Forretningsplan IndPro AS Plan for videreføring av nyskapings- og utviklingsprogrammet 2002 - 2007 Orientering til Innherred samkommunestyre 26. oktober.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Småsamfunnssatsing i Fjellregionen ( ) - nettverks- og kompetansebygging og utvikling av lokalsamfunn.
Advertisements

VERDIEN AV SAMARBEID ved rekruttering Næringskonferansen i Vest Trond Wisnes Nilsen Sotra Contracting AS - SOCON / VNR Verkstedsgruppen.
Revisjon av FoU-policy for høgskolene Problemstillinger – plan for arbeidet Januar 2013.
1 Innovasjon og nyskaping April Nyskapingsmål Drivkraft for omstilling og nyskaping. Internasjonalt fremragende innenfor forskningsbasert innovasjon.
Regionale sentra for omsorgsforskning Kunnskapsutvikling, kunnskapsforvaltning og kunnskapsformidling med kommunenes pleie- og omsorgstjeneste som målgruppe.
Næringslivets utviklingsmuligheter Atle Kvamme Bergen Næringsråd 1.
Innherred samkommune 1 Rusprosjektet på Innherred Et samarbeid mellom Levanger og Verdal kommune v/Grethe Lindseth
Dialogseminar Åre 15. og 16. februar GRUPPEOPPGAVER Drøft: Roller og kritiske suksessfaktorer for næringsutvikling med.
Velkommen til Innherred Produkter AS Attføringsbedrift i vekst og omstilling Innherred samkommunes besøk 26. oktober 2006.
Innherred Næringsselskap AS
Dialogseminar Åre 15. og 16. februar GRUPPEOPPGAVER Drøft: Roller og kritiske suksessfaktorer for næringsutvikling med.
INNOVASJONS- MILJØER Sesjon B Gjennomføringsarbeidet – orker vi det over 6 år?
SITUASJON OG UTVIKLINGSTREKK I HALD-REGIONEN •Situasjonen i Hald-regionen kan på mange måter beskrives som at området befinner seg på en knivegg. •Solid.
Innovasjon Norge Fauske 20. november 2008 Inger Teigstad Avdelingsleder.
Industriutvikling i Haugesundregionen
Innherred Vekst AS v/Randi Mona Utkast til Partnerskapsavtale for byutvikling i Levanger sentrum Levanger Gjennomføring.
Innherred Vekst AS Et verktøy for næringsutvikling i Levanger og Verdal Søknad om rammetilskudd for 2007 Orientering til kommunestyret i Verdal 20. nov.
Status og utfordringer
Regionalt Utviklingsprogram Møte med kommunene Vigdis Hjulstad Belbo RUP 2003 Fylkeskommunen – ny og forsterket rolle Den nye fylkeskommunen.
Møte Villa Gerda
Kongsbergregionen Regional Innovasjon .
Nordkapp 12.oktober 2009 Endringer i grunnlaget for fiskerier og kultur Knut Bjørn Lindkvist Høgskolen i Finnmark.
Innherred Vekst AS v/Randi Mona Søknad Partnerskapsavtale for byutvikling i Levanger sentrum Levanger Gjennomføring.
Forpliktene samarbeid mellom Frosta, Levanger og Verdal Kommuner i Nord- Trøndelag Presentasjon av mål, visjoner og prosess pr februar 2003.
REGION NORD : 1.Sterk økning i FoU 2.EU-medlemsskap 3.Arktisk tiltakssone (risikokapital) 4.Utbygging av petroleums- virksomheten 5.Samferdsel – øst/vest-
Strategiprosess Allmøte SAM desember 2011 DJ
KOMMUNEPLANENS SAMFUNNSDEL
Dialogseminar Åre 15. og 16. februar GRUPPEOPPGAVER Drøft: Roller og kritiske suksessfaktorer for næringsutvikling med.
Dialogseminar Åre 15. og 16. februar GRUPPEOPPGAVER Drøft: Roller og kritiske suksessfaktorer for næringsutvikling med.
Samkommunestyret – Grete Ludvigsen 1 Orientering til samkommunestyret Samkommuneplan.
Dialogseminar Åre 15. og 16. februar GRUPPEOPPGAVER Drøft: Roller og kritiske suksessfaktorer for næringsutvikling med.
Verdal Vekst AS Status og utfordringer i nærings- utviklingsarbeidet ”Eksempel på hvordan det jobbes på det lokale nivå” Presentasjon til Frostating 28.
Presentasjon 4. april 2006 Britt Haraldsen
