Centre for Engaged Education through Entrepreneurship

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Styrenes ansvar – utfordringer og utviklingstrekk
Advertisements

Høgskolen i Oslo Hvordan matcher studenters trening i kunnskapsbasert praksis med yrkeslivets krav? ved Anett Kristin Kolstad, 1. bibliotekarstipendiat.
Forskningsbasert?. StLs definisjoner »Forelesere –Med aktivt forhold til FoU –Som kjenner vitenskapelig metode –Som er oppdatert på sitt fagfelt –Som.
Ph.d. bare til forskning? Kjersti Fløttum Romansk institutt, Fransk Tema: Forskarutdanning – utfordringar og muligheter 23. og 24. oktober 2006, Geilo.
En lærende organisasjon?
Erfaringer med akkreditering av masterprogram ved HiAk Oversikt over de masterne (og en ph.d.) HiAk har fått akkreditert fra 2004 – d.d. ■Læring i komplekse.
HiBu Innovasjon.
NTNU Program for lærerutdanning Etterutdanning region nord Forsøk med fremmedspråk på barnetrinnet Etterutda nning.
1 VRI Trøndelag Opplevelsesnæringer Et historisk og teknologisk midtpunkt, men samtidig en kreativ og nyskapende region! Hvordan kan vi formidle,
RDA: De store spørsmål Et blikk fra Universitetet i Tromsø på et kvarter Aase Tveito, Seniorrådgiver, staben til rektor og direktør.
Læring og samarbeid i byggenæringen
Future Vision Plan (fremtidsplan) Oppdatering for ikke pilot distrikter.
Implementering av kvalifikasjons- rammeverket og nye bestemmelser Bergen 7. mai 2013 v/ ass. avdelingsdirektør Bjørn R. Stensby og seniorrådgiver Ine Andersen.
FIRST LEGO LEAGUE 2014.
Ue.no Studentbedrift Høyere utdanning FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Lillebeth Larun, Sosial- og helsedirektoratet
1 TRENDER forskning, utdanning og nyskaping Utkast
Temadag Læring i prosjektpraksis Simulering som metode.
Innlegg på arbeids- og temamøte Thon Hotel Oslo Airport ved Anders Tveit Innlegget finnes i sin helhet på:
Inspirasjonsdagen 2009 Veiledet oppgaveskriving og studentaktivisering via digitale tester i Blackboard Eirill Bø, Institutt for strategi.
1 Hvor god er dagens norske ph.d. utdanning? Innlegg på Tekna Seminar ”Forskning og utdanning” Torsdag 15. oktober 2009 Prorektor forskning Kari Melby,
Pedagogisk leder Ny stilling under prorektor, enhet for faglig tilsyn og kvalitet
Relevant utdanning med høy kvalitet – realistiske forventninger til norsk høyere utdanning Marianne Harg, president i Tekna NOKUT-konferansen
Betydningen av entreprenørskap i skoleverket
NOKUT evaluering 2008 Ingeniørdidaktisk kurs Marte Bratseth Johansen Seksjon for universitetspedagogikk Program for lærerutdanning
Innledning ved BioHus konferansen
Eksperter i team Erfaringsbasert emne i tverrfaglig samarbeid
Ue.no Studentbedrift Høyere utdanning FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
Ny rammeplan ingeniørutdanningen Høstmøte AITeL Vedtas av Kunnskapsdepartementet Innføres for alle ingeniørutdanninger i Norge fra.
Høgskolen i Oslo Entreprenørskap/ studentbedrift Ellen Sethov Avdeling for estetiske fag Høgskolen i Oslo.
JOBBSKYGGING.
Ue.no Studentbedrift Høyere utdanning FRAMTID - SAMSPILL - SKAPERGLEDE.
UiOa Build a Ladder to the Stars Solveig Kristensen Prodekan studier SAB
Kriterier for skolen som lærende organisasjon
INTPART et samarbeid mellom Forskningsrådet og SIU Internasjonale partnerskap for fremragende utdanning og forskning (INTPART) Berit Johne, Forskningsrådet.
Nye studiemodeller på Drift av datasystemer, Informasjonsbehandling og IT-støttet bedriftsutvikling Geir Ove Rosvold Svend Andreas Horgen Greta Hjertø.
Strategier og planer for å tilrettelegge for FoU- og utdanningstilbud i samsvar med behov i arbeids- og samfunnsliv Edel Storelvmo Viserektor, UiT Norges.
Juni 2009 Regional FoU-strategi for Østfold ”Samspill og synergi”
Etisk refleksjon.  Porsgrunn deltok i 1. pulje i KS sin satsing «Sammen om etisk kompetanseheving»  Prosjektleder i 20% stilling i prosjektperioden.
Innledning om implementering av nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk ved Høgskolen i Sør-Trøndelag Studiekvalitetsdagen 7. april 2011 Gun Svartaas.
Samspill mellom utdanning og arbeidsliv for økt innovasjonskraft Råd for samarbeid med arbeidslivet – RSA NTNU 14. August 2013 Anthony Kallevig, LO A.Kallevig,LO1NTNU.
Kunnskap for en bedre verden Eksperter i team Erfaringsbasert emne i tverrfaglig samarbeid Bjørn Sortland EiT-leder.
1 Forberedelsene til Eksperter i team våren 2012 Erfaringsbasert emne i tverrfaglig samarbeid Are Holen og Bjørn Sortland.
1 Eksperter i team våren 2012 Erfaringsbasert emne i tverrfaglig samarbeid Bjørn Sortland.
Hvordan legge til rette for økt kommersialisering av forskningsbaserte innovasjoner? Professor Lene Foss Handelshøgskolen ved Universitetet i Tromsø En.
Universellforum 2016.
KOMPETANSE FOR INNOVASJON En universitetspilot ved UMB
HiSF og pedagogisk entreprenørskap
Kvalifikasjonsrammeverket
Innovasjon, viktig del av samfunnsoppdraget til NTNU – møter globale utfordringer og skaper kommersielle muligheter. «Nytt utdanningstilbud i innovasjon»?
MARKOM2020 Høgskolen Stord Haugesund – NTNU Ålesund – Arktisk Universitet UiT- Høgskolen i Sør-øst Norge.
Møte i utdanningskomiteen 22. september 2015
Utdanning som sprenger grenser
Dekanskolen- utfordringer til sektoren i dag
SYV MILJØER FÅR NY KLYNGE-STATUS --- ACT BLIR ARENA-KLYNGE
NTNU som drivkraft i regional utvikling Nettverkskonferanse Ålesund
PhD kandidat og Post Doc i matematiske fag
Arbeid med Handlingsplan for undervisning ved UiS
Innovasjon og nyskaping
Blågrønt innovasjonssenter i Nordland Hva kan et slikt senter være?
SUS 6/18 Strategiske utviklingsmål
Nasjonalt læringsnett Et nettverk for e-læring og samarbeid
Implementering av kompetanseplaner/strategier
Skolebasert kompetanseutvikling Klasseledelse
Hvordan jobber FBA med internasjonalisering?
Prinsipper for god underveisvurdering B – Samarbeid
Universellforum 2016.
SLU blir LINK Læring, Innovasjon, Nettverk og Kompetanse - Læring og innovasjon (konsultasjon i forhold til fakultetene) - Nettverk (møteplass for hele.
Universitetet i Bergen, Institutt for Biovitenskap
Utskrift av presentasjonen:

Centre for Engaged Education through Entrepreneurship

Senter for fremragende utdanning (SFU) Nasjonal prestisjeordning for utdanningsvirksomhet i høyere utdanning. Opprettet av Kunnskapsdepartementet i 2010 og forvaltes av NOKUT. Totalt 8 SFU, hvorav 4 er nye fra i år Konsentrert, fokusert og langsiktig innsats for å stimulere til utvikling av undervisning og læringsmåter i høyere utdanning på bachelor- og mastergradsnivå. Skal stimulere til fremragende forskningsbasert utdanning.

Centre for Engaged Education through Entrepreneurship

VISION …to increase the number of students with entrepreneurial skills and the mindset to become change agents in a broad set of contexts, in Norway and around the world.

Action-based Challenge-based Experience-based Interdisciplinary Utfordre etablerte sannheter og innovere for å forbedre Studentene skal utvikle evne til å identifisere utfordringer, vilje til å gjøre noe med disse utfordringene, kunnskap til å skaffe de nødvendige ressurser og ferdigheter som trengs tilstrekkelig tro på seg selv til å være drivkraft for endring – også når de møter motstand Ikke utlært på gammel kunnskap Kunne vurdere behov for kunnskap og ferdigheter igjennom yrkeslivet og vite hvordan de skaffer seg den Vite hvordan de kan bruke sin ekspertise i forhold til de behovene de ser rundt seg

Hva er entreprenørskap Hva er entreprenørskap? Hva mener vi med «entrepreneurial skills and mindset»? ‘entrepreneurial mindset’ — ability to sense, act, and mobilize under uncertain conditions Tilnærme seg problemer ved å søke løsninger og ta grep for å implementere dem Se etter og skape muligheter, mobilisere de ressursene som er nødvendig for å forsøke å gripe mulighetene Tilnærme seg usikkerhet og endring gjennom handling

Hvorfor? Forberede studentene til rollen som endringsagenter i nærings- og samfunnsliv Innovasjon i offentlig sektor Et eksisterende næringsliv i endring Nye bedrifter og prosjekter Globale utfordringer

Det går an å få til noe!

skal bidra til at vi leverer bedre på: krav i Det nasjonale kvalifikasjonsrammeverket (NKR) om at studenter “kjenner til nytenking og innovasjonsprosesser” og “kan vurdere behovet for, ta initiativet til og drive innovasjon”

Vi skal utdanne endringsagenter Utfordre etablerte sannheter og innovere for å forbedre Studentene skal utvikle evne til å identifisere utfordringer, vilje til å gjøre noe med disse utfordringene, kunnskap til å skaffe de nødvendige ressurser og ferdigheter som trengs tilstrekkelig tro på seg selv til å være drivkraft for endring – også når de møter motstand Kandidatene skal kunne vurdere behov for kunnskap og ferdigheter igjennom yrkeslivet og vite hvordan de skaffer seg den Vite hvordan de kan bruke sin ekspertise i forhold til de behovene de ser rundt seg

Action-based Challenge-based Experience-based Interdisciplinary Utfordre etablerte sannheter og innovere for å forbedre Studentene skal utvikle evne til å identifisere utfordringer, vilje til å gjøre noe med disse utfordringene, kunnskap til å skaffe de nødvendige ressurser og ferdigheter som trengs tilstrekkelig tro på seg selv til å være drivkraft for endring – også når de møter motstand Ikke utlært på gammel kunnskap Kunne vurdere behov for kunnskap og ferdigheter igjennom yrkeslivet og vite hvordan de skaffer seg den Vite hvordan de kan bruke sin ekspertise i forhold til de behovene de ser rundt seg

Hvordan lærer vi studentene dette? Kunnskap fra erfaring – erfaringsbasert læringsprosess Lære om egen læringsprosess – refleksjon Lære gjennom utfordringer og handlinger: gjennom å løse åpne problemer – men også identifisere nye problemer og muligheter Finne aktuelle løsninger – men også implementere løsninger, teste ut, få feedback fra «den virkelige verden» Tverrfaglige tilnærminger – team arbeid Student-til-student læring Læring i og utenfor klasserommet Studentinvolvering Studentengasjement

Erfaringer fra virkeligheten Reelle case, virkelige utfordringer, virkelig endring Samarbeid med nærings- og samfunnsliv Bringe nærings- og samfunnsaktører inn i undervisningen Sende studentene ut Reelle problemstillinger, reelle løsninger Utfordre egne grenser – mestring – opplevelse av å gjøre noe «ordentlig»

Aktiviteter ved Nord (så langt) «Train-the-trainer» Seminarer, workshops, kurs - arenaer, møteplasser Utvikling av nye og eksisterende kurs Engage skal utvikle, teste ut metoder i samarbeid med kursansvarlige og fagmiljøer Gjennomføre piloter - Forske på hvordan de virker Frivillig studentarbeid Studentengasjement, Start, Spark – 24-timersuniversitetet Infrastruktur Innovasjonslab reiseliv, Spir idelab, studentinkubator Forskning PhD-kandidater, PhD kurs Forskningsdata – gode design Bachelor i økonomi og ledelse – studiested Mo i Rana Profilering i forretningsutvikling Legger om fra høsten av To-delt kurs: En action-orientert del – starten En del med teoretisk forankring og refleksjon Starter med en innføringsforelesning Deretter jobbe med forretningsutvikling ift virkelige case Samarbeid med Etablererservice – i praksis Rana kommunes næringsetat/etablererrådgivning 5 gründere – jobber med deres bedriftscase – i team Team diversity test – samarbeid med Kunnskapsparken Helgeland – inndeling i grupper basert på testresultater – opplæring i «teamarbeid» Først mulighetsanalyse – studentene jobber selv, med veiledning Deretter 2-ukers intensivt arbeid sammen med gründer, med veiledning – i etablererservice sine lokaler (8-16 opplegg) Presentasjon for panel med næringsetat, banker etc representert Plan teller som del av eksamen Deretter teoridel – tradisjonelle forelesninger Men med mulighet til å reflektere rundt egen case Individuell eksamen – term paper

Gry Alsos, gry.a.alsos@nord.no Centre for Engaged Education through Entrepreneurship Kontakt Engage - HHN Gry Alsos, gry.a.alsos@nord.no http://www.nord.no/no/om-oss/fakulteter-og-avdelinger/handelshogskolen/senter/engage