Langsiktige utviklingsgrenser i Vestfold – praktisk bruk og erfaring

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
UU og Fylkesmannens rolle
Advertisements

Hvordan gjøre veksten bærekraftig?
Tore Mauseth, plan- og miljørådgiver Årsmøte Støyforeningen 15.mars 2012 Støyhåndtering etter plan- og bygningsloven.
Generelt om Randaberg Kommunen
Ved Ola T. Heggem Statssekretær Landbruks- og matdepartementet Jordvern og arealpolitikken.
Kommunes overordnede arealpolitikk/ utfordringer/ strategier
Embetsoppdrag 2004 Resultatområde Regional planlegging Resultatkrav: Fylkesmannen skal påse at nasjonal politikk formidles og ivaretas i behandlingen av.
FYLKESMANNEN I HEDMARK
Arealpolitikk Ole Haabeth, fylkesordfører Østfold Fylkesordførernes sommermøte 8. aug 2011.
Vestfolds fortrinn Klima og natur, kulturhistorie Urbant Variert arbeidsmarked Kort vei til Oslo.
Begrensninger og muligheter
Aktørenes roller i planprosessene
Regionalplan for Setesdal Vesthei Ryfylkeheiene og Setesdal Austhei = Heiplanen Hva, hvorfor, litt hvordan. Muligheter.
Informasjon og nyheter: Ny plandel til plan- og bygningsloven Framtidens byer - Fornebu Seniorrådgiver Øyvind Aarvig.
Arealplan, innspill, føringer og framdrift
Mosseregionkonferansen Ellen Grepperud, sekretariatsleder
RPBA – Hvordan har oppfølgingen vært fra kommunene? Kompetansesamling Year of Soils VFK, plansjef Linda Lomeland.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Foto: Bjørn Erik Olsen Regionale utfordringer og regionale planer Greta Johansen Plankonferansen Foto: Thor-Wiggo Skille.
Oppfølging av fylkesplan Østfold mot 2050 Arealregnskap Nedre Glomma regionen
Mulighetenes Oppland Program 10: :30 PlanOppland 10: :00 Regional planstrategi/Fylkesstatistikk 11: :30 Kommunal planstrategi, Gausdal.
Ny planlov, nye muligheter Morten Strand, spesialrådgiver i KS.
Arealregnskap som oppfølging av fylkesplanen  En metode for å fordele den regionale arealpotten i fylkesplanen mellom kommunen i regionen  En metode.
Velkommen til dialogkonferanse Hvordan styrke de mellomstore byene på Østlandet som motor for regional vekst og næringsutvikling? Roger Ryberg Fylkesordfører.
KOMMUNEREFORMEN OG PLAN- OG BYGNINGSLOVEN (PLANDELEN) - HVORDAN GJØRE BEGGE OPPGAVENE I KOMMUNENE? Planforum Østfold februar 2015 Prosjektleder Torleif.
Strategisk Næringsplan Knutepunkt Sørlandet 1. Bakgrunn Målet er å utvikle kommunene og sikre innbyggerne i regionen et så godt og effektivt tjenestetilbud.
Fra idé til ferdig veg Roar Midtbø Jensen, VD NVF 8. September 2010.
Dialog i plansaker Bodø 21. april Pbl. § 1-1, andre ledd Planlegging etter loven skal bidra til å samordne statlige, regionale og kommunale oppgaver.
Velkommen til folkemøte Politisk: Knut Sletten, Leder Planutvalget Hans Henrik Hansen, Nestleder Planutvalget Laila Benjaminsen, Medlem Planutvalget Helge.
Plansamling - Hadeland Samhandling - effektive planprosesser Runa Bø – 3. november 2016 Bilde.
KOMMUNEPLANENS AREALDEL Folkemøte: Midsund skule den Midøy Grendahus den Heggheim den
Planlegging i sjø – taretråling
Arealforvaltning etter plan- og bygningsloven
Regional planstrategi
Kommunal planstrategi
Noen tanker rundt etablering av grønn grense Øyvind Dalen med bistand fra Gunnar Berglund og Rune Skeie.
Kommuneplanen En helhetlig kommuneplan består av: Samfunnsdel
Velkommen til folkemøte
Samhandling for effektive planprosesser
SPR for SBATP og jordvern Olav Malmedal
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Roller, offentlige planer og forvaltning - eller «Liv og røre i buffersonen» En plan-praktikers erfaringer og refleksjoner VERDENSARVFORUM 2016, TELEMARK.
Bærekraftig samfunnsutvikling
SPR for SBATP og jordvern Sissel Tørud, Landbruksavdelingen
Presentasjon 14. juni 2017 Rådgiver Magnar Simensen
Regional plan for bærekraftig arealpolitikk Næringsperspektivet i revideringen av RPBA Verdiskaping Vestfold 6. september 2017 Rådgiver Magnar Simensen.
Bærekraftig samfunnsutvikling
Styring av byutviklingen
Fylkesmannen i Nordland, landbruksavdelinga Aage Steen Holm, rådgiver
Regional plan for bærekraftig arealpolitikk (RPBA)
Samhandling om plan Fylkeskommunens rolle Regionalt planforum
Sentrumsutvikling Fylkesmann Erling Lae.
Innføring i lovverket som gjelder barn og unge i planlegging
Samordningsforsøket – hva har vi lært?
SPR for SBATP og jordvern Olav Malmedal
Plansamling Dokka 1 november 2017
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Regional plan for bærekraftig arealpolitikk (RPBA)
Arealregnskap, fortettingspotensial og arealfordeling Nedre Glomma
Kommunemøter RPBA - om RTP
Hvor kan vi bygge - hvor skal vi bo?
Ambisjoner for utvikling i Alta
TFKs satsing på jordvern
Regionalplan for Setesdal Vesthei Ryfylkeheiene og Setesdal Austhei = Heiplanen Hva, hvorfor, litt hvordan. Muligheter 1.
UU og Fylkesmannens rolle
Reguleringsplan for nytt næringsområde med tilhørende adkomstveg på Ausenfjellet Informasjonsmøte
Utbyggingsavtaler - muligheter og utfordringer
Temadata Digital framstilling av kommuneplan / kommunedelplan
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Lokal markagrense for Frogn kommune
Utskrift av presentasjonen:

Langsiktige utviklingsgrenser i Vestfold – praktisk bruk og erfaring Cathrine Heisholt, Tønsberg kommune Line Havstein, Vestfold fylkeskommune

Norges nest minste fylke i areal VESTFOLD Areal: 2.216 km2 Folketall: 245.000 88% av befolkningen bor øst for E18 Jernbane E18 Torp Høgskolen i Vestfold Norges nest minste fylke i areal Etter Oslo og Akershus landets tettest befolkede fylke - 242 662 innbyggere i 2015 (112,4 innb. per km2 landareal 2014) Har høyest tettstedsandel etter etter Oslo/Akershus og Rogaland - små og mellomstore byer langs kysten Befolkningsveksten er ujevnt fordelt - 88% av befolkningen bor i byer og tettsteder langs kysten (øst for E18) Gir press på verdifullt areal – landbruk og kulturmiljø tett på byen Godt utbygget infrastruktur med jernbane, regional flyplass og ny E18 Fylket vokser samlet med 0,33% årlig – regionhovedstaden Tønsberg vokser mest. Vekstprognose som tilsier at vi må legge til rette for 100 000 nye innbyggere innen 2040. Dette krever både infrastruktur og areal.

Bakgrunn og hensikt 1 3 Overordnede føringer for planen finnes i RPBA ble vedtatt i 2013 etter ønske fra en rekke aktører om en regional plan for bærekraftig arealpolitikk 1 Overordnede føringer for planen finnes i Plan og bygningslovens formålsparagraf Regjeringens forventninger til regional og kommunal planlegging Regional utviklingsstrategi (Fylkesplanen) for Vestfold 2006 - 2009 3 RPBA har to hovedformål: Utforme en felles forpliktende arealpolitikk med rom for bærekraftig samfunnsutvikling Bidra til større forutsigbarhet i planleggingen for offentlig og private aktører 2 RPBA skal både bidra til å oppfylle lokale ønsker og målsettinger, og bidra til at Vestfold oppfyller nasjonale mål - Verdifulle landbruksarealer og kulturmiljøer ligger tett på byene Har skapt konflikter i kommunenes planlegging, innsigelser fra regionale/statlige myndigheter og langdryge planprosesser. Planen er et initiativ fra kommuner som så behovet for en felles, overordnet arealplan

RPBA gir retning og rammer for utviklingen av Vestfold frem mot 2040 Langsiktig, helhetlig og bærekraftig arealpolitikk for Vestfold Enklere saks- behandling Arealpolitikk Forutsigbarhet Dialog og samarbeid mellom VFK, fylkesmann, kommuner, andre interessenter Aksept for omdisponering av landbruksareal innenfor LUG – forutsatt omdisponering mot slutten av planperioden Vekstprognoser, bolig- og arealbehov ble konkretisert i kommuneark Langsiktige utviklingsgrenser ble vist i plankart i RPBA og ble forutsatt lagt inn ved rullering av kommuneplan Grensene ble vist som åpne der man ikke kom til enighet – skulle håndteres i kommuneplan Alle parter opplevde at de inngikk kompromisser i prosessen Avsto fra egne ønsker, planer og fordeler for å bidra til felles mål og like vilkår Raskere, enklere og færre innsigelser Forutsigbarhet i arealpolitikken

planforutsetninger for den Mål, strategier, retningslinjer og effektmål Kommuneark/ planforutsetninger for den enkelte kommune Plankart Handlingsprogram Avklart regionalt utbyggingsmønster og forhåndsavklarte areal skal forenkle planprosessene og bidra til forutsigbarhet i planleggingen for offentlig og private aktører Planen legger opp til et regionalt utbyggingsmønster som: Styrker Vestfolds byer og tettsteder gjennom konsentrert utvikling og fortetting av eksisterende områder Er en areal- og transportplan som skal se disse i sammenheng, reduserer spredt og bilbasert vekst og øker andelen kollektiv, sykkel og gange Skal redusere avgangen av verdifulle arealressurser Planen består av…

Om prosessen

Slik gjorde vi det Kommunearkene viser planforutsetningene som ligger til grunn for plankartet. Befolkningsutvikling: Forventet befolkningsutvikling i kommunen fram mot 2040. Arket viser både kommunevalgt og SSBs vekstfaktor. Fordeling: Fordeling av boliger på nye byggeområder innenfor og utenfor langsiktige utviklingsgrenser (LUG). Arealutnyttelse: Samlet antall boliger på de nye byggeområdene innenfor langsiktige utviklingsgrenser på grunnlag av forventet arealutnyttelse. Fortetting: Andel av boligbygging som forventes å komme som fortetting i kommunen. Reserven er et anslag gjort av kommunen av boligreserven i områder som ikke er bebygget Fortetting / tetthet: andelen av utvikling som skal komme som fortetting og/eller transformasjon

Temakart – landbruk Utarbeidet temakart i RPBA-prosessen, lagt til grunn for planarbeidet. (Skal legges til grunn for kommuneplanleggingen). Klassifiserer dyrka mark – A,B,C-verdi.

Temakart – kulturmiljø Temakart kulturmiljø med spesielt vern for Tønsberg Skal balansere utviklingsbehov og vern av kulturminner gjennom å peke ut kulturmiljøer for vern og samtidig akseptere at vern må vike innenfor LUG Vanskelig å formidle hva det betyr – ja-soner druknet i støyen rundt nei-områder Valg av 37 kulturmiljø var en faglig vurdering uten prosess og medvirkning – kom overraskende på kommunene og har skapt støy og konflikt i ettertid Mange opplever at stor vekt på kulturmiljøer gir planen en slagside mot vern fremfor utvikling

Avklaring av areal innenfor LUG – eksempel på grense avklart i kommuneplan – avklart areal utsatt omdisponert til senere i planperioden

Ikke alt lot seg løse – «kompensasjonsareal», uenighet, politisk omkamp, innsigelser og tid- og ressurskrevende prosess

Hva har vi lært og hvilke erfaringer har vi gjort oss?

Noen råd til veien videre

Takk for oppmerksomheten Lykke til!