Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Livet er praktisk, det gjelder også vår kristne tro.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Livet er praktisk, det gjelder også vår kristne tro."— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Livet er praktisk, det gjelder også vår kristne tro.
Koble tanken til kroppen slik at det skaper handling. Handling fører til erfaring.

3 Noen treningsprinsipper Tenk nøye gjennom hva du ønsker å trene på
Det meste kan trenes på «Diskusjonen om hvordan vi lærer, kan være interessant nok i noen akademiske fora. For oss praktikere er det viktigste AT vi lærer.» (Nils Arne Eggen, Godfoten) Noen treningsprinsipper Tenk nøye gjennom hva du ønsker å trene på Sørg for at måten du trener på er realistisk og konsentrert om den tingen du ønsker å trene på Gi deg selv belønning når du får det til Gjenta øvelsen mange ganger Begynn enkelt og gi deg selv større og større utfordringer etter hvert Finn gode forbilder som du kan se på og lære av Snakk med andre om det du trener på Søk kunnskap og del kunnskap med andre (Godfoten, s. 122–130)

4 Læring er mer enn bare å huske ting
Vi må tilegne oss kunnskap om det vi synes er viktig Vi må bruke den kunnskapen til noe Vi må øve oss i å lære av det vi opplever og erfarer Læring defineres som en relativt varig endring i opplevelse og atferd som følge av tidligere erfaring.

5 Et eksempel på hvordan lære på slutten av dagen:
Hva har engasjert meg i dag? Hvilke følelser var knyttet til det? Hva skjedde? Hvorfor engasjerte det meg? Hva kan jeg lære av dette? Hvordan kan det gjentas hvis det var noe positivt? Hvordan kan jeg forhindre at det skjer igjen hvis det var noe negativt? Hvordan kan jeg møte en liknende situasjon neste gang? Kan godt brukes til refleksjon. Bruk noen minutter der deltakerne kan reflektere for seg selv. Ha deretter en runde hvor dere snakker om de tankene som melder seg rundt disse spørsmålene.

6 Regelvurdering Regler må ikke fjerne vurderingsevnen vår «Æ behandle ingen likt, for alle e forskjellig.» (Nils Arne Eggen)

7 3D-modellen for å se ting fra forskjellige synsvinkler:
Dimensjon 1: Hvordan ser jeg på saken, og hvorfor? Dimensjon 2: Hvordan ser andre på denne saken, og hvorfor? Dimensjon 3: Hvordan ser Gud på saken? Bruk noen minutter på refleksjon.

8


Laste ned ppt "Livet er praktisk, det gjelder også vår kristne tro."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google