LEDELSE KNYTTET TIL BYGGEPLASS OG EFFEKTIVITET

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Elevenes rettigheter og plikter
Advertisements

Oppfølging av økonomi og fremdrift i prosjekt
Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
Ledelse i UB God morgen! På en skala fra 1-10 …
Forbedring på byggeplass
Mål og forventninger, faglig innhold, program og gjennomføring
ambisjoner og realiteter
Administrasjon og dokumentstyring på byggeplass
Hms på byggeplass..
NESOs Formannskole klasse / 2014
0,68 Økonomisk effektivitet Bilanalyse AS
Hvordan undervise om psykososialt arbeidsmiljø?
Tips og råd for praktisk kompetansearbeid
NESO Formannsskole Ledelse
Fagdag for barne- og ungdomsarbeidere Harebakken 20. november 2013
Prosjektorganisering, prosjektledelse og prosjektstyring
NESO Formannsskole Ledelse
ANDRE AKTUELLE PLANER I ET BYGGEPROSJEKT
NESOs formannsskole – klasse 18
Treningsleir på Stiklestad Hotell - Forbedringsarbeid i egen bedrift
MEDARBEIDERSAMTALEN Planleggings-samtalen Oppfølgings-samtalen
Personlig planlegging
eksempler på HMS-faktorer:
no/it/article ece. 1. år er det mest kritiske -? Flest slutter da Mange har problemer med overgangen fra vgs. til høyskole, trenger.
Tiltak for å redusere sykefraværet
- Den gode utviklingssamtale
Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
HMS i de lokale og regionale energibedriftene Hvordan ivaretar bedriftene helse, miljø og sikkerhet? KS Bedriftenes Møteplass 2011, 17.februar.
Kvalitetssikring av byggeprosjekt – del 4
Prosjektorganisering, prosjektledelse og prosjektstyring
Kvalitetssikring av byggeprosjekt – del 2
NESO Formannsskole Motivasjon
Organisering med oppgave- og ansvarsfordeling på prosjekt
Oppfølging og kvalitetssikring
Kommunen som arbeidsgiver
Samarbeid mellom skole og hjem
Spørsmål til diskusjon Hvordan kan vi påvirke holdningene i alle ledd -Se til England? -Den gode samtalen? -Annet.
Sikkerhet, helse og arbeidsmiljø BIR Nett
 En modig leder  Mangel på kvalifisert arbeidskraft  Noen så mitt potensial  Noen tok seg tid for å forklare  Noen ble av og til irritert på grunn.
1 VEIEN TIL IA-SUKSESS. IA-prisen 2013 Unner ingen å få prisen Fraværet har gått opp siden Sovepute? 2.
Roller og synsvinkler Bente Erlien
Alt henger sammen med alt
Skolens verdisyn Elevsyn Lærings- syn Foreldre-samarbeid
Ue.no Mål og målstyring Ungdomsbedrifter FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Personalsamarbeid Psykososialt arbeidsmiljø
Arbeidssituasjon for formann og byggeplassleder
Planlegge og prioritere tiltak
Velkommen til foreldremøte Ål vidaregåande skole
NESO Formannsskole Ledelse
Samling 4, Klasse 19Tromsø januar 2015
VERDISKAPING I NORSK NÆRINGSLIV 1 NESO BASSKOLE Arbeidsledelse Samling 4 klasse 19, Tromsø 20. – 23. januar 2015 Hanne Winther og Magne Beddari, VINN.
Modellkommunene Hva er unikt?
NESO BASSKOLE Arbeidsledelse
Beredskap Risikohåndtering, kontinuitets- og katastrofeplaner.
OPPGAVER MÅL TEKNOLOGI.
Råd til arbeidsgivere. Psykiske helseproblemer – ofte årsak til sykefravær Halvparten av oss får psykiske helseproblemer i løpet av livet Angst og depresjoner.
Bilde inn Personalpolitikk. Temaer  Rekruttering  Motivering  Kompetanseutvikling  Evaluering.
 Fra 1. august starter vi innskolering av de nye barna på SFO.  Alle vil få mail om oppstart på SFO.  Der er to valg av SFO plass.  Dersom barnet.
Kvalitetskommuner Hva er unikt? Trepartssamarbeid Aktiv medarbeiderdeltagelse Fokus på kvalitet i omsorgssektoren og oppvekstsektoren.
Konflikthåndterings-modeller
Ny IA - avtale Litt om IA, mye om annet Øyvind Steinklev, rådgiver NAV Arbeidslivssenter Aust-Agder.
VEIEN TIL LEDELSE Avslutningssamling Dato xxx. 08:30Tilbakeblikk 08:50 Min reise som lederkandidat 09:20 Lukking av refleksjonsgruppene Skalering/hvor.
Yrkesetikk for Seksjon kontor og administrasjon
NESOs Basskole Arbeidsplaner
Sett inn video fra Vimeo:
Arbeidsledelse – Ledelse på byggeplassen - Kommunikasjon
Oppstart 1. trinn Velkommen Diverse info om skolen Om elevgruppa
NESOs Bas skole Ukeplaner
Elevenes rettigheter og plikter
Utskrift av presentasjonen:

LEDELSE KNYTTET TIL BYGGEPLASS OG EFFEKTIVITET NESOs formannsskole kl 18 Samling 4 Foreleser: Magne K Beddari

MÅLET MED TEMAET Eleven skal få et innblikk i praktiske forhold knyttet til ledelse på byggeplass og forhold som bidrar til økt effektivitet

SINTEFRAPPORT Fem faktorer som måler lederprioritering og – adferd i byggeprosjekter og samsvarer med god effektivitet Lederen La vekt på raskt å hente inn forsinket framdrift Var tilbakeholden med å be medarbeiderne om å jobbe overtid Brukte relativt mye tid på økonomioppfølging Tok spesielle initiativ til å begrense sykefraværet Kjøpte tjenester til prosjektet utenfra.

Byggeplassleder/formann Arbeide med mennesker…. Fremdriftsansvar, planlegging og oppfølging HMS ansvar Kvalitetsansvar Økonomiansvar Personalansvar (?) Organisering – oppgave- og ansvarsfordeling på byggeplass Kontakt og koordinering av underentreprenører Gi innspill i forbedringsprosesser, og delta i strategiutvikling ? Delta i produkt- og markedsutvikling ? Gi innspill mht kompetanseutvikling for dine medarbeidere Utviklingssamtale, medarbeidersamtale

INFORMASJON Er målene kommunisert ut? Er produksjonskravene synliggjort? Synliggjøres resultatene?

Stiller du krav? Konfronterer du medarbeiderne med de krav du har stilt? Har avvik konsekvenser? Hva gjør vi?

Tilstedeværelse Er du på arbeidsplassen hver dag? Er du tilgjengelig? Sitter du bare på kontoret? Tar du i et tak?

Få folk til å jobbe bedre 1. Gi positiv tilbakemelding som er ærlig. 2. Gi positiv tilbakemelding umiddelbart. 3. Gi positiv tilbakemelding på adferd, ikke person. Få folk til å jobbe bedre Folk påvirkes mer av konsekvenser enn av instruksjoner. AM — 17.01.2008 08:59 Tilbakemeldinger og såkalt «positiv forsterkning», det vil si oppmuntrende tilbakemeldinger på positiv adferd, er viktig når du skal motivere medarbeidere. Hvordan gjøre det? Psykolog og lederutvikler Peter Fichtel gir i bladet Chef tre konkrete råd: 1. Gi positiv tilbakemelding som er ærlig. Hopp over fjas og trivelige floskler. 2. Gi positiv tilbakemelding umiddelbart. Eventuelt så snart som mulig etter positiv adferd. Dette for at mottageren lettere skal koble tilbakemeldingen opp mot adferden. 3. Gi positiv tilbakemelding på adferd, ikke person. Fortell hvorfor adferden var bra. For eksempel: «Når du sa slik og slik, så ble kunden veldig interessert. Dine argumenter gjorde at vi fikk oppdraget.» Er du konkret, øker sjansen for at medarbeideren gjør ting på den samme, gode måten neste gang

Gode tilbakemeldinger: må være ærlige og ment som ekte hjelp til mottakeren er beskrivende og ikke dømmende er så konkrete som mulig bør kun rettes mot forhold som mottaker kan gjøre noe med bør gis på rett sted til rett tid, men helst så raskt som mulig bør kontrolleres om de er forstått etter intensjonen til avsender Negative tilbakemeldinger fremmer konflikter og skaper et dårlig arbeidsmiljø.

TILRETTELEGGING Gode fremdriftsplaner Ukeplanen Innkjøpsplaner Materiell og utstyr Orden og lagerhold Logistikk på byggeplassen

Sjekkpunkter som gir økt effektivitet Forutgående arbeider skal være avsluttet Det må være plass til å utføre arbeidet Tegninger og annen informasjon skal foreligge Det må være mannskap til å utføre arbeidet Materialer skal være levert på plassen Materiellet skal være på plass og i orden Andre yter forhold skal være i orden

UNDERENTREPRENØRER-/LEVERANDØRER Hvordan behandler vi UE eller leverandøren Tar vi dem med i planleggingen og styringen? Legger vi til rette for at de skal kunne gjøre en god jobb?

KONFLIKTER Forebygg konfliktene Ikke utsett den vanskelige samtalen Ha følerne ute! Stopp misnøyen tidlig og gå inn i problemene

Som god byggeplassleder bør du: Behandle (og opptre ovenfor) dine medarbeidere på samme vis som du forventer å bli behandlet dersom du var i en samme rolle.

3 TYPER BYGGEPLASSLEDERE De som aldri oppdaget hva som skjedde. De som ser tingene skjer. De som sørger for at tingene skjer. "Hva fremtiden angår så er din oppgave ikke å forutse, men å gjøre den mulig.” Antoine de Saint-Exupéry

LEDELSE KNYTTET TIL BYGGEPLASS OG EFFEKTIVITET Gruppeoppgave Hvilke viktige forhold må en Byggeplassleder/ formann ivareta/gjøre/legge vekt på for å bidra til trivsel og høy produktivitet på byggeplassen? Stikkord: Personale Underentreprenører/leverandører Utstyr og maskiner Materialer