FOS-Forum for oppvekst i Sunnhordland. Velkommen til samling Barn og unge med store psykiske problem/åtferdsvanskar- Oppfølging av konferansen i Hgsd.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ekstern skolevurdering Sandnes skole,
Advertisements

Hvordan vi forbereder vi studentene med tanke på
Noen utfordringer for skolene
Foreldremøte 1.trinn ELLINGSRUDÅSEN skole
KLASSELEDELSE.
Velkommen DET ER MITT VALG Et utviklingsprogram for arbeid
Læreren som læringsleder
Meld. St. 18 (2010–2011) Læring og fellesskap Tidlig innsats og gode læringsmiljøer for barn, unge og voksne med særlige behov.
Generelle tiltak og forebygging
VELKOMMEN TIL BRAGERNES SKOLE VI VIL TRIVES VI VIL LÆRE
Tanker om barnehagens læringsmiljø
Ulikheter og variasjoner
LP og evidens i undervisningen
Hva er pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)?
Tilpasset opplæring i en inkluderende skole.
Regjeringens navn på den nye skolereformen
Bruk av data i kvalitetsarbeid
Verdas beste skule,… på Toftøy ! Ingen utanfor - alle med ! Vi klarer alt ! Læring og trivsel for alle ! Visjon 1 Kva kan ein rektor ynskje seg Th Kittelsen.
Grunnleggende pedagogikk,
Kampen skole Vår visjon:
LP-modellen fra et rektorperspektiv
-Ein tydeleg medspelar Nettverksmøter for rådgivarane – mars 2015 Rose Mari Skarset – rådgivar - utdanningsavdelinga.
FAGERLIA VIDEREGÅENDE SKOLE: PEDAGOGISK UTVIKLINGSARBEID
Anne-Marie Ytrebø og Guri Kyte 2015©
Velkommen til et nytt skoleår!
Visjon Ørsta vidaregåande skule: Meistring gjennom aktivitet og utforsking.
Opplæringslova.
Slåtthaug ungdomsskole
Inn på tunet som moglegheit i velferdstenestene Karoline Bjerkeset, prosjektleiar, Inn på tunet-satsinga Bruk av Ipt innan rusomsorg.
Spesialpedagogiske utfordringar. TV sin rolle Oppleving av at elev ikkje får tilfredstillande utbytte Oppmelding, utrgreiing VedtakOrganiseringKvardagen.
Lom, juni 2006 Personalseminar Sambandet mellom det individuelle og det institusjonelle i forsking og vitskap Har det nokon relevans for AØS? Øyvind Glosvik.
Konferanse om kunnskapsløftet 23. og 24. mars 2006 Grunnlaget for verksemda i skulen ligg i læreplanen. Følgeleg vert det viktig å ha kompetanse på dette.
Av Kari, May Linn, Silje og Hanne
Vanlege nynorskfeil.
TILPASSET OPPLÆRING Innledning 2.Hva er tilpasset opplæring? 3.Lov og læreplan 4.Rett til spesialundervisning 5.Pedagogiske dilemmaer.
Kunnskapsløftet og kroppsøvingsfaget v/ Reidun Nerhus Fretland Konferanse i Loen mars 2006.
Kapittel 9 Polymorfi. 9.1 Sein binding Ofte er det perfekt match mellom typen til ein variabel og objektet han refererer til ChessPiece bishop;... bishop.
1 Kunnskapsløftet og utfordringar for lærarutdanninga Peder Haug Høgskulen i Volda.
LEDELSE Tema for uke 44 Pedagogikk A2A Rakel K.R.Næss.
KLASSELEDELSE.
KVA FOR KONSEKVENSAR VIL DEN NYE RAMMEPLANEN HA FOR INNHALD, ORGANISERING OG UNDERVISNING I F Ø RSKULEL Æ RARUTDANNINGA? Sett fr å : - kommuneadministrasjonen.
Odda Barneskule Samtale med studentane – Undervisning – Samtale med studentane med hovudvekt på ”case”
Loen 23. og 24. mars Anne K F Midtbø Barnehagen som læringsarena Utfordringar i ny rammeplan for barnehagen sett frå kommune- administrasjon Anne.
Kriterier for skolen som lærende organisasjon
PEL-EKSAMEN Linn Cathrin Arnevik.
1 Lise 16 år akuttinnlegging i overgangen ungdom - vaksen Arve Strandheim, BUP-Levanger.
SAMARBEID KRISTIANSUND ÅLESUND MOLDE. Målsetting for samarbeid Bli betre saman enn kvar for seg Tydelege, aksepterte mål Korsiktige/ langsiktige strategiar.
Ungdomstrinn i utvikling på Volda ungdomsskule. Erfaringsdeling i høve lekse om samarbeid To og to: Kva var oppgåva til elevane? Kva la elevane vekt på.
FORUM FOR OPPVEKST I SUNNHORDLAND Jan Enerstvedt Dagleg leiar FOS.
Sosial kompetanse. Ferdigheter og villighet til å løse en konkret oppgave En kompetanse vi trenger for å fungere godt sammen med andre –Kompetansen viser.
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og eit godt samarbeid fører til: «Betre læringsutbyte, betre sjølvregulering, betre trivsel, færre åtferdsproblem,
Systematisk Observasjon av Lesing.  Ei prosjektgruppe i Gjesdal kommune har utarbeidd eit verktøy for systematisk kartleggjing av kvar den einskilde.
En kvantitativ og kvalitativ analyse av forskjeller og likheter mellom skolene. Rapport av Thomas Nordahl, Sølvi Mausethagen og Anne Kostøl. Høgskolen.
Fra visjoner og verdier til praksis i klasserommet
Meiningsfull læring skjer gjennom:
Utruste til et godt liv gjennom trygghet, kunnskap og humør
Kva no. Læringsmål og kriterium er på plass
Kapittel 17 Tale og lytte Læreplanen seier at du skal kunne
Pedagogisk kafé Kuventræ skule.
«Saman set me spor» Fleksibilitet Respekt Omsorg Glede
SAMMEN OM BARN EN MODELL FOR TVERRFAGLIG SAMHANDLING
Forventingar til foreldre frå skulen
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Arbeidsgivarpolitikk for framtida
Tilbakemeldinger som fremmer læring B – Samarbeid
Tilbakemeldinger som fremmer læring B – Samarbeid
Vegen vidare… Kva skaper eit godt og utviklande læringsmiljø?
Ta ungdom på alvor. Høyr Rydd/ kva er problemet? Finn løysning
Del 3 Lek og samarbeid mot mobbing
Skolehelse-teneste ved Luster ungdomsskule
Utskrift av presentasjonen:

FOS-Forum for oppvekst i Sunnhordland. Velkommen til samling Barn og unge med store psykiske problem/åtferdsvanskar- Oppfølging av konferansen i Hgsd

Om Forum for oppvekst i Sunnhordland. ”Oppgåver vi kan løyse betre i fellesskap enn kvar for oss,- skal vi løyse i fellesskap.” Er arbeid med barn og unge med store psykiske problem/åtferdsvanskar ei slik oppgåve vi skal løyse i fellesskap?”

Kven er vi i denne samanhengen????? T.d.: Barnevernet, helsesøstre, Bufetat, Familievernet, rusbehandling, sosiallærarar, pedagogiske leiarar, barne-og familiearbeidarar, sosialtenesta, barneansvarlege, DPS, Sjukehus, PPT, BUP, rusfeltet og andre. PS: treng vi fleire???

Kva seier statlege tilsyn??? Dette får vi ikkje godt nok til. Kvifor får vi det ikkje til? Kan vi leve med dagens praksis? Kan barn og unge leve med dagens praksis? Kan vi løyse oppgåvene utan å jobbe på tvers av k-grensene?

Målet for dagen. Forpliktande og systematisk samarbeid.

Kva kan Statped Vest tilby?? Kan PMTO – PALS og TIBIR vera nyttige reidskaper? Kan vi saman med HSH finne gode prosjekt for deler av området? Kan vi i samarbeid med Helse Fonna finne gode prosjekter??

Metaforskning viser at: Kva som har effekt på læring?? Læraren må inngå i ein sosial relasjon til den einskilde elev. Læraren må ha kompetanse til å leie klassa/undervisninga og utvikle og overhalda reglar. Læraren må ha fagdidaktiske kunnskaper.

Døme teikn til kriterium Kriterium 1. Læreren fremstår som en tydelig leder med god evne både til å undervise og veilede. Læreren markerer en tydelig start, skifte av aktivitet og avslutning på undervisningsøkta – både med kroppsspråk og stemmeleie. Læreren er faglig trygg og presenterer stoffet på en variert og engasjerende måte. Læreren makter å skape ro i klassen og konsentrasjon om læringsarbeidet. Læreren informerer og instruerer på en måte som i liten grad gjør det nødvendig for elevene å stille oppklarende spørsmål Læreren makter å løse konflikter og har grep for å korrigere uønsket atferd. Han korrigerer ved lavest mulig inngrepsnivå uten å endre måten det undervises på. Læreren inviterer til samarbeid og medinnflytelse, men tar beslutninger der det trengs. Læreren ser og hjelper den enkelte elev og har samtidig blikk for det som skjer i elevgruppa. Læreren er bevisst på å bruke humor i undervisningen og makter å skape glede og trivsel i elevgruppa.

Kva gjer vi som arbeidsgjevarar med dette? Kva gjer HSH?? Skal vi samarbeida?? LYKKE TIL MED DAGEN. ” Det bør ikkje føre til at ein unngår kontakt med andre etatar i framtida, at ein har hatt dårlege erfaringar tidlegare.”