Bokpresentasjon Oslo.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Bokpresentasjon Stavanger
Advertisements

LIKEVERD Bevar ditt hjerte!.
Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
Hva slags spørsmål skal man stille på hvilke nivåer?
Rett på sak.
Å gi rammer som støtte for elevenes skriving
Novelle En novelle er en skjønnlitterær fortelling.
Retorikk og tekstanalyse
Hva sier den nye læreplanen i norsk (K06) om skriveopplæring?
Skriveprosessen Fra tanke til tekst.
PRESENTASJONSTEKNIKK. FORBEREDELSER PLANLEGG UT I FRA:
Trinn 2 Skrive mye i alle fag på fagets premisser og bruke skriving i kunnskapstilegnelsen.
GNU Science A Bergartenes kretsløp.
H. Aschehoug & Co. På eksamensdagen H. Aschehoug & Co.
Trinn 7 Lage en skriveplan for skolen - Hva velger vi?
Tolkning og analyse Sigrun Eckhoff rev jan 2009.
FYR Ny GIV
Noen enkle studieteknikker ved innlæring av DRI-emner
Eksamen i muntlig norsk
Om å skrive om litterære tekster
Bokpresentasjon Bergen
Analyser en sakprosatekst
Muntlige presentasjoner
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
Strategier og kompetanse
Trinn 3 Bruke vurdering for læring for å fremme elevenes skriveutvikling.
Trinn 6 Skape et klasserom der en diskuterer tekst og skriving.
Lage en skriveplan for skolen
Trinn 3 Bruke vurdering for læring for å fremme elevenes skriveutvikling.
Trinn 2 Skrive mye i alle fag på fagets premisser og bruke skriving i kunnskapstilegnelsen.
Essay er en skriftlig sjanger.
Signatur 3.
Språk og leseplan 6.trinn Innlandet skole
Språk og leseplan 7.trinn Innlandet skole
Språk og leseplan 5.trinn Innlandet skole
Kommunikasjon JOHARI Tilbakemeldinger Aktiv lytting og åpne spørsmål
Grunnleggende pedagogikk,
Språk og leseplan 4.trinn Innlandet skole
Trinn 7 Lage en skriveplan for skolen - Hva velger vi?
Lesing og skriving som grunnleggende ferdigheter
Å ANALYSERE SAKPROSATEKSTER
Lesing og lesestrategier
Velkommen som student Anne-Beathe Mortensen-Buan
Prosessorientert skrivepedagogikk Astrid Granly
Skriverammer og stillasbygging i historiefaget
Problemløsning.
REKLAME. Sammensatt tekst - reklame Fra læreplanen: Fra læreplanen: mestre ulike muntlige roller i gruppesamtaler, foredrag, dramatiseringer, presentasjoner.
Komponenter i Saga en grunnbok pr. årstrinn en lesebok pr. årstrinn digitalbok nettside lærerveiledning digital og papir grammatikkbok 8-10.
Godt språk gjør lesing lettere. Bli kjent med bokstavene. Å lese og forstå det vi leser. Å skrive seg til lesing. Leksearbeid.
Kapittel 7 Analyse Å analysere noveller SG- design/Fotolia.
Leksekveld Torsdag Grunnleggende ferdigheter: - digitale ferdigheter - muntlige ferdigheter - å kunne lese - å kunne regne - å kunne skrive.
LNU: Teksttyper versus sjangere Bente Heian Utdanningsdirektoratet.
| Munnleg kommunikasjon. Kompetansemål lytte til og vere open for argumentasjonen til andre og bruke relevante og saklege argument i diskusjonar bruke.
Muntlig kommunikasjon 2. Tre appellformer Appellform – hvordan du appellerer til mottakeren for å få fram ditt budskap og overbevise mottakeren. Greske.
| Muntlig kommunikasjon. Kompetansemål lytte til og vise åpenhet for andres argumentasjon og bruke relevante og saklige argumenter i diskusjoner bruke.
Å skrive sin mening Fempunktsmetoden.
Drama som læring Noen tips til aktiviteter. Samvittighetens røster En elev personaliserer personen som har et dilemma, et problem eller etisk utfordring.
Å skrive meininga si Fempunktsmetoden. Skriv fem setningar: Fortel kva emne du vil skrive om. Skriv tre setningar om dette emnet. Skriv ei setning som.
Saktekster Skriving i norskfaget. Kompetansemål fra læreplanen skrive ulike typer tekster etter mønster av eksempeltekster og andre kilder gjenkjenne.
| Å argumentere Å analysere argumenterende tekst.
Retorikk og muntlig kommunikasjon
Retorikk og muntlig kommunikasjon
Å skrive noveller.
Munnleg kommunikasjon
Navn Tittel Responsverksted Navn Tittel
Sosial kompetanse og psykisk helse.
Fysisk og psykisk helse
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Gjøre greie for hovedsyn og argumentasjon
SG- design/Fotolia Kapittel 7 Analyse Å analysere noveller.
Utskrift av presentasjonen:

Bokpresentasjon Oslo

Signatur 1 Ny struktur Oppgaver som skal trene grunnleggende ferdigheter Mange relevante muntlige og skriftlige oppgaver. Også noe yrkesretting. Har skriveoppgaver med modelltekster Strukturen – tydelig rettet mot kompetansemålene. Yrkesretting og relevans. Eks: presentasjon – emne fra programfag, rapporter fra bedriftsbesøk, skrive argumenterende tekster Modelltekster – rapport, brev, søknad, novelle,

Egen mal for grunnleggende ferdighet i lesing Egen mal for grunnleggende ferdighet i lesing. Elevene skal kjenne det igjen i alle fag.

Inspirasjon til å skrive Førlesningsoppgaver til hovedkapitlene. Pushwagner-bildet Vertigo innleder novellekapitlet. Fortell historien til en av personene du ser på bildet.

Kravet til literacy Vi er nødt til å kunne skrive og lese i vårt samfunn i dag. Viktig å trene på ulike skrivehandlinger Skrive for å tenke / skrive for å bli vurdert

FYR: Å skrive er å tenke Fellesfag, yrkesretting, relevans Norsk, matematikk, engelsk, naturfag Systematisk og effektiv skriveopplæring gir den språklige tryggheten som er grunnlag for å gå videre i alle retninger Redskap for kommunikasjon, samhandling med andre, for læring og for å utvikle egne tanker Samarbeid – planlegging, gjennomføring, vurdering

Faser i skriveopplæringa Å ha noe å skrive om. Emnehjelp. Eks Sigarettpakker, røyking. Tenkeskriving Å komme i gang. Startsetning. Gjennomføre skriveoppgaven. Temasetning. Innledning. Avslutning. Revidere teksten. Fullføre arbeidet.

Å SKRIVE SIN MENING FEMPUNKTSMETODEN

Hvordan komme i gang med å skrive? Skriv fem setninger: Fortell hvilket emne du vil skrive om Skriv tre setninger om dette emnet Skriv en setning som sammenfatter det du har skrevet

Nå er rammen for teksten ferdig: Innledning: en setning Midtdel: tre setninger Avslutning: en setning

Neste trinn: Forklar litt om innholdet i hver setning Gi gjerne eksempler

EKSEMPEL Overskrift: Om vennskap Vennskap er viktig Når du har en venn, føler du at du betyr noe En venn kan hjelpe deg når du har det vanskelig Hvis du hjelper en venn, lærer du å ta ansvar Det er viktig for alle å etablere vennskap

Setning 1: Vennskap er viktig Utvid slik: Vennskap er viktig fordi mennesker ønsker kontakt med hverandre Vi føler oss ensomme hvis vi ikke har noen å snakke med Det er viktig å ha noen å dele sorger og gleder med Gi gjerne et eksempel fra virkeligheten Bruk ord som: hvis, men, og, fordi

Setning 2: Når du har en venn, føler du at du betyr noe Utvid slik: En venn kan høre når du vil fortelle noe En venn setter pris på deg slik du er Dere kan diskutere Dere kan gjøre hyggelige ting sammen Gi eksempel Bruk ord som: hvis, men, og, fordi

Knyttet til teksten ”Strandblondinen” i Signatur 1 Skriveopplegg Knyttet til teksten ”Strandblondinen” i Signatur 1

Undervisningsopplegget Mål: Trene grunnleggende ferdigheter Skriving og muntlige ferdigheter Målet er å skrive en tekst til innlevering. I prosessen underveis inngår tenkeskriving og samtale i forbindelse med det emnet

Bertrand Besigye: ”Strandblondinen”

Tenkeskriving og samtale Tenkeskriving i 3 minutter. Startsetning: Jeg mener kroppsidealet i vårt samfunn er med på å … Diskuter i klassen hva denne teksten sier om kroppsidealet i våre dager.

Relevant skriveoppgave Tekst som skal overbevise Skriv en tekst på rundt 300 ord der du prøver å overbevise om at dagens kroppsideal i mange tilfeller kan være skadelig for selvbildet til mange unge. Forslag til startsetning: I dag har vi et kroppsideal som mange sliter med å leve opp til.

Relevant skriveoppgave Kreativ skriving Skriv en fortelling eller en novelle om å ikke være fornøyd med seg selv. Tittelen på novella skal være ”Alle andre har det mye bedre enn meg.” Bestem deg for hovedpersonen. Hvem er han/hun? Hvorfor er han/hun ikke fornøyd?

Muntlig kommunikasjon Kommunikasjonsmodellen Appellformene – Etos – logos – patos. I tillegg: Kairos – forståelse for tid og sted

Muntlige framføringer Gode råd for den muntlige framføringa Gode råd for en digital presentasjon Innholdet i presentasjonen: Tydelig begynnelse. Rød tråd. Tydelig avslutning. Tilpasset tilhørerne. Aktiv lytter. Si sin mening. Retoriske virkemidler i diskusjon.

Litteraturen Lagt vekt på å finne noe nytt, enkelt og relevant. Beholdt noen av de gamle tekstene som vi syntes har fungert best. Oppgaver som åpner opp teksten, og legger vekt på grunnleggende ferdigheter Riksteateret: Søstera mi: Hanna helseth. Utdrag i boka.