Årsmøte 2010 Autismeforeningen i Norge Akershus fylkeslag.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forslag til ny lov om kommunale helse- og omsorgstjenester Seniorrådgiver Liv Telle Stjørdal,
Advertisements

Forelesning i SO Ann Christin Nilsen
Individuelle planer Foreldrekurs 2005.
- på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k k e n - på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k.
SPESIALUNDERVISNING INNENFOR VOKSENOPPLÆRINGEN
Tilpassa opplæring Utdanningsavdelingen v/Anne Marie Strømhaug
Oppfølgingstjenesten Psykisk helse og rus
Mer tid til elevene 12.Mai 2011 Marianne Aasen leder av KUF-komiteen på Stortinget.
INDIVIDUELL PLAN MED FENGSELET SOM ARENA. Hvem har krav på en individuell plan?  Det er personer som har behov for langvarige og koordinerte helse –
Individuell plan.
Nett-basert-individuell plan SamPro
LOVGRUNNLAG LOV OM PASIENTRETTIGHETER § 2-5: Pasient som har behov for langvarige og koordinerte helsetjenester, har rett til å få utarbeidet individuell.
Ettervern og samarbeid
INDIVIDUELL PLAN Presentasjon ved Kristin Langtjernet
Individuelle planer etter helse- og sosiallovgivningen
Samhandlingsreformen - nytt og endret lovverk
Rehabiliteringskonferanse i Østfold
Koordinerende enhet Brukerutvalget NLSH 13. Juni 2006.
HTV- konferanse 5. – 6. desember 2011
Kari Reine, mor og jurist Landskonferansen om Down Syndrom 2012
«Ferdig rehabilitert, men ikke ferdig»
Samhandlingsreformen og brukermedvirkning
Lederkonferansen 2011 Sandefjord Norsk psykologforening ”Hvor relevant er egentlig psykologprofesjonen i helsetjenesten?” Bjørn Lydersen.
Lovgrunnlaget for helsetjenestene
Velkommen til opplæring- en ny start!
Ny lovgivning – helse- og omsorgstjenesteloven Signe L
4 NYE HELSELOVER Lov om pasientrettigheter Lov om psykisk helsevern
Joachim Bjerkvik
Meld. St. 18 (2010–2011) Læring og fellesskap Tidlig innsats og gode læringsmiljøer for barn, unge og voksne med særlige behov.
 Utfordringer etter at «Opptrappingsplan for rus» er over..  Lovhjemler, rettigheter, organisering, mv Yngve Osbak, prosjektleder Fylkesmannen.
Jurist Lene Duesund Svendsen Seniorrådgiver Helene Kløcker
Dagens tema Opplæringsloven § 5-4 presiseringer
Tjenestemottakers selvbestemmelsesrett
Systematisk opplæring av framtidas fagarbeidere
Samhandling Tilbudet til barn og unge Seksjon for habilitering v/ seksjonsleiar Solveig Glærum.
februar-søkere Utdanningsavdelingen Rådgiversamlinger 2012.
Tilpasset opplæring/ spesialundervisning
Hvilke rettigheter har vi? Lov om sosiale tjenester
Barn som pårørende –lovendring
IKVO Bodø Guri Bøe og Anne-Grethe Skjærseth
«Tidlig innsats» Spesialundervisning.
Orienteringsmøter november 2010 Sakkyndige vurderingar – nokre viktige element ACR/nov
Opplæring av pasienter og pårørende Fagdirektør Jan Eirik Thoresen.
Opplæringsordningen for videregående opplæring, -hovedmodell for hhv studiespesialiserende (studiekompetanse) og yrkesfag (fag-/svennebrev) Opplæringslova.
Vest-Agder fylkeskommune NAV-veiledere i skole folkestyre – kompetanse - samarbeid.
Barnevernet – Kommunenes stolthet Tidlig innsats og samordning av tjenester til utsatte barn og unge Generalsekretær Randi Talseth.
Drammen | Sosial- og helsedirektoratets rolle Et fagdirektorat underlagt HOD og AID  Fagdirektoratsrollen Følge utviklingen og samle inn kunnskap.
2003 Det utdanningsvitenskapelige fakultet Institutt for spesialpedagogikk Tilpasset og inkluderende opplæring Jorun Buli Holmberg TILPASSET OG INKLUDERENDE.
Opplæringslova.
Spesialpedagogiske utfordringar. TV sin rolle Oppleving av at elev ikkje får tilfredstillande utbytte Oppmelding, utrgreiing VedtakOrganiseringKvardagen.
TILPASSET OPPLÆRING Innledning 2.Hva er tilpasset opplæring? 3.Lov og læreplan 4.Rett til spesialundervisning 5.Pedagogiske dilemmaer.
PP-Tjenesten. Pedagogisk psykologisk tjeneste. (1.linje)
PP-Tjenesten. Pedagogisk psykologisk tjeneste. (1.linje)
IOP Kilder: Nordahl T., Overland T.,(2001): ”Individuelle Opplæringsplaner”. Liv S. Thesen og Elisabet Brettås , Horten PPT. Thommesen H., Normann T.,
En inkluderende opplæring -med vekt på overgangen til videregående opplæring. BPA (Brukerstyrt personlig assistanse) som mulighet til aktiv deltakelse.
februar-søkere med behov for spesialundervisning Utdanningsavdelingen
”Alle skal bo trygt og godt” Fylkesmannen i Troms v/ rådgiver Eva Angell
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
Lov om sosiale tjenester kapittel 4A – Rundskriv IS-10/2004 Bruk av tvang og makt overfor personer med psykisk utviklingshemning – behov for økt kompetanse.
Eg ser at du e trøtt men eg kan ikkje gå alle skrittå for deg Du må gå de sjøl men eg vil gå de med deg Eg vil gå de med deg.
Kommunestyremøte - skolestruktur
Helse- og omsorgstjenester
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Individuell plan og koordinator Hamar kommune
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Tilpassa opplæring/Spesialundervisning
Opplæring Koordinatorer 1. november 18
Velkommen til koordinatorskolen i Steinkjer kommune
Hva er intensjonene bak KE, sett fra et overordnet faglig perspektiv?
Koordinerende enhet (KE) i UNN
Utskrift av presentasjonen:

Årsmøte 2010 Autismeforeningen i Norge Akershus fylkeslag

Satsningsområde i 2010  Individuell plan – IP  Individuell opplæringsplan - IOP

Individuell plan  En rettighet  Et verktøy og en arbeidsmetode  En prosess som innebærer samarbeid og samhandling

Individuell plan  En rettighet  «Alle som har behov for langvarige og koordinerte sosial- og helsetjenester, har rett til å få utarbeidet en individuell plan dersom personen selv ønsker det».  «Individuell plan er brukerens plan. Brukeren har rett til og oppfordres til å delta aktivt i å beskrive behov for tjenester, ønsker og mål som er viktige for brukeren selv i hverdagen og fremtiden».

Individuell plan  Et verktøy og en arbeidsmetode  for samarbeid mellom tjenestemottaker og tjenesteapparatet, og mellom de ulike tjenesteyterne.  én tjenesteyter som har hovedansvaret for kontakt med brukeren og koordinering mellom dem som yter tjenester til brukeren – koordinator.  Initiativet til å få laget en individuell plan kan komme fra brukeren selv eller pårørende, men hovedansvaret for å utarbeide individuelle planer ligger i tjenesteapparatet.

Individuell plan  En prosess som innebærer samarbeid og samhandling  Den delen av kommunens helse- og sosialtjeneste eller helseforetaket som brukeren henvender seg til, har en selvstendig plikt til å sørge for at arbeidet med planen igangsettes.

Individuell plan  Lovhjemlet i  Kommunehelsetjenesteloven § 6-2a  Spesialisthelsetjenesteloven § 2-5  Psykisk helsevernloven § 4-1  Sosialtjenesteloven§4-3a

Formålet med utarbeidelsen av individuell plan er: a. «...å bidra til at tjenestemottakeren får et helhetlig, koordinert og individuelt tilpasset tjenestetilbyd, herunder å sikre at det til en hver tid er en tjenesteyter som har hovedansvaret for oppfølgingen av tjenestemottakeren»

Forts formål b. «...å kartlegge tjenestemottakerens mål, ressurser og behov for tjenester på ulike områder, samt å vurdere og koordinere tiltak som kan bidra til å dekke tjenestemottakerens bistandsbehov».

Forts. formål: c. «...å styre samhandlingen mellom tjenesteyter og tjenestemottaker og eventuelt pårørende, og mellom tjenesteytere og etater innen et forvaltningsnivå eller på tvers av forvaltningsnivåene».

Individuell opplæringsplan • Lov om grunnskolen og den vidaregåande opplæringa (opplæringslova).

Individuell opplæringsplan • § 1-1. Formålet med opplæringa 5. ledd • «...Elevane og lærlingane skal utvikle kunnskap, dugleik og holdningar for å kunne meistre liva sine og for å kunne delta i arbeid og fellesskap i samfunnet. Dei skal få utfalde skaparglede, engasjement og utforskartrong».

Individuell opplæringsplan • § 1-3. Tilpassa opplæring og tidleg innsats 1. ledd • «Opplæringa skal til passast evnene og førestenadene hjå den enkelte eleven, lærlingen og lærekandidaten...»

Individuell opplæringsplan • § 5-1. Rett til spesialundervisning 1. ledd • «Elevar som ikkje har eller som ikkje kan få tilfredsstillande utbytte av det ordinære opplæringstilbodet, har rett til spesialundervisning...»

Individuell opplæringsplan • § 5-5. Unntak frå reglane om innhaldet i opplæringa 1. ledd • «...For elev som får spesialundervisning, skal det utarbeidast individuell opplæringsplan. Planen skal vise mål for og innhaldet i opplæringa og korleis ho skal drivast...»