Fra ord til liv Fra ord til liv februar 2012 februar 2012.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
Advertisements

Vi ser hverandre og erfarer at i Guds rike hører vi sammen
LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.
“Fra ord til liv” Februar
Fra Ord til liv August 2009 “Han hadde elsket sine egne som var i verden, og han elsket dem helt til det siste.” (Joh. 13,1)
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Messa for travle familier
Fra ord til liv Mars 2011.
”Sammen bygger vi kirke i verden” Anne Birgitta Langmoen Kvelland
Fra ord til liv Mars 2012.
Fra ord til liv August 2012.
Gudstjeneste med Skattejakt.
Fra Ord til liv November 2009 “Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24).
Fra ord til liv april 2011 «Men ikke som jeg vil, bare som du vil.» (Mark 14,36)
Et bekymringsløst liv – er det mulig? Matteus 6,23-34
Hva er det som driver meg? Greiner på det gode treet.
Kristen tjeneste har med mer enn nådegaver å gjøre Oppdage gavene.
Fra ord til liv November 2008.
1. En øvelse i kjærlighet Harald Kaasa Hammer Knattholmen
Fra ord til liv mai 2009 “Tjen hvernadre, hver og en med den nådegave han har fått, som gode forvaltere av Guds mangfoldige nåde.” (1. PT. 4,10)
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Fra ord til liv desember 2008 " Men la din vilje skje, ikke min " (Lk. 22,42)
Fra ord til liv september 2010.
Fra ord til liv tekst av Chiara Lubich januar 2009.
Vintreets hemmelighet Livet i vennskap og kjærlighet Joh 15,12-17
Vintreets hemmelighet Livet i ordet, bønnen og gleden Joh 15:7-11
Fra ord til liv desember 2012 «Men alle som tok imot ham, dem ga han rett til å bli Guds barn» (Joh 1,12)
Fra ord til liv Ottobre
Fra ord til liv januar 2010 Fra 18. til 25. januar feirer man i mange land i verden uken for bønn om kristen enhet, mens i andre land legges denne feiringen.
Fra ord til liv Juli 2009.
Smittende tro Det kommende året vil vi fokusere på: Hvordan…
Fra ord til liv April 2013 «Kom ikke med klager mot hverandre.» (Jak 5,9)
Seierherren. Seierherren på korset seierherre Kolosserne 2,13-15 … Men han gjorde dere levende sammen med Kristus da han tilga oss alle våre misgjerninger.
Fra ord til liv Fra ord til liv Mai 2012 Mai 2012.
Hva er den katolske kirkens syn på kjønn og kjønnsroller?
Johannes 16, Om sorg og glede
TROSOPPLÆRINGSPLAN FOR RØNVIK MENIGHET
Forandring fryder.
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Tro & Tilhøre Gode vaner for å pleie forholdet til Jesus.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Fra Ord til liv Fra Ord til liv januar 2012 januar 2012.
Fra ord til liv mars 2010 Har du noen gang følt behov for hjelp og samtidig hatt følelsen av at ingen kan komme deg til unnsetning?
Fra ord til liv April 2010.
Fra ord til liv Februar 2010.
Desember 2013 “fra ord til liv” ”Og må Herren la kjærligheten dere har til hverandre og til alle mennesker, få vokse seg rik og stor!” (1. Tess 3:12)
‘Fra Ord til liv’ ‘Fra Ord til liv’ Desember 2011 Desember 2011.
‘Fra ord til liv’ November 2012 «Den som elsker meg, vil holde fast på mitt ord, og min Far skal elske ham, og vi skal komme og bo hos ham.» (Joh 14,23)
Fellesskap handler ikke om at den enkelte skal vise seg frem.
Jesu bergpreken Mateus 5,1-16.
 Dersom jeg ikke får se naglemerkene i hendene hans eller får legge fingeren i dem og stikke hånden i siden hans, kan jeg ikke tro.
Problemet og løsningen:
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Fra ord til liv oktober «Følg meg» (Mt 9,9) «Følg meg» (Mt 9,9)
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
Joh 14,6 Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet
VERDENS VIKTIGSTE OPPGAVE
Kjærlighet – mellom søsken
“Disippel-høring”.
Bibelen Basic Brevlitteraturen I NT. 21 brev i NT 13 Paulus brev Romerbrevet, Korinterbrev, Galaterbrevet, Efeserbrevet, Filipperbrevet, Kolosserbrevet,
Fra ord til liv februar 2011 "Alle som drives av Guds Ånd, de er Guds barn" (Rom 8,14).
«Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg» (Mt 25,40). «Fra ord til liv» April 2016.
Fra ord til liv januar 2011 "Hele flokken av troende var ett i hjerte og sinn, og ingen kalte det han eide for sitt eget; de hadde alt felles." (Ap.gj.
Kolosserbrevet 1,1-1,23 fra BIBELEN GUDS ORD, 1997/2007
Matt  I samme stund kom disiplene til Jesus og sa: Hvem er den største i himlenes rike? 2 Han kalte da et lite barn til seg og stilte det.
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Hva vi eier og har i Jesus Kristus.
“Disippel-høring”.
Johannes 16, Om sorg og glede
Utskrift av presentasjonen:

