Hva er intensjonene bak KE, sett fra et overordnet faglig perspektiv?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forslag til ny lov om kommunale helse- og omsorgstjenester Seniorrådgiver Liv Telle Stjørdal,
Advertisements

Nasjonale føringer og suksesskriterier for gode koordinerende enheter for habilitering og rehabilitering Konferanser høsten 2010 avdelingsdirektør Bente.
Individuelle planer Foreldrekurs 2005.
Hvordan sikre best mulig samhandling for/rundt hver bruker
- på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k k e n - på lag med deg for din helse R e h a b i l i t e r i n g s k l i n i k.
N orges mest framtidsrettede fagskole, der fagmiljøene møtes og kompetanse utvikles SAMHANDLIGSREFORMEN Pål Storå avd.leder helsefag fagskolen.gjovik.no.
Oppfølgingstjenesten Psykisk helse og rus
Individuell plan.
Årsmøte 2010 Autismeforeningen i Norge Akershus fylkeslag.
LOVGRUNNLAG LOV OM PASIENTRETTIGHETER § 2-5: Pasient som har behov for langvarige og koordinerte helsetjenester, har rett til å få utarbeidet individuell.
INDIVIDUELL PLAN Presentasjon ved Kristin Langtjernet
Individuelle planer etter helse- og sosiallovgivningen
Samhandlingsreformen - nytt og endret lovverk
Rehabiliteringskonferanse i Østfold
Koordinerende enhet Brukerutvalget NLSH 13. Juni 2006.
HTV- konferanse 5. – 6. desember 2011
Kari Reine, mor og jurist Landskonferansen om Down Syndrom 2012
Samhandlingsreformen og nasjonal strategi for habilitering og rehabilitering Møteplass: Allmennhelse 13. Mai 2009 Mette Kolsrud forbundsleder.
Arbeidsutvalg for tjenesteavtale 2 Retningslinjer for samarbeid i tilknytning til innleggelse, utskrivning, habilitering, rehabilitering og lærings- og.
Samhandlingsreformen – hvor står psykisk helse og rusfeltet?
Samhandlingsreformen med særlig fokus på psykisk helse- og rusfeltet
Morgendagens kompetanse – til virksomhetens beste og til innbyggernes beste! Gudrun Haabeth Grindaker Direktør 19. mars 2012.
«Ferdig rehabilitert, men ikke ferdig»
Samhandlingsreformen og brukermedvirkning
Samhandlingsavtalene status og fremtid •Kvalitet i helsetjenestene •Det handler om kvalitet-medvirkning og prioritering •Brukermedvirkning i samhandlingsavtalene.
Velkommen til opplæring- en ny start!
Samhandlingsreformen Kommunestyresalen 16.5 og og19.06 og Signe Louise Berthelsen Rigmor Måntrøen Mette Braathen.
Hvordan overleve i grenseland mellom økonomi og fag.
45          Hvordan skal vi sikre god kvalitet og kompetanse og fornøyde pasienter i fremtidens helse- og omsorgstjeneste? Lisbeth Normann, forbundsleder.
 Utfordringer etter at «Opptrappingsplan for rus» er over..  Lovhjemler, rettigheter, organisering, mv Yngve Osbak, prosjektleder Fylkesmannen.
Bufdirkonferansen Før – stue bort - På høy tid at barna selv blir spurt ”Jeg har satt meg fore å endre på at voksne diskuterer hva som er best.
Helhetlig habiliterings- /rehabiliteringstilbud til hørselshemmede i Helse Midt-Norge.
Samhandling Tilbudet til barn og unge Seksjon for habilitering v/ seksjonsleiar Solveig Glærum.
Det regionale helseforetaket sin kvalitetsstrategi - Helse Vest RHF
Forventninger til samhandlingsreformens betydning for funksjonshemmede Hva er, hvem har behov for koordinerte tjenester?
Velkommen til Tilsynsutvalgopplæring
HVA ER HABILITERINGSTJENESTEN FOR BARN OG UNGE?
BESTILLERKONTORET Pårørendeskole
Pasientforløp alkohol
Resultat av konsernrevisjon Sykehuset Østfold
Omsorgsplan 2015 – Hva kan Fylkesmannen bistå kommunene med? Møte med helse- og omsorgsnettverk Selbu – 4.mars 2009 Fylkeslege Jan Vaage.
Drammen | Sosial- og helsedirektoratets rolle Et fagdirektorat underlagt HOD og AID  Fagdirektoratsrollen Følge utviklingen og samle inn kunnskap.
Tilsyn med kommunale helse- og omsorgstjenester til voksne personer med psykiske lidelser og samtidig langvarig rusmiddelmisbruk. Seniorrådgiver Arild.
Kompetansebehov i fremtidens spesialisthelsetjeneste RSA, Torbjørg Vanvik Direktør for eierstyring.
Individuell plan DPS behandlingsplan NAV ARBEID attføringsplan KOMMUNAL RUS/PSYKIATRI behandlingsplan LEGE OVERORDNET INDIVIDUELL PLAN.
Individuell plan og koordinerende enhet Innspill til KOSTRA arbeidsgruppen Seniorrådgiver May Cecilie Lossius.
Koordinerende enhet Farsund kommune. Fra kommunens helse og omsorgsplan (vedtatt 2012) Kommunen manglet en tydelig, åpen og tilgjengelig koordinerende.
Årsrapporter pasient- og brukerombudene RBU-møte 19. mai 2014 Oddrun Nasvik.
Rehabilitering i samhandlingsreformen Knut Tjeldnes, seniorrådgiver.
Koordinerende enhet KE er beskrevet i khol kap : Kommunen skal ha en koordinerende enhet for habiliterings- og rehabiliteringsvirksomhet. Denne.
Helse- og omsorgstjenester
Fokus på koordinerende enhet
Guri Kaurstad, Kari Bachmann, helge Bremnes, Gøril groven
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Individuell plan og koordinator Hamar kommune
Journalføring.
God vakt. Konferanse, Tønsberg 16
Velkomen til Møteplassen 2017.
Velkomen til Møteplassen 2017.
Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering
Status for opptrappingsplanen for habilitering og rehabilitering i Hordaland Møteplass for habilitering og rehabilitering 23. oktober 2018.
Hva er kommunenes utfordringsbilde ? Perspektiver fra Lindås kommune
Opplæring Koordinatorer 1. november 18
Velkommen til koordinatorskolen i Steinkjer kommune
Velkommen til grunnopplæring for koordinatorer
Status for opptrappingsplanen for habilitering og rehabilitering i Hordaland Møteplass for habilitering og rehabilitering 23. oktober 2018.
Koordinerande eining i kommunen
Nasjonal rusmestringskonferanse
Koordinatoropplæring
Koordinerende enhet (KE) i UNN
Utskrift av presentasjonen:

Hva er intensjonene bak KE, sett fra et overordnet faglig perspektiv? Frokostmøte 24. okt 2018 Sigrunn Gjønnes, seniorrådgiver

Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering ”Sørge for at tjenester ses i sammenheng, og at det er kontinuitet i tiltakene over tid, uavhengig av hvem som har ansvaret… Bidra til at de forskjellige tjenesteyterne samarbeider om planlegging og organisering av habiliterings- og rehabiliteringstilbudene og tilrettelegger for brukermedvirkning.” (Nasjonal helse- og omsorgsplan 2011-15) |

Koordinering – et kvalitets- og forsvarlighetskrav Tjenester av god kvalitet: er virkningsfulle er trygge og sikre involverer brukere og gir dem innflytelse er samordnet og preget av kontinuitet utnytter ressursene på en god måte er tilgjengelige og rettferdig fordelt «Spesialisthelsetjenesten skal tilrettelegge sine tjenester slik at personell som utfører tjenestene, blir i stand til å overholde sine lovpålagte plikter, og slik at den enkelte pasient eller bruker gis et helhetlig og koordinert tjenestetilbud». Sphl § 2-2 «Kommunen skal tilrettelegge tjenestene slik at: den enkelte pasient eller bruker gis et helhetlig og koordinert helse- og omsorgstjenestetilbud,» Hol § 4-1 Helsedirektoratet

Koordinerende enhet for habilitering og rehabilitering – både i helseforetak og kommuner sphl § 2-5b og hol § 7-3 En tilrettelegger for «helhetlig» koordinering – på tvers av fag, nivåer og sektorer Overordnet ansvar for individuell plan og koordinator (felles) Enheten i helseforetak skal ha oversikt over, og nødvendig kontakt med, habiliterings- og rehabiliteringsvirksomheten i kommunen. På området koordinering gjelder enhetenes ansvar alle med «behov for langvarige og koordinerte tjenester» og er ikke avgrenset til habilitering og rehabilitering. Ansvar og roller utdypes i forskrift om habilitering og rehabilitering, IP og koordinator samt i Helsedirektoratets veileder. Helsedirektoratet

Koordinerte tjenester gjennom hele forløpet Helhetlig koordinering – ved behov for langvarige og koordinerte tjenester (KE, IP og koordinator) Medisinskfaglig koordinering (fastlegen) Samarbeid ……… ……… Mitt liv Episoder: f eks innieggelse i sykehus Koordinator Medisinskfaglig kontakt Pakkeforløp Episoder: f eks innieggelse i sykehus Koordinator Medisinskfaglig kontakt Pakkeforløp Episodisk Helsedirektoratet

Andel kommuner med koordinerende enhet Utvikling fra 2009 - 2017 Organisering av KE I økende grad høyere opp i organisasjonen Gode eksempler på tverrsektoriell organisering Helsedirektoratet

Undersøkelse om habilitering og rehabilitering i kommunene 2017 I hvilken grad ivaretar kommunens koordinerende enhet følgende oppgaver – kommunens egen vurdering Kommunens egen vurdering på en skala fra 0 til 5. Angivelsen 0 er «ikke i noen grad», og fra 1 til 5 er fra «i liten grad» til «i stor grad»). 364 kommuner har besvart.

Sentralt utviklingsarbeid på gang 0 – 24 samarbeidet Tverrfaglig strukturert oppfølgingsteam Implementering av «Veileder om oppfølging av personer med store og sammensatte behov» Opptrappingsplan for habilitering og rehabilitering E-læring for koordinatorrollen Pakkeforløp … Helsedirektoratet

Sentrale dokumenter Veileder om rehabilitering, habilitering, individuell plan og koordinator Kap 13.4 Beskrivelse av forholdet til koordinatorer for diagnosegrupper og forløpskoordinator i spesialisthelsetjenesten i tråd med HOD sine beskrivelser Veileder om kontaktlege i spesialisthelsetjenesten Kap 6 om lovpålagt koordinator vs forløpskoordinator, med lenke til veileder om rehab, hab…….. Veileder om oppfølging av personer med store og sammensatte behov Kap 7.4 om forholdet mellom lovpålagt koordinator vs koordinator i oppfølgingsteam og forløpskoordinator, med lenke til veileder om rehab, hab…… Fastlegeforskriften – veileder med kommentarer, Den norske legeforening Veileder om pårørende i helse- og omsorgstjenesten Helsedirektoratet