HVERDAGSLIVET PÅ ”LilleBjørn” LEIK Ved siden av hverandre MUSIKK

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kari Pape Den gode assistenten
Advertisements

Samhandling.
Foreldremøte i Aremark barnehage 22. Mai 2013 Sissel Marthinsen
Turdag Mandag 26.August gikk til Askedalen/ Idrettsplasssen Vi hadde en helt topp tur til Askedalen/ Idrettsplassen Vi hadde med fotballer på banen, men.
Vi møter sommeren med respekt og undring… med utgangspunkt i eget ståsted er vi nysgjerrig i møte med * ulike årstider – nye erfaringer *små og store dyr.
Velkommen til Minde skole
Månedsbrev fra Blåklokka
Språk, Tekst og Kommunikasjon
Aktivitetsskolen Rosenholm Infohefte 2013
VELKOMMEN TIL STØVER SKOLE
SOSIAL KOMPETANSE. BARNEHAGEN SKAL FORMIDLE VERDIER OG KULTUR, GI ROM FOR BARNS EGNE KULTURSKAPNING OG BIDRA TIL AT ALLE BARN FÅR OPPLEVE GLEDE OG MESTRING.
Vennskap mellom to-treåringer i barnehagen
Rolighetsmoen barnehage
Velkommen til Aktivitetsskolen Rosenholm 2013
Barns læring, voksnes ansvar!
Månedsbrev Smørblomst
Månedsbrev Smørblomst
Månedsbrev fra Blåklokka
Månedsbrev fra Blåklokka
FRA MÅLSTYRING TIL PROFESJONELT ANSVAR
Månedsevaluering januar Denne måneden har vi feiret Edis 3 år, Emma 5 år og Evan 5år. Vi har også lekt masse ute i den etterlengta snøen. Ellers holder.
Månedsevaluering Januar 2012 Barna utfolder seg i snøen, er kreative og skaper. (Kunst, kultur og kreativitet) Gjennom dramatisering av Eventyr ute tar.
Morgenaktiviteter Gul avdeling Barna har blitt kjent med ulike rytmeinstrumeneter på noen av morgenaktiviteter. Målsettingene ved dette er at barna skal:
Teknologisk påvirkning av barns oppvekst
Vi henter inspirasjon fra barnas livsglede og positive energi.
Tanker om barnehagens læringsmiljø
 Lovpålagt organ  Godkjenne årsplan  Gjennomgang av brukerundersøkelse  Høringer fra kommunaldirektøren  Status økonomi  Saker fra foresatte 
"God bagasje på livets reise."
O F S kole ritids rdningen Vikingen Vikingen Hårek Gyda.
HelART i Ulåsen barnehage
Ilhaugen barnehage Årsplan 2011/2012 Finnmyrveien 7350 BUVIKA Ilhaugen
Vi har en tydelig struktur gjennom barnehagedagen
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
VELKOMMEN TIL ROGNAN BARNEHAGE StorsiaSmåsia.  Blå:  Rød:  Gul:  Grønn:  Felles PERSONALET Gretha Lise Lisbeth Brit Oddrun Kristine Hilde Nina Si.
FORELDREMØTE STALSBERG SKOLE
Ue.no Våre familier FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Gustadmoen barnehage Med for ditt barn
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
Lyshovden Oppveksttun!
Pundslia barnehage Årsplan 2011/2012 Pundslia Barnehage Pundslibakken 7350 BUVIKA Telefon: Epost: Åpningstider:
Barns læring og medvirkning i det fysiske miljø
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Særlig fokus på vår avdeling Tilvenning og tilknytning – Trygghet, omsorg og nærhet Relasjoner – Mellom barn-voksne og barn-barn Lek, begynnende samspill/rollelek.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av.
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
Drama som læring Noen tips til aktiviteter. Samvittighetens røster En elev personaliserer personen som har et dilemma, et problem eller etisk utfordring.
Bruk av livshistorie til personer med demens Astrid Håland april 2016.
Velkommen til foreldremøte i Holvik barnehage i Grendahuset i Vågsvåg høsten 2015.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage Tema: SOSIAL KOMPETANSE v/ Vigdis, Monica C, Sarah og Karoline Foreldreråd.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2017.
Velkommen til foreldremøte for lynghumlene høsten 2016.
Velkommen til nytt barnehageår!. Velkommen til nytt barnehageår Lille Roligheden bygg og organisering Innhold felles – hva er viktig for 1 og 2 åringen.
Lekens egenverdi.
Velkommen til Tu skule Foreldremøte tysdag 7.februar kl
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
Mainytt! Dinglebein Hva gjorde vi i April: Vistestølen barnehage
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Periodeplan for Lekestua uke 9-17 Språkmiljø: Uttale, ordproduksjon og setningsproduksjon Hva er viktig for oss i Sommerly når vi fokuserer på TRAS.
HVA HAR VI GJORT I AUGUST?
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Oktobernytt Nå er virkelig høsten her med alt av vær som det kan tilby! Barna får mange ulike erfaringer med været gjennom at vi går ut hver dag- uansett.
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
Årshjul rødbasen
Hva er karnevel for oss i Sommerly?
Periodeplan for februar 2019
Sosialt årshjul HØST - rutiner og sosiale mål
Utskrift av presentasjonen:

HVERDAGSLIVET PÅ ”LilleBjørn” LEIK Ved siden av hverandre MUSIKK Med hverandre med voksne støttespillere Med hverandre HERMING Løping Krabbing Bygge/rive HVERDAGSLIVET PÅ ”LilleBjørn” Være sammen inne/ute Måltid Påkledning Samling Leik MUSIKK -bevegelse SOSIAL TRENING Omsorg Tillit Trygghet SPRÅK OG KOMMUNIKASJON -sette ord på det som omgir oss, det vi gjør og opplevelser/følelser -sette ord på kroppsspråk /mimikk GLEDE OG HUMOR -Tulle og tøyse -Ha det artig sammen PROSESS Begynnende ROLLELEIK med utgangspunkt i Hverdagsaktiviteter- ”late som om” ”på liksom” SANSING (se,lytte,føle,kjenne) Med hele seg TODDLERE -kroppslig leik -lære av hverandre

Satsningsområder på LilleBjørn Sosial kompetanse Skape trygghet og tillit Møte voksne med ”det gode blikk” Samhandle og lære i møte med andre Humor og glede (ha det artig sammen) leik Lærelyst Støtte barnas nysgjerrighet Utvid interessene Mestringsperspektiv Utvikle skaperglede (sand, vann, maling, snø Kropp, bevegelse og helse Ute hver dag – gå på ujamt underlag Mestring – ”klare sjøl” Trene på enkel påkledning Forståelse og respekt for egen og andres kropp ”hva gjør vi med handa vår?” Barns medvirkning Voksne skal ha lydhørhet for barnas kroppsspråk og mimikk og se hva de vil si oss Ta oss tid til å lytte og tolke og sette ord på det barna forteller oss med hele seg Velge aktiviteter ut fra det vi ser barna er opptatt av (vann, baller, sko, traktorer, dukker….) Ta vare på øyeblikket

LilleBjørn 2012/2013 Høsten 2012 er første gang små og store barn på Svanem barnehage er delt i avdelinger etter alder. For oss som personale er dette spennende og interessant og selv om vi så fordeler med å være samlet er det også fordeler med å være delt. Vi kan fordype oss i arbeid opp mot vår avdeling og aldersgruppe. På LilleBjørn har vi et godt stykke nybrottsarbeid foran oss. Dette gleder vi oss til!! Når vi tar imot andres barn, tar vi i mot det kjæreste foreldrene har. Dette vet vi er et stort ansvar. Når barna er små er det ekstra viktig å være bevisste hvordan de møtes. I denne alderen er det viktig at de får knytte seg til få, nære voksne som møter dem med velvilje og forståelse slik at de utvikler tillit til Omverden. På LilleBjørn har vi fordelt de nye barna, slik at de har sin egen/egne kontaktpersoner, så blir de kjent med de andre etter hvert. På fagspråket kalles småbarna ”toddlere”, for å tydliggjøre det kroppsliges betydning i denne alderen. De er stadig i utforskende aktivitet, verden er helt ny og det er masse som skal læres i denne tiden. De går til oppgaven med bøtter av energi for så å bli totalt utslitt for deretter å ta en pause før de setter i gang igjen. Opplevelser i denne alderen setter seg i kroppen og huskes ubevisst av barna. I tillegg til alle ferdigheter de tilegner seg skal de også utvikle sin egen identitet. Da er det viktig å bli bekreftet på sine behov, blir støttet i vennskap og relasjoner, trives og har det bra.

Personalet på LilleBjørn Assistent i 100 % stilling: Tove H. Husby Barne- og ungdomsarbeider i 100 % stilling: Cathrine Lervik Barne- og ungdomsarbeider i 60 % stilling: Toril Stamnes Pedagogisk leder i 60 % stilling: Liv B. Heimsbakk Pedagogisk leder i 40 % stilling: Stina Lernæs Lidal Styrer/pedagogisk leder i 100 % stilling: Ingvild Haugen Telefon: 72 45 48 90 eller 90754440

Ettermiddagsmat m/frukt DAGSRYTME 06.30 Barnehagen åpner 08.00 Frokost 16.30 Barnehagen stenger 08.30-09.15 Leik inne 14.30-16.30 Leik 09.15-10.30 Leik ute 14.00-14.30 Ettermiddagsmat m/frukt 11.30-12.00 Legging Leik inne/ute 10.30-10.50 Samling 10.50 Stell og vaske hender 11.00 Smøremåltid

Våre barn TRYM MARTIN 2 1 AMALIE 2 EIRILL 1 INGVILD EVEN 2 2 NOAH 1 ERLEND 2 BASTIAN 1 VILDE 1 ENDRE 2 INGEBORG 1

2. Årshjul for temaarbeid for de yngste: NÅR MÅL INNHOLD METODE OKTOBER ”Bli kjent med meg selv” og omgivelsene Lære mitt/ditt Ta tur KROPPEN SELVOPPFATNING Bevegelsessanger Sanger m/navn Rim/regler Håndtrykk på papir og i trolldeig Med voksne tilstede som setter ord på og forklarer NOVEMBER Lytte til enkle eventyr EVENTYR Formidle eventyr med rollespill og dukker, flanellograf og drama Engasjerte voksne DESEMBER JUL -skape forventning og glede JULESTEMNING Enkle sanger og historier Lage gaver Adventssamling Skape ro og hygge JANUAR/ FEBRUAR Hva er snø? SANSE SNØ Kjenne på snøen, se at den smelter…. MARS/ APRIL Legge merke til det som skjer i naturen om våren? SÅ FRØ Legge merke til og sette ord på det vi ser Samling og aktivitet, ellers uformelle daglige situasjoner MAI/ JUNI Lære om bondegården og dyra der BESØKE EN BONDEGÅRD Bruke bondegårdsdyrene i uformell leik og i samling Sanger med dyr Snakke om nytte med dyra AUGUST Bli trygg med å bli kjent med hverandre Lære navn HVEM ER JEG I BARNEHAGEN? Sanger med navn Bli kjent med rutiner SEPTEMBER Være trygg og føle tilhørighet HUSET MITT Lage hus i papp med bilder Henge opp bilder på veggen over plassen sin Bursdagsbilde Bilder fra barnehagehverdagen rundt om i barnehagen Bilder på skjerm i gangen