Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Kolosserbrevet 1,1-1,23 fra BIBELEN GUDS ORD, 1997/2007

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Kolosserbrevet 1,1-1,23 fra BIBELEN GUDS ORD, 1997/2007"— Utskrift av presentasjonen:

1 Kolosserbrevet 1,1-1,23 fra BIBELEN GUDS ORD, 1997/2007
Hva kom først høna eller egget? Molde-fellesskapet RD

2 Hilsen 1 Paulus, Jesu Kristi apostel ved Guds vilje, og vår bror Timoteus, 2 til de hellige og troende søsken i Kristus, som er i Kollosæ: Nåde være med dere og fred fra Gud, vår Far, og Herren Jesus Kristus.

3 Deres tro på Kristus 3 Vi takker Gud og vår Herre Jesu Kristi Far, og ber alltid for dere, 4 etter at vi hørte om deres tro på Kristus Jesus og deres kjærlighet til alle de hellige, 5 på grunn av det håpet som er gjort ferdig for dere i Himmelen, det som dere før har hørt om i sannhetens ord fra evangeliet,

4 6 som er kommet til dere, slik det er i hele verden, og som bærer frukt, som det også har gjort hos dere fra den dagen dere hørte det og kom til erkjennelse av Guds nåde i sannhet. 7 Slik dere også har lært det av Epafras, vår kjære medtjener, som er en trofast Kristi tjener på deres vegne, 8 han som også fortalte oss om deres kjærlighet i Ånden.

5 Kristus er hode for kroppen
9 Av denne grunn, fra den dagen vi hørte om dette, har vi ikke holdt opp med å be for dere, og vi ber om at dere må bli fylt med kunnskap om Hans vilje i all visdom og åndelig forstand, 10 at dere kan vandre verdig for Herren og fullt ut være til behag for Ham, ved at dere bærer frukt i all god gjerning og vokser i erkjennelse av Gud, 11 så dere blir styrket med all kraft etter Hans herlighets makt, til all utholdenhet og tålmodighet med glede,

6 12 så dere takker vår Far som har gjort oss i stand til å få del i de helliges arv i lyset. 13 Han er Den som har fridd oss ut av mørkets makt og satt oss over i sin elskede Sønns rike. 14 I Ham har vi forløsningen ved Hans blod, syndenes forlatelse. 15 Han er bildet av den usynlige Gud, Den førstefødte framfor hele skapningen.

7 16 For i Ham ble alle ting skapt, de som er i himlene, og de som er på jorden, både synlige og usynlige, enten det er troner eller herredømmer, myndigheter eller makter. Alle ting ble skapt ved Ham og for Ham. 17 Og Han er før alle ting, og i Ham består alle ting. 18 Og Han er hodet for kroppen, menigheten, Han som er begynnelsen, Den førstefødte av de døde, for at Han skal ha overhøyhet i alle ting.

8 Forlikelsen i Kristus 19 For det var etter Faderens velbehag at hele fylden skulle bo i Ham, 20 og - ved Ham – forlike alle ting med seg selv, ved at Han gjorde fred ved blodet på Hans kors, enten det er de ting som er på jorden eller de ting som er i himlene. 21 Og dere som før var fremmede og fiender av sinnelag, i de onde gjerninger, dere har Han nå forlikt 22 i sin kropp ved døden for å framstille dere hellige og ulastelige og uklanderlige framfor seg selv,

9 23 hvis dere bare blir stående i troen , grunnfestet og faste, og ikke bli ført bort fra håpet i evangeliet, det som dere har hørt, det som ble forkynt for hver skapning under himmelen, og som jeg, Paulus, ble tjener for.


Laste ned ppt "Kolosserbrevet 1,1-1,23 fra BIBELEN GUDS ORD, 1997/2007"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google