Ny handlingsplan Bakgrunn Nye lover FN Konvensjonen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kompetanseprogram for fylker og kommuner om uu Et samarbeid mellom Husbanken, BE, Deltasenteret, MD, KRD og KS.
Advertisements

Universell utforming Nytt fra nasjonalt nivå Anne Folkvord Seksjon for antidiskrimineringsarbeid.
Tilgjengelighet for alle til informasjons- og kommunikasjonsteknologi IT Funk Strategi for forskning og innovasjon.
NORGE UNIVERSELT UTFORMET 2025
Tema SaksbehandlerDato Skyggerapportering til FN-komiteen for rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne Liv Arum, Generalsekretær i FFO.
Fylkesmannen i Buskerud Study trip Estonian municipalities Hvordan arbeider vi med universell utforming hos Fylkesmannen i Buskerud? Ved rådgiver.
NETTVERK MOT TVANGSEKTESKAP Hvorfor ? •Forpliktende samarbeid •Kompetanseheving •Oversikt over saker.
Ideseminar Universell utforming, miljø og bærekraft Kreativitet og nytenkning Sagene samfunnshus, 6 -7 desember 2005 Utfordringer og bakgrunn for seminaret.
Deltasenteret Foto: Einar M. Aslaksen
Universell Utforming – regional samling Gruppeoppgaver.
BOLIGER - eget hjem for mennesker med funksjonsnedsettelser
Ny plan- og bygningslov og nye muligheter for uu-arbeidet
Universell utforming. Hva er universell utforming? Rosa Park - Kvinnen som nektet å reise seg på bussen.
Norge universelt utformet 2025 Status i arbeidet med Handlingsplanen Einar Lund seniorrådgiver Miljøverndepartementet Ålesund, 20. mars 2013.
Ny Diskriminerings – og tilgjengelighetslov UMB/NTNU Ski Kjell Erik Øie Statssekretær 21. Oktober 2008.
Kongsberg Stortingsrepresentant Laila Gustavsen Universell utforming og diskriminering - overordnede føringer.
Diskriminerings – og tilgjengelighetsloven iverksatt HVA BØR VÆRE SAFOS FOKUS NÅ? Gardermoen 24. januar 2009 Kjell Erik Øie statssekretær.
Clarion Hotel Stavanger, 18. april 2013.
Ny Intensjonsavtale om et mer inkluderende arbeidsliv Signert av Regjeringen og partene i arbeidslivet 14. desember 2005.
Likeverd og tilgjengelighet Om ny diskriminerings- og tilgjengelighetslov Statssekretær Kjell Erik Øie Innlegg for UMB/NTNU, 30. oktober 2007.
Line Richardsen Fagleder KS Forskning, Innovasjon og Digitalisering
Kjell Erik Øie Statssekretær
Debattmøte ved Det matematisk- naturvitenskapelige fakultet
NY DISKRIMINERINGS- OG TILGJENGELIGHETSLOV Et virkemiddel for universell utforming?
Introduksjon til medvirkning PÅL LYNGSTAD , Bergen, pilotseminar i medvirkning etter pbl 1.
Dialog om kommunal og regional planstrategi Marit Moe, KS Midt-Norge/Nord-Trøndelag, rådgiver
1 Verdal – Pilotkommune Ressurskommune BYROM OG HJERTEROM Verdal – en by for alle Kari Gregersen Næss
Bakgrunnen er brev fra HOD av :
12-kommunesamarbeidett i Vestfold Strategisk plan
Universell Utforming – regional samling Velkommen til Oslo
Av Christian Hellevang, KS Myndighetskontakt
Universell utforming Av Christian Hellevang. Flere nye lover DTL fra 1.januar 2009: foreløpig: § 3. Aktivitets- og rapporteringsplikt og § 9 Plikt til.
Pilotkommunesamling Stord 5. og 6. mars 2007 Kompetanseutvikling for brukerrepresentanter - for å nå målet om full deltagelse og likestilling Innledninger.
Gruppeoppgave Uu-pilotfylkeordningen fra 2009 Oppgave 1: Uu-pilotfylkeordningen 1.Gi innspill til forventninger, kriterier, mv. for et uu-pilotfylke.
Veien videre 16 pilotkommuner og 1 ressurskommune Visjon om at pilotkommuner for UU gir lokalsamfunn med god tilgjengelighet, likeverd, deltaking og valgfrihet.
Einar Lund, Miljøverndepartementet Nye perspektiver nasjonalt Gjeldende handlingsplanperiode blir forkortet med 1 år. MDs koordineringsansvar gjelder ut.
Ny handlingsplan for økt tilgjengelighet i Presentasjon - Soria Moria erklæringen - Statsbudsjettet for 2007.
Ny diskriminerings- og tilgjengelighetslov
Økt tilgjengelighet – Ny diskriminerings- og tilgjengelighetslov PresentasjonPresentasjon Soria MoriaSoria Moria StatssekretærutvalgetStatssekretærutvalget.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Handlingsplan for økt tilgjengelighet gjennom universell utforming Satsingen på pilotkommuner (tiltak BU 31) Forventninger til pilotkommunene Ekspedisjonssjef.
Kompetansepakke for kommunene i regi av Fylkesrådet for funksjonshemma Handlingsplan for Universell utforming Lov om diskriminering.
Pilotfylkesamling Innledning Gardermoen 11. juni 2009 Einar Lund, Miljøverndepartementet.
Hva skjer akkurat nå? Ny organisering i Sosial-, helse- og barnevernsavdelingen hos Fylkesmannen Embetsoppdraget/samhandling. Familieveiviserprosjektet.
Folkehelse og universell utforming
Geriatrisk ressurssenter – en del av Samhandlingsarena Aker –
Husbankens boligsosiale utviklingsprogram
HANDLINGSPLAN FOR UNIVERSELL UTFORMING Prosjektleder: Oddrun Helen Hagen, SWECO Samferdsels- etaten.
Bydelens strategiske plan
Framtidens byer Virksomhetsmøte Tone Skau Jonassen.
Framtidens byer Status og Handlingsprogrammet For Framtidens byer Formannskapet Tone Skau Jonassen.
Universell utforming i offentlige anskaffelser
Universell utforming Fagsjef Toril Laberg Fagpolitisk konferanse
Barnehageseminar i Bergen, 16. april 2008
Prosjektperiode august 2008-august 2011 Prosjektleder: Mette Smedstad, KS Bedre samordning av tjenester for utsatte barn og unge Utviklingsarbeid i regi.
St.meld. nr. 47 ( ) Samhandlings- reformen Rådmann Arve Semb Christophersen Larvik kommune Larvik – der det gode liv lever!
Presentasjon 2008 Livskraftige kommuner – modell for samarbeid med andre land Gunnbjørg Nåvik Møte i KS’ internasjonalt nettverk september 2009.
Kreativ planlegging for en kreativ region?. Evalueringen av Felles fylkesplan Startet rundt årsskiftet 2004/2005 Har fulgt planprosessen fram til høsten.
Universell utforming UU i kommunene. Hva er Universell Utforming (UU)..?? Universell utforming i kommunale planer Praktisk diskusjon.
Planlegging. I kommunene er målene formulert på ulike måter, men de fleste har mål som er knyttet til følgende tema: Levekår og livskvalitet Boliger.
K ommunen som nærings- og samfunnsutvikler Fylkeskommunens rolle Verdiskapingsforum Østfold 21/ Hans L. Clementz, KS.
Forvaltningsplanen er sektorovergripende og skal bidra til å styre og samordne både vannforvaltning og arealbruk på tvers av kommune- og fylkesgrenser.
Forvaltnings- og regionreformen Trøndelagsrådet 31. januar 2006
Plan for universell utforming i Asker kommune
Om Rettighetsutvalget innstilling Bergen 27. oktober 2017
Husbankens boligpolitiske utfordringer
Forvaltningsnivåer. KS Valg og innbyggerdeltakelse 16. januar 2018
Universell utforming i regional og kommunal planlegging
Eksempel på roller og ansvar i kompetansearbeidet
Utskrift av presentasjonen:

Ny handlingsplan Bakgrunn Nye lover FN Konvensjonen

2 Hovedinnretning av ny plan Planen koordineres av BLD Sentrale satsningsområder skal være bygg, uteområder/planlegging, transport, IKT og arbeid Planen skal støtte opp under implementeringen av DTL Det legges vekt på foreløpige resultater fra evalueringen av gjeldende plan Planen skal skissere rekkefølge på hvilke områder som er viktigst og hvordan det skal arbeides videre med dette

3 Hovedinnretning av planen Visjonære mål for arbeidet vurderes nærmere. Konkrete tiltak med tidsfrister skal legges til grunn Planen skal bidra til å oppfylle bestemmelsene i FN konvensjonen om rettighetene til personer med nedsatt funksjonsevne

4 Hovedinnretning av planen Planen skal innarbeide hensynet til ulike diskrimineringsgrunner der det er relevant Det anbefales at planen har et 5 årig tidsperspektiv Det tas sikte på å legge fram planen ved årsskiftet 2008/2009

5 Utviklingsprosess Arbeidet forankres i SSU Det gjennomføres bilaterale møter mellom BLD og andre dept på pol og adm nivå Prosess mot statsbudsjettet for 2010 Dialogmøter med Helsedir, AV m fl Det avholdes møter med KS på pol og adm nivå om arbeidet med UU

6 Utviklingsprosess Det avholdes punkthøringer med berørte funk organisasjoner R notat høsten 2008 om innretning og tiltak

7 Strategisk fokus og utvikling av tiltak Konkretisere et forpliktende sektoransvar for statlig virksomhet Bruke offentlig markedsmakt, bevilgningsmakt og godkjenningsmakt Fokusert oppfølgning og veiledning overfor offentlige etater Samordne tiltak for å støtte kommunens arbeid Arbeide for økte stimulerings- og tiltaksmidler

8 Ny handlingsplan- Kommunesatsning Pilotkommuneprosjektet Spisse innretningen på overføringer og tilskuddsordninger Universell utforming i kommunale planer Styrket kompetanse, rådgivning og oppfølgning av krav i PBL Aktiv bruk av aktivitetsplikten i DTL Tilrettelegge verktøy for å måle status og utvikling

9 Ny handlingsplan - Kommunene Kompetanseheving i kommunale råd Samarbeid med organisasjoner Kompetansehevingstiltak på ulike nivåer for politikere og ansatte i kommuner Supplerende tiltak