Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
-ikke bare for zippylæreren…
Advertisements

-ikke bare for zippylæreren…
ZIPPYS VENNER Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.
ZIPPYS VENNER Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.
ZIPPYS VENNER Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.
Zippys venner og Kunnskapsløftet (06), sammenfallende mål
ZIPPYS VENNER Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.
-ikke bare for zippylæreren…
ZIPPYS VENNER Du står fritt til å gjøre denne presentasjonen mest mulig til din egen. Legg gjerne til konkrete bilder og tekst du ønsker å ha med, og du.
Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
Bevegelse I samlingen snaket vi om bevegelse. Hva tenker barna når vi sier ordet bevegelse? De reiser seg og forklarer at når vi gjør sånn og sånn med.
Velkommen til foreldremøte høsten Overgang fra felles del til avdelingsvis……  Vi går gjennom stokken  Viser konkretene som støtter hverdagens.
Velkommen til foreldremøte. Sakliste  Forventninger  Timeplanen  Fag  Læringsmål  Lekser  Ukeprøve  Klassemiljø  Sosiale tiltak  Info fra FAU.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage – div info v /Vigdis – foreldreråd, m/ valg av foreldrerepresentanter
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Velkommen til foreldremøte Stokkavannet og Mosvannet.
INFOHEFTE FOR FORELDRENE «LØFT ER TØFT». INNLEDNING: I gjorde vi i Skaubo AS en stor satsning hvor alle ansatte i alle barnehagene gikk på kurs.
Livsmot og livsmestring -Kunnskap om sunnhet som grunnlag – Martha Bjelland Bø – Sagavoll folkehøgskole.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
DU kan gjøre en forskjell – for egne og andres barn! Engsjement – motivasjon – begeistring.
Er du klar for nye utfordringer? Du får verdifull erfaring, kunnskap og kompetanse! Bli frivillig i Kirkens SOS krisetelefon eller SOS-chat!
Jørpeland ungdomsskole Et godt sted å være - Et godt sted å lære Velkommen! Foreldremøte 8. trinn høsten 2016.
Valg av verdier bilde. Våren 2015 SSK fotball ønsket å bli mer bevisst på hva vi vil og hvordan vi vil ha det. Alle lag ble bedt om å diskutere verdier.
Velkommen Foreldremøte 3. trinn Regning: Minner om viktigheten av automatisering. Vi har jobbet mye med dette på skolen, men ser likevel at.
Velkommen til foreldremøte 2.trinn Onsdag 30. september 2015.
Velkommen til foreldremøte Program: Del 1 – FAU-representant og klassekontakter Del 2 Matematikk o ”Russisk” matematikk ved Oddvar Lomeland o Matematikk-kofferten.
Velkommen til nytt barnehageår!. Velkommen til foreldremøte på Roligheden gård barnehage Felles informasjon ved oppstart nytt barnehageår - Anne Hjemmesiden.
Barnesyn og barns medvirkning
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
En introduksjon.
Bli med! Barn.
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Velkommen til foreldremøte!
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Glede gjennom mestring
Skolehelsetjenesten i Haugesund kommune
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Invitasjon til foreldrenettverk 7.trinn:
Tverrfaglig uke for LUT
Foreldremøte for foreldre som har 5-åringer i barnehagen
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
(Parent Management Training - Oregon)
Sett inn riktig form av adjektivene, med artikkel hvis nødvendig.
Samarbeid med skole, skolehelsetjenesten og foreldre
Kapittel 46 Utviklingssamtale.
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Toleransevinduet Lærer forklarer. Snakke om at læring, vennskap og deltakelse får vi bare til når vi er inne i toleransevinduet. Noen har smale, noen har.
Hva kan foreldre gjøre for å bidra til et godt og trygt skolemiljø?
Leseopplæring 1. trinn FYLL GJERNE PÅ MED EKSTRA INFORMASJON FOR SKOLEN/TRINNET LESEOPPLÆRINGEN LOKALT: INNFØRING AV BOKSTAVER REKKEFØLGE PROGRESJON LESING.
Den matematiske samtalen
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
Velkommen!.
Matematikk på ungdomstrinnet
FORELDREMØTE 27. AUGUST 2018 «Ingen ville vel ønske å leve uten venner, selv om han hadde alle andre goder» Aristoteles.
Velkommen til førskoledager HASLE SKOLE på Brynseng
Velkommen til foreldremøte
Sosial kompetanse og psykisk helse.
Velkommen til foreldremøte
Fagfornyelsen og kjerneelementer i fag
Voldsforebyggende opplæring
Tverrfaglige tema.
Utdannet lærer, videreutdanning i arbeid med personer med ASF fra NTNU
Fysisk og psykisk helse
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Merethe Hegg Johnsen, ansatt som ressursperson i Målselv kommune for satsningen Inkluderende barnehage- og skolemiljø To hovedmål: -Styrke vår kompetanse.
Tilpasset opplæring Kurs 5
Utskrift av presentasjonen:

Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer å bidra i samfunnet.” Verdens Helse Organisasjon, 2001

Viktig for å utvikle god psykisk helse Å vite hva man føler, sortere og sette ord på følelsene Finne måter å få det bedre på «Det er de voksnes ansvar å hjelpe barna til å forstå omgivelsene. Det er ord og begreper som er forstandens verktøy. Det er vår plikt å fylle opp barnas verktøykasse slik at de får konkrete redskaper å bruke» (Raundalen og Schulz august 2011)

Kunnskapsløftet ”Opplæringens mål er å ruste barn, unge og voksne til å møte livets oppgaver og mestre utfordringer sammen med andre. Den skal gi hver enkelt elev kyndighet til å ta hånd om seg selv og sitt liv, og samtidig overskudd til og vilje til å stå andre bi.” Kunnskapsløftet

Grunnlaget for PSYKISK HELSE I SKOLEN Opplæringsloven §9a Manifest mot mobbing Læreplan og kompetansemål Alle elever har rett til et godt psykososialt miljø som fremmer helse, trivsel og læring. Skolen skal aktivt og systematisk arbeide for å fremme et godt psykososialt miljø der den enkelte eleven kan oppleve trygghet og sosial tilhørighet.

Evaluering av Zippy Bedre klassemiljø Bedre faglig fungering Mindre mobbing og utestenging Bedre samhold Holen 2012

Programmet har som mål å lære barna Å mestre dagliglivets utfordringer og problemer Å gjenkjenne og snakke om følelser Støtte hverandre

6 MODULER 24 timer Følelser Kommunikasjon Om å skape og å miste nære vennskap Å takle konflikter Endring og tap Mestring

Mestring for å få det bedre Gjøre noe med problemet Si unnskyld Bli venner igjen Si i fra Gå en tur Høre på musikk Kose med katten Lese Spise sjokolade Trene IS

Mestring er å finne en løsning:   I Zippy har vi lært at å slå er en søppelløsning og at å gjøre gode ting er en stjerneløsning Elev 1. klasse

Foreldresamarbeid i Zippy Mål: Gi foreldrene innsikt i hva barna lærer i Zippy Styrke barnas læring og overføre læringen til hverdagssituasjoner. Styrke dialogen mellom skole og hjem og samarbeid om godt klassemiljø

Hjemmeaktivitet modul 2 En av disse sirklene kan foreldre eller søsken fylle ut, og en er for barnet som har Zippy. Her skal dere tenke på fire personer som kan støtte dere når noe er vanskelig. Skriv eller tegn i de fire feltene. Snakk om hvorfor dere har valgt akkurat de fire personene og hvordan de kan hjelpe eller støtte. Lag så mange sirkler dere trenger!   Barn Min hjelpesirkel I modul 2 øver vi på å lytte til andre og vente på tur. Vi skal også trene på å fortelle om hvordan vi har det, og å kunne be om hjelp. 

Kommentarer fra foreldre «Hjemmeoppgavene var en grei måte å få en god samtale med barnet» «Det er gøy for eldre søsken å være med, og det gir rom for gode samtaler» Har også spurt Live, og det første hun sier er “Zippy hjelper oss å finne løsninger på problemer. F.eks når noen er utenfor, eller noen er lei seg. Da har Zippy lært oss mange forskjellige måter å løse det på» «Når en klasse sammen utvikler en felles ordbruk og forståelse, kan det være en styrke og et viktig redskap i møte med konflikter og vanskelige ting som dukker opp» «Veldig konkret og nyttig verktøy. For å sette ord på følelser, finne ulike måter å vise de på, og løse ting som er vanskelig.» http://www.vfb.no/no/zippys_venner/