Rolle og ansvar som SPA Prosess

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Det digitale læringsmiljø – for alle?
Advertisements

Kvalitetsarbeid i studieforbundene •Lunsjseminar i Vofo •Sonja Jacobsen •Bygdefolkets studieforbund.
Kvalitetssikring av utdanning - ITK NTNU ønsker å tilby best mulig studier til sine studenter –> hvordan få det til?
Stjørdal fagskole Kvalitetssystemet Styremøte 18. mars 2014
Kvalifikasjonsrammeverket - en pedagogisk reform
EFV-V forskningsadministrative støttefunksjoner organisering og system.
Personalseminar Avdeling for IT Høgskolen i Østfold 18.mars 2005
Kvalitetssystem ved Høgskolen i Molde
Avd. direktør Joar Nybo, Kunnskapsdepartementet
Kvalitetssikringssystemet – stimulerer det til kvalitet? NOKUT-konferanse Av Svein Olaf Thorbjørnsen.
Studentenes medvirkning i kvalitetssikringsarbeidet. Stine Hjerpbakk (PS) og Emilie Bjerke Melbye (StL) NOKUT-konferansen Oslo 2010.
NVHs kvalitetssystem Allmøte på NVH: Lov om universiteter og høgskoler Krav til systemet: ▪§ 1-6. Kvalitetssikring (1)Universiteter og høyskoler.
Studentevaluering av undervisningen ved NVH. Følgende aktiviteter evalueres av studentene: 2.1 og 2.2 Opptak og mottak: Gjennomføre rekrutterings- og.
Kvalitetssystemet ved NVH Introduksjon til NVHs kvalitetssystem for nye veterinærstudenter.
NVHs kvalitetssystem PhD NVH: 16. mars 2007.
NVHs kvalitetssystem Master NVH: Januar Lov om universiteter og høgskoler Krav til systemet: ▪§ 1-6. Kvalitetssikring (1)Universiteter og høyskoler.
Omlegging til læringsutbyttebeskrivelser i planverket
LUB og nasjonale planer
NUFHOs nasjonale planer Hvor vil dere gå for å implementere NKR? Møte med NUFHO 11. juni 2014 Bjørn R. Stensby, leder for fagskoleområdet i NOKUT.
LMU Studiebarometeret. Ny nasjonal studentundersøkelse Første nasjonale undersøkelse som måler studentenes tilfredshet med studiekvaliteten.
Nye nasjonale fagspesifikke planer
Kvalitetssikring av vurderingsordningene Felles rammer og lokale løsninger Seksjonssjef Hege B. Pettersen.
1 Kvalifikasjonsrammeverk og terminologi Universitetenes felles samrådsseminar om implementering av kvalifikasjonsrammeverket NTNU 16. juni 2009 Eirik.
Forberedelse til NOKUTs 2. runde med evaluering av kvalitetssystemet Møter med avdelingene
Ressurser og læringsmiljø innen læringsmiljøutvalgets arbeids- og ansvarsområde v/Oddrun Bollingmo Fellesmøte SKU/LMU/ledelsen
Forelesningsfri undervisning – økt læringsutbytte? Førsteamanuensis Kjersti Mordal Moen Høgskolelektor Vidar Hammer Brattli.
Velkommen. Agenda Velkommen og presentasjonsrunde Mandat LMU og SKU, ved Kari Kort gjennomgang Hva skiller utvalgene/ hvor er fellesnevnerne? Drøfting.
Praksisprosjektet ROL. Praksisprosjektet Prosjektet skal Vurdere behovet for og foreslå endringer i omfang og type av praksisstudier for hver utdanning.
HØGSKOLEN I SØR-TRØNDELAG Studieprogramråd ved HiST Utdanningsutvalget Gunnar Bendheim.
Ny studietilsynsforskrift fra NOKUT
Erfaringer med utdanningsmelding med fokus på kvalitetsutfordringer
Administrativ organisering
Undervisning og læring
Status HP Utdanning og læringskvalitet
NTNUs kvalitetssystem for utdanning
NOKUTs evaluering av UiOs kvalitetssystem 2013
Utdanningskomiteen og LMU 28. mars 2017
Ny studietilsynsforskrift - NOKUT
Strategi for utdanning og kompetanseutvikling i Helse Midt – Norge
Utdanningskvalitet ved Nord universitet
Gjennomføring av tilsynet
Hjertelig velkommen til utdanningsseminar for Nord 2017
Kvalitetssikring av studieprogram ved Nord universitet
Strategi for Nord universitet 2020
Handlingsplaner Utdanning - Status 2017
Studiedirektør Jan Atle Toska
Ny studietilsynsforskrift fra NOKUT
Samarbeidsarenaer som virkemiddel for å fremme god læring Teknologisk forum, TNM-Porsgrunn 15. mars 2017 Randi T. Holta Visedekan for profesjonsutdanningene.
Prodekan bachelorutdanning IV
Arbeid med Handlingsplan for undervisning ved UiS
SUS 6/18 Strategiske utviklingsmål
Studieprogramråd ved NTNU UU 20. november 2017
Studieutvalget 19. oktober 2016 Lars Helliksen og Inger Langeggen
Utdanningskvalitet – Studentenes rolle og bidrag
NOKUTs strategi Fra mest kontroll til både kontroll og utvikling
Utdanningskvalitet ved Nord universitet
Møte med seksjonssjefene 10. januar 2017
SV-fakultetets arbeid med internasjonalisering
Internasjonalisering
Utdanningskvalitet – Nord universitet
Satsing på utdanning, oppsummering av seminar på Losby Gods,
Krav om sensorveiledninger – bakgrunn og intern oppfølging
Evalueringssystemet ved MN-fakultetet
Utdanningskvalitet og NOKUT-tilsyn
Lik kvalitet i studieprogram som gjennomføres på flere studiesteder
SLU blir LINK Læring, Innovasjon, Nettverk og Kompetanse - Læring og innovasjon (konsultasjon i forhold til fakultetene) - Nettverk (møteplass for hele.
Prosjekt internasjonalisering
Dialogmøte Regional ordning kompetanseheving barnehage
Avdeling for utdanning seniorrådgiver Hege Skarsfjord
: Ferdigstillelse emnebeskrivelser i EpN for 2020/21
Utskrift av presentasjonen:

Roller og ansvar i kvalitetssikring av utdanningene Studieprogramansvarlig

Rolle og ansvar som SPA Prosess Forslag sendt dekaner og prodekaner for utdanning Justert ut fra tilbakemeldinger Rektorvedtak 2.5.18 Fakultetene må selv utdype roller som ikke er fullt ut beskrevet for fakultetet.

SPA har ansvar for å utarbeide og oppdatere studieplan, og sikre kvalitet og studieprogramdesign iht. Studietilsynsforskriften §§ 2-2 og 2-3. § 2-2 Krav til studietilbud § 2-3 Krav til fagmiljø LUB i tråd med NKR Relevans for videre studier og arbeidsliv 1500-1800 arbeidstimer/år Infrastruktur Lærings- og vurderingsformer Relevant FoU Internasjonale ordninger Studentmobilitet Praksisavtaler Størrelse Relevant kompetanse UH-ped Tydelig faglig ledelse m/kvalitetsansvar 50 % hovedstilling Andel 1.stilling Fagmiljøet skal drive FoU Aktive deltakere i nasjonale og internasjonale nettverk Praksisveil. m/relevant komp. Fagansatte med relevant og oppdatert kunnskap fra praksisfeltet

SPA har ansvar for å gjennomføre evalueringer som beskrevet i kvalitetssystemet, og innhente informasjon fra relevante kilder. UU Vedtak: «Alle emner skal evalueres av studentene hver gang emnet gjennomføres. Enten som midtveisevalueringer, eller som sluttevaluering. Studieprogramevaluering skal minimum gjennomføres som dialogmøte med studenttillittsvalgte en gang i året. » Forslag til maler tilgjengelig på intranett. Fakultetene står ellers fritt. Digitalt verktøy anskaffes av KOLT og blir en del av Canvas Andre relevante kilder: Studiebarometer, DBH, nasjonale prøver, mm

Eksempel på tiltak som har vært gjort: SPA skal iverksette kvalitetshevende tiltak ved behov, som følge av mottatt informasjon. Eksempel på tiltak som har vært gjort: Plassering av emner i studiemodell for å sikre progresjon og fornuftig arbeidsbelastning (jevnt og høyt læringstrykk) Bytte/endring av emner Justere pensumlitteratur Endre til studentaktive læringsformer Økt veiledning Husk å dokumentere!

Stimulere til fellesskap for faget og studieprogrammet som helhet SPA skal etablere arenaer for å diskutere programmets utvikling, slik at fagmiljøet føler eierskap til programmet. Stimulere til fellesskap for faget og studieprogrammet som helhet Eierskap til å beskrive læringsutbytte Felles engasjement for å utvikle programmet Eks. Lærermøte (FSV) Husk å dokumentere (agenda el. kort referat)

SPA skal legge til rette for at hele fagmiljøet bruker de mulighetene digitaliseringen gir til å heve kvaliteten i utdanningen. Forankre bruken av digitale verktøy i fagplaner, emnebeskrivelser og arbeidskrav. (St.meld. 16, s. 51) Sikre kursdeltakelse/opplæring Ta i bruk digitale verktøy som støtter læringsprosessene

Egen mal for rapportering (intranett) SPA skal årlig utarbeide studieprogramrapport som innspill til fakultetets kvalitetsrapport. Egen mal for rapportering (intranett) Rapportere på utvalgte parametere bestemt av: KD Styret Rektor Emnerapport -> Studieprogramrapport -> Fakultetsvis kvalitetsrapport -> Institusjonens kvalitetsrapport

SPA har sammen med studierådgivere/studieveiledere og andre i administrasjon, et ansvar for samhandling og arbeidsflyt i kvalitetsarbeidet tilknyttet studieprogrammet. Rolleavklaring mellom fag og administrasjon Involvering av støttefunksjoner til studieprogrammet Følg etablerte prosesser og rutiner (f.eks. eksamen) Respekter frister

SPA må samarbeide med studiestedskoordinator/studieleder for å avklare ansvarsdeling i kvalitetsarbeidet, der disse rollene er involvert. Avklare ansvar – snakk sammen! Sikre god informasjonsflyt og involvering

SPA skal være en pådriver i det systematiske kvalitetsarbeidet og bidra til å videreutvikle kvalitetskulturen på studieprogrammet. Oppsøk informasjon om kvaliteten i studieprogrammet og ta den i bruk Informer tilbake til fagmiljø (og studenter) om funn og tiltak Man trenger ikke være dårlig for å bli bedre