Blooms taksonomi for kunnskap

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kombinatorikk for lærerstudenter
Advertisements

Spørsmålene er ikke så vanskelige, så ikke jukse ved å bla videre!.
Muntlig eksamen i historie
Eksamen i Treningslære 2
Undervisnings ressurs i «Form og volum gjennom bretteteknikker i papir
Praktisk info til prosjektkunder
”Bygg i tre-tre i bygg” Mål for landsby
KURS I PRESENTASJONSTEKNIKK
Forskerspiren Åpne forsøk: nye læringsmål?
@ TDT4120 Algoritmer og datastrukturer Trær og søking i dem, samt litt diverse emner Åsmund Eldhuset asmunde idi.ntnu.no.
Oppgaveløsning Metode og tilnærming.
- Hovedrolle eller birolle
Leselos Ordforråd/metakognisjon
Mestring og forebygging av depresjon
Tankens kraft Vi blir det vi tenker!.
Inga Bostad / Viserektor Arbeid med kvalitet i undervisning og utdanning ved UiO Seminar: Evaluering av kvalitet i undervisning og utdanning, 23. april.
SEMESTEROPPGAVEN Design og detaljer Referanser Temavalg
Noen enkle studieteknikker ved innlæring av DRI-emner
Veiledet lesing Mørkved skole
Matematikk muntlig på studieforberedende program
Muntlig eksamen i historie Del 2 – fagsamtalen
@ TDT4120 Algoritmer og datastrukturer Trær og søking i dem, samt litt diverse emner Åsmund Eldhuset asmunde idi.ntnu.no.
Oppgave Se på 3BI eksamen V-1999 Gå igjennom punktene og plasser dem i gruppe etter ”produkt”, ”prosess”, ”samfunnsinstitusjon” Er det noen av spørsmålene.
Hva vi skal se på Prosjekt og prosjektfaser Oppgaveskriving
Om å skrive om litterære tekster
Vurderingskriterier og oppgaver
Eksamenstips.
Hans Petter Wille, Høgskolen i Østfold Den nysgjerrige student: aktiv bidragsyter - ikke passiv mottaker Hva kreves?
Svend Andreas Horgen Avdeling for Informatikk og e-Læring (AITeL)
Utbytte av læringsmål Innlegg på workshop med fagansvarlige basiskurs Handelshøyskolen BI Oslo ved Anders Tveit Innlegget finnes i sin helhet.
- på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k k e n Tema 1.
Målene for regning og bruk av regnestrategier
Hverdagen for Ruth og Sissel.
FOU prosjekt ved Sjøkrigsskolen
I dag snakker vi om psykiske problem:
Hvordan kan foreldre bruke de vangligste funksjonene i Itslearning.com
Om å skrive masteroppgave MEVIT4000, vår Skriveutfordringer ifb. med masteroppgave Mengdetrening: tidligere erfaring er viktig Storstrukturens betydning.
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
BUCS Utfordringer og valg av fokus Tor Stålhane. Rammebetingelser Første spørreundersøkelse viser at det vi gjør må kunne: Brukes sammen med UML Passe.
Velkommen til Newtonrommet!
Forskning – 3 grupper (OECD 1981) Grunnforskning Originale undersøkelser som har til hensikt å skape ny kunnskap og forståelse Karakteriseres ved at den.
Hovedoppgaveforberedende seminar
Matematikk 1. trinn Læreverk: Multi, Gyldendal forlag
Eksempeltekst høst 2014 Når du skal svare på oppgaven:
Lesing og lesestrategier
Velkommen som student Anne-Beathe Mortensen-Buan
19-Sep-16 ALLE TELLER Jakten på elevenes tenkning (når ”svaret” er feil) Gerd Nilsen Bergen 9.mars.
BLOOMS Bygdøy 24.sept-08. Begreper i vurdering 1.Kompetanse det man gjør og får til i møte med utfordringer 2. Kompetansemål angir hva elevene skal kunne.
Nye Sinus 2P Bilde inn. Ny eksamensordning der eksamen i 2P ikke omfatter stoffet i 1P Har mye bedre tid i kurset, og kan gå grundigere inn på hvert tema.
24-Sep-16 ALLE TELLER Jakten på elevenes tenkning (når ”svaret” er feil) Gerd Nilsen Høsten 2011.
Kapittel 1 Oppvarming. Læringsmål Etter å ha jobbet med læreboken og hjemmesiden til dette kapitlet skal du: 1.kunne beskrive sentrale kjennetegn ved.
STUDIETEKNIKK Mads Friberg, Psykolog/PP-rådgiver Veiledningssenteret Asker og Bærum.
2014 Studiebarometeret Studiebarometeret Høgskolen i Sør-Trøndelag I denne rapporten er spørsmål om tidsbruk (studieinnsats) ekskludert. Vi henviser.
Drama som læring Noen tips til aktiviteter. Samvittighetens røster En elev personaliserer personen som har et dilemma, et problem eller etisk utfordring.
Vårens vakreste eventyr? Eksamen våren Hvor mange eksamener? VG3 MK= 3 eksamener MED3001 og NOR en til VG2 MK= 1 tverrfaglig eksamen + kan.
Mappevurdering Mappe innebærer at elevene tar vare på ulike former for arbeid, slik at de kan dokumentere både den kompetansen de Definisjon Mappevurdering.
En modell for å undersøke spørsmål som stilles i klassesamtalen i matematikk Ida Heiberg Solem Inger Ulleberg Hva spør lærere om?
På med tenkehattene: Parallelltenkning som kreativ metode.
Hva spør lærere om? En modell for å undersøke spørsmål som stilles i klassesamtalen i matematikk Ida Heiberg Solem Inger Ulleberg.
Noen enkle studieteknikker ved innlæring av DRI-emner
Selvbilde Start med å forklare begrepet selvbilde. Les gjerne opp fra teksten i kursmateriellet om hva den amerikanske psykologen Wigfield fant ut i studie.
Vurdering og undervisning
Utforskende undervisning i matematikk B – Samarbeid
Modul 1 – Dynamisk kartlegging
Fargelære.
H ”På min skole får jeg tilbakemeldinger som gjør at jeg får lyst til å lære!” Hadde det vel ikke vært kjekt om alle elever på vår skole etter hvert satt.
Ny gjennomføringsløsning for eksamen og prøver
Dybdelæring – regneark B – Samarbeid
Sensorveiledninger på MN
Dybdelæring – regneark B – Samarbeid
Utskrift av presentasjonen:

Blooms taksonomi for kunnskap Nivå 3 Nivå 2 ? Nivå 1 Problemstilling: Mesteparten av disponibel tid i studiet brukes til å bli fortrolig med nivå 1 og nivå 2. Til prøver og eksamen forventes delvis nivå 3.

Forslag til løsning: Aktiv trening på nivå 3. Ca en tredel/ en firedel av oppgavene brukes til å trene på dette nivået. Grunnstruktur på innlæring: Fase 1 (nivå 1&2,”tyggefasen”): Innlæring av begreper. Oppgaver: Enkle regneoppgaver, enkle kvalitative problem Hjelpemidler: Alle. Fase 2 (nivå 1&2) Innlæring av sammenhenger og metoder. Oppgaver: Mer krevende og sammensatte regneoppgaver, mer krevende kvalitative oppgaver. Legg vekt på å lære hvilke metoder som benyttes. Lær sentrale formler! Hjelpemidler: Alle. Fase 3 (nivå 3) Selvstendig løsning av problemer, MBA-oppgaver Hjelpemidler: Ingen (kalkulator) Se neste side.

MBA-oppgaver: Hensikt: Metode: A: B: Å tvinge seg selv til å produsere egne løsninger. Øving i å lage modeller (matematiske/fysiske). Å avsløre svakheter slik at de kan rettes på. Å lære at løsninger som ikke er ”perfekte”, kan være gode løsninger. Metode: A: Oppgavene skal løses med blanke ark og en kalkulator, ellers ingen hjelpemidler (du kan til nød sjekke om en formel du har tenkt å bruke er korrekt). Du skal lage en løsning, selv om du vet at den inneholder feil. Dersom du ikke husker noen metode, så må du lage en selv. Sluttsvaret er ikke det viktigste! B: (Hvis du har behov). Sammenlign løsningen med en standardløsning. Hvis du er misfornøyd med din egen løsning, gå gjennom prosessen en gang til.

Noen praktiske detaljer: Alle oppgaver vil nå bli merket: Nivå 1 (svart skrift i tempoplanen) Nivå 2 (blå skrift i tempoplanen) Nivå 3 (MBA, rød skrift i tempoplanen) Dette er ingen revolusjon, men kanskje en evolusjon av din studieteknikk. Prøv å tenke ut svakheter/styrker ved systemet underveis slik at du kan være med på en evaluering. Hva fungerer bra? Hva fungerer mindre bra?