Høgskolen i Oslo Hvordan matcher studenters trening i kunnskapsbasert praksis med yrkeslivets krav? ved Anett Kristin Kolstad, 1. bibliotekarstipendiat.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PROBLEMBASERT LÆRING VED MEDISINSTUDIET I OSLO
Advertisements

Barnevernkonferansen 2013 Union Hotell Geiranger 18
Vurdering og IKT Egenvurdering i matematikk med
Hvordan skrive en vitenskapelig artikkel?
Forskning som grunnlag for studiekvalitet Rektor Sigmund Grønmo Nasjonalt seminar – Forskning i utdanningen Bergen 3. april 2008.
Masteroppgave Masteroppgave i helsevitenskap UIS nov 2012
Samarbeid ungdomsskole – UH-sektor
Praksisopplæringen – hvordan heve kvaliteten på praksis?
Erfaringer fra internasjonal utveksling
Nina K. Vøllestad Avdeling for helsefag Institutt for helse og samfunn Det medisinske fakultet TRANSFORMASJON AV VITENSKAPELIGE TENKE -, ARBEIDS- OG VURDERINGSMÅTER.
Web-publisering som alternativ presentasjonsform i sykepleieutdanningen NVU konferanse 13.Mars 2006 Gjertrud Husøy Høgskolen Stord/Haugesund.
PhD On Track - å støtte forskningen. Prosjektet… •«Information Management for Knowledge Creation» •Nordisk samarbeidsprosjekt - ekstern finansiell støtte.
Veiledning av elever / lærlinger
Bakgrunn og rammer for revisjon av rammeplan for ingeniørutdanning Seniorrådgiver Ole Bernt Thorvaldsen.
Lærlinger i Helsearbeiderfaget
UH-nett Vest og Profesjonalisering gjennom internasjonalisering Det 72. norske bibliotekmøte på Hamar Lene Bakke.
Erfaringer med akkreditering av masterprogram ved HiAk Oversikt over de masterne (og en ph.d.) HiAk har fått akkreditert fra 2004 – d.d. ■Læring i komplekse.
Seksjonsleder/hygienesykepleier
Program Trygt læringsmiljø på nett ved høgskolelektor Hanne Maria BingenHanne Maria Bingen Gruppearbeid Vi deler oss i diskusjonsgrupper.
Kvalifikasjonsrammeverket - en pedagogisk reform
Høgskolen i Oslo Studiet i bibliotek- og informasjonsvitenskap – i lys av bolognaprosessen og kvalitetsreformen Liv Gjestrum Høgskolen i Oslo Avdeling.
Pedagogikk og veiledning for bibliotekansatte NFK / Høgskolen i Bodø Merete Hassel, Bodin vgs.
”Vurdering av hjemmesider” ”Vurdering av hjemmesider” en undersøkende oppgave om førsteklassenes hjemmesider. Av Fouzia, Benedicte og Svein.
Tilstandsrapport: Hvem er brukerne og hva trenger de? Bidrar uio.no til å oppnå UiOs strategiske mål?
Høgskolen i Oslo HiOs LÆRINGSSENTER – Bibliotek / IT / AV LÆRINGSSENTERET Snarveien til et nytt kunnskapsunivers v/ Kari Frodesen, spesialbibliotekar LS/P35.
Læreryrket – en viktig og krevende profesjon
Veiledning av studenter
Et samarbeidsprosjekt i Grimstad kommune mellom renholdstjenesten, Kvalifiseringstjenesten og NAV-Grimstad.
Ungdomstrinn i utvikling
Kvalitetssystem ved Høgskolen i Molde
HOVEDOMRÅDER UNDERVISNING/ORGANISERING EKSAMENSRESULTATER
HOVEDOMRÅDER UNDERVISNING/ORGANISERING EKSAMENSRESULTATER UDV/VALGFAG
Den informasjonskompetente lærer Et samarbeidsprosjekt mellom Høgskolen i Bergen, Hordaland fylkesbibliotek og praksisskoler i Hordaland Presentasjon ved.
Karrieresenteret ved Universitetet i Agder
Berit Bratholm : BREDBÅNDSPROSJEKTET DIGITALE MAPPER OG SAMARBEIDSLÆRING.
HiO HiAk Prosessen. Litt historikk September 2008: Styrene ved begge institusjoner vedtar å ”utrede og klargjøre ulike sider ved at HiO og HiAk går sammen.
Bruk av studentassistenter Monica Johannesen og Leikny Øgrim
Masterstudium IKT og læring Leikny Øgrim og Monica Johannesen Avd. for lærerutdanning Høgskolen i Oslo.
Bruk av studenter i øvingsveiledning Monica Johannesen og Leikny Øgrim
Ta fag fra videregående skole
KUNNSKAPSBASERT PRAKSIS
Møte med veiledere og kontaktpersoner Informasjon om en ukes praksis på fjerde semester av Lektorprogrammet.
LISBET BERGEN KUL på Kringlebotn
NOKUT evaluering 2008 Ingeniørdidaktisk kurs Marte Bratseth Johansen Seksjon for universitetspedagogikk Program for lærerutdanning
Synliggjøring og kvalitetssikring av UH-bibliotekene i ny mål-struktur og ved budsjett-rapportering til departementet Stabsdirektør Hans Martin Fagerli,
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Hva er Fagbrev på jobb? Spredningssamling Prosjektleder Annikken Kjær Haraldsen.
Brukerundersøkelse for Etat for byggesak og private planer
Kvalitetsreformen -svaret på dagens utfordringer i høyere utdanning? Av Sonni Olsen Rektor, Høgskolen i Finnmark.
Høgskolen i Oslo Bruk av blogg og wiki i arbeid med bokbaser – et komparativt studium Vibeke Bjarnø (IKT) og Eva Michaelsen (norsk) Avdeling for lærerutdanning.
Mer praksis – bedre lærere?
Høgskolen i Oslo Entreprenørskap/ studentbedrift Ellen Sethov Avdeling for estetiske fag Høgskolen i Oslo.
Fagartikkelen Arbeidskrav for å få gå opp til muntlig eksamen våren 2009.
Prosjekt - studenttett post av Kirsten Halse. Hensikten med presentasjonen... å informere om hvordan prosjektet er utviklet og spesielt å gi en forståelse.
Ny veiledningsmodell for praksis
Høgskolen i Oslo Samling 1: Norgesuniversitetets mentorordning for lærerutdanning Hvordan jobbes det med IKT i undervisning ved LUI, HiO? Allmennlærerutdanninga.
Småbarnspedagogikk Fordypningsenhet vår 2007 Pedagogisk arbeid med barn fra null til tre år.
FoU i Praksis 2004 Trondheim Berit Bratholm og Kristin R. Tholin.
Velkommen som student Anne-Beathe Mortensen-Buan
Nettbasert Matematikk 2 for Fagseminar i regi av UDIR 13. april 2015 Marianne Maugesten, Vegard Meland og Johan Lie Marianne Maugesten1.
Oppfølging av NOKUTs evaluering Kvalitetssikring av praksisstudiene – ASP Prodekan Ingeborg Olaug Kamsvåg.
Innføring i Kunnskapsbasert praksis og litt om studieoppgave 2 Klasse C og D 13.november 2013 Anett Kolstad og Kari Dahl.
Forelesningsfri undervisning – økt læringsutbytte? Førsteamanuensis Kjersti Mordal Moen Høgskolelektor Vidar Hammer Brattli.
Sluttvurdering av student i apotek Tips til utfylling av vurderings-skjema Camilla Foss, ansvarlig for apotek-praksis ved Høgskolen i Oslo og Akershus.
Omvendt undervisning og nettstøttet veilederutdanning
Uke: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Frukt:
Studentenes skriveprosess – må hodet alltid bli så «tungt og tomt»?
Elevintervju B – Samarbeid
Lik kvalitet i studieprogram som gjennomføres på flere studiesteder
Frivillige til de som er alvorlig syke og deres pårørende
Utskrift av presentasjonen:

Høgskolen i Oslo Hvordan matcher studenters trening i kunnskapsbasert praksis med yrkeslivets krav? ved Anett Kristin Kolstad, 1. bibliotekarstipendiat

Rammen rundt prosjektet  Forankring: strategiplaner ved Høgskolen i Oslo (HiO) , intern organisering ved HiO, reformer og nasjonale rammeverk  Mål: studenter skal trene på informasjonssøking gjennom hele studieløpet, for å levere bedre kvalitet på oppgaver og for å føle seg trygge på hvordan de skal holde seg faglig oppdatert når de er ferdige med utdanningen

Rammen rundt prosjektet  Hvordan? Studere "gapet" mellom det studentene bør kunne når de kommer ut i yrkeslivet og utdanningens krav når det gjelder hvordan de gjør informasjonssøkeprosessen. Prøve ut metoder for samarbeidslæring for å fylle "gapet". Integrere opplæring fra Læringssenteret i utdanningene på en annen måte. Undersøke om studentene får bedre ferdigheter  Samarbeidspartnere: bibliotekar, faglærere, ansatte i yrkespraksis, studenter

Del av forskningsprosjekt Langerudmodellen: læringsmodell i verdi- og kunnskapsbasert sykepleie ledet av Gerd Melsæter ved Avdeling for sykepleierutdanning, Høgskolen i Oslo  Styringsgruppe  Referansegruppe  Arbeidsgruppe  Læringsgrupper studenter fordelt i 8 læringsgrupper

Hva gjør bibliotekar i prosjektet?  Samarbeider med faglærere i og utenfor læringsgruppene på praksisplassen  Integrerer Læringssenterets opplæring i skriftlige dokumenter som studentene skal forholde seg til i praksis  Samarbeider om å finne temaer som går ut over fag-, studie- og undervisningsplaner  Kan delta i faglærers, utdanningens og sykehjemmets kursing, seminarer m. m.  Kommuniserer med studenter i Fronter  Vil framover se på om blogg skal være veiledningsverktøyet fra Læringssenterets del  Har fulgt en gruppe med del- og heltidsstudenter fra høsten 2009 og skal følge til de har ferdig bacheloroppgave i 2012 og 2013

Noen funn så langt? Forskjell på studenters uke- og kunnskapslogg når de har fått veiledning av både faglærer og bibliotekar. Grunner til dette kan være: –faglærer og bibiotekar er samsnakket på hva forskningsbasert kunnskap betyr ift å jobbe kunnskapsbasert –større fokus på: » at studentene kan finne forskning på områder de har undret seg over, eller ønsker å finne mer ut av – også utenom de oppgavene studentene er pålagt å utføre. Eks. i hvor stor grad vil bruk av ringer og klokker bidra til større infeksjonsfare, »søkestrategi ved at både faglærer og bibliotekar tar opp viktigheten av å bruke ”riktige” ord og hva riktige ord er »Krav til studentene om å beskrive hvordan de søker etter informasjon, hva de reflekterer over og hva de finner –faglærer og bibliotekar kommenterer ukelogg og kunnskapslogg sammen. Bibliotekar ser spesielt på tre av de åtte gruppene. Studentene blir veldig bevisste på det. Litt ”skummelt” når vi opplever at vi går over i hverandres fag…… vi ”retter” ikke på hverandre…

Studentens problemstilling: Hvilke konsekvenser kan bruk av smykker hos pleiepersonell, få for infeksjonsforebyggende arbeid i institusjon? Studentenes søkeord: smykker*, stell*, infeksjon*, bakterie*, smykke* bakterie*, neglelakk*, sykehusinfeksjon*, ringer*, klokke*, øredobber*, piercing*. Fra problemstilling til søk… og ”riktige” søkeord:

Klipp fra kunnskapslogg: Hver tirsdag har vi hatt læringsgruppemøte sammen med veiledere fra sykehjemmet, og lærer og bibliotekar fra høyskolen. Vi har fått bra oppfølging og lært mye om søk i database etter forskningsbaserte artikler i Medline og SveMed. Dette har vært utrolig lærerikt, og vi har fått mulighet til å undervise noen av de ansatte i søking i databasene, og holdt et framlegg for de ansatte i avdelingen vår. Vi framførte resultat av artikler vi fant i databaser om hygiene blant helsepersonell, og det var spennende å stå foran de ansatte og formidle forskningsbasert kunnskap.

Blogg som lærings- og veiledningsverktøy  Prøve ut samarbeidslæring i blogg. Tanker om at ressurspersoner innen fag også kan knyttes til veiledningen  Ressurssamling for læringsgruppen og praksisstedet  Kan læringsgruppen få bedre veiledning ved bruk av blogg?  Er dette en mer effektiv måte å veilede på sett fra Læringssenterets side i stedet for klasseromsundervisning?

Hvordan forankre i Læringssenter og utdanning?  Blogg knyttes til fysisk veiledningspunkt i Læringssenteret som opprettes i neste praksisperiode  Jobber med endringer i beskrivelser i fag-, studie- og undervisningsplaner sammen med modul 5 ved Avdeling for sykepleierutdanning  Jobber med forankring i Faggruppe for undervisning og brukertjenester, LS ledelse, studielederforum, rektorat og dekaner ved HiO