Vi hjelper deg til å lykkes og vi inspirerer deg på veien!

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Foreldremøte Vg3 Presentere oss Torsdag
Advertisements

Velkommen til infomøte på Tanks vgs
Tema 6 VURDERING OG DOKUMENTASJON
A KSEPTERER DU HVA SOM HELST?. Hvor finner vi rettigheter?  Skolen på papiret finner vi i hovedsakelig i:  Opplæringslova  Opplæringslova har en forskrift.
FORSKRIFTSENDRING Gjennomgang av sentrale deler av forskriften Konkrete eksempler på vurderingspraksis v/ lærere fra skolen.
Føring av fravær på vitnemålet. Innskjerping fra skolestart : Kunnskapsdepartementet fastsetter med virkning fra 1. august 2010 strengere krav.
Elevvurdering i Kunnskapsløftet
Om vurdering i vg skole ”Opplæringens mål er å ruste barn og unge til å møte livets oppgaver og mestre utfordringer sammen med andre” (Generell læreplan.
Foreldremøte 26.september 2012
Individuell vurdering
Velkommen til skoleåret
Om vurdering og nye eksamensformer. Hvorfor er dette viktig å snakke om? Mange elever ”skjønner alvor” først når de er midt oppe i eksamen. Det kan virke.
Velkommen til Godlia skole Skolestart Skolens visjon: "Et trygt sted å være og et godt sted å lære"
Velkommen til informasjonsmøte Vg1 20. august 2014
1 Vurdering som fremmer læring og utvikling Vurderingskonferanse Øystein Sandsdalen.
Foreldremøte VG1, VG2 ogVG3 St. Paul gymnas 11. september.
Klasse: Tillitsvalgte elever: Kontaktlærere:
Foreldremøte 10.trinn 4.februar 2015
Om vurdering og eksamen Vurdering på ungdomstrinnet Underveisvurdering uten karakter Underveisvurdering med karakter Terminkarakterer, januar og.
Abildsø skole - Eksamen 2015.
Informasjonsmøte for 10. trinn 28. april – 19.00
Eksamen og standpunktkarakterer på Ytre Arna skule
VELKOMMEN TIL ÅS VIDEREGÅENDE SKOLE Ås videregående skole – et mangfoldig læringsfellesskap der vi gjør hverandre gode.
VELKOMMEN til foreldremøte Vg november 2013.
Regelverk og rutinar Frammøte, vurdering, varsel, eksamen, dokumentasjon, klage på vurdering.
Velkommen til Drømtorp vgs Foreldremøte Vg2. Agenda Presentasjon av skolen Visjon/målsettinger Resultater Forventninger Nyttig informasjon Eksamen Lærlingeordningen.
Individuell vurdering for elever med rett til spesialundervisning Hamar
VELKOMMEN til foreldremøte Vg september 2012.
Ås videregående skole Visjon: Et mangfoldig læringsfellesskap der vi gjør hverandre gode Velkommen til Ås videregående skole Visjon: Et mangfoldig læringsfelleskap.
EKSAMEN VGS. VG1 OG VG2 VG1 20 % av elevene trekkes ut til enten skriftlig eller muntlig eksamen i avgangsfag: Matematikk, engelsk, samfunnsfag, naturfag,
Velkommen til Foss videregående skole Utdanningsprogram for studiespesialisering: Realfag Språk, samfunnsfag og økonomi Utdanningsprogram for musikk, dans.
VELKOMMEN TIL ÅS VIDEREGÅENDE SKOLE Ås videregående skole – et mangfoldig læringsfellesskap der vi gjør hverandre gode.
Velkommen til Rælingen vgs Møte med foresatte torsdag
Fraværsgrense i videregående opplæring 1  Fra skoleåret er det innført en fraværsgrense på 10% i de videregående skolene  Hensikten er å redusere.
Minoritetsspråklige elevers rettigheter Rådgiversamling 2015 Kari Tormodsvik Temre.
Fraværsregelen. Rammeverk Udir Fylkesrådmannens lokale presiseringer av Ligger på skolens hjemmeside
VELKOMMEN til foreldremøte Vg 1 og Vg september 2011.
VURDERING Forskrift til Opplæringsloven, § 3
OM FRAVÆR OG KARAKTERER NYE REGLER. MØTEPLIKT Du har møteplikt på skolen hver dag og hver time i alle fag. Du skal delta aktivt i opplæringa og bidra.
Foreldremøte 10. trinn Ås ungdomsskole 14. Oktober 2016.
Liten skole Skole med lange tradisjoner Elever fra hele Norge Skolen eies av de ansatte; ikke utbytte Skolepengene; kr. 8000,- fordelt på to innbetalinger.
Velkommen til Åmot ungdomsskole. Ungdomsskolens egenart Skolens satsingsområder Permisjoner Fravær – vitnemål Vurdering - utviklingssamtalen.
Informasjonsmøte for foresatte vg3
Sagt om utdanning….
Vg1 Studiespesialisering Onsdag 25. januar 2017
Foreldremøte 10. trinn, Sofienberg
Temamøte om avslutning av grunnskolen
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE
Fraværsgrense i videregående skole
NYTT RUNDSKRIV OM FRAVÆR!
Velkommen til foreldremøte Vg1 onsdag 13. september 2017
Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Forskrift til Opplæringsloven, § 3
Velkommen til informasjonsmøte
Eksamen og standpunktkarakterer på Ytre Arna skule
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE
Foreldremøte for 10.trinn 26.september 2017
Velkommen til foreldremøte
Vg1 Studiespesialisering Onsdag 24. januar 2018
Vurdering og klage på standpunkt
Velkommen til foreldremøte 10. trinn
Øraker skole EKSAMEN Ungdomsskolen 10. trinn
Velkommen til foreldremøte 8. trinn
VELKOMMEN FORELDREMØTE LUNDEHAUGEN UNGDOMSSKOLE 9
Velkommen Kontaktmøte Vg3,
Velkommen til møte om fagvalg
Felles Velkommen til nytt skoleår v/rektor
Gjeldende regelverk om vurdering
Sammen lykkes vi!.
Velkommen til Hartvig Nissens skole!
Utskrift av presentasjonen:

Vi hjelper deg til å lykkes og vi inspirerer deg på veien! VELKOMMEN TIL WANG Vi hjelper deg til å lykkes og vi inspirerer deg på veien! Vilhelm Lae Rektor, WANG Oslo

EN LITEN SKOLE I OSLO SENTRUM

Program i dag Orientering ved rektor og adm kl.18.00 – 18.30 Møte med klassestyrere kl.18.30 - 19.00 Avtale konferansetimer, møte faglærere kl. 19.00 – 20.00

Praktisk informasjon Fagplaner Skole- og ordensreglement Fronter/Teams Fraværslister Meldingsbok

”Våre elever hevder at WANG innfrir løfter og holder det de lover” OPPFØLGING Leksehjelp 3 ettermiddager i uken Åpent bibliotek hver ettermiddag/kveld PC til alle Vg1 elever Fast ukedag med matematikk etter skoletid Prøveplaner pr. trinn ”Våre elever hevder at WANG innfrir løfter og holder det de lover”

FAG- OG TIMEFORDELING

Våre fokusområder Blir sett og får en unik og tett oppfølging Har et trygt og inspirerende miljø Lærer å mestre utfordringer og løse alle typer oppgaver Elevene utvikler høy kompetanse i alle fag

EKSAMENSRESULTATER

Elevundersøkelsen

Foreldresamarbeid Foreldremøter (§ 4-3 1. ledd i forskriften) Foreldresamtaler (§ 4-3 2. ledd i forskriften) Varsling (§ 4-3 3. ledd i forskriften)

Begrepsavklaring § 3-16.Sluttvurdering i fag § 3-11.Undervegsvurdering Undervegsvurdering i fag skal brukast som ein reiskap i læreprosessen, som grunnlag for tilpassa opplæring og bidra til at eleven aukar kompetansen sin i fag. Halvårsvurdering (julekarakter) § 3-16.Sluttvurdering i fag Sluttvurderinga skal gi informasjon om kompetansen til eleven ved avslutninga av opplæringa i fag etter den læreplanen skolen har fått godkjend etter friskolelova § 2-3 jf. § 3-3. Standpunktkarakter (vitnemål)

Fravær og vurderingsgrunnlag § 3-3. Grunnlaget for vurdering i fag Grunnlaget for vurdering i fag er dei samla kompetansemåla i læreplanane for fag slik dei er fastsette i den læreplanen skolen har fått godkjend etter privatskolelova § 2-3. Eleven skal møte fram og delta aktivt i opplæringa slik at læraren får grunnlag til å vurdere eleven sin kompetanse i faget. Læraren skal leggje til rette for at han eller ho får eit tilstrekkeleg grunnlag for å vurdere kompetansen til eleven, slik at den retten eleven har etter § 3-1, blir oppfylt. Stort fråvær eller andre særlege grunnar kan føre til at læraren ikkje har tilstrekkeleg grunnlag for å gi halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter. § 3-15.Samanhengen mellom undervegsvurderinga og standpunktkarakteren i fag Undervegsvurderinga skal fremme læring og gi eleven høve til å forbetre kompetansen sin gjennom opplæringstida i faget. Den kompetansen eleven har vist undervegs i opplæringa er ein del av grunnlaget for vurderinga når standpunktkarakteren i fag skal fastsetjast, jf. § 3-3 og § 3-17.

Skoleåret har 190 dager, og elever og foresatte har 175 dager til ferier og andre ikke læringsrettede aktiviteter. Alle dager/timer man er borte fra skolen i løpet av de 190 dagene er å betrakte som fravær. http://www.udir.no/regelverk-og-tilsyn/skole-og-opplaring/saksbehandling/fravar/

Fravær § 3-46 Forskrift til Friskoleloven For inntil samanlagt 10 hele skoledagar i eit opplæringsår, kan ein elev krevje at følgjande fråvær ikkje blir ført på vitnemålet eller på kompetansebeviset dersom det kan dokumenterast at fråværet skyldast: a) helse- og velferdsgrunnar (legeerklæring) b) arbeid som tillitsvald c) politisk arbeid d) hjelpearbeid e) lovpålagt oppmøte f) representasjon i arrangement på nasjonalt og internasjonalt nivå. Sykdom og kronisk sykdom Innanfor ramma av 10 skoledagar kan elevar som er medlemmer av andre trussamfunn enn Den norske kyrkja, krevje at inntil to dagar fråvær som er knytt opp mot ei religiøs høgtid, ikkje blir ført på vitnemålet eller på kompetansebeviset. For å få strøket fravær frå vitnemålet etter denne regelen, søker man på eget søknadsskjema. Dokumentasjon må vedlegges søknaden

10% - regelen I vidaregåande skole skal eleven ikkje få halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter ved fråvær i meir enn 10 prosent av timane i faget. Eleven kan likevel få vurdering med karakter dersom det er dokumentert at fråvær i meir enn 10 prosent av timane i faget skyldast slike grunnar som er nemnde i § 3-46 femte ledd bokstav a til f og åttande ledd.

Fravær oppsummert

Fagprat Heldagsprøver og årsprøver Avgangsfag (standpunktkarakter) etter Vg1 Matematikk, Samfunnsfag, naturfag, engelsk og geografi Eksamen Kan komme opp i muntlig el. Skriftlig (ca. 30%)