Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Månedsbrev mars og april Tusenbeinet

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Månedsbrev mars og april Tusenbeinet"— Utskrift av presentasjonen:

1 Månedsbrev mars og april Tusenbeinet

2 Så er vi kommet til mars måned, og har lagt bak oss iskalde, men nydelige vintermåneder.
Det har vært mye frysing av vann og barna synes det var stas å se at det ble forvandlet til is neste morgen. Vi fikk bygget et stort isslott foran avdelingen våres. I og med at kulden har vart over så lang tid, så har vi vært mye inne. Men vi har holdt på med mye forskjellig likevel. Bokstaver er spennende, og de har vi laget både i leire, pinner og skrevet med tusj og blyanter. Vi har også laget hjemmelaget papir av blant annet egg -kartong og restpapir. Dette ble til flotte morsdagskort. Vi har markert Samefolkets dag i februar. Da hørte vi på joik og så på nordlyset på youtube. Stor facinasjon blant barna. Fotspor til reinsdyrene måtte vi jo male! Barna laget overskrift til Samefolkets dag.

3 Nå fremover er det meldt mildere vær, og da blir det nok mye aking og skigåing. Fint om dere tar med ski til barna for det er stor stas! Vi jobber med tema «vennskap» inne på avdelingen. Og barna har sine tanker omkring hva en venn er. De kan fortelle at når de er sammen med en venn så kan de leke i kjøkkenkroken, mens med en annen venn så kan de leke med dyrene på byggerommet. De forteller videre at de liker å pusle sammen. Noen liker å leke med magnetene. Og noen forteller at de liker å leke tyv og politi. De forteller også at de liker å leke Dadalos, ake ilag, stå på ski ilag, tegne og male ilag. De Forteller også at de liker å leke baby, sykehus og prinsesser. Vi tenker at det er alt som vi møtes rundt (det tredje) som er med på å bestemme hva barna har lyst til å holde på med. Da må være voksne som ser og har respekt for leken. «Play is the language of children. Have you spoken it to them latley?» –Vince Gowman

4 Vi kan dessuten fortelle at vi er blitt «Livsglede barnehage»
Vi kan dessuten fortelle at vi er blitt «Livsglede barnehage». Annenhver fredag har vi og Knerten med oss ei lita gruppe barn og besøker de eldre på Bo-sentret. Vi ser gleden er stor blant de eldre og vi har hatt med oss ballonger de to siste gangene. Barna synes det er gøy å leke med ballonger og de eldre synes også det er gøy. Gleden av å «se og høre» barn er nok det viktigste i dette samarbeidet med Bo-sentret. De eldre fikk sukkerbit til kaffen, dette var nytt for mange av barna! Men de likte det godt!

5 I gruppe tiden tilbyr vi byggeaktivitet, dans og formings aktiviteter
I gruppe tiden tilbyr vi byggeaktivitet, dans og formings aktiviteter. Barna kan også leke i kjøkkenkroken. Det er gøy å se hvor ivrige barna er å vise hva de får til med kroppen sin! I dansen møtes barna på en annen måte enn i rolleleken. «Se på meg- se hva jeg får til»! Det å oppleve glede og mestring er en fryd for alle mennesker.

6 Bokstavene skapes; Blanding av farger; Rød, hvit og gul. Blå, gul og hvit!

7 Vi venter tålmodig på første vårtegn, men her males et;)
«Å blande farger og nyte gleden av foranderlighet»

8 Som dere vet så har Olai flyttet opp på Regnbuen og de andre barna som er født i 2014 får enkelte uker på tirsdager og onsdager være ute sammen med Regnbuen. Da spiser de også lunsj sammen. Bursdager: Linus: Er det noe dere lurer på så bare ta kontakt. Mvh Silje, Bente, Sajad, Alfhild og Miriam.


Laste ned ppt "Månedsbrev mars og april Tusenbeinet"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google