Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Tema SaksbehandlerDato Skyggerapportering til FN-komiteen for rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne Liv Arum, Generalsekretær i FFO.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Tema SaksbehandlerDato Skyggerapportering til FN-komiteen for rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne Liv Arum, Generalsekretær i FFO."— Utskrift av presentasjonen:

1 Tema SaksbehandlerDato Skyggerapportering til FN-komiteen for rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne Liv Arum, Generalsekretær i FFO

2 Tema SaksbehandlerDato Tidsplan  Statsrapport: 3. juli 2015  Supplerende rapport fra LDO  Skyggerapport: parallelt eller etter statsrapporten?

3 Tema SaksbehandlerDato Organisering  Intern arbeidsgruppe i FFOs Sekretariat  Etablering av et forum for FN-konvensjonen om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne  Ressursgrupper på konkrete områder

4 Tema SaksbehandlerDato Formen på skyggerapporten  Et dokument på mellom 40 og 50 sider  Prioritere problemstilling  Vi må ha dokumentasjon for det vi legger frem.  Vi kan lage forslag til spørsmål som komiteen kan stille til norske myndigheter.  Vi kan komme med forslag til løsninger som komiteen kan anbefale norske myndigheter å følge opp.

5 Tema SaksbehandlerDato Innholdet i skyggerapporten  Dialogmøter om; -Rettssikkerhet -Arbeid -Helse -Opplæring -Tilgjengelighet

6 Tema SaksbehandlerDato Målet med skyggerapporten -Et rapport som er dokumentert, har troverdighet og legitimitet. Som kan gi oss gjennomslagskraft på implementering. -Informasjonsmøte, dialogmøter og bruke ressursgrupper -Vi er avhengig av å få innspill, muntlige og skriftlige -Vi må følge opp de merknadene FN-komiteen gir til norske myndigheter.

7 Tema SaksbehandlerDato En del ubesvarte spørsmål: -Formen på skyggerapporten? -Temaene i skyggerapporten? -Forslag til løsninger av problemstillinger som beskrives?


Laste ned ppt "Tema SaksbehandlerDato Skyggerapportering til FN-komiteen for rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne Liv Arum, Generalsekretær i FFO."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google