Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tospråklige lærere i Asker Kommune

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tospråklige lærere i Asker Kommune"— Utskrift av presentasjonen:

1 Tospråklige lærere i Asker Kommune
Hagaløkka 2018

2 Hvem er tospråklige lærere ?
En lærer som har samme morsmål som eleven sin, og bruker både morsmål og norsk i undervisning. En ressurs lærer med faglig og pedagogisk utdannelse både fra Norge og et annet land En lærer som har kjennskap til et annet skolesystem og kultur, samtidig kjenner norskskolen.

3 Hvilke oppgaver har en tospråklig lærer?
Har en viktig språklig oppgave Er en viktig person for flerspråklige elevens læring, utvikling, språk, identitet, sosialisering, trivsel, m.m. Er i skolen for å hjelpe med å tilrettelegge undervisningen for flerspråklige eleven. Er et bindeledd og bro mellom skole og hjem Bidrar til at eleven forstår hva som foregår i et klasserom, både språklig, faglig og tolkning av kulturelle koder. Bistand til kartlegging, nasjonale- og statlige prøver og forberedelse til eksamen

4 Hvordan jobber vi? Undervisningen organiseres etter elevens behov
Individuelt : en til en I små grupper I klasserom som støttelærer for eleven sin. Hva jobber vi med? Tospråklig fagstøtte med vekt på faglige begreper og forståelse av fagstoff Begrepslæring og utvide ordforrådet på både norsk og morsmål. Hjelpe eleven med å utvikle sosiale ferdigheter. Hjelpe eleven å ha et positivt forhold til sitt identitet, og være et godt forbilde.

5 Samarbeid Kontaktlærer Særskilt norsk lærer Tospråklig lærer

6


Laste ned ppt "Tospråklige lærere i Asker Kommune"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google