Systematisk arbeid for eit trygt og godt miljø for alle

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
5 åringen og sammenhengen barnehage – skole
Advertisements

Veilederen fra eldst til yngst. Stortingsmelding 31 ….Legge fram en veileder om samarbeid mellom barnehage og skole. Kartlegging av enkeltelevers ferdighetsnivå.
Norges beste barnehage
Språk i barnehagen - mye mer enn bare prat -.
Kompetente barn og unge
Kompetente barn og unge - Verdier og kompetanse -
Norges Beste Barnehage
Rolighetsmoen barnehage
Norges beste barnehage
Bente Aronsen Kunnskapsdepartementet
BARNS TRIVSEL - VOKSNES ANSVAR
Kompetansesatsing For ansatte i barnehagen 2013
RAMMEPLAN for barnehagens innhold og oppgaver. Mandat for rammeplangruppen Rammeplangruppen skal vurdere og fremme forslag på følgende områder særskilt:
Læringsmiljø Bunntekst.
Ny rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver Ny rammeplan for barnehagens innhold og oppgaverSamfunnsfag i F-utdanninga.
Digitale lærermidlers plass i hverdagen seniorrådgiver Turid Helen Christensen.
Tanker om barnehagens læringsmiljø
Manifest mot mobbing 2011 – 2014 Statsminister Stoltenberg og sentrale parter signerte i januar et nytt Manifest mot mobbing. Manifestet skal gjelde.
Bjerkebarnehagenes visjon og verdigrunnlag
Hvorfor foreldremedvirkning?
Framtidens barnehage.
Regelverk, rammefaktorer og målsettinger
FLiK Forskningsbasert læringsmiljøutvikling i barnehager og skoler i Kristiansand.
Kompetente barn og unge 4.Samling April 2008 Organisasjonslæring.
Barnehagekontoret Møte for familiebarnehagene 27.oktober 2009.
LP-modellen fra et rektorperspektiv
Styrermøte 16.september 2010.
Velkommen til et nytt skoleår!
2003 Det utdanningsvitenskapelige fakultet Institutt for spesialpedagogikk Tilpasset og inkluderende opplæring Jorun Buli Holmberg TILPASSET OG INKLUDERENDE.
Språk Fra Temaheftet Språkmiljø og språkstimulering i barnehagen:
Barnehagens samfunnsmandat
Barnehagekontoret Møte for nye barnehagestyrere 4. september 2008.
Barnehagene i vår tid Oppdrag En ”annen” barnehage og en annen tid? Horten Turid Thorsby Jansen.
Førskolelærerutdanning tverrfaglig og temabasert modell
Framtidas kompetanse Problemstillinger. 1 Utfordringer og muligheter Hva kjennetegner framtidas samfunns- og arbeidsliv? Hvilke samfunnstrekk legger premisser.
Helsefremmende skoler og barnehager Bjørn-Are Melvik Bodø Den store roen Foto: Bjørn-Are Melvik.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
Hvordan bidra til kvalitetsutvikling i din barnehage? Utdanningsdirektoratets arbeid med Kvalitet i barnehagen (KiB) Kristina Kvåle og Victoria Elise Olsen,
GRUNNKOMPETANSE FOR ASSISTENTER I BARNEHAGE 2015 / 2016 Assistenter i kommunale og private barnehager i Harstad –Assistenter fra Kvæfjord, Skånland, Ibestad.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
BRUKERUNDERSØKELSE I BARNEHAGEN INFORMASJON TIL STYRERE DATAINNSAMLING I denne presentasjonen finner du viktig informasjon om hvordan du kan bidra til.
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
Du och jag, Alfred! «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en Alfred for noen barn?» «Hvordan er DU som voksen i barnehagen? Er du en «Alfred» for.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2017.
Velkommen til nytt barnehageår!. Velkommen til nytt barnehageår Lille Roligheden bygg og organisering Innhold felles – hva er viktig for 1 og 2 åringen.
Kompetanse for mangfold
Lekens egenverdi.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
Samisk barnehagekonferanse Nytt fra Fylkesmannen i Finnmark
Barn og rettigheter. Grunnloven,menneskerettigheter,lov om barn og foreldre,lov om barnevernstjenester,barnehage loven og opplæringsloven. Larsen og Slåtten(2006)
Samisk barnehagekonferanse i Karasjok
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
JORDBÆRVEIEN BARNEHAGE
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
– verdier og prinsipper for grunnopplæringen
Siste året i barnehagen
Fellesmøte Overordnet del av læreplanen! Fellesmøte.
Kort om Realfagsløyper
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Arbeid med overordnet del
Oppstart i barnehagen.
Overordna del – verdiar og prinsipp i grunnopplæringa
Dialogmøte Regional ordning kompetanseheving barnehage
Inkluderande barnehage- og skulemiljø
Systematisk arbeid for eit trygt og godt miljø for alle
Vi er éin profesjon av barnehagelærarar, lærarar og leiarar i barnehage og skule. Samfunnsmandatet vårt er å fremje læringa, utviklinga og danninga til.
Voldsforebyggende opplæring
Handling i hverdagen der barna er
Utskrift av presentasjonen:

Systematisk arbeid for eit trygt og godt miljø for alle Jærskulen er med i prosjektet Inkluderande barnehage og skulemiljø, pulje 2 i regi av Udir. Januar 2018 – desember 2019 To skular og to barnehagar frå kvar av dei 4 kommunane Inger Bergkastet: Systematisk arbeid for eit trygt og godt miljø for alle: Tysdag 5.februar 13.30- 16.30 Skulane Tysdag 5.februar 18.00 – 20.30 barnehagane + SFO

Haldningar: Vilje + mot Handling Atferd Normer / spelereglar Kompetanse Haldningar: Vilje + mot Verdiar

3. PRINSIPP FOR SKULEN SIN PRAKSIS Eit inkluderande læringsmiljø Undervisning og tilpassa opplæring Samarbeid heim og skule Profesjonsfellesskap og skuleutvikling Definerer område, og korleis ein må jobba i skulen med desse for å ivareta formålet. Eit inkluderande læringsmiljø Undervisning og tilpassa opplæring Samarbeid heim og skule Opplæring i lærebedrift og arbeidsliv Profesjonsfellesskap og skuleutvikling

Inkludering som gjennomgående verdi og prinsipp Meld. St. 19 (2015-2016) – om inkludering Det ligger i barnehagens oppdrag å tilpasse det allmennpedagogiske barnehagetilbudet til barns behov og forutsetninger, også når noen barn har behov for ekstra støtte i kortere eller lengre perioder.

Rammeplan for barnehage Barnehagens verdigrunnlag Ansvar og roller Barnehagens formål og innhold Barns medvirkning Samarbeid mellom hjem og barnehage Overganger Barnehagen som pedagogisk virksomhet Barnehagens arbeidsmåter Barnehagens fagområde

Kapittel 3 Barnehagens formål og innhold Barnehagen skal ivareta barns behov for omsorg Barnehagen skal ivareta barns behov for lek Barnehagen skal fremme danning Barnehagen skal fremme læring Barnehagen skal fremme vennskap og fellesskap Barnehagen skal fremme kommunikasjon og språk Samiske barnehager Andre barnehager med samiske barn

Samarbeid hjem og barnehage Barnehagen som pedagogisk virksomhet Verdigrunnlag Medvirkning Samarbeid hjem og barnehage Barnehagen som pedagogisk virksomhet