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Oppdrag: FILMKRAFT ROGALAND SKAL UTVIKLE FILM- OG DEN AUDIOVISUELLE BRANSJEN I ROGALAND TIL Å BLI EN BÆREKRAFTIG NÆRING.
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
……vi bygger Universitetet i Bodø………………………… Forslag Innovasjonsprogram Salten Innovasjonsprogram Salten Innovasjonsprogram.
Presentasjon Helge Stanghelle. Rana Utviklingsselskap as  Aktør for næringsutvikling i Mo i Rana.  Etablert i 1987  6 – 8 ansatte  Aktiv.
Husbankens boligsosiale utviklingsprogram
– Industriutvikling i Haugesundregionen Jan Johannesen Informasjonsmøte, 05. September 08
Timebox AS Timebox er et rådgivningsselskap som er spesialist på å bistå organisasjoner med Innovasjonsledelse, Etablering og Virksomhetsutvikling. Vi.
Innledning ved BioHus konferansen
1 Innovasjon og regional utvikling. - Den regionale dimensjonen i innovasjonspolitikken. Statssekretær Frank Jenssen. KNUS 2003, Oslo 29. oktober 2003.
Hvordan kan offentlig sektor – kommuner, fylker, stat – jobbe for små og mellomstore bedrifter– trenger vi en ny regionalinndeling ? Innlegg av kommunal-
Dialogseminar Åre 15. og 16. februar GRUPPEOPPGAVER Drøft: Roller og kritiske suksessfaktorer for næringsutvikling med.
Innovasjon Norge – hvem er det ? Innovasjon - hva er det ?
Nordlandskartdagene GeoNordland 2005 Satsing på Arealis og Geovekst Magnar Bakksjø Enhet for plan og miljø Kultur- og miljøavdelingen.
1 Målrettet kobling av vekstprosjekter og investorer FORNY Forum Trondheim, 3 november 2004.
Forskningsbasert Kompetansemegling i Nordland – organisering og status Et samarbeid mellom: Nordland fylkeskommune Innovasjon Norge – Nordland Nordlandsforskning.
Innherred samkommune 1 Gruppe 2 Tore Kolstad Geir Larsen Bjørn Holmli Lennart Johansson Brit Fredriksen Torbjørn Olsen.
Østlandet. Hvem er CONNECT? Hvorfor oppsto CONNECT? Hva er spesielt med CONNECT? Hva kan dere bruke CONNECT til?
Næringsutvikling i Glåmdal Felles kommunestyremøte, Lasse Juliussen 1.
Tom Knudsen Regiondirektør NHO Hordaland
St.meld. nr. 47 ( ) Samhandlings- reformen Rådmann Arve Semb Christophersen Larvik kommune Larvik – der det gode liv lever!
Innovasjon i innhold, distribusjon og gjestestrømmer Reason to Return – R2R.
”Innovasjonsmodell Rogaland”
Virkemidler for regional FoU og innovasjon VRI – 2007 – 2017 Seminar om kultur/opplevelsesnæringer og FoU 17. april 2007 Tindved Kulturhage, Verdal.
Tverrfaglig samarbeid er ditt ansvar! Flink med folk i første rekke Fagnettverkssamling Royal Garden Trondheim, 19.juni 2009 Ann Sissel Misund Nedberg,
Regionale forskningsfond
1 ”Kreative Trøndelag – her alt e mulig uansett” Recently awakened to the knowledge economy… Trøndelagsrådet 28 mars 2007.
Regjeringens regionaliseringspolitikk Regionalisering av næringspolitikken utviklingsaktører og virkemidler Kommunal- og regionalminister Erna Solbergs.
Verdiskapingsforum Østfold Forventninger Aktuelle saker Aktuelle arbeidsmetoder.
Juni 2009 Regional FoU-strategi for Østfold ”Samspill og synergi”
1 Innovasjon og nyskaping Sept Nyskapingsmål Drivkraft for omstilling og nyskaping. Internasjonalt fremragende innenfor forskningsbasert innovasjon.
Investerer i Fremtidens internett Kjernekompetanse og verdiskaping i IKT - VERDIKT.
FOLK Et femårig regionalt kultur- og helseprosjekt hvor kulturelle aktiviteter benyttes som virkemiddel i folkehelsearbeidet ( – ).
NÆRINGSLIVSAPPARATET – KOORDINERTE OG PROFESJONELLE HVA ER NÆRINGSLIVETS BEHOV? v/Marit Dille – sentral aktør i næringslivet i Ytre Namdal.
Evaluering av Utvalgte kulturlandskap i jordbruket
SYV MILJØER FÅR NY KLYNGE-STATUS --- ACT BLIR ARENA-KLYNGE
Regionalt samarbeid/ partnerskap
Utskrift av presentasjonen:

Forretningsplan IndPro AS Plan for videreføring av nyskapings- og utviklingsprogrammet Orientering til Innherred samkommunestyre 26. oktober 2006

Orientering til Innherred samkommunestyre 26. oktober 2006 Innhold •Bakgrunn •Forretningsidé, visjon og mål •Forretningsplan

Orientering til Innherred samkommunestyre 26. oktober 2006 Viktigste utfordringer •Innherred Vekst er pålagt å planlegge videreføring av virksomheten etter avsluttet utviklingsprogram. En vesentlig del av dagens finansiering faller bort i •Det er behov for opptre med en stor grad av forutsigbarhet i forhold til markedet – kompetanse og nettverk bygges over tid •Det er derfor viktig å beholde, utvikle og tiltrekke ny kompetanse til utviklingsmiljøet i Levanger og Verdal.

Orientering til Innherred samkommunestyre 26. oktober 2006 Hvorfor skal vi gjøre dette? •Ønske om å videreføre utviklingsmiljøet i Verdal/Levanger gjennom å bygge videre på den aktivitet, nettverk og kompetanse som er opparbeidet i Innherred Vekst og IndPro •Markedet er opparbeidet, og det er god tilgang på gründere, utviklingsoppgaver og bedriftsrettede utviklingsprosjekter •Det er stadig viktigere med samhandling mellom innovasjonsmiljøer regionalt og nasjonalt for å sikre tilførsel av relevant kompetanse og nettverk •Virkemiddelapparat i Trøndelag arbeider med en revisjon av innovasjonsinfrastrukturen med sikte på å bygge færre og mer robuste utviklingsmiljø. Et forent Innherred Vekst og IndPro tar sikte på å fylle denne rollen Omstillingsarbeidet i Verdal blir regnet for å være et av de mest vellykkede i landet. Sentralt i dette arbeidet har Innherred Vekst og IndPro stått.

Orientering til Innherred samkommunestyre 26. oktober 2006 Hva vil vi oppnå med dette? •Vi ønsker å styrke evnen til å drive fremtidsrettet næringsutviklingsarbeid i Levanger og Verdal •Vi skal ivareta kommunenes etablerings- og utviklingsservice ovenfor næringslivet •Vi skal bidra til å styrke konkurranseevnen til lokalt næringsliv •Vi skal bidra til at Innherred befester sin posisjon som en ledende næringsregion i landet med Levanger og Verdal i sentral posisjon!

Orientering til Innherred samkommunestyre 26. oktober 2006 Hvordan skal vi oppnå dette? •Vi skal sikre finansieringsgrunnlaget før økt næringsutviklingsarbeid gjennom å kombinere kommersiell virksomhet og kommunal næringsutvikling gjennom partnerskapsavtale •Vi skal samle og videreutvikle utviklingskompetansen i selskapene gjennom å ”slå sammen” virksomhetene •Gjennom å utvikle en sterk aktør med god lokal forankring skal vi utvide markedet nasjonalt og internasjonalt for produkter knyttet til spesielle kompetanseområder (eks industriinkubator)

Orientering til Innherred samkommunestyre 26. oktober 2006 •Bakgrunn •Forretningsidé, visjon og mål •Forretningsplan Innhold

Orientering til Innherred samkommunestyre 26. oktober 2006 Forretningsidé og visjon Gjennom aktiv bruk av kompetanse, ressurser og nettverk skal vi skape: –vekst og utvikling gjennom å være en drivkraft og katalysator for gode forretningsideer –markedsorientert og lønnsomt næringsliv -den anbefalte utviklingsaktøren!

Orientering til Innherred samkommunestyre 26. oktober 2006 Overordnede mål: •Utvikle et lønnsomt og robust næringsliv •Gjennom inkubatordrift etablere 10 nye levedyktige selskaper per år •Sikre forutsigbarhet og langsiktighet for kunder og partnere gjennom sunn økonomi i selskapet

Orientering til Innherred samkommunestyre 26. oktober 2006 •Bakgrunn •Forretningsidé, visjon og mål •Forretningsplan Innhold

Orientering til Innherred samkommunestyre 26. oktober 2006 Forretningsplan I.Markedsstrategi II.Organisasjonsform og organisering III.Økonomi og finansiering

Orientering til Innherred samkommunestyre 26. oktober 2006 IndPro AS – kommersiell virksomhet og kompetansedrevet næringsutvikling for kommunene. IndPro AS •Eiendomsforvaltning •Rådgivning •Inkubator rådgivning og infrastruktur •Eierskap •Investeringsfond Innherred Vekst AS •Fullføre nyskapings- og utviklingsprogrammet i 2007 •Etablere partnerskapsavtale med kommunene •Slås sammen med Indpro fra 2007/2008 IndPro AS skal ha sin forankring på Innherred, men vil operere uavhengig av geografi alt etter behov og muligheter. Kundene vil typisk være, nyetablerere, virkemiddelaktørene og næringslivet for øvrig. I tillegg vil IndPro ivareta kompetansedrevet næringsutvikling i kommunene gjennom partnerskapsavtale

Orientering til Innherred samkommunestyre 26. oktober 2006 Forretningsplan I.Definere marked og markedsstrategi II.Organisasjonsform og organisering III.Økonomi og finansiering

Orientering til Innherred samkommunestyre 26. oktober 2006 Modelleksempel: Gode Sirklar AS - organisering Gode Sirklar AS Kommunalt eierskap100% Sund, Fjell og Øygarden Partnerskapsavtale med SINTEF Fleksibilitet Kompetanse på høyt nivå Resultater

Orientering til Innherred samkommunestyre 26. oktober 2006 En helhetlig tilnærming •Kompetansedrevet næringsutvikling •Lærings- og kunnskapsutvikling –utdanning og rekruttering •Stadutvikling - kultur og næring InnovasjonKultur Næringslivet sitt behov Modelleksempel: Gode Sirklar AS - konseptbeskrivelse

Orientering til Innherred samkommunestyre 26. oktober 2006 Modelleksempel: Gode Sirklar AS Investering og resultat etter ett års virksomhet Investering: •Selskapet tilføres 10 mill fordelt over 4 år Resultat: •2006 – 2009: 12 søknader og prosjektforslag med innsats i 2005 tilsvarer ca 75 mill NOK i perioden •Mer enn 55 mill NOK er oppnådd i støtte til nå for perioden

Orientering til Innherred samkommunestyre 26. oktober 2006 IndPro AS – kompetansedrevet næringsutvikling Partnerskapsavtale med kommunene Organisering: IndPro AS (Innherred Vekst + Industri- og prosj.utv.) Kommunalt nærings- utviklingsselskap Bestiller/oppdragsgiver Pratnerskaps- avtale Sintef, HINT m.fl. Kompetanse- leverandører Eierskap: Levanger og Verdal kommuner Eierskap: Aker Kværner, Siva, NTE Produkter/tjenester: • Inkubatordrift • Næringsutvikling i kommuner • Eiendomsforvaltning • Rådgivning • Eierskap Kjøp av (eksempler): • Kompetansedrevet næringsutvikling • Kunnskapsutvikling • Utdanning/rekruttering • Eiendomsforvaltning • Næringsrettede aktiviteter Utviklingsavtale

Orientering til Innherred samkommunestyre 26. oktober 2006 Indpro AS - organisasjonsstruktur Daglig leder Inkubatorrift Kompetansedrevet nærings- utvikling i kommunene Partnerskapsavtale EiendomsforvaltningRådgivningEierskap Resepsjon/vertsskap Nestleder Eksterne kompetansemiljøer

Orientering til Innherred samkommunestyre 26. oktober 2006 Forretningsplan I.Definere marked og markedsstrategi II.Organisasjonsform og organisering III.Økonomi og finansiering

Orientering til Innherred samkommunestyre 26. oktober 2006 IndPro AS Utkast til finansiering fra 2008 •Partnerskapsavtale kommuner –Kompetansedrevet nærings- utvikling •Forvalting eiendom –SVE –Kommunale eiendommer –Husleie næringshage •Eierskap –Forvaltning eierskap i oppstartbedrifter og utviklings- selskap •Inkubatordrift –Siva Industriinkubator –NTFK/IN – Landbruksinkubator –NTFK/IN – Ungkubator –NTFK/IN - Kulturinkubator –Rådgivning/utviklingsprosjekt •Eksterne oppdrag / rådgivning –Aker Kværner –Utviklingsprosjekt lokalt næringsliv –Siva –Sintef Finansieringsramme: 8 – 10 mill årlig (dagens nivå) Fordeling: