ABC FOR KLASSEKONTAKTER

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Foreldremøte 3b – våren 2013 Oppmøte:
Advertisements

Klemetsrud skole Samarbeid mellom hjem og skole 2
FAU Berger Skole Barbro Nordland Johannessen, FAU leder
MEDLEM AV SKOLENS SAMARBEIDSUTVALG
Opplæring for representanter i skolemiljøutvalget
FAU ved Sten-Tærud skole
Engebråten skole 2008/09 Skrevet av Cathrine Juul
Bli kjent dag ved Korsgård skole – onsdag 4.juni 2014
Motivasjon og begeistring. Foreldre er viktige i skolen
Salhus Skole Et trygt sted for læring hvor alle opplever mestring og utvikling i et inkluderende fellesskap.
Oslo kommune Utdanningsetaten Lofsrud skole Bendicte Uv og Petter Feiring Gudbrandsen.
Skolens styringsform Driftsstyre FAU Klassekontakter Alle foreldrene
Felles foreldremøte Ellingsrudåsen skolene 21
Oslo kommune Utdanningsetaten Årvoll skole FAU FAU er forkortelsen for Foreldrerådets arbeidsutvalg. Alle foreldre som har barn på skolen, er medlemmer.
FAU Møte 3. september 2013 Velkommen Registrering ved døren.
Foreldrerådets arbeidsutvalg (FAU)
Hundsund ungdomsskole
Hva er en foreldrekontakt?
Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4
FAU og Styreopplæring Velkommen til opplæring og erfaringsutveksling foreldretillitsvalgte Fra barneskolene er det invitert 3 fra hver skole: FAU.
Årsmøte i foreldrerådet
Læring gjennom arbeid, engasjement og trivsel. Dersom skolen skal fungere godt forutsettes ikke bare at elevene kjenner hverandre, men at også foreldrene.
Samarbeid mellom skole og hjem
FAU - Lysarkene ligger på MEDLEM AV FAU - HVA NÅ? - Hva gjør FAU? - Hvordan jobber FAU? - Hvorfor har vi FAU? Alle foreldre som.
Nittedal 19. sept
Foreldrenes og elevenes nettverk i Bergen kulturskole
– FGIL/FAU – Skolering - Lars Einar Karlsen FAU – skolering Det skal v æ re et FAU p å alle skoler å fremme fellesinteressene til foreldre.
Kurs for foreldrekontakter Ringshaug ungdomsskole høsten 2014
Foreldrekontaktenes rolle
Skolens verdisyn Elevsyn Lærings- syn Foreldre-samarbeid
Møte med klassekontaktene
Motivasjon = Begeistring Tillitsvalgte foreldre er viktige i skolen!
Det viktige samarbeidet
Klassekontakter Fire foreldrekontakter på hvert trinn. Det er ønskelig at alle gruppene er representert. To foreldrekontakter er fast i Fau og to er vara.
FAU-møte 7. januar 205 Samarbeid skole-hjem.
FAU møte kl. 18:00 Årskalender Skolefester 2015 Sykkeldag for 4. klasse KFU Eventuelt Informasjon fra rektor.
Foreldreråd og elevråd i kulturskolen Foreldrekontakter og elevtillitsvalgte er rekruttert: Hva nå! Vi reflekterer over utfordringer og muligheter. organisering.
Å høre til – Et lag rundt eleven
Buøy skole 17. September 2008 Kommunalt foreldreutvalg i Stavanger
Hjem-skole samarbeid Auglend skole 29. september 2014 Nina Bøhnsdalen
Vi leker, vi lærer , vi trives!!
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
DU kan gjøre en forskjell – for egne og andres barn! Engsjement – motivasjon – begeistring.
Jørpeland ungdomsskole Et godt sted å være - Et godt sted å lære Velkommen! Foreldremøte 8. trinn høsten 2016.
1 Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4 FAU skal være et bindeledd mellom foreldrene og skolen FAU skal være et forum for erfaringsutveksling.
 Fra 1. august starter vi innskolering av de nye barna på SFO.  Alle vil få mail om oppstart på SFO.  Der er to valg av SFO plass.  Dersom barnet.
1 Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4 FAU skal være et bindeledd mellom foreldrene og skolen FAU skal være et forum for erfaringsutveksling.
Hva er KOMFUG? KOMFUG er det kommunale foreldreutvalget for grunnskolen i Kristiansand Representerer foreldrenes interesser i grunnskolen Bindeledd mellom.
Velkommen til FAU Sammen skal vi: Jobbe for et godt skolemiljø Ta initiativ til sosiale aktiviteter for elevene Informere og høre alle foreldre om aktuelle.
1 Hvorfor FAU? Presentasjonene er lastet ned april 2016 fra fau html Opplæringsloven §
SAMARBEIDSMØTE – KONSTITUERING FAU Onsdag Vestmyra skole.
Inspirasjon, Engasjement og Motivasjon
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Bli med! Barn.
SU – Mortenstua skole skoleåret
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
ER SINE BARNS FØRSTE OG VIKTIGSTE LÆRERE
Mål for skoleåret – «indremedisin»
Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4
ELEVENES ARBEIDSMILJØ
ABC FOR FORELDREKONTAKTER
Styre- og FAU-opplæringen 2018
Informasjon om FAU (Foreldrerådets arbeidsutvalg) og klassekontakter
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Velkommen til foreldremøte, 28. februar
Tilhørighet, kunnskap og glede!
Samarbeidsmøte – konstituering fau
Hva er en foreldrekontakt?
Kurs for klassekontakter Rossabø skole
Utskrift av presentasjonen:

ABC FOR KLASSEKONTAKTER Hva kan jeg gjøre? Hvem er jeg til for? Hvordan kan jeg jobbe? Lysarkene bygger på FUGs hefte ”ABC for klassekontakter”. Klassekontakt. Lysarkene ligger på www.foreldrenettet.no

Det er lettere å gjøre en god jobb når man vet hva som forventes. Har skolen retningslinjer og mandat for klassekontaktenes arbeid? Klassekontakt. Lysarkene ligger på www.foreldrenettet.no

Hva er en klassekontakt? Klassekontakten er - representant for foreldrene i en klasse/gruppe - valgt av og blant foreldre med barn i samme klasse/gruppe - bindeleddet mellom skolen/lærerne og foreldrene i klassen/gruppen Hvis skolen har en annen organisering enn de tradisjonelle klassene, må klassekontaktordningen tilpasses denne organiseringen. Hvilken ordning passer hos oss? Bør en klassekontakt ha et spesielt ansvar for de minoritetsspråklige?

Valg av klassekontakter - Klassekontakter velges av foreldrene i klassen/gruppen. - Det bør velges to klassekontakter i hver klasse/gruppe. - Valgene bør avholdes om våren. - Arbeidet bør komme i gang ved skolestart. - Sørg for kontinuitet/overlapping - bare én av klassekontaktene på valg av gangen. - Det er skolens ansvar at klassekontakter blir valgt. Vanlig funksjonstid for klassekontakter er ett eller to år, noen har fire år. Hva bør vi ha hos oss? Klassekontakt. Lysarkene ligger på www.foreldrenettet.no

Klassekontaktens oppgaver Noen eksempler: - Å planlegge klasseforeldremøter i samarbeid med klasselærerne. - Å ha jevnlige møter med klasselærerne om læringsmiljøet (faglig og sosialt). - Å holde kontakt med og hente innspill fra de andre foreldrene. - Å lede klasseforeldremøtene. - Å sørge for at det blir skrevet referat fra foreldremøtene. Klassekontakt. Lysarkene ligger på www.foreldrenettet.no

Flere forslag til oppgaver - Å lage forslag til årsplan for hjem-skole-samarbeidet i klassen (sosiale aktiviteter, oppgaver i forbindelse med fagene). - Å delegere oppgaver til de andre foreldrene. - Å forberede overgangen til ungdomstrinnet, evt. videregående opplæring. - Å ha kontakt med FAU. - Å ta kontakt med "nye" foreldre. - Å holde kontakt med tillitsvalgte elever. Klassekontakt. Lysarkene ligger på www.foreldrenettet.no

Klassekontakt. Lysarkene ligger på www.foreldrenettet.no Mål - et godt faglig og sosialt miljø i klassen/gruppen - null-toleranse for mobbing - gode rutiner for samarbeidet mellom hjem og skole - hensiktsmessig organisering av samarbeidet - klare retningslinjer for håndtering av uenighet og konflikter Å engasjere seg i hjem-skole-samarbeidet er en investering i barns og unges trivsel og læring! Klassekontakt. Lysarkene ligger på www.foreldrenettet.no

Klassekontakt. Lysarkene ligger på www.foreldrenettet.no Til drøfting Hva skal videreføres av oppgavene vi gjorde i fjor? Hvilke nye oppgaver skal vi ta fatt på? Har vi hensiktsmessige rutiner og organisering for samarbeidet? Har foreldrene reell medvirkning på elevenes læringsmiljø? Det er bedre å jobbe godt med få saker enn dårlig med mange! Klassekontakt. Lysarkene ligger på www.foreldrenettet.no

Klassekontakt. Lysarkene ligger på www.foreldrenettet.no Taushetsplikt Som klassekontakt har du taushetsplikt (Forvaltningsloven § 13). Taushetsplikten gjelder både for de tilsatte i skolen og for foreldre som sitter i råd og utvalg, klassekontakter og personer som er frivillige hjelpere på leirskole, skoleturer og skolefester. Klassekontakt. Lysarkene ligger på www.foreldrenettet.no