Velkommen til prosjektsamling Ny GIV i Akershusskolen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Bjørkelangen videregående skole
Advertisements

v/Trine Aakermann faglig leder Dysleksi Norge
Nettverksamling i matematikk
PRØVEPLAN FOR OSLOSKOLEN
Nasjonal konferanse Overgangsprosjektet Kunnskapsminister Kristin Halvorsen 7. september 2011.
Fylkesnettverk karriereveiledning UTDANNINGSVALG
N Y G IV – OKTOBER 2012 Erfaringer med Ny Giv-prosjektet fra Tæruddalen skole.
Gjennomføring i videregående opplæring høst 2013 Foto: Bjarne Eriksen.
Tilpassa opplæring Utdanningsavdelingen v/Anne Marie Strømhaug
Rådgiversamling Stiklestad 25. september 2011
Velkommen til infomøte på Tanks vgs • Kartleggingsprøver • Orden og fravær • Eksamen • Vitnemål / kompetansebevis.
«Ny GIV» Åssiden vgs Dag Siljan rektor
Med fra start! Skolestart på Eidsvoll videregående skole høsten 2013 EIDSVOLL VIDEREGÅENDE SKOLE.
VOKAL Status og framdrift Ingrid Evju, 4. mars 2013
IKO – Ny GIV, én gruppe Struktur - pedagogikk
Vågå 29. januar Jan Roger Bøe Øien Koordinator. Statistikk – etter vg1 Avsluttet grunnskole v å ren 2006 Avsluttet grunnskole v å ren 2007 Avsluttet grunnskole.
Skoleringssamlinger Knut Alfarnæs, avdelingsdirektør prosjektleder
Ny GIV-Overgangsprosjektet Troms fylkeskommune
GNIST og Ungdomstrinns-satsingen VFL-samling Susanne Lavik
Du har gjort et godt utdanningsvalg – arbeidslivet har bruk for deg
NyGiv Mål Minske frafall i videregående skole.
Inntaket 2010 – 2011 – nytt og nyttig ?. Hvilke emner skal vi gjennomgå ? 1.Hva betyr endringen i vurderingsforskriften fra for inntaket til.
Gjennomføring I Videregående opplæring Randi Kristin SvarvaGunvor Thomassen OvergangsprosjektetOppfølgingsprosjektet.
Overgangsprosjektet NY GIV
februar-søkere Utdanningsavdelingen Rådgiversamlinger 2012.
s. 1 Gjennomføring i vgo i Nordland Rådgiversamling Foto: Crestock.com.
Presentasjon PULS a Nordland fylkeskommune 29. mars 2012
” Når jeg hører vidregående skole, tneker jeg på at jeg gleder meg SYNSYKT til å holde på med noe som intriserer meg, å være sammen med folk som også liker.
Ny GIV i Akershusskolen
Fra skoletaper til skolemestrer erfaringer med Ny GIV i Akershus.
Lærerskolering Ny GIV 6. dag. Erfaringsutveksling.
Prosjektsamling 5. mars Fra julebrevet: – det hjelper ikke å redusere klassestørrelsen dersom lærerne fortsetter med den samme undervisningen. Nordlandsforskning.
Prosjektsamling 4. mars 2013.
Sommerskoletilbud i Akershusskolen Evaluering av aktiviteter som ble gjennomført sommeren 2012 og tanker om framtidige tilbud. 11. sept. 2012: Hans-Olav.
Hvordan ivareta ”særskiltelever” på Design og håndverk Vg1 2007/08?
Program Karrieresenteret i Vesterålen Arbeidsmarkedet Nettsteder til bruk i karriereveiledninga Muligheter i ungdomsskole og vgo til helt eller delvis.
Evaluering inntak 2012 Vedleggsskjema «Rett skjema til rett elev» Skjema A: Det var inntaksåret 2012 et ønske om å få riktige søkere til særskilt.
Tilbudstrukturen 2012/2013 Elevkullet er omtrent som inneværende år Tilbudet stort sett som inneværende år NY GIV vil/bør føre til færre omvalg og sluttere.
KUNNSKAPSLØFTET UNNEBERG SKOLE
Ta fag fra videregående skole
ÅRSHJUL FOR OVERGANGER
ÅRSHJUL FOR OVERGANGER
Gjennomføring i videregående opplæring – kort om status og utfordringer i Hamar kommune Paal Morken Andersen Avdelingssjef videregående opplæring Hedmark.
…og ingen sto igjen Tidlig innsats for livslang læring
Overgangsprosjektet – NY GIV
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling Folkestyre – kompetanse - samarbeid.
Utdanningsvalg 10.klasse
NY GIV Kroppsøving Byåsen vgs Ny-Giv kroppsøving, et prosjekt rettet mot elever med IV og karakteren 1 og 2..
Ny GIV – videre - forventninger til skoleeier og skole Dato Svolvær Foto: Peter Hamlin.
Regionsamling KS-prosjekt ”Helhetlig utdanningsløp- bedre gjennomføring i videregående opplæring” Orkanger 17. november 2008.
LP-modellen fra et rektorperspektiv
Hvem er Aksjon helsefagarbeider? Hvorfor? Hva gjør vi?
Samlinger november 2014 Før inntaket 2015/16 Søknadsfrist 1.februar Meldingsskjema 1.mars Spesialundervisning.
Erfaringer med intensivundervisning på 10.trinn skoleåret
Astri Helene Engerdahl Ny Giv Gjennomføring i videregående opplæring.
FYR i Akershus -fjerde skoleringsdag- 29.april 2015 Anne Berge, utviklingsleder Elisabeth Kjøle, knutepunktlærer matematikk Arbeidsgruppa ved Vestby videregående.
Om å undervise, tilrettelegge veilede, kartlegge, teste, prøve og vurdere elever i en læringsaktivitet Berit Bratholm:
IKO-modellen i Akershus System for tett og systematisk elevoppfølging Hans-Olav Gammelsrud, avd. videregående opplæring Sarpsborg,
Kunnskapsdepartementet Norsk mal: Startside Tips for engelsk mal Klikk på utformingsfanen og velg DEPMAL – engelsk Eller velg DEPMAL– engelsk under ”oppsett”.
Kunnskapsdepartementet Norsk mal: Startside Tips for engelsk mal Klikk på utformingsfanen og velg DEPMAL – engelsk Eller velg DEPMAL– engelsk under ”oppsett”.
Velkommen til informasjonsmøte for foreldre / foresatte til elever i Vg 2 3. september 2014.
Regional plan for et helhetlig opplæringsløp Østlandssamarbeidet
Velkommen til informasjonsmøte for foreldre / foresatte til elever i Vg 2 3. september 2014.
Halvard Berg fylkesprosjektleder 3. mars 2017
Tett på! – kvalitetsdokument 4
God stim! Sammen for økt gjennomføring
Pedagogisk profil Å bidra til at elevene skal kunne realisere sitt potensial Vurdering for læring Mer enn en tallkarakter: råd om hvordan man kan forbedre.
God stim! Sammen for økt gjennomføring
God stim! Sammen for økt gjennomføring
Slik gjør vi det på Bekkevoll ungdomsskole
Utskrift av presentasjonen:

Velkommen til prosjektsamling Ny GIV i Akershusskolen

Bloggen: Ny GIV i Akershusskolen

Mål for dagen: Det er et mål at den enkelte: Kjenner innholdet i Ny GIV-metodikken og i hvilken grad denne er implementert i egen virksomhet. Vet hvordan IKO-modellen skal brukes som en del av Ny GIV- prosjektet og hvordan Vokal kan forenkle dette arbeidet. Har gode nok kunnskaper til å kunne medvirke til en best mulig intensivopplæring våren Ny GIV i Akershusskolen

Utfordringer i prosjektet framover :  Flere i lære. Mange elever i Vg2 søker ikke læreplass. Mange som søker læreplass får det ikke.  Bedre gjennomføring for elever i påbygg. For mange svaktpresterende elever mislykkes i dagens ordning med påbygg.  Bedre balansen mellom rettigheter og plikter. Det er ikke greit med 14 dager ferie etter vinterferien fordi det da er billigere sydenturer.  Implementering av Ny GIV-metodikken. Ny GIV-metodikken må få konsekvenser for allmenndidaktikken! Dette krever at mange nok fastholder tenkningen etter prosjektets slutt. Ny GIV i Akershusskolen

Hvordan gikk det med 2011-kullet? Ny GIV i Akershusskolen Overvåking av Ny GIV-elevene starter uke 42. Årshjul for målepunkter og «publisering» Men, nesten 30 % går Vg1 på nytt!

Ny GIV i Akershusskolen "Spesialundervisning for noen eller spesiell opplæring for alle? -prinsipper for Ny-GIV i tilpasset opplæring" v/Ann Elisabeth Gunnulfsen ILS

Ny GIV i Akershusskolen Gruppearbeid  Hvordan stemmer innholdet i dagen så langt med hvordan dere (og lærerne) har fulgt opp Ny GIV- prosjektet lokalt?  Har dere noen spørsmål prosjektledelsen bør svare på i løpet av de to dagene?  Gruppeleder sender spørsmål til:

Ny GIV i Akershusskolen Hvorfor Identifisering, Kartlegging og Oppfølging: Fordi elever som ikke mestrer skolen trenger annen oppfølging enn «gjennomsnittseleven». Fordi tidlig innsats er nødvendig for å snu en negativ trend. Fordi systematikk og «overvåking» er nødvendig for å fange opp elever i gråsonen Fordi ulike årsaker må møtes med ulike tiltak

Identifisering ved halvårsvurdering Ny GIV i Akershusskolen Gjennom skoleåret Snitt ≤ 2,5. Snitt på 2,51-3,5, fravær > 10% Snitt på 3,51-4,0, fravær > 15% Karakter 1/IV i enkeltfag Under kritisk nivå i grunnleggende: Leseferdighet Skriveferdighet Regneferdighet Ungdomsskole Inntak 1. valg, snitt ≤ 2,5. Inntak 2. valg, snitt ≤ 3,0 Fravær > 6 % Karakter 1/IV i enkeltfag Melding om behov for spesialundervisn. Under kritisk nivå i grunnleggende: Leseferdighet Skriveferdighet Regneferdighet Videregående skole Midtveisvurdering (1. nov, 15. jan, 1.apr) fag/fravær Meldingsrutiner for elever som: Har urealistiske studie-/yrkesvalg Mistrives Mønster i fravær – høyt fravær Under kritisk nivå, grunnleggende ferdigheter

Hva med oppfølgingen? Ny GIV i Akershusskolen

Mål for dagen: Det er et mål at den enkelte: Vet hvordan IKO-modellen og Vokal kan medføre en styrking av Ny GIV-arbeidet i den videregående skolen. Har gode nok kunnskaper til å kunne medvirke til en best mulig oppfølging av Ny GIV-elevene i den videregående skolen. Har god oversikt over hva som må sikres for at overgangen til Vg1 skal bli best mulig Har bidratt til at vi kan utpeke de viktigste utviklingsområdene i prosjektet inneværende skoleår. Ny GIV i Akershusskolen

Vokal Ny GIV i Akershusskolen

Noen spørsmål som må besvares:  Er det mulig at alle kommuner i Akershus kan ta i bruk Vokal i løpet av våren 2013?  Kan vi bruke målene for de grunnleggende ferdighetene som et felles kartleggingsverktøy, og som utgangspunkt for å definere kritisk et nivå i grunnleggende ferdigheter?  Er det mulig at alle kommuner i Akershus bruker samme kartleggingsprøver (og ev. verktøy) – kan vårt verktøy (gr. ferdig.) erstatte SOL, LeseLOS?  Hva må til for at Vokal faktisk gir lærere en reell avlastning og en bedre pedagogisk praksis?  Hva slags informasjon bør/må følge eleven fra 10. trinn og inn i Vg1? Hvordan skal vi jobbe for å finne svar på disse spørsmålene?