NyGIV Hvordan kan NyGIV bidra til at flere gjennomfører videregående opplæring? Sheila Benestad, prosjektleder Overgangsprosjektet i Vest-Agder.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Fellesfag Yrkesretting Relevans
Advertisements

Kunnskapsløftet – hvordan skal det bli regional virkelighet? Kunnskapsminister Øystein Djupedal Regjeringens kontaktkonferanse med fylkeskommunene 7. mars.
Nasjonal konferanse Overgangsprosjektet Kunnskapsminister Kristin Halvorsen 7. september 2011.
Åsmund Sollien Schau og
Læring på arbeidsplassen
Program Torsdag 12. desember: Matematikkfaget; den største utfordringen for gjennomføring i videregående opplæring? Program Torsdag 12. desember: Kl
Gjennomføring i videregående opplæring høst 2013 Foto: Bjarne Eriksen.
s. 1 Aktuelt - rådgivertjenesten Inger Lise Pettersen Foto: Crestock.com.
Møte med Norrbottens len Siri Halsan, KS Utdanning
Fagdager ungdom april 2011 Parallell sesjon – Oppland fylkeskommune Klaus Eriksen prosjektleder NY GIV.
Fagdager ungdom NAV Oppland og Oppland fylkeskommune 12. april 2011 Kari Gording.
Teaching for test God idé eller umoralsk? Erfaringer fra sommerskole.
Skoleringssamlinger Knut Alfarnæs, avdelingsdirektør prosjektleder
Ny GIV-Overgangsprosjektet Troms fylkeskommune
GNIST og Ungdomstrinns-satsingen VFL-samling Susanne Lavik
Innlegg psykiskhelse- og rusnettverk v/Johanne M. Benitez Nilsen.
Samling for Oppfølgingstjenesten med ledere 6. desember 2010.
Kunnskapsminister Kristin Halvorsen Hamar, 22. mai 2012.
Samarbeid OT/NAV/skole
Kort om Hapro Bakgrunn for prosjektet Samarbeidsavtalen  Samarbeid på systemnivå  Samarbeid på individnivå Metode/læringsmapper.
Karriereveiledning Samhandling mellom NAV og Vest Agder Fylkeskommune.
Strategi - Metode Likestilling på Sørlandet 2003 De to Agder-fylkene har hatt lavest score på likestillingsindeksen av alle landets fylker i mange.
NyGiv Mål Minske frafall i videregående skole.
Fagopplæring i arbeidslivet OpplæringskontorDimensjoneringMarkedsføringFormidling.
Rådgiversamling 9. januar 2012 Formidling til bedrift og vg3 i skole.
Overgangsprosjektet NY GIV
s. 1 Gjennomføring i vgo i Nordland Rådgiversamling Foto: Crestock.com.
s. 1 Velkommen!. Kompetansestyring i Nordland fylkeskommune Kunnskaper = å vite at (pedagogisk, y-faglig, ) Ferdigheter = kunne gjøre (samarbeidevne,
” Når jeg hører vidregående skole, tneker jeg på at jeg gleder meg SYNSYKT til å holde på med noe som intriserer meg, å være sammen med folk som også liker.
Folkehelse, idrett og friluftsliv Handlingsplan for Troms 2008 – 2013
Prosjekt til fordypning
NY GIV – overgangsprosjektet i Nordland Samling i rådgivernettverket Bodø Prosjektleder Siv Liland.
Gjennomføring i videregående opplæring – kort om status og utfordringer i Hamar kommune Paal Morken Andersen Avdelingssjef videregående opplæring Hedmark.
Overgangsprosjektet – NY GIV
Akershus Fylkeskommune Oppfølgingsprosjektet 2014
Hva sier tallene oss?.
Ny GIV – videre - forventninger til skoleeier og skole Dato Svolvær Foto: Peter Hamlin.
Fagsamling for spes.ped., PPT, OT og NAV Finsås 30/9 – 1/10
Ungdom «utenfor» skole og arbeid i Nord-Trøndelag
Overgang Oppfølging Telling Anne Gerd Strand
Erfaringer med intensivundervisning på 10.trinn skoleåret
En politikk for Kunnskaps-Norge Statssekretær Åge R. Rosnes LOs utdanningskonferanse 2. november 2005 Sørmarka.
Arly Hauge Ole Kristian Eivindson Johanne Benitez Nilsen Økt gjennomføring i vgo ansvar på tvers av forvaltningsnivåer.
Ny GIV Rørvik Overgangsprosjekt Oppfølgingsprosjekt Statistikkprosjekt (Gjennomføringsbarometer)
Kristiansund videregående skole TAF-MARIN FREMTIDENS AKVAKULTUR UTDANNING.
Utdanningssektoren Østlandssamarbeidet
Kunnskapsdepartementet Norsk mal: Startside Tips for engelsk mal Klikk på utformingsfanen og velg DEPMAL – engelsk Eller velg DEPMAL– engelsk under ”oppsett”.
Kunnskapsdepartementet Norsk mal: Startside Tips for engelsk mal Klikk på utformingsfanen og velg DEPMAL – engelsk Eller velg DEPMAL– engelsk under ”oppsett”.
Ny GIV Hva startet det med ? – krafttak for grunnleggende ferdigheter Opplæringslovens § 13,10.
SAMARBEID/ DIALOG Hvorfor og hvordan? Dato Foto: Peter Hamlin.
SKOLEKONKURRANSE ET PEDAGOGISK PERSPEKTIV PÅ SKOLEKONKURRANSE Vibeke Steenstrup.
Kampen om kompetansen – rekruttering av arbeidskraft Karrieresentrenes rolle Karriereveiledning i skolen og tilbud til voksne Nina Tande Hansen og Gry.
«Forsøk med NAV-veileder i videregående skole» er et samarbeidsprosjekt mellom Arbeids- og velferdsdirektoratet og Utdanningsdirektoratet. Forsøket finansieres.
Kartlegging av skolens praksis. I hvor stor grad mener du at lese- og skriveopplæringen ved din skole kjennetegnes av at lærerne: 1. … motiverer og engasjerer.
Foto: Thor-Wiggo Skille Riksrevisjonens undersøkelse av oppfølging av ungdom utenfor opplæring og arbeid. Knut M. Nikolaisen 6. November 2015.
Inspirasjonssamling for oppfølgingstjenesten i Østlandssamarbeidet Statssekretær Lisbeth Rugtvedt.
Fylkesmannens rolle for ungdommen i OT sin målgruppe
Innføringstilbud i Aust-Agder
Dokument 3:9 ( ) Riksrevisjonens undersøkelse av oppfølging av ungdom utenfor opplæring og arbeid 28. april 2016.
Foreldremøte 10. trinn Velkommen Roar Bjarne Kvamme.
Fagforbundet Vest-Agder
Informasjon til foresatte
Bedre gjennomføring i matematikk
UNGES FORUTSETNINGER FOR VIDERE UTDANNING OG FREMTIDIG YRKESDELTAKELSE
Oppfølgingsprosjektet
Kombinasjonsklassen Et skoletilbud for minoritetsspråklige ungdommer i Larvik med kort botid i Norge.
Kommunen «eier» ungdommen Fylkeskommunen «låner» eleven Skoleeiersamling for VK 16-kommunene Mai 2016 seniorrådgiver Magne Nesvik, Rogaland fylkeskommune.
Kjetil Digre Oslo, 7. sept 2011 Gjennomføringsbarometeret sept ’11
Fylkesrådsleder Alf Daniel Moen Stiklestadkonferansen 2008
Bedre gjennomføring i matematikk
Utskrift av presentasjonen:

NyGIV Hvordan kan NyGIV bidra til at flere gjennomfører videregående opplæring? Sheila Benestad, prosjektleder Overgangsprosjektet i Vest-Agder

Gjennomføring I Videregående opplæring  NyGIV  NyGIV er et treårig prosjekt som har som mål å etablere et varig samarbeid mellom stat, fylkeskommuner og kommuner for å bedre elevenes forutsetninger for å fullføre og bestå videregående opplæring.

NyGIV NyGIV består av tre deler: Gjennomføringsbarometeret  Statistikkprosjektet i NyGIV skal utvikle og legge til rette et felles statistikkgrunnlag og indikatorer for vurdering av om vi oppnår målene. Ingen lokal prosjektleder. Oppfølgingsprosjektet  Oppfølgingsprosjektet handler om å styrke samarbeidet mellom skoler, den fylkeskommunale oppfølgingstjenesten (OT), fagopplæringen og NAV for å få på plass et strukturert, samordnet og målrettet system for unge som står utenfor opplæring og arbeid. Målet er å få ungdom utenfor ordinær opplæring og arbeid å motiveres tilbake til videregående opplæring eller til arbeid. Prosjektleder i VAF: Johanne Benitez Nilsen Overgangsprosjektet  Overgangsprosjektet har som mål å skape permanente samarbeidsrelasjoner mellom kommunene og fylkeskommunene om de svakest presterende elevene. Tiltakene i prosjektet har som mål å øke elevenes motivasjon for, og evne til å gjennomføre videregående opplæring. Prosjektleder i VAF: Sheila Benestad

Gjennomføring

NyGIV NyGIV sommeraktiviteter:  • Livsglede for alle   • Dette er aktiviteter tilknyttet sykehjem i hele Vest-Agder i perioden august Ungdommene får et GROMT-kurs, og vil ellers bidra med gode sosiale aktiviteter for eldre beboere på sykehjem. Elevene får en godtgjøring på 100 kr dagen. Vår samarbeidspartner her er Livsglede for eldre.  • august; opphold på Skiringssal folkehøgskole • Dette er en forberedelse til videregående skole med en god kombinasjon av teori og sosiale aktiviteter. Elevene møter andre ungdommer fra Vest-Agder, Aust-Agder og Vestfold som skal begynne på videregående skole. Begrenset antall plasser. • Ungdomsbedrift • Her skal elevene få være med å etablere en ungdomsbedrift, og det blir reelle muligheter til å ta ut utbytte ("lønn"). Det vil bli en etableringsdag på begynnelsen av sommeren, og produksjon og salg av produktene første halvdel av august. Bransje: elevene er med og bestemmer noe selv; men produksjon og salg av mat og byggesett/vaktmestertjenester kan være aktuelt. Ca august • Sommerskole • I Kristiansand vil vi tilby sommerskole på dagtid. Dette er en forberedelse til videregående skole med hovedvekt på lesing, skriving, regning og studieteknikk, med noen praktiske og sosiale aktiviteter. Undervisningen vil foregå i fem dager kl med påfølgende lunsj og aktiviteter. Etterpå blir det tid til en tur på stranda, eller andre aktiviteter. Undervisningen vil foregå på Kvadraturen skolesenter i Kristiansand august. Søknadsfrist 1. mai.

Livsglede Livsglede for alle…  Gode opplevelser for eldre og unge!  De unge får noen gode erfaringer som styrker deres kjennskap til eldreomsorg og arbeidsliv, samtidig som det styrker deres selvfølelse  Vi øker gjennomføringen i vgo  Vi bidra til rekruttering til helse- og omsorgssektoren Den tyngste børa ber den som inga byrde ber Jan Magnus Bruheim