FUNKSJONSVURDERINGER SOM VERKTØY FOR GODE RAPPORTER

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Arbeid Trygd Bistans Attføring Trygdekontorprogrammet
Advertisements

v/Trine Aakermann faglig leder Dysleksi Norge
For foreldre og lærere til barn som har fått stilt diagnosen ADHD
Kartleggingsmateriell: Språkkompetanse i grunnleggende norsk
RAFT Prosjekt hørsel Leif Foss, NAV Lerkendal Marianne Simensen, NAV Sør-Trøndelag.
Ferdige veiledere høring fra –
Novelle En novelle er en skjønnlitterær fortelling.
Henvisning til PP-tjenesten
Funksjonsvurdering - hva tilbyr en attføringsbedrift?
Veiledning av elever / lærlinger
NY ARBEIDS OG VELFERDSFORVALTNING
Tema 6 VURDERING OG DOKUMENTASJON
Forskerspiren Åpne forsøk: nye læringsmål?
MI – Motiverende intervju som hjelpemiddel ved livsstilsendring
GROW modellen.
Grunnleggende spørsmål om naturfag
Strategiarbeid i praksis
Attføringsbedriftene og Ernæring – hva har vi gjort? •5. oktober 2006 arrangerte vi et dagsseminar om ernæring sammen med GIAX hvor om lag 20 medlemsbedrifter.
Prosedyre for IPLOS- registrering Hjemmetjenesten, Øra distrikt
«Ferdig rehabilitert, men ikke ferdig»
Erfaringskonferanse om Funksjonsvurdering i Attføringsbedrifter for IA bedrifter Elsa Sæbø, Rådgiver NAV arbeidslivssenter Akershus.
”Klubbens indre liv og vekst”
Lise Fogstad Fysioterapeututdanningen Høgskolen i Oslo
RAMMEPLAN for barnehagens innhold og oppgaver. Mandat for rammeplangruppen Rammeplangruppen skal vurdere og fremme forslag på følgende områder særskilt:
ARBEIDSEVNEVURDERING
Rapporten avdekker ikke at VTA- tiltaket generelt har dårlig økonomi. KPMG-RAPPORTEN, 25. FEBRUAR 2004.
Arbeid med bistand Rapportering.
Hva er en artikkel?.
Funksjonsvurdering i arbeidslivet
NAVs rolle i attføringspolitikken Ingar Heum Arbeids- og velferdsdirektoratet.
Empiriske metoder Oppgaveanalyse, observasjon
Lederen som coach Jeg kan ikke lære noen noe,
Arbeidsevnekartlegging
Sammenlikning av resultater på tvers av tjenester (utvalgte skalaspørsmål) Innbyggerundersøkelsen 2013 Prosjektnummer TNS /
Læreplanendringene i 1T/1P/2P/påbygging og de nye bøkene
FOS 14. januar 2010 Vibeke M. Mostad Stiftelsen IMTEC
Skolebesøk februar 2008 Forskrift Retningslinjer for lokalt gitt eksamen i Oppland fylkeskommune Hjelpemidler ved lokalt gitt og sentralt gitt eksamen.
Mestring og forebygging av depresjon
Hvordan ivareta ”særskiltelever” på Design og håndverk Vg1 2007/08?
Fibromyalgi og trygd Hvilke utfordringer ser NAV ved denne diagnosen
1-10 skole med 135 norske elever og ca 40 fremmedspråkselever.
Hvordan holde orden i eget hus? Internkontrollforskriften
BESTILLERKONTORET Pårørendeskole
TANKENS MAKT DET UMULIGE - MULIG KFL/04
Kommunikasjon JOHARI Tilbakemeldinger Aktiv lytting og åpne spørsmål
NFU arbeider for at: Flere personer med utviklingshemming kan få arbeid i ordinære bedrifter VTA bedriftene fortsatt skal gi et godt tilbud til.
Implementering av IA- avtalen Oppgavebeskrivelse
Digitalt prosjektrom og samarbeidsteknologi Muligheter for meningsskaping og relevans i et «kombinert klasserom» Jorunn Thortveit og Hans Erik Bugge IGIS.
Vigdis Solheim - Rikstrygdeverket Januar Attføringsmessa 2006 Det inkluderende arbeidsliv. Erfaringer og veien videre.
Sørum kommune Prosjekt økt lærertetthet over 4 år
Workshop, Dokka – 9. nov
MÅLRETTET MILJØARBEID
God morgen! Tanker etter i går?
Kartlegging av symptomer ESAS
Ny barnehage – ny førskolelærerrolle?
Veiledningsprosjektet Anne Eilen Temte rådgiver Helse- og sosialavdelingen Fylkesmannen i Østfold.
Slik ser Megamenyen ut. Tekster til Megamenypunkt På de stedene i Megamenyen hvor det ikke finnes menypunkter på nivå 3, er det plass til å legge inn.
Eva Buschmann Generalsekretær i CP-foreningen NAV og arbeidsavklaringspenger.
Etisk refleksjon.  Porsgrunn deltok i 1. pulje i KS sin satsing «Sammen om etisk kompetanseheving»  Prosjektleder i 20% stilling i prosjektperioden.
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
Varig tilrettelagt arbeid (VTA)
Veilederen er utarbeidet av SINTEF Byggforsk, på vegne av KS, 2006.
Verktøy for å kartlegge holdninger
Kurs for nye prøvenemndsmedlemmer perioden
Copyright © Dale Carnegie & Associates, Inc.
God samhandling barn og unge Et nasjonalt prosjekt for å bedre samhandlingen innad i kommunen, og mellom kommuner og helseforetak.
Veilederen er utarbeidet av SINTEF Byggforsk, på vegne av KS, 2006.
Attføringsbedriftenes VTA-konferanse VTA i Aust-Agder – Olav Bjorå
FAGKONFERANSEN 2011 NAV Senter for yrkesrettet attføring (SYA) Toni Ring Bye Thorvald Tangjerd Abrahamsen.
Norsk institutt for kognitiv terapi Ferdighetstrening
Utskrift av presentasjonen:

FUNKSJONSVURDERINGER SOM VERKTØY FOR GODE RAPPORTER VTA KONFERANSEN FUNKSJONSVURDERINGER SOM VERKTØY FOR GODE RAPPORTER

PROGRAM. DETTE SKAL VI GJENNOM PRAKTISKE EKSEMPLER GODE RÅD TIL LØSNINGER HVORDAN SKILLE MELLOM OBSERVASJON OG TOLKNING? ”ELEVØVELSE” I REGISTRERINGER AV OBSERVASJONER I OBSERVASJONSSKJEMA.

HVA ER DET KS SIER I KAP 6? Krav til prøvetiden Avklaring av videre ansettelse, tilpasning til arbeidet og utarbeidelse av kvalifiseringsplan (den første 6 måneders perioden) Beskrivelse av hvordan forholdene er lagt til rette for systematisk vurdering av arbeidet gjennom prøvetiden, herunder evne til å motta instruksjon, utholdenhet, arbeidstempo, selvstendighet, kvalitetsvurdering, problemløsing, kreativitet, håndlag, orden og frammøte. Hvordan dokumenteres dette? Beskrivelse av hvordan man kartlegger og dokumenterer vedkommendes ressurser; for eksempel skoleferdigheter, realkompetanse og sosial fungering Beskrivelse av hvordan man kartlegger forholdet mellom helse/yrkeshemming og arbeid Beskrivelse av tiltakets system for aktiv brukermedvirkning, herunder system for egenvurdering Rutinen for dokumentasjonen fra prøveperioden oversendes Aetat. Rutiner for forlengelse av prøvetiden utover 6 måneder, der ytterligere avklaringer er nødvendig før eventuell fast ansettelse i VTA.

VÅR UTFORDRING BLIR

Hvordan skaffe tilveie nødvendige opplysninger om VTA brukeren og samtidig se til at de ansattes integritet og brukemedvirkning ivaretas?

VTA MODELLEN, FORSLAG TIL LØSNING FOR Å SVARE PÅ KAP 6 I DAGENS OG MORGENDAGENS KRAVSPESIFIKASJON OBSERVASJONSSKJEMA Tester av ulike slag som f.eks lese og skrivetest, hørselstest, synstest osv BRUKERMEDVIRKNING GJENNOM VEILEDN HP 6 mn d OPPLÆRINGSPLANER HALVÅRSRAPPORT/ SLUTTRAPPORT VEILEDNING OBS VEILEDNING HP

SUKSESSFAKTOREN? Arbeidslederne som skal fylle ut Observasjonsskjemaene. For å bli god til å fylle ut observasjonsskjema, må du kunne noe om forskjellen mellom observasjon og tolkning. En rask innføring

Observasjon og tolkning Hvilke feller kan vi gå i ?

Noen eksempler Observasjon: Har ikke tatt medisiner siste tre dager. Tolkning: Er ofte slapp og sløv med å ta sine medisiner Observasjon: Jeg ser at du smiler Tolkning: du er glad

Presisjonsnivået i registreringene Sykler til og fra jobb Ytterligere presisering Sykler til og fra jobb. En strekning tilsvarende 10 km Sykler til og fra jobb. En strekning tilsvarende 10 km i trafikkerte omgivelser.

Observasjon – en kontinuerlig prosess Hva bør komme frem i observasjonsskjemaene Positive hendelser ( hva kan vi bygge videre på ?) Begrensningene ( hva må vi ta hensyn til/jobbe med) Hyppighet (skille mellom enkelthendelser og den daglige funksjon). Det er viktig å få fram om vi snakker om en enkeltstående hendelse eller om dette skjer f.eks daglig/månedlig

HVA ER HENSIKTSMESSIG Å OBSERVERE? Vi mener at arbeidsrelaterte faktorer er hensiktsmessig å observere. Faktorene er hentet fra Arbeidsferdighetsprofilen utarbeidet av Helga Rowe ( Australsk), senere tilpasset norske forhold gjennom blant annet VTA forsøket i perioden mars 03- april 05

Hvilke arbeidsrelaterte faktorer er relevante å observere for å si noe om den arbeidsrelaterte funksjon?

Helse Hørsel Syn Reise Bevegelse Finmotorikk Grovmotorikk og styrke Sosiale og mellommenneskelige ferdigheter Arbeidstilpasning Kommunikasjonseffektivitet Evner og ferdigheter Lese og regneferdigheter.

”ELEVØVELSE” Tenk deg en situasjon du har vært i den siste uken eller tenk på en person som du kjenner godt til gjennom ditt arbeide. Forsøk å gjøre noen ”observasjoner” i forhold til den arbeidsrelaterte funksjon Husk presisjonsnivået Observasjon – tolkning Skille

Hvor kan vi ellers finne informasjon om arbeidstakeren vår? Samtale Synstest Hørselstest Legeopplysninger Spesialistuttalelser Samarbeidspartnere

SUMMEN AV ALT MATERIALE SOM ER SAMLET INN Systematiseres Koordineres i sammen med bruker Lager Plan/handlingsplan/kvalifiseringsplan/aktivitetsplan