Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4"— Utskrift av presentasjonen:

1 Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4
FAU skal være et bindeledd mellom foreldrene og skolen FAU skal være et forum for erfaringsutveksling Hjemlet i opplæringsloven

2 FAU skal Sikre reell medvirkning fra foreldrene
Fremme foreldrenes fellesinteresser Medvirke til at foreldre deltar aktivt i arbeidet med et godt skolemiljø FAU er høringsorgan for skolen og kommunen i saker som gjelder skolen.

3 og trivsel gror! Mosterøy skole - der kunnskap
Foreldresamarbeid for at vi skal kunne realisere skolens slagord og visjon.

4 Rådsorganer ved skolen
Elevråd Foreldreråd (FAU) Samarbeidsutvalg (SU) Skolemiljøutvalg (SMU) I tillegg rådfører jeg meg også med personalgruppa på skolen og fagforeningene/klubben.

5 Klassekontakter Velges på klasseforeldremøte, en mann, en kvinne, vara
Velges for to år om gangen Skolen legger til rette, foreldrene har ansvaret for å velge Medlem av FAU, fire møter pr år Kontaktledd mellom foreldre og læreren/skolen Planlegge aktiviteter for klassen hvert halvår. Det skal være menn og kvinner av likestillingshensyn. Også menn og kvinner som vara.

6 Skolen forventer at foreldre
Har en positiv holdning til skolen og skolearbeidet Støtter sine barn i læringsarbeidet Tar aktivt del i at alle barn kan trives på skolen Deltar på klasseforeldremøter og utviklingssamtaler Særlig viktig at vi jobber for at alle skal ha venner og føle seg som en del av et fellesskap. Dette setter krav til foreldrenes holdninger overfor andre barn på skolen og i fritida.

7 Forventninger til klassekontaktene
Ta kontakt med kontaktlærer for planleggingsmøte Et sosialt arrangement i halvåret Hjelpe til ved juleforestilling og grillkveld Hjelpe til med å inkludere nye foreldre Medansvar for klasseforeldremøtene, 1-2 pr år På klasseforeldremøtene: skrive referat, sørge for valg av nye klassekontakter, evt. lede møtet Arrangere flere klasseforeldremøter ved behov. Lærerne blir invitert som gjest på sosialt arrangement dersom de har anledning og ikke noe annet er avtalt. Skolen er til fri disposisjon til klassearrangementer. Mastrahuset koster penger. Skolen skal dele ut nye klasselister når det kommer nye elever.

8 FAU jobber slik Alle klassekontaktene er medlemmer
Fast møteplan, fire møter i året Sakliste på mail ca en uke før Du kaller selv inn vara og gir beskjed til skolen Velger et styre med leder, nestleder og sekretær Velger fire representanter til SU og SMU FAU er foreldrenes eget organ Informasjon om skolen finner alle foreldre på Leder er vanligvis medlem og leder av SU og SMU. Du kan abonnere på Minskole, vise dette.

9 Viktige saker for skolen
Skape et godt læringsmiljø Læring og trivsel i fokus Alle skal føle seg inkludert Forebygge og håndtere mobbing Skape gode læringsresultater Foreldrene er de viktigste samarbeidspartnerne

10 Nyttige nettsteder http://www.fug.no/ http://www.udir.no/

11 Delerunde Dette kan vi gjøre i klassene våre:
grillkveld i gapahuken, tur og grilling på Fjøløy fort, kvelds på SFO, samlinger i tilknytning til fellessamlingene, tofleløypa på fortet, spillekveld på SFO, grilling i Prestvågen, grøt og fellessamling, kveldsmat og quiz, bowling, skøyting, hodelykttur i mørket, gå tur, 4H-skogen, lavvoen på Bru, pizza og disco mm, Viktig at barn og foreldre blir kjent med hverandre i uformelle sammenhenger. Det blir lettere for foreldrene å ta kontakt med hverandre når de kjenner de andre.

12 Eventuelt og spørsmål Kommunen er blitt «Trafikksikker kommune».
-trafikksikkerhetsplan -bruk av refleks, samarbeidspartnere -trafikkopplæring -parkering og dropsoner Humper i veien Skolebusser

13 Eventuelt og spørsmål forts.

14 Valg Leder: Camilla Bjelland Nestleder: Bjørg Harestad Edland
Sekretær: Andreas Hodnefjell 1.vara: Beate Kittelsen 2.vara: Mariann Andreassen 3.vara: Gry C Revheim SU/SMU-repr: Leder vara: Nestleder SU/SMU-repr: Charlotte Worre vara: 1.vara SMU-repr: Ingelin M Vik vara: 2.vara SMU-repr: Espen Eriksen vara: 3.vara


Laste ned ppt "Hvorfor FAU? Opplæringsloven § 11-4"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google