Forslag til endringar i naturmangfaldslova og vassforskrifta

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Kommunens rolle som samfunnsutvikler er under endring
Advertisements

Kommunal planlegging Orientering – Innherred samkommune – Samkommunestyret sak 16/04, – Johannes Bremer LEVANGER KOMMUNE KOMMUNAL PLANLEGGING.
Vannområdene Glomma og Grensevassdragene
Vannforvaltning som regional planlegging - Verktøy for teknokrati eller politikk? Fagkonferansen, HIOA, 24. oktober 2013 Sissel Hovik.
Forvaltningsnivåenes roller i planleggingen
Bruk av ulike plantyper og utredninger
Første møte i Nordåsvannet vannutvalg (VOU)
Prosjektområde Ytre Oslofjord Kjell Løkke Leder i Styringsgruppen.
Vannkraft i forhold til Vannforskriften
Mange bekker små gjør en stor Å! Fra helhetlig tenkning til helhetlig handling i ? Kristin Uleberg Vest-Agder fylkeskommune Prosjektleder for.
Reguleringsplaner OMRÅDE – OG DETALJREGULERING Grete Sildnes
FYLKESMANNEN I SOGN OG FJORDANE Høyringskonferanse 7. mai 2007 Fylkesmannen og den regionale inndelinga –Basis for Fylkesmannen –Prinsipp –Stoda i Sogn.
Regional planstrategi
Oppstartsmøte Vassområda på Sunnmøre Baronen Hotell Spjelkavik 24. Mai 2011.
Helhetlig forvaltning av vassdrag og kystvann - planprosessen - Anders Iversen, DN.
Helhetlig forvaltning av vassdrag og kystvann - forvaltningsplanen - Anders Iversen, DN Jon Lasse Bratli, Klif.
1 1 Kommunenes nye byggesaksbehandling – nye kontrollformer: Byggesaksarbeidet i endring Presentasjon Norges Forskningsråd 12. november 2004 Sosialpsykolog.
Regionale vannforvaltningsplaner Leidulf Skjørestad direktør Bymiljø og utbygging KS-representant i direktoratsgruppen for vannforskriften Norsk vann,
Kommunereform Telemark: KS’ rolle Jan Erik Innvær, KS BTV.
KOMMUNEREFORMEN OG PLAN- OG BYGNINGSLOVEN (PLANDELEN) - HVORDAN GJØRE BEGGE OPPGAVENE I KOMMUNENE? Planforum Østfold februar 2015 Prosjektleder Torleif.
Vedtekter kommunenivået Lokallag i Finnmark. Vedtektene  § 55 LOKALLAG  55.1 Utdanningsforbundet er inndelt i lokallag – ett i hver kommune.  55.2.
Vannforvaltning fra regionalt ståsted - erfaringer fra Nordland 15. September 2010 Svolvær.
KS si rolle som medlems- og interesse- organisasjon Arbeider for styrking av lokaldemokratiet og best mulige rammevilkår for kommunene Formidling av fakta-
SFS 2201 – kjennelsen Slutningen – partsforholdene I.SFS 2201 prolongeres med følgende endringer: Pkt. 1 gis slik ordlyd: Denne særavtale er.
Direktørens rolle ved universitet og høgskular. Høgskuledirektør Hans Jørgen Binningsbø UHR sin direktørskule 27. nov
Foto: Bjørn Erik Olsen Dialogmøte planlegging Greta Johansen 21.April 2014.
Om nasjonal godkjenning Innenfor de kommunale ansvarsområdene er det ikke foretatt endringer Departementet foretar endringer innenfor vannkraft – Viktigste.
KOMMUNEPLANENS AREALDEL Folkemøte: Midsund skule den Midøy Grendahus den Heggheim den
FUGE-videreføring av UiBs satsing Hva gjorde vi i FUGE?
Forvaltningsplanen er sektorovergripende og skal bidra til å styre og samordne både vannforvaltning og arealbruk på tvers av kommune- og fylkesgrenser.
Sammenhengen mellom; regional plan for vannforvaltning og regionalt overvåkningsprogram! Presentasjon - Seminar om overvåkning av vannmiljø, 9. februar.
Arealforvaltning etter plan- og bygningsloven
Kommunal planstrategi
Rett til innsyn i forvaltningens dokumenter
Regionreforma – vår status
Øvelser med kommunal kriseledelse
Hvorfor er det vanskelig å ta gode beslutninger?
Samhandling om plan Fylkeskommunens rolle Regionalt planforum
SAK 6: Oppdatering av bilag 3 til Samarbeidsavtalen Krav til tjeneste
Innføring i lovverket som gjelder barn og unge i planlegging
Forslag til endringar i naturmangfaldslova og vassforskrifta
Møte i prosjektgruppa i Ytre Sogn vassområde
Torbjørn Hasund, planstaben Sogn og Fjordane fylkeskommune
Presentasjon av status for Haugalandet vannområde i VRU
Skoleeier i utvikling av skolen. Ordfører Nina Sandberg
Fornying av kraftleidningen Dale – Fosse – Kaldestad - Hodnaberg
Planprosess - litt om roller og oppgaver
Dosent Ingun Sletnes Styringsformer. Formannskapssystemet – folkevalgte organer. Konstituering Presentasjonens tittel
Status delprosjekt samfunnsutvikling.
UU og Fylkesmannens rolle
Kurs for brukere av KFF-KSS
Viktige milepæler Videre gjennomføring av tiltak.
Presentasjon til møte i Haugalandet vannområdeutvalg 14
Samhandling Hvordan få til god samhandling mellom regionale aktører?
Viktige milepæler Videre gjennomføring av tiltak.
Kvar skal handel og kjøpesenter bli plassert i byane og bygdene våre?
Viktige milepæler Videre gjennomføring av tiltak.
Møte i VO Gjerstad-Vegår, Nidelva og Tovdal
Diskusjonsframlegg frå styret
Kontroll og tilsyn i ny kommune…
Velkommen Konseptvalgutredning (KVU) E10 Fiskebøl - Å
Utdrag fra dokumentet «hovedutfordringer i vannområde Haugaland»
Presentasjon av Høringsdokumentene
Presentasjon av Høringsdokumentene
Hva tenker staten om tverrfaglighet og samordning av planer?
Regional høringskonferanse 14.mai
Regionalt planforum Hordaland
Seniorråd og ny Kommunelov
Fylkeskommunal revisjon
Utskrift av presentasjonen:

Forslag til endringar i naturmangfaldslova og vassforskrifta Endringsforslag datert 5.10.2017 Framlegg frå KLD og OED

Forslag til ny vassforskrift Vassforvaltningsplanen skal ikkje vedtakast som ein regional plan etter Plan- og bygningslova Naturmangfaldlova vil erstatte Plan- og bygningslova som ein av tre lovheimlar for vassforskrifta Fylkeskommunen vil ikkje lenger ha rolla som vassregionmyndigheit Utvalte fylkesmenn får ansvaret for å koordinere det førebuande regionale arbeidet i vassregionen, dei får status som Regional vasskoordinator Miljødirektoratet, i samråd med aktuelle direktorat, skal utarbeide og syte for høyring av oppdaterte vassforvaltningsplanar og sende over ei tilråding til Klima- og miljødepartementet. Om vassregionutval og vassområdeutval står det følgjande: Der det er hensiktsmessig kan regional vannkoordinator innenfor den enkelt e vannregionen opprette et vannregionutvalg og dele hele eller deler av vannregionen inn i vannområder. Enkelet justeringar av vassforskrifta er føreslege for å bringe vassforskrifta meir i samsvar med vassdirektivet til EU

Bakgrunn for endringane Planfase Plan- og bygningslova og utvalt FK som vassregionstyresmakt Erfaringar frå 1. planfase 2. planfase Revurdering og oppdatering av vedtekne planar Omfattande, omstendeleg og ressurskrevjande Konklusjon - Revidering av planane – ein mindre omfattande prosess

Bakgrunn for endringane Nasjonale omsyn Forenkling Forsyningsikkerheit for elektrisk kraft Miljømål – stor betydning for nasjonale interesser som vasskraft, landbruk, drikkevatn, miljø mv Ikkje vedta planane som regionale planar etter p.bl.

Plan og bygningslova § 8-3 - Utarbeiding av regional plan Ved utarbeiding av regional plan skal regional planmyndighet samarbeide med berørte offentlige myndigheter og organisasjoner. Statlige organer og kommuner har rett og plikt til å delta i planleggingen når den berører deres virkeområde eller egne planer og vedtak. Regional planmyndighet utarbeider forslag til planprogram i samarbeid med berørte kommuner og statlige myndigheter, jf. § 4-1. Forslag til planprogram sendes på høring og legges ut til offentlig ettersyn med minst seks ukers frist. Planprogrammet fastsettes av regional planmyndighet.

Vassforskrifta § 22 Sektormyndigheter, fylkeskommuner og kommuner har innenfor sine ansvarsområder ansvar for å utrede forslag til tiltak, samt å utrede premissene for fastsettelse av miljømål.

Ny § 4 miljømål Alle vannforekomster skal ha miljømål etter bestemmelsene i §§ 4 - 7. Miljømålene skal være i samsvar med bestemmelsene i denne forskriften og nasjonale føringer. Sektormyndigheter og kommuner har et særlig ansvar for å revurdere miljømålene innenfor eget ansvarsområde i forbindelse med oppdateringen av gjeldende planer og tiltaksprogrammer. Revurderingen skal ta utgangspunkt i gjennomførte karakteriseringer og analyser, jf. § 15 og tiltaksvurderinger, jf. § 25.

Endringar Plan og bygningslova§ 8-2.Virkning av regional plan Vassforskrifta § 29 Regional plan skal legges til grunn for regionale organers virksomhet og for kommunal og statlig planlegging og virksomhet i regionen. Godkjente forvaltningsplaner skal legges til grunn for regionale organers virksomhet og for kommunal og statlig planlegging og virksomhet i vannregionen, jf. plan- og bygningslovens § 8-2. Ny § 24 Legg forarbeida til p.bl. § 8-2 til grunn

Fylkesmannen – Regional vasskoordinator Nye oppgåver Koordinere det regionale førebuande arbeidet Følgje opp sektorstyresmaktar som har eit ansvar Hente inn innspel og koordinere desse

Fylkesmannen – Regional vasskoordinator FM – regional vasskoordinator FM i samråd med aktuelle aktørar Utarbeide utkast til framdriftsplan og arbeidsprogram Utarbeid utkast til Vesentlege vassforvaltningsspørsmål Sende framdriftsplan, arbeidsprogram og vesentlege vassforvaltningsspørsmål på høyring, frist for å sende på høring 1.1.19 Under høyringsperioden be om innspel til endringar i gjeldane forvaltningsplan og ev. tiltaksprogram Summere opp innspel og sende dei til Miljødirektoratet

Miljødirektoratet – nye oppgåver I samarbeid med aktuelle direktorat Klima – og miljødepartementet revidere Regional plan for vassforvaltning og ev. tiltaksprogram etter innspel frå FM Sende dok på høring (kan ev delegerast til FM) Sender planane til KLD for godkjenning Godkjenner planane

Vassregionutval - vassområdeutval Departementene mener at den nærmere organiseringen og prosessen på regionalt og lokalt nivå bør kunne tilpasses behov og ønsker i den enkelte vannregion, og at den nærmere organiseringen derfor ikke skal fastsettes i vannforskriften. Departementene understreker at det i dag skjer mye godt samarbeid på vannområdenivå for å bedre vannmiljøet. Den foreslåtte nye organiseringen av arbeidet åpner for fortsatt samarbeid på lokalt nivå, og det er viktig også framover å legge til rette for nye lokale initiativ for å bedre vannmiljøet.

Ny § 22 Organiseringen av arbeidet i vannregionen I forbindelse med utarbeidelsen av utkast til fremdriftsplan og arbeidsprogram skal regional vannkoordinator legge til rette for en hensiktsmessig organisering og prosess for det regionale arbeidet. Organiseringen skal sikre deltakelse fra relevante sektormyndigheter, og tilgang til informasjon og mulighet til deltakelse fra alle berørte parter og interesserte, særlig ved oppdateringen av forvaltningsplaner og tiltaksprogrammer. Det bør i særlig grad legges vekt på å sikre deltakelse fra de myndigheter og interessegrupper som ikke er representert på direktoratsnivå. Der det er hensiktsmessig kan regional vannkoordinator innenfor den enkelte vannregion opprette et vannregionutvalg og dele hele eller deler av vannregionen i vannområder. Dagens § 22 vassforskrifta:

Vassforskrifta §§ 25, 26 Vassregionstyresmakten skal i samarbeid med vassregionutvalet utarbeide utkast til forvaltningsplan tiltaks Program Vassregionstyresmakten skal arbeide for at semje vert nådd om utkast til forvaltingsplan i vassregionutvalet. Ev. ueinigheit kan krevjast gjengjeve i planen

Møte i vassregionutvalet 4. oktober 2017 Vi gir vår tilslutning til følgande: Arbeidsutvalet til Sogn og Fjordane vassregionutval får mandat til å utarbeide framlegg til planprogram og dokumentet vesentlege vassforvaltningsspørsmål for Sogn og Fjordane vassregion. Vassområdeutvala kjem innan 1. april 2018 med innspel til: korleis vassområdeutvala bør fungere, type saker dei bør drøfte/ handsame, prioritere styringsform til vassområdeutvalet t.d. skal politisk nivå og administrasjonen sitte saman eller bør dei skiljast? korleis vassområdeutvalet vil leggje til rette for lokal medverknad ev. temagrupper knytt til vassområdeutvalet t.d. landbruk og avløp korleis bør kommunane vere representert i vassregionutvalet t.d. Alle kommunane sit i vassregionutvalet Ein kommune frå kvart vassområde sit i vassregionutvalet Vassområdeutvala kjem med innspel om viktige utfordringar og prioriteringar i vassområdet til dokumentet Vesentlege vassforvaltningsspørsmål Regional referansegruppe vert invitert til å kome med innspel på korleis vassområdeutvala og vassregionutvalet bør leggje til rette for medverknad på lokalt og regionalt nivå. Forventningsbrev frå KLD 1. juni 2017 presiserer at fylkeskommunen har ansvar for å utarbeide utkast til planprogram og vesentlige spørsmål innen og sende dette på høring innen 1. jan 2019.