMMEDSPRÅKSEKSJONEN"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google