Fra ord til liv Fra ord til liv februar 2012 februar 2012

«Vend om og tro på evangeliet!» (Mark 1,15)

Ifølge Markusevangeliet begynner Jesus å forkynne budskapet om frelse for verden med følgende ord: «Tiden er inne, Guds rike er kommet nær. Vend om og tro på evangeliet!»

Med Jesu komme bryter en ny tidsalder frem, nådens og frelsens tidsalder. Og hans første ord er en innbydelse til å ta imot den store nyheten, at virkeligheten, selve Guds Rike, er kommet nær og blitt oppnåelig for alle mennesker.

Og han viser straks veien vi må følge: å vende om og tro på Evangeliet, det vil si å forandre livskursen radikalt og ta i mot ordet, som er Jesus, og som Gud gjennom ham åpenbarer for menneskeheten til alle tider.

Det er to ting som går side om side: omvendelsen og troen. Man kan ikke ha den ene uten den andre, og begge skapes i kontakt med det levende ordet, med Jesu nærvær, som også i dag gjentas til menneskene:

«Vend om og tro på evangeliet!»

Når Guds Ord blir mottatt og etterlevd, forandres sinnelaget totalt («omvendelse» betyr nettopp det). Ordet trenger inn i alles hjerter - det være seg europeere, asiater, australiere, amerikanere, afrikanere - og man møter alle begivenheter, enkeltmennesker og samfunn med Kristi sinnelag.

Men hvordan kan Evangeliet fremkalle et slikt mirakel, en dyp omvendelse, en ny og skinnende tro? Hemmeligheten ligger i det mysteriet Jesu ord innebærer.

De er ikke bare formaninger, råd, direktiver eller påbud. I de ord Jesus retter til oss, er han selv til stede. Jesu ord er Jesus selv.

Så er det altså ham vi møter i Ordet. Og ved å ta imot Ordet i vårt hjerte, slik han ønsker at det skal bli mottatt (det vil si at vi er rede til å omsette det i praksis), er vi ett med ham, og han fødes og vokser i oss.

Det er derfor det er så viktig og påkrevd at enhver av oss kan og bør ta imot Jesu innbydelse.

«Vend om og tro på evangeliet!»

Noen vil kanskje synes Evangeliets ord er for høyttravende og vanskelige, for fjerne fra nåtidens måte å leve og tenke på, slik at de blir fristet til vende det døve øret til og bli motløse.

Men dette skjer hvis man tenker at man i sin vantro alene må flytte fjell.

Faktisk ville det være nok å prøve å etterleve bare ett eneste Ord fra Evangeliet for å finne en hjelp man ikke forventet eller en enestående styrke og en lykt for sin fot.

For forkynnelsen av ordet, som er Guds nærvær, setter oss fri, renser, omvender, gir oss fred, glede og visdom.

«Vend om og tro på evangeliet!»

Hvor ofte kan ikke dette Ordet opplyse oss i løpet av dagen vår!

Hver gang vi konfronteres med vår egen eller andres svakhet, hver gang det virker umulig eller absurd å følge Jesus, hver gang vanskelighetene overmanner oss, kan dette Ordet gi oss vinger, en munnfull frisk luft, en stimulans til å begynne på nytt.

Det kan være nok med en rask liten kursjustering for å komme ut av vårt lukkede ego og åpne opp for Gud, for å oppleve et annet liv, det virkelige livet.

Hvis vi så kan dele denne erfaringen med noen av våre venner, som også har gjort Evangeliet til rettesnor for sine liv, vil vi se at det kristne fellesskapet springer ut eller blomstrer på nytt rundt oss.

For når man lever etter og forkynner Guds Ord, skjer også dette mirakelet: Ordet gir opphav til et synlig fellesskap som blir surdeig og salt i samfunnet, ved å vitne om Kristus i alle deler av verden.

“Fra Ord til liv”, månedlig utgave av Focolare bevegelsen. Tekst: Chiara Lubich, 1997 Løyout: Anna Lollo i samarbeid med don Placido D’Omina (Sicilia - Italia) Teksten til «fra ord til liv» blir oversatt til over 96 språk og dialekter og spres verden over. På internet: Oversatt i forskjellige språk: «Vend om og tro på evangeliet!»