Det gamle egypt AV ANDREAS 5d.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vitenskapelsen 1.
Advertisements

Åpenbaringen om Jesus Hvem er Jesus Kristus?.
Norges historie Middelalderen Stavkirker
I.
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Karlsvogna og Kvinnevogna Store Bjørn og Lille Bjørn
”Ærligere sammen” Anne Brigitta Langmoen Kvelland.
Åpenbaringen av Jesus Del 1. Jesu lengsel.
Guds vrede.
Bibelskolen Bildøy Bergen
DIKT Vite litt om Inger Hagerup og Halldis Moren Vesaas
Egyptisk kunsthistorie av:
ORGANSYSTEMENE OG KROPPEN VÅR:
• (så): • Han følte seg ensom, så han gikk på kino. • (derfor): • Han følte seg ensom. Derfor gikk han på kino. • (siden): • Siden han følte seg ensom,
Martin Luther Martin Luther ble født i Tyskland i 1483.
Cæsar.
Jane Sunde, verdi 2 - "at alle som går her har som mål å leve slik at livet ærer Kristus og tjener forsamlingen.” Marit Thingbø, verdi 11 - "å ta et særskilt.
Tenn lys. Et lys skal brenne for denne lille jord
EGYPTISKE GUDER OG GUDINNER
Å vokse i erkjennelse og erfaring
Gudstjeneste 1.søndag i advent 2008 i Gruben kirken Dra ut, dra ut gjennom portene og rydd en vei for folket! Bygg, ja, bygg en kongsvei og rens den vel.
Nasjonsbyggingen på 1800-tallet
Johannes 16, Om sorg og glede
”Vi vil gjerne se Jesus”
Egyptisk kunst og arkitektur
Jeg tror på Gud Fader, den allmektige, himmelens og jordens skaper.
Elizabeth I.
”Jeg tror på Den Hellige Ånd”
For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin sønn den eneste, for at hver den som tror på ham ikke skal gå fortapt men ha evig liv.
Hosianna, Davids sønn! Velsignet være han! Velsignet Davids sønn som kommer, i Herrens navn! Hosianna i det høye, hosianna, Davids sønn! Velsignet,
Kubismen.
826 – Han gikk den tunge veien
O PPGAVE 20 Side Å KJENNE ( SEG ) IGJEN 1. Tror du de vil kjenne meg igjen etter at jeg har farget håret? 2. Han hadde gått seg vill. Han kjente.
Tidlige sivilisasjoner og antikken
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
Johannes 21,11-19.
Johannes 21,1-14.
Matteus 2,1-12.
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Fellesskap med Gud.
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Tenn alle lysene! Julemesse, Misjonssalen Sandnes 29. november 2013 Asbjørn Kvalbein 1.
‘Fra Ord til liv’ ‘Fra Ord til liv’ Desember 2011 Desember 2011.
Yggdrasil – Verdenstreet. Del 2.
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Islam.
Sjanger kjennetegn Her vil du finne de musikalske sjanger kjennetegnene til de ulike musikkperiodene vi går igjennom .
Ordet poesi betyr stemningsfullt, lyrisk, versediktning.
Og.
Kapittel 36 Reza forteller om sin arbeidserfaring.
Egypt Landet til faraoene… Det bor ca. 80 millioner mennesker i Egypt.
1.samling: Jesus Kristus
ÅSATRO Gud = ås, flertall – æser
Bob Marley Hortensfestivalen 1978
JESUS FRA ” LANDSBYGDA ” I M IDDELHAVS - SAMFUNNET Problemet med å beskrive Jesus Hvilke modeller bruker vi? Hvilke forutsetninger har vi mht menneske-
Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?
Gammelegyptisk religion Saphinaz-Amal Naguib. Predynastisk tid ca fvt Arkaisk tid (1.-2- dynasti) ca fvt Det Gamle Riket (3.-6.
Henrik Wergeland.
Napoleon Bonaparte.
Matematikk LUB Elise Klaveness
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
Ser du Jesus? – Jesaja 52/53. Ser du Jesus? – Jesaja 52/53 - å kjenne igjen noen.
Sokrates.
Det gamle Egypt Pyramide i Giza. Foto: Egraf.
EGYPT.
Dommer og Frelser.
Sokrates.
Utskrift av presentasjonen:

Det gamle egypt AV ANDREAS 5d

Tut-ankh-Amon levde for 3500 år siden. Tut-ankh-Amon ble farao bare 9 år gammel, men han ble bare 19 år gammel. Farao = Konge. Tut-ankh-Amon levde for 3500 år siden.

MUMIER!!! Egypterne trodde at de fikk et liv etter døden. De trodde også at den døde hadde bruk for kroppen sin i dette livet etter døden, og derfor oppfant de mumifisering for å hindre at kroppen gikk i oppløsning. Det var bare de de rike som ble ordentlig mumifisert. Kroppen ble fraktet til et balsameringsverksted. Der dro de hjernen ut gjennom neseborene. Magesekken, lungene , innvollene og leveren fjernet de også fra kroppen.

PYRAMIDER Den første pyramiden i Egypt ble bygd av faraoen Djoser for ca. år 2650 år f.Kr. I Giza ligger de aller største og mest kjente pyramidene. Disse pyramidene ble bygd av faraoene: (Kheops, Khefren og Mykereinos).

Kheops` store pyramide er verdens største Byggverk. Den er så Solid bygd at arkeologene kunne utforske den innvendig ved å sprenge gangene med krutt uten at pyramiden falt sammen. Pyramidene var et religiøst moment. De skrå sidene skulle minne egypterne om strålene fra Solguden Ra. De trodde at den døde faraoen lunne klatre til himmels oppover sidene på pyramiden.

GUDER SOLGUDEN RA: Osiris Isis Horus Thot Bastet Anubis Solguden

Osiris: Osiris var en av de viktigste gudene i det gamle Egypt. Osiris var en fruktbarhetsgud, men også dødsrikets gud, og kunne avgjøre hvem som fikk komme inn i dødsriket eller om deres sjel er tapt i all evighet. Han var sønn av Geb og Nut og gift med søsteren Isis. Den sjalue broren han drepte han å delte Osiris opp i 14 biter. Isis og søsteren Neftys klarte imidlertid å samle delene og vekke ham til live igjen.

Solguden Ra: Anubis: Ra var solgud hos Egypterne i Det Gamle Egypt. Ra var den store solguden av Heliopolis, solens by. Ordet ra betydde trolig «skaper». Anubis: _Egyptisk dødsgud. Anubis hadde mange tilnavn og funksjoner. Den egyptiske guden Anubis het oprinelig Anpu på egyptisk, men på grresk ble det til Anubis.

HIEROGLYFER (GAMLE EGYPTISKE SKRIFTTEGN) Den mest kjente hieroglyfskriften er den egyptiske, som oppsto for ca. 6000 år siden og opprinnelig var hugget i stein. Egyptiske hieroglyfer består av både fonogrammer og ideogrammer og de blir brukt om hverandre. Systemet består av tre forskjellige typer tegn: et alfabet supplert med tegn som representerer mer enn én bokstav, begrepsskifter og determinativer (tegn som uttrykker begreper).