Gruppebasert livsstilsendring for sykelig overvektige

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvilke tjenester kan kommunene og helseforetak være interessert i å kjøpe fra de private rehabiliteringsinstitusjonene? •Samhandlingsreformen forutsetter.
Advertisements

ROLLEN SOM BARNEANSVARLIG
Behandling av lavkontaminert PCB-betong
SIO- Folkehelse.
Forebyggende arbeid satt i system
Utfordringer i spesialisthelsetjenesten
GÁIVUONA SUOHKAN – KÅFJORD KOMMUNE
Hvordan ivareta BRUKERMEDVIRKNING ved rehabiliteringsforløp
Politiske føringer Bolig, utdanning og arbeid Aktivitet og deltakelse
Fysioterapeutens rolle i behandling av overvektig barn og ungdom
Livsstilsendring Telemark Rehabiliteringssenter
Oppfølgingstjenesten Psykisk helse og rus

Åpne RR sin nettside Presentere RR – alle team – Gruppebasert, mestring livskvalitet Team 5 – Første grp kom til Røros i Tett samarbeid med RSSO.
12. september 2012 Samlingssjef Britt Rakvåg Roald
Selvhjelp – en vei mot varig livsstilsendring?
Samhandlingsreformen og nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering Møteplass: Allmennhelse 13. Mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
Meldingsløftet i Hitra Kommune
Tverrfaglig videreutdanning i eldreomsorg AHS studieåret
Helsenettverk Lister Lindring i Lister Møte i prosjektgruppen Mandag
TELEMEDISIN I REHABILITERING Bodil Helene Bach Rådgiver e-helse og telemedisin, NST Fra prosjekt til tjeneste……?
NETTVERK TV BHG MARS 2011 Inkluderende arbeidsliv – IA avtale
Tillitspersonforsøket i Drammen Kommune. Formål med tillitspersonforsøket Prøve ulike modeller og metoder for oppfølging Fremme sosial inkludering og.
Borgestadklinikken BA
Joachim Bjerkvik
FamilY Åshild Skulstad-Hansen Helsesøster/prosjektkoordinator
Gratulerer NSF Sør-Trøndelag 100 år Bårdshaug 23 mai 2013 Diabetessykepleier Anna Kristoffersen Frøya kommune.
Samarbeid mellom Lærings og mestringssentra og Vårres brukerstyrt senter LMS BUP Klinikk St. Olavs hospital  Dagskurs pårørende forskjellige diagnosegrupper.
Pilotprosjektet samhandling innen helse- og omsorgstjenester Status pr
Samhandling Tilbudet til barn og unge Seksjon for habilitering v/ seksjonsleiar Solveig Glærum.
Kreftprosjektet i SIO helseregion SIO- samling for kommunekoordinatorer og prosjektledere Orkdal Rådhus 19. september 2012.
Basiskompetanse.
Sosial integrering av mennesker med psykiske problemer
FRISKLIVSSENTRAL Værnesregionen DMS
Regionalt henvisningsmottak for private rehabiliteringsinstitusjoner i Midt-Norge (ReHR) Orientering om: Rehabiliteringsinstitusjonene – status etter et.
Overvekt og folkehelse Modellutvikling for samhandling mellom 1. og 2. linjetjenesten e-helseseminar oktober 2008 Helse Midt-Norge Randi Storset Pierre.
Forebyggende arbeid satt i system. De fleste eldre er friske, men de fleste syke er eldre.
Barn og unge Barn og unge er en sentral målgruppe i forhold til arbeidet med sosial og økonomisk inkludering, noe som også gjenspeiler seg i bl.a. formålsparagrafen.
”Da klokka klang, så fort vi sprang og ingen sto igjen og hang”
Aktivitetsmiddelsøknadene Samhandling mellom AIR og klubbene.
Forebygge sammen i Namdalen Overskrift Arial 28 Sett inn tekst og dato her.
Fysisk aktivitet og psykisk helse
Nytt fra NAV på boligfeltet Hege Løchen, KS storbyforum
Hvilke forventninger og planer har St. Olavs Hospital knyttet til at reformens hensikt skal kunne bli en realitet? Samhandlingssjef Rolf J. Windspoll.
Psykologer i kommunene
Forfatter: Aarsand, Sverre Åpen hall – tar ”løkka” tilbake til idrettshallen (T) Folkehelsekonferansen 2013.
FOKUS PÅ TRAUMER Forståelse og behandling av PTSD og komplekse traumer.
Karine Haven og Ragnhild Dale Ringen, Fysioterapeuter Mandal Kommune
Fritid med Bistand.
Velkommen til Link Lyngen Et knutepunkt og senter for selvhjelpsarbeid.
Drammen | Sosial- og helsedirektoratets rolle Et fagdirektorat underlagt HOD og AID  Fagdirektoratsrollen Følge utviklingen og samle inn kunnskap.
Kommunalt ansvar for overgrepsmottak Høstkonferansen KS Sør-Trøndelag, Røros Leif Edvard Muruvik Vonen, ass. kommuneoverlege.
Forebygge sammen i Namdalen Overskrift Arial 28 Sett inn tekst og dato her.
Lokale Aktivitetsmidler Sak til årsmøte i Sola Idrettsråd 17.februar 2011 Revidert etter vedtak i årsmøte SOLA IDRETTSRÅD
Helse Sør-Øst RHF Gode og likeverdige helsetjenester til alle som trenger det, når de trenger det, uavhengig av alder, bosted, etnisk bakgrunn, kjønn og.
Sammen om mestring Veileder i lokalt psykisk helsearbeid og rusarbeid for voksne.
1 Samhandling rundt den eldre pasienten fra et kommune- perspektiv Tove Røsstad, IIIC, Høst 2012.
Nasjonalt toårig tverrfaglig utdanning i behandling av pasienter med alvorlige psykiske lidelser Torleif Ruud Professor, Akershus universitetsykehust
​ Stort nasjonalt engasjement for forebygging av overdosedødsfall! Oppsummering fra det nasjonale læringsnettverket1.
1 STATUS PROSJEKT PSYKISK HELSE OG RUS Overordnet samarbeidsutvalg 7. desember 2015 Prosjektleder Kari Engen Sørensen.
2008 Forslag til innhold i og organisering av Kvalifiseringsprogrammet
IKT-BASERT PÅRØRENDESTØTTE Resultat av evaluering
IPS Elverum Erik Skramstad Uthus.
Regionalt henvisningsmottak for private rehabiliteringsinstitusjoner i Midt-Norge (ReHR) Orientering om: Regionalt henvisningsmottak for private rehabiliteringsinstitusjoner.
Roede Aktiv Treningssenter samarbeid 2010
Sammen om det gode rehabiliteringsforløp
Tilbud til pasienter med hjerneslag i Horten kommune Hjemmebasert og institusjonsbasert «Hva er viktig for deg»
2008 Forslag til innhold i og organisering av Kvalifiseringsprogrammet
Opplæring Koordinatorer 1. november 18
Fra Idé til virkelighet
Utskrift av presentasjonen:

Gruppebasert livsstilsendring for sykelig overvektige Team 5 – Røros Rehabiliteringssenter Vegar Dahl

Gruppebasert livsstilsendring for sykelig overvektige Startet i 2005: Enkelt livsstilsprogram med fokus på Kosthold og trening 2011: Kompleks form for Rehabilitering og behandling med fokus på Psykisk helse, kosthold, aktivitet Grupper på 20 deltakere. 3 ukers oppfølging, 5 opphold i løpet av 2 år. Forskningsbase for St. Olavs hospital Samarbeid med kommunene .

Gruppebasert livsstilsendring for sykelig overvektige Pågående studier og prosjekter: ”FamilY and Friends” ”Hook up” ”Ovip: Individuell plan og overvekt” ”FamilY”

Kompetanseoverføring til kommunene Alle Deltakere knytter til en lokal oppfølgingskontakt som skriver kontrakt med Røros Rehabiltering om oppfølgingens varighet og innhold. Telefonoppfølging av kommunale/lokale oppfølgingskontakter Årlig felles fagseminar ved Røros Rehabiliteringssenter om oppfølging av sykelig overvektige Nyhetsbrev

FamilY and friends Studie hvor vi undersøker betydningen av familie/nettverk for å opprettholde et vekttap oppnådd ved konservative metoder. Protokollen er organisert i en hoveddel med fokus på å undersøke effekten av å integrere familiemedlemmer i fedmebehandling, samt en delstudie som undersøker endringer i hormonell appetittregulering. Familiemedlemmet er med tre dager på hvert opphold i 5 opphold

Hook Up – hospitering for kommunale oppfølgingskontakter Tilskudd over statsbudsjettet gjennom helsedirektoratet i perioden 2010-2012. Prosjekt med fokus på strukturert hospitering for kommunale/lokale oppfølgingskontakter. 2 dager hospitering mens deltaker er her.

Hook Up – hospitering for kommunale oppfølgingskontakter Formål: å styrke sykelig overvektige sin mulighet til livsstilsendring ved aktiv kompetanseoverføring til fagpersoner i kommunen. (Hvordan jobber vi og hva fokuserer vi på her ved senteret.) Forventet resultat: at kommunale/lokale fagpersoner får økt veilederkompetanse ovenfor sykelig overvektige og kan bedre følge de opp når de kommer hjem.

Ovip Overvekt og Individuell plan Prosjekt finansiert av helsedirektoratet. Er Individuell plan som det jobbes etter i kommunene i Norge også et redskap som kan brukes i oppfølgingen av overvektige i kommunene? Er IP et verktøy som bedrer og effektiviserer dialogen og samarbeidet mellom 1. –og 2. linjetjenesten også i oppfølgingen av overvektige. Tre grupper deltakere inkluderes. 7 fra Melhus,7 fra Trondheim og 7 fra Røros Rehabilitering. Individuelle intervju, og gruppeintervju. Gjennom intervjuene kartlegge hvilken type kommunal oppfølging som finnes og ivaretar varig livsstilsendring. Ønsker og behov. Er individuell plan en metode som kan benyttes?

Funn så langt Det er allerede igangsatt IP for flere deltakere som er inkludert i prosjektet. Røros Rehabilitering deltar på første ansvarsgruppemøte for å høste erfaringer og vurdere om dette er en hensiktsmessig form å jobbe på . Prosjektgruppe erfarer at det er stor variasjon i interesse og kunnskap om overvekt. ”IP” og ”ansvarsgruppemøter”. To ord som skaper motstand og engasjement. Tilbud, etterspørsel og kunnskap. Veien videre?

FamilY

Gruppeoppgaver Hva er det ”perfekte” tilbudet for sykelig overvektige i kommunen? (faglig innhold, tilgjengelighet, ”markedsføring”) Hva kan vi forvente av resultat i oppfølgingen av sykelig overvektige?