Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Turdag Mandag 26.August gikk til Askedalen/ Idrettsplasssen Vi hadde en helt topp tur til Askedalen/ Idrettsplassen Vi hadde med fotballer på banen, men.
Advertisements

Rolighetsmoen barnehage
Oversikt over rammeplanene Ulikheter
FRA MÅLSTYRING TIL PROFESJONELT ANSVAR
OPERAPROSJEKTET. Den pedagogiske lederrollen Hvordan operaprosjektet kan påvirke den Må ta ansvar og kunne deligere ansvar Gruppeprosesser og samarbeid.
"God bagasje på livets reise."
Samtale 2.
Gustadmoen barnehage Med for ditt barn
Fysisk aktivitet.
DE SYV FAGOMRÅDENE I RAMMEPLANEN
Tilbakeblikk fra desember på Rød. Natur, miljø og teknikk Barna har fått erfare hvordan teknikk kan brukes i leken.
Avdeling: Gul Tema: Luft og påske.
Ny rammeplan for barnehagen Konsekvensar for matematikkfaget.
SKOG PROSJEKT NINA OG TONE.
Barns læring og medvirkning i det fysiske miljø
Triade teater - Dans, rytme & bevegelse
MÅL: > En gylden regel: Barn, foreldre og personal skal møte hverandre med et smil og «hei». > Barna skal lytte og ta imot beskjeder/innspill fra hverandre.
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Bruk og brukere Kapittel 3 INF 1500; introduksjon til design, bruk og interaksjon 26 august 2013.
Og for å komme dit skal vi; LEKE, HA DET GØY, LE SAMMEN, LYTTE TIL HVERANDRES HISTORIER, DELE OPPLEVELSER, FINNE LØSNINGER SELV OG SAMMEN. sept2014 VibekeW.
FAIR PLAY I BARNEFOTBALLEN ASKØY FOTBALLKLUBB 2016.
HORDALAND FOTBALLKRETS Fair Play i Barnefotballen.
Observasjonstema: Glede av hverandre. Denne gangen har vi valgt å lage en power point presentasjon, vi håper dette gir dere enda bedre mulighet til å se.
INF Introduksjon til design, bruk, interaksjon Kapittel 3 – bruk og brukere 25. august 2015 Institutt for Informatikk, Universitetet i Oslo
HEI! VG1 He - elever – høsten 2009 Er du opptatt av helsa di.... Ønsker du å fordype deg i ernæring og fysisk aktivitet enten som hudpleier, helsefagarbeider.
FORELDREMØTE Fugleredet Sept. ‘13 i. Fugleprosjekt vår/sommer.
Velkommen til foreldremøte. Stavangerbarnehagen  kompetanse heving av alle ansatte i stavanger kommune sine barnehager.  En felles kompetanse plattform.
UKE 38 – 41: SKOGUKA,BRANNVERN. PERIODEPLAN FOR LEKESTUA UKE 38 – 41: HØST, SKOGUKA,BRANNVERN. Mål for perioden: Barna skal få kjennskap til barnehagens.
Periodeplan for Minsten Uke Skoguke, brannvernuke. Periodeplan for Minsten Uke HØST; Skoguke, brannvernuke. Mål for perioden: Barna skal.
Lekens egenverdi.
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Februarnytt Buorre beaivi = god dag
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Våre familier Skoleåret 2017/2018 Framtid - Samspill - Skaperglede.
Periodeplan for Lekestua uke 9-17 Språkmiljø: Uttale, ordproduksjon og setningsproduksjon Hva er viktig for oss i Sommerly når vi fokuserer på TRAS.
HVA HAR VI GJORT I AUGUST?
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Periodeplan for Sommerly barnehage Uke : 17
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Periodeplan for SOMMERLY Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Marsnytt Vi tar farvel med vinteren og ønsker våren velkommen!
Februarnytt! Dinglebein Så var vi kommet til februar måned.
INF1500 Introduksjon til design, bruk, interaksjon
Månedens pedagogiske tips: Lag dere en god november!
Hvordan samtale om barnas seksuelle utvikling -erfaring fra helsestasjonen og hvordan forebygge at grensene krenkes. Barns seksualitet 0-6 år Sissel Irene.
Novembernytt Så var vi alt i november! Vi har i oktober hatt fokus på barn i andre land, spesielt i India. Vi har snakket om de store forskjellene det.
Årshjul rødbasen
DESEMBER November Desember
Periodeplan for Lekestua Uke Jul, juleforberedelser og vinter
Hva er viktig for oss i Sommerly når julen er her ?
Årshjul grønnbasen
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Lysaker Idrettsbarnehage Åpen dag tirsdag 20.februar kl. 17:00-18:30
1 Egenomsorg og helse.
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Hva kan foreldre gjøre for å bidra til et godt og trygt skolemiljø?
Studentaktive undervisningsformer
Hva er karnevel for oss i Sommerly?
Periodeplan for Sommerly Uke Skoguke, påske og våren.
Periodeplan for februar 2019
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Base 1 sine kurs på Aks Uke
Velkommen til foreldremøte
Månedsbrev mars og april Tusenbeinet
Dialogisk lesing om vennskap og følelser
Kalender for 2018/2019 Granåsen barnehage SA.
JO MERE VI ER SAMMEN Jo mere vi er sammen, ja sammen, ja sammen, jo mere vi er sammen, jo gladere vi blir! For mine venner er dine venner, og dine venner.
Utskrift av presentasjonen:

Periodeplan for Minsten Uke 03- 10 Sansing, fysisk aktivitet og karneval Hva er viktig for oss i Sommerly når vi jobber med sansing og fysisk ? Dette tema er viktig for oss da vi vet barn får en positiv selvoppfatning gjennom å bruke sin egen kropp og føle kroppslig mestring. Hva er karnevel for oss i Sommerly? Karneval er fargens, musikkens og gledens fest! Karneval er en del av våre kulturelle tradisjoner. For oss handler karneval om at vi er på vei mot vår og lysere tider. Barna har ofte store forventinger til karneval, er glade i å kle seg ut, danse til musikk og spise god mat sammen. Rammeplanen sier: «Gjennom kroppslig aktivitet lærer barn verden og seg selv å kjenne. Ved sanseinntrykk og bevegelse skaffer barn seg erfaring, ferdigheter og kunnskaper på mange områder. Barns kontakt med andre barn starter ofte med kroppslige signaler og aktiviteter. Dette har betydning for utvikling av sosial kompetanse.» «Å være sammen om kulturelle opplevelser, og å gjøre eller skape noe felles som bidrar til samhørighet.» Mål for perioden: Barna skal få mulighet til å ta i bruk egen fantasi, kreativ tenkning og skaperglede. Barna skal erfare hvordan bruke sansene sine på forskjellige måter og setter ord på det de opplever. Barna skal videreutvikle sin kroppsbeherskelse, grov- og finmotorikk, Barna skal få erfaring med å uttrykke seg estetisk gjennom rytmer og kreative prosesser. Barn og voksne skal oppleve de gode samtalene gjennom å filosofere og undre seg sammen rundt felles opplevelser og erfaringer. Barn skal utvikle forståelse for og respekt for egen og andres kropp. Noen aktiviteter: Eksperimentere med vann: fryse vann, smelte snø, hva flyter og hva synker? Kjenne på vann med forskjellig temperatur. Hvordan kjennes vann ut og hvordan kjennes is ut? Sanseposer/hva er undre teppet? Bruke sansene til å finne ut hva som er gjemt. Lage lykter ute. Male med hele kroppen Modellere Minirøris Ake Smakeleker Karnevel og disco på stua.