«Det inkluderende samfunn» - Røde Kors til stede for alle Miniseminar 2- Distriktsårsmøte i Geