Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Innovasjon og nyskaping

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Innovasjon og nyskaping"— Utskrift av presentasjonen:

1 Innovasjon og nyskaping
Nye innovasjons-virkemidler

2 Regjeringen vil at Norge skal være et av de mest innovative landene i Europa
NTNU er en drivkraft for omstilling, bærekraftig innovasjon og utvikling av Norge og samfunnet har tatt ansvar for nyskaping i mer enn 100 år.

3 INNOVASJON OG NYSKAPING LANGS FLERE VEIER
Innovasjon og nyskapingsstrategien er tuftet på tre pilarer:  samarbeid med etablert næringsliv samarbeid med offentlig sektor  bidra til å skape nytt næringsliv Fra NTNU Strategi

4 Utviklingsmål for NTNUs innovasjon- og nyskapingsvirksomhet
NTNU skal styrke langsiktig samarbeid med etablert næringsliv og offentlig sektor for å bedre arbeidslivets omstillingsevne   øke antall innovasjoner, kommersialiseringer og nyetableringer fra ansatte og studenter innarbeide innovasjonskompetanse i utdanningen av  våre kandidater Fra NTNU Strategi

5 Nye innovasjonsvirkemidler fra 2018
Strategisk program for kunnskapsbasert innovasjon ved NTNU NTNU Innovasjonsstipend Finansiert over NTNUs SO-midler

6 Strategisk program for kunnskapsbasert innovasjon ved NTNU
Hvordan identifisere de Ideer som kommer ut av forskningsgrupper, forskingsprogram og annet ved NTNU. Vi snakker om å være deltaker ( ikke besøkende) inn i forskingsprogram, for å identifisere flere ideer – og dermed få større idetilfang til nye forskningsprogram, til TTO og til næringslivet.

7 Målsettinger med Strategisk program for kunnskapsbasert innovasjon ved NTNU er:
Bidra til å omsette mer av kunnskapen og forskningsresultatene ved NTNU til nytte og verdi for samfunnet. Utvikle metodikk og varig kultur i fagmiljøene ved universitetene for kontinuerlig omsetting av kunnskap til nytte og verdi for samfunnet. Øke innovasjon og kunnskapsoverføring til, og i samarbeid med eksisterende næringsliv og offentlig sektor. slik at antallet forsknings- og innovasjonsprosjekter økes. Øke nyskapingsaktiviteten med utgangspunkt i klynger og sentra der NTNU deltar. Identifisere flere ideer med potensiale til nye innovasjoner fra forskningsaktivitetene. Øke synliggjøringen av NTNUs innovasjonsaktivitet

8 Kvalifikasjoner/kompetansebakgrunn for den som tilsettes i stillingen:
PhD eller flere år med relevant erfaring innenfor fagområdet som kandidaten skal jobbe i. Tilleggsutdanning eller hands on erfaring med en eller flere av følgende områder er ønskelig: - Innovasjonsprosesser - innovasjonsledelse og forretningsutvikling - kjennskap til offentlig og privat finansiering av innovasjon - erfaring fra næringsliv eller offentlig sektor.

9 Finansiering og praktisk tilrettelegging av Strategisk Program for kunnskapsbasert innovasjon ved NTNU: Ved innvilgelse av midler til stillingen vil søker bli ansatt ved det institutt/fakultetet ved NTNU der forskningsmiljøet/senteret formelt hører til. Instituttet/fakultetet er selv ansvarlig for utlysning og ansettelsesprosess. Det forutsettes at en representant fra rektors stab - nyskaping deltar i ansettelseskomite. Bevilgning fra rektorat er på NOK/år i 3 år. Det forutsettes at fakultetet/Instituttet bidrar med dekning av alle øvrige direkte og indirekte kostnader inkl kontorplass. I tillegg forutsettes at fagmiljøet bidrar med egen tid til å bistå kandidaten i prosjektperioden slik at det er mulig å gjennomføre idesøk og utvikling av ideen i samarbeid med fagmiljøet/gründer.

10 NTNUs INNOVASJONSSTIPEND
Nærmere om NTNUs Innovasjonsstipend Mange forskningsarbeider som gjennomføres i forbindelse med PhD- og i enkelte tilfeller masteroppgaver, har et innovasjonspotensial som ikke blir fulgt opp pga manglende ressurser eller kapasitet. Derfor etableres det et nytt virkemiddel «NTNUs Innovasjonsstipend».

11 Målsettinger med NTNUs Innovasjonsstipend er:
NTNUs Innovasjonsstipend skal gi kandidaten tid og mulighet til å utvikle innovasjons-ideen videre for å kunne realisere innovasjonen enten i samarbeid med eksisterende næringsliv, offentlig sektor eller ved å etablere ny virksomhet. Et slikt stipend skal være utløsende for realisering av nye innovasjoner/løsninger på både eksisterende og framtidige samfunnsutfordringer. Stipendet skal gi kandidaten mulighet til å utvikle, konkretisere eller implementere ideen videre i samarbeid med NTNUs økosystem og gjøre det mulig å skaffe finansiering til videre utvikling gjennom NTNU Discovery eller virkemiddelapparatet som NFR, Innovasjon Norge eller andre aktører.


Laste ned ppt "Innovasjon og nyskaping"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google