PROSJEKT REHABILITERING. Bakgrunn Samhandlingsreformen/Overføring oppgaver til kommunene Avtalene/samarbeidsfora Klargjøring av ansvar mellom kommuner.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kompetanse i lys av samhandlingsreformen
Advertisements

Hvilke tjenester kan kommunene og helseforetak være interessert i å kjøpe fra de private rehabiliteringsinstitusjonene? •Samhandlingsreformen forutsetter.
KOORDINERING OG SAMHANDLING
Elektronisk samhandling
Om barn og unges mulighet for medvirkning
Legger dagens løsninger for e-meldinger til rette for god samhandling og dokumentasjonsprosess knyttet til polikliniske pasientforløp? Prosjektgruppen.
Samhandlingsreformen - nytt og endret lovverk
SAFO Sør-Øst SAFO konferansen 2012 MBO 2011.
Koordinerende enhet Brukerutvalget NLSH 13. Juni 2006.
Samhandling - sett med sykehusets øyne
Vegen videre…. Tore W. Topp MBO 2012.
Haugalandsløftet Møte i styringsgruppen Kari Ugland, samhandlingssjef.
Samhandlingsreformen og nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering Møteplass: Allmennhelse 13. Mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
Høreapparatformidlingen – hvor står vi Fagnettverksmøte 17. september 2009.
Samhandlingsreformen – hvor står psykisk helse og rusfeltet?
Arbeidet med rusmestringsenhetene: - status pr. januar 2013
Samhandlingsreformen og brukermedvirkning
Samhandlingsavtalene status og fremtid •Kvalitet i helsetjenestene •Det handler om kvalitet-medvirkning og prioritering •Brukermedvirkning i samhandlingsavtalene.
Opplæring – i et helsepolitisk perspektiv
Norsk Audiografforening 6. november 2009
Samhandlingsreformen Sikre bærekraft og kvalitet
Samhandlingsreformen og nye helselover Sentermøte 15. desember 2011 Wenche Jensen.
Hvordan kan vi vite at denne store helsereformen virker i henhold til mål og intensjoner, for pasientene og kommunen som tjenesteyter? Nasjonal helsekonferanse.
Regionale seminarer om økonomiske virkemidler i samhandlingsreformen og styringsdata Direktør Gudrun Haabeth Grindaker, KS.
Samhandlingsarena Aker Styringsgruppe Oslo kommune.
Samarbeidet på sentralt nivå om rusmestringsenhetene seniorrådgiver Anne Dahl Kriminalomsorgens sentrale forvaltning Konferanse Stavanger januar 2013.
Organisering av brukermedvirkning i Samhandlingsreformen
Prosjekt rehabilitering
Utvikle standardisert analyse og kunnskapsbase Et samarbeid mellom Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, Helseforetaket i Nord-Trøndelag og Fylkeskommunen i Nord-Trøndelag.
Helhetlig habiliterings- /rehabiliteringstilbud til hørselshemmede i Helse Midt-Norge.
Bruker- med- virkning Presentasjon i Helse Nord
Samhandlingskonferanse Geiranger 5.mai 2011 John Harry Kvalshaug Styreleder Helse Møre og Romsdal HF.
Samhandling Tilbudet til barn og unge Seksjon for habilitering v/ seksjonsleiar Solveig Glærum.
Samhandling og ideell virksomhet
Hvordan kan samhandlingsreformen gi bedre diabetesomsorg?
Strategidokument for de regionale helseforetakene Forskning som strategisk satsingsområde i spesialisthelsetjenesten.
Helhetlige pasientforløp Nasjonal PKO-konferanse Tønsberg
Prosjekt FUNNKe Nord-Troms Regionråd 10 januar 2011 Gunn-Hilde Rotvold, Prosjektleder, NST Gerd Ersdal, Medisinsk rådgiver, NST.
Helse – Midt 6. mars 2012 Erik Torjussen A-larmBrukermedvirker.
Samhandlingsreformen Av Vigdis Giltun. Riktig diagnose: Må samle et helhetlig ansvar for helsetjenesten Behov for mer spesialiserte helsetjenester i kommunene.
Samhandlingsreformen Av Kari Kjønaas Kjos. Riktig diagnose: Et mer helhetlig ansvar for helsetjenesten Flest mulig helsetjenester i kommunene Tiltak for.
Opplæring av pasienter og pårørende Fagdirektør Jan Eirik Thoresen.
Samhandlingsreformen -betydning for ergoterapi?
Samhandlingsreformen – Hva skjer?
Samhandlingsreformen – en mulighetsreform Høstkonferansene 2009.
Samhandling – status - utfordringer Hvordan skal vi innrette samhandlingen for at befolkningen skal oppleve en god og sammenhengende helsetjeneste ? (strategi.
Samhandlingsreformen SAFO SørØst Høstmøte Hva er samhandlingsreformen? Forebygge fremfor bare å reparere Få kommune og Spesialisthelsetjenesten.
Samhandlingskonferansen Gjøvik Gård Helse- og omsorgslederes tilnærming til Samhandlingsreformen. Initiativ og invitasjon til samhandling.
Organisering av arbeidet med Samhandlingsreformen Daniel Haga Direktør for samhandling HMN Hvilke forventninger og planer har helseforetakene?
Samhandlingsreformen Ønsker fra Holmestrand Kommune SERVICE – STOLTHET - TRIVSEL.
Status for Samhandlingsreformen –
Status for samhandlingsreformen etter 3 år i Vestfold
Kompetansebehov i fremtidens spesialisthelsetjeneste RSA, Torbjørg Vanvik Direktør for eierstyring.
Regional Planer PH og TSB Møte med RBU 31.august 2015 Sigrid Aas, rådgiver HMN, PH plan Elise Solheim, rådgiver HMN, TSB plan.
Felles nettløsning for spesialisthelsetjenesten – én helseportal Jostein Listou, kommunikasjonsrådgiver Helse Midt-Norge RHF.
ÅSTVEIT HELSESENTER LIKEVERDIGE HELSETJENESTER INNEN HABILITERING OG REHABILITERING TIL PASIENTER MED INNVANDRER BAKGRUNN TONE O. KALLEKLEIV,
1 Samhandlingsreformen Seminar pasientflyt.
Rehabilitering i samhandlingsreformen Knut Tjeldnes, seniorrådgiver.
Samhandlingsreformen Stiklestad, 15. juni 2010 Daniel Haga Direktør for samhandling HMN - Hvilke utfordringer er det reformen skal løse?
Strategisk helseplan for Fjellregionen Arbeidsutvalget 10. mai 2010 Regionrådgiver Rune Jørgensen Regionrådet 26. mai Brit Kværness.
Lørenskog kommune PUBLISERT: OMRÅDE: TEMA: SAMHANDLINGSREFORMEN LOSBYSEMINARET 2011RÅDMANN TRON BAMRUD.
Prosjekt vår 2016 Samlokalisering av allmennlegetjenester og kommunale helse- og omsorgstjenester Økt tjenestekvalitet?
Evaluering av TSB fusjonen i Helse Midt-Norge i 2013/2014
Fokus på koordinerende enhet
Berit K. Teige, forskningssjef/seksjonsleder FIU
Møte i RBU : Sak 64/09 Status og gjennomgang av styresaker
Sektorsamarbeid i helseforskning mellom universitet og universitetssykehus Helseforetaksperspektivet – sett fra Midt-Norge Adm. dir. Stig A. Slørdahl Helse.
Pakkeforløp Psykisk helse og rus Vegen vidare
Opplæringsdag nytt regionalt brukerutvalg Helse Midt-Norge RHF
Koordinerende enhet (KE) i UNN
Utskrift av presentasjonen:

PROSJEKT REHABILITERING

Bakgrunn Samhandlingsreformen/Overføring oppgaver til kommunene Avtalene/samarbeidsfora Klargjøring av ansvar mellom kommuner og HF Kommunal medfinansiering? Noen pasienter ”faller mellom stolene” Pasientbehandling i endring Krav til forskningsbasert behandling Dokumentasjon av effekt Brukermedvirkning Mestring Prosjektoppdraget

Intensjonene med prosjektet Både kommunene og spesialisthelsetjenesten har behov for å samarbeide om å utvikle tjenesten. Beste ressursutnyttelse ved optimal samhandling mellom kommuner, spesialisthelsetjeneste, private aktører og brukerorganisasjoner Fagområdet er i endring

Overordnet mål Kommunene og spesialisthelsetjenesten i Midt-Norge har en felles strategi for rehabiliteringsfeltet, slik at den enkelte bruker får dekket sitt behov for rehabilitering. Dette prosjektet skal ikke gi faglige anbefalinger om det faglige innholdet i rehabiliteringen

Forventninger til anbefalingene og konferansene Ha faglig legitimitet Anbefalingene skal være mulig å gjennomføre Til beste for brukerne Anbefalingene skal ikke ha hovedfokus på detaljerte faglige anbefalinger Det er ønskelig og nødvendig at deltagerne på konferansen gir innspill og anbefalinger

Brukernes rolle Prosjektet skal gi anbefalinger om rehabilitering til beste for brukerne Er målene for rehabilitering uttrykk for profesjonenes ambisjoner eller et uttrykk for pasientenes ambisjon for eget liv? Opplever pasientene helhetlige pasientforløp eller er rehabilitering i tillegg til eller ved siden av øvrige tjenester i pasientforløpet? Er brukernes syn vektlagt når en skal planlegge organisering av rehabiliteringstilbudet? Hva er viktig for brukerne?

Prosjektet er ønsket av Helse Midt-Norge Kommuner og helseforetak i hele regionen er representert i styringsgruppen og arbeidsgruppen Det er store forventninger til resultatet av prosjektet