Å være trist Spør elevene om hvorfor de tenker denne jenta er trist.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Behandlingsansvarlig i spesialisthelsetjenesten
Advertisements

Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
De dårige følelsene. Veiene ut..
Hva slags spørsmål skal man stille på hvilke nivåer?
GRUPPEARBEID, LESEOPPLÆRING 25. OG 26. OKTOBER 5. – 10. TRINN GRUPPE 9 LESEFORSTÅELSE.
KJØNNSROLLER Hva er det?.
NASJONAL KONFERANSE NAFO
Forskjeller på tale og skrift
I dag snakker vi om psykiske problem:
UNG som skyggeredaksjon. Anne Lene Blystad. Jeg er koordinator for UNG-reporter redaksjonen i Hamar Arbeiderblad. Jeg er 22 år, nyutdannet journalist.
Oslo kommune Utdanningsetaten Skolens navn settes inn her Slik gjør vi det... Mål: Få en felles forståelse for det å stille krav til studentene Skøyen.
Zippys venner og Kunnskapsløftet (06), sammenfallende mål
Spørsmål og aktiviteter på ulike nivåer
-  Hvor går grensen mellom helse og uhelse?  Når er det på tide å bli bekymret for seg selv eller andre? -
Fest og følelser Om seksualitet.
Unge utforskere La ungdom ta grep i eget liv
Geir Oustorp, politi, Søndre Buskerud pd..  Plassering av ting på ditt kontor  Rømningsveier  Varsle andre på legekontoret  Er du alene eller sammen.
Beskytte hvem? Ser du det lille barnet? Vil du se? Orker du å se?
Et godt tre bærer god frukt, et dårlig tre bærer dårlig frukt. Matt. 7,17 Hva tenker vi om Molde menighet?
Godt språk gjør lesing lettere. Bli kjent med bokstavene. Å lese og forstå det vi leser. Å skrive seg til lesing. Leksearbeid.
Førskrivingsfasen – enkelt refleksjonsnotat Arbeid først alene: Hva leser du ut av bildet? Se på skrifttype, grafikk, språk, ordenes betydning og fargebruk.
Velkommen til foreldremøte på 6.trinn torsdag 24. september 2015.
1 Kan det finnes gode argumenter for at Gud eksisterer?
Drama som læring Noen tips til aktiviteter. Samvittighetens røster En elev personaliserer personen som har et dilemma, et problem eller etisk utfordring.
KAMPANJE 2014: NEI ER NEI! Voldtekt og menneskerettigheter i Norge.
Her kommer litt om det vi har gjort på i august, og hva vi skal gjøre i september.
Idoler & idealer. Et trygt rom Her er du velkommen som den du er Du er en bra person akkurat slik du er Ikke si og gjør noe du ikke selv vil Ha respekt.
0 Psykologisk førstehjelp - å snakke vennlig til seg selv og andre Solfrid Raknes, psykologspesialist.
Time 1 FØLELSER.
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Helsesøsterkongressen 2017
Historiske minnesmerker Bilde inn To ulike eksempler fra
Velg selv er en film  med tilhørende  samtaleopplegg for tweens, aldersgruppen 9-13 år. Vi ønsker at samtaleopplegget skal skape refleksjon rundt rus-
Den tredelte hjernen Forklar dampbåtmetaforen, om de tre hjernedelene og hvordan disse delene samarbeider. Hvis det oppleves krevende kan dere se neste.
Livet er praktisk, det gjelder også vår kristne tro.
Menneskerettigheter Før man går i gang med selve presentasjonen som er forløperen til IGP (individ-gruppe-plenum) arbeidet der elevene selv skal lage rettigheter.
VEILEDNING Psykologisk førstehjelp, mellomtrinnet
Roller og forventninger
Oppgave 5, side 108: Min stol – stolen min
Psykologisk førstehjelp, mellomtrinnet
Venner og valg Film og samtale.
Psykologisk førstehjelp
Nysgjerrighet Hva er du nysgjerrig på akkurat nå?
Samarbeid Forslag til spørsmål -Hva er samarbeid, og hva er vitsen?
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Medfølelse Til dette temaet er noen av bildene ganske tøffe. Disse er samlet mot slutten. For de yngste elevene må en vurdere om det er lurt å hoppe over.
Makt & myter Velkommen En god start kan være å få alle til å reise seg opp, og være med på en enkel lek eller bevegelsessang.
Møte for foresatte til høstens 8.klassinger 2018
Misunnelse Har dere vært misunnelig på en ting noen andre hadde noen gang? Fortell om det Hvor i kroppen kjenner du misunnelse? Hvordan kjennes følelsen.
Mobbing og psykisk helse (Ungdomstrinnet)
Fest & følelser Velkommen
Konflikt Forslag til spørsmål: - Hva ser dere på bildet?
Redsel Spør elevene om hvorfor de tenker denne jenta er redd
Vennskap for 1. og 2. klasse.
Selvtillit Hvordan kan dere se at denne gutten har selvtillit?
Venner & valg Velkommen.
Døden.
Den tredelte hjernen Forklar dampbåtmetaforen, om de tre hjernedelene og hvordan disse delene samarbeider. Hvis det oppleves krevende kan dere se lysbilde.
Sinne Film:
Hvordan støtte barn og unge når ALS rammer familien
Denne presentasjonen er ment for ungdom
Denne presentasjonen er ment for barn 9-12 år
Vold Hva tenker dere om dette bildet?
Å se andre innenfra og seg selv utenfra
Tips og triks Slide slettes!
Fysisk og psykisk helse
Følelser Læring for livet 9.trinn.
Tips og triks Slide slettes!
Velkommen til foreldremøte om
Utskrift av presentasjonen:

Å være trist Spør elevene om hvorfor de tenker denne jenta er trist. Kan du si noe om en gang du var trist? Hva skjedde? Hva følte du? Hvor i kroppen kjente du at du var trist?

Å være trist En annen måte å vise følelsen tristhet på. Grader av tristhet. Hvordan tror elevene at denne personen har det? Kanskje vil det her komme noen innspill om selvmord. Ikke avvis disse, la de snakke om slike tanker.

Å være trist Velg bildet som passer til alder. Her er det første av tre gråtebilder Noen ganger gråter vi når vi er triste. Andre ganger ikke. Noen gråter lettere enn andre. Det trenger ikke bety at man er mer triste. Men vi uttrykker følelser ulikt. Er det andre måter å være trist på, enn å gråte? Hva skjer når vi ser noen som gråter?

Å være trist Velg bildet som passer til alder. Her er det andre av tre gråtebilder Noen ganger gråter vi når vi er triste. Andre ganger ikke. Noen gråter lettere enn andre. Det trenger ikke bety at man er mer triste. Men vi uttrykker følelser ulikt. Er det andre måter å være trist på, enn å gråte? Hva skjer når vi ser noen som gråter?

Å være trist Velg bildet som passer til alder. Her er det tredje av tre gråtebilder Noen ganger gråter vi når vi er triste. Andre ganger ikke. Noen gråter lettere enn andre. Det trenger ikke bety at man er mer triste. Men vi uttrykker følelser ulikt. Er det andre måter å være trist på, enn å gråte? Hva skjer når vi ser noen som gråter?

Å være trist Snakk om ulike måter å uttrykke tristhet på. Hva tenker elevene om utrykket til jenta på bildet? Kan vi bli misforstått/misforstå?

Å være trist Når vi er triste kan det være godt med en klem. Er det andre måter å vise omsorg til noen som er triste på?

Å være trist Hvis du føler deg trist, hva gjør du da? Er det noen du kan snakke med når du føler deg trist? Tenk deg at dette er du. Og personen ved siden av deg er læreren din. Hva kunne du tenke deg at læreren gjorde og sa?