Forskrift om Internkontroll

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
bortsetting av arbeid og innleie av arbeidstakere
Advertisements

4.3 FORSKRIFT OM ORGANISERING, LEDELSE OG MEDVIRKNING
Ørnulf Wiig Installasjon AS
Systematisk HMS arbeid
Arbeidsgivers plikter.
SYSTEMATISK HMS-ARBEID
Arbeidstakermedvirkning i HMS-styring
Kan det lages et felles internkontrollsystem i kommunen. Åre
Revisjon ved Rikshospitalet den 11. – 18. desember 2007.
Hva skal vi snakke om? Hva er IK – Akvakultur? Hva er internkontroll?
Ny Byggherreforskrift
HTV- konferanse 5. – 6. desember 2011
ELEMENTÆR GRUNNLEGGENDE SIKKERHETSOPPLÆRING
Arbeidsgivers plikter.
Kurs for tilsynsmyndighet - Kommunalt tilsyn med skadedyrbekjempelse
Les mer om plan og målarbeid
IK – Akvakulturforskriftens krav og innhold
eksempler på HMS-faktorer:
Lynkurs i SWOT-analyse Roald Bjørklund, Psykologisk Institutt
HMS i UiO med Internasjonale standarder og Internkontrollforskriften av 1997 HMS ko-ordinatorseminar utgave                                
Sikring av personopplysninger i offentlig forvaltning Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
Plikt til internkontroll Per Gammelsæther Ikks AS / RO
Grunnkurs Arbeidsmiljø Våren 2014
Systematisk Helse- Miljø- og Sikkerhetsarbeid Arbeidsmiljøloven
Forskrift om skadedyrbekjempelse – kommunens rolle Kurs på Folkehelseinstituttet, 17. april 2007 v/førstekonsulent Mona Keiko Løken
Byggherreforskriften
Gratulerer med dagen ”Brukerens hjem – din arbeidsplass”
HMS i de lokale og regionale energibedriftene Hvordan ivaretar bedriftene helse, miljø og sikkerhet? KS Bedriftenes Møteplass 2011, 17.februar.
Hvorfor vernerunder Kurs i vernearbeid/vernerunder 23. januar 2013
Komite for helse og sosial Kommunaldirektør Finn Strand
Noen nyttige råd og tips – IK - Akvakultur Denne presentasjon er utarbeidet av Fiskeridirektoratet og Mattilsynet i forbindelse med innføring av IK – Akvakultur.
IK – Akvakulturforskriftens krav og innhold
Oslo kommune Sykehjemsetaten Arbeidsmiljøloven Kai Jensen.
Samhandling leder/verneombud
Hovedverneombudet i Kristiansund. Det er arbeidsgiveren som har hovedansvaret for at arbeidsmiljøkravene blir gjennomført. Arbeidsmiljøloven.
Internkontroll etter alkoholloven Møte med bransjen
Hvordan holde orden i eget hus? Internkontrollforskriften
Noen nyttige råd og tips – IK - Akvakultur
Hovedkontormodell og HMS
Generell brannforebygging Erik Markhus og Ragnhild Ø. Mortensen
Styrking av miljørettet helsevern i skolen Hva kan kommunen gjøre – egenkontrollen og godkjenningen Prosessen i Skedsmo kommune Hans Petter Buvik, Helseavdelingen.
Planlegge og prioritere tiltak
FOR nr 1127: Forskrift om systematisk helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid i virksomheter (Internkontrollforskriften)
Internkontroll ved Setesdal vgs Mål: ”Å få til felles rutiner og dokumentasjon”, virksomhetsplanen Hele internkontrollsystemet ligger i Fronter, rom.
Kvalitetssikring. er alle tiltak som er nødvendig for å sikre at et produkt vil tilfredsstille angitte krav til kvalitet og trygghet Kvalitetsarbeid krever.
Arbeidsmiljøet for ansatte
Opplæring i elektromedisinsk utstyr Håndtering av opplæringsavvik i elektromedisinsk utstyr ved Oslo Universitetssykehus.
Krav til sikring av personopplysninger Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
Krav til sikring av personopplysninger i hht pol § 13 og pof kap. 2 Prof. Dag Wiese Schartum, AFIN.
INTERNKONTROLL - Medlem av Norges største frittstående elektrikerkjede -
Hva er risiko ? Med ” risiko” menes sannsynligheten for og konsekvensene av at noe uønsket skal hende eller utvikle seg.
Innføring av miljøledelse ISO 14001: 2004 i Helse Stavanger.
Introduksjon til systematisk HMS- arbeid Presentasjon
Sikker bruk av motorsag. Mål for kurset Sikker bruk av motorsag Hoggeteknikk Vedlikehold.
Arbeid ved dataskjerm -Om forskriften og veiledningen Hilde Bernhardsen og Håvard Sandberg 20. Februar 2008 i Tromsø.
HMS – Helse, Miljø og Sikkerhet
Kvalitet, risiko og avvik
Helse, miljø og sikkerhet i kjemiundervisningen
Helse miljø og sikkerhet
Hvordan lykkes i rollen som verneombud?
Tilsyn med styring av renhold, hygiene og arbeidsmiljø for forpleining
Arbeidsmiljøkurs (40 timers HMS-kurs)
(Forskrift om utførelse av arbeid)
Arbeidstilsynet syn på verneombudenes plass og rolle i virksomheten
Samlokalisering etter fusjon
Arbeidsmiljøloven En oversikt over relevante paragrafer i lovverket relatert til sakkyndig kontroll og sertifisert sikkerhetsopplæring.
Risikovurdering av omstilling
Oslo Havn Risikokartlegging Ytre Miljø
TQM Ledelsessystem for kvalitet
Utskrift av presentasjonen:

Forskrift om Internkontroll En oversikt over relevante paragrafer relatert til sakkyndig kontroll og sertifisert sikkerhetsopplæring.

§ 1. Formål FOR 1996-12-06 nr 1127: (Internkontrollforskriften) Gjennom krav om systematisk gjennomføring av tiltak, skal denne forskrift fremme et forbedringsarbeid i virksomhetene innen: Arbeidsmiljø og sikkerhet Forebygging av helseskade eller miljøforstyrrelser fra produkter eller forbrukertjenester Vern av det ytre miljø mot forurensning og en bedre behandling av avfall slik at målene i helse-, miljø- og sikkerhetslovgivningen oppnås.

Internkontroll innebærer at virksomheten skal: FOR 1996-12-06 nr 1127: (Internkontrollforskriften) § 5. Innholdet i det systematiske helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet. Krav til dokumentasjon: Internkontroll innebærer at virksomheten skal: 1. Sørge for at de lover og forskrifter i helse-, miljø- og sikkerhetslovgivningen som gjelder for virksomheten er tilgjengelig, og ha oversikt over de krav som er av særlig viktighet for virksomheten 2. Sørge for at arbeidstakerne har tilstrekkelig kunnskaper og ferdigheter i det systematiske helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet, herunder informasjon om endringer. 3. Sørge for at arbeidstakerne medvirker slik at samlet kunnskap og erfaring utnyttes.

Internkontroll innebærer at virksomheten skal: FOR 1996-12-06 nr 1127: (Internkontrollforskriften) Internkontroll innebærer at virksomheten skal: 4. Fastsette mål for helse, miljø og sikkerhet. Må dokumenteres skriftlig. 5. Ha oversikt over virksomhetens organisasjon, herunder hvordan ansvar, oppgaver og myndighet for arbeidet med helse, miljø og sikkerhet er fordelt. Må dokumenteres skriftlig. 6. Kartlegge farer og problemer og på denne bakgrunn vurdere risiko, samt utarbeide tilhørende planer og tiltak for å redusere risikoforholdene. Må dokumenteres skriftlig. 7. Iverksette rutiner for å avdekke, rette opp og forebygge overtredelser av krav fastsatt i eller i medhold av helse-, miljø- og sikkerhets- lovgivningen. Må dokumenteres skriftlig. 8. foreta systematisk overvåkning og gjennomgang av internkontrollen for å sikre at den fungerer som forutsatt. Må dokumenteres skriftlig.

FOR 1996-12-06 nr 1127: (Internkontrollforskriften) Internkontrollen skal dokumenteres i den form og det omfang som er nødvendig på bakgrunn av virksomhetens art, aktiviteter, risikoforhold og størrelse. Dokumentasjon som følger av krav i eller i medhold av helse-, miljø- og sikkerhetslov-givningen, for eksempel instrukser, tillatelser, kompetansebevis, sertifikater o.l. skal inngå.

Forskrift AT 544, Internkontroll § 5. Innholdet i det systematiske helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet. Krav til dokumentasjon. 6. Kartlegge farer og problemer og på denne bakgrunn vurdere risiko, samt utarbeide tilhørende planer og tiltak for å redusere risikoforholdene. Må dokumenteres skriftlig. Dette medfører at: Ved bruk av fadder ved praktisk kjøreopplæring på arbeidsutstyr underlagt krav om sertifisert sikkerhetsopplæring, BI-opplæring, skal opplæringen foregå på en sikker måte iht. fastsatt norm, og være risikovurdert og beskrevet i bedriftens HMS-system.

§ 6. Samordning FOR 1996-12-06 nr 1127: (Internkontrollforskriften) Når flere virksomheter utøver arbeid på samme arbeidsplass, skal de, når det er nødvendig, skriftlig avtale hvem av dem som skal ha ansvaret for å samordne internkontrollen for deres felles aktiviteter eller områder. Kommer slik avtale ikke i stand, kan tilsynsmyndighetene bestemme hvem av dem som skal ha dette ansvaret. Dersom hensynet til helse, miljø eller sikkerhet tilsier en annen ansvarsplassering, kan tilsynsmyndighetene omgjøre en inngått avtale.