Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Dommer og Frelser.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Dommer og Frelser."— Utskrift av presentasjonen:

1 Dommer og Frelser

2 Jeg døper dere med vann til omvendelse
Jeg døper dere med vann til omvendelse. Men han som kommer etter meg, er sterkere enn jeg, og jeg er ikke verdig til å ta av ham sandalene. Han skal døpe dere med Den hellige ånd og ild. Han har kasteskovlen i hånden og skal rense kornet på treskeplassen. Hveten sin skal han samle i låven, men agnene skal han brenne opp med en ild som aldri slukner. (Matt 3,11–12)

3 Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham. (Joh 3,17)

4 Må ikke hele jordens dommer gjøre det som rett er?
(1 Mos 18,25)

5 Han oppstod den tredje dag, etter Skriftene,
fór opp til himmelen, og sitter ved Faderens høyre hånd. Han skal komme igjen med herlighet og dømme levende og døde, og på hans rike skal det ikke være ende. (Den nikenske trosbekjennelse)

6 Da Israel var ung, fikk jeg ham kjær, fra Egypt kalte jeg min sønn
Da Israel var ung, fikk jeg ham kjær, fra Egypt kalte jeg min sønn. Men jo mer jeg ropte på dem, desto mer gikk de bort fra meg. De ofret til Baal-gudene, tente offerild for gudebilder. Det var jeg som lærte Efraim å gå og tok dem på armen. Men de skjønte ikke at jeg helbredet dem. Jeg dro dem med menneskebånd, med kjærlighets tau. Jeg var lik en som løfter et spedbarn opp til kinnet, jeg bøyde meg ned og ga dem mat. …

7 … De skal ikke vende tilbake til Egypt, men Assur skal være deres konge, for de nektet å vende om. Sverdet skal rase i byene deres, bryte bommene i stykker og ete om seg på grunn av planene deres. Folket mitt henger fast ved sitt frafall fra meg. De roper sammen til ham som er i det høye, men han reiser dem ikke opp. …

8 … Hvordan kan jeg oppgi deg, Efraim, overgi deg, Israel
… Hvordan kan jeg oppgi deg, Efraim, overgi deg, Israel? Hvordan kan jeg oppgi deg som Adma, gjøre med deg som med Sebojim? Hjertet vender seg i meg, all min medlidenhet våkner. Jeg vil ikke følge min brennende vrede, ikke ødelegge Efraim en gang til. For jeg er Gud og ikke et menneske, hellig midt iblant dere. Jeg vil ikke komme med redsel. (Hos 11,1–9)

9 For han lar sin sol gå opp over onde og gode og lar det regne over rettferdige og urettferdige. (Matt 5,45)

10 … for alle har syndet og mangler Guds herlighet.
(Rom 3,23)

11 For det var Gud som i Kristus forsonte verden med seg selv … (2 Kor 5,19)
Men Kristus kjøpte oss fri fra lovens forbannelse da han kom under forbannelse for vår skyld. (Gal 3,13)

12 Men han ble såret for våre lovbrudd, knust for våre synder
Men han ble såret for våre lovbrudd, knust for våre synder. Straffen lå på ham, vi fikk fred, ved hans sår ble vi helbredet. Vi gikk oss alle vill som sauer, hver tok sin egen vei. Men skylden som vi alle hadde, lot Herren ramme ham. (Jes 53,5–6)

13 Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Den som hører mitt ord og tror på ham som har sendt meg, har evig liv og kommer ikke for dommen, men er gått over fra døden til livet. (Joh 5,24)

14 Øksen ligger allerede ved roten av trærne; hvert tre som ikke bærer god frukt, blir hugget ned og kastet på ilden. (Matt 3,10) Jeg døper dere med vann til omvendelse. (Matt 3,11)

15 Og når han kommer, skal han gå i rette med verden og vise den hva synd er, hva rettferdighet er, og hva dom er (Joh 16,8)

16 For vi må alle fram for Kristi domstol, for at hver og en kan få lønn for det han har gjort gjennom sitt liv i kroppen, enten godt eller ondt.  (2 Kor 5,10)


Laste ned ppt "Dommer og Frelser."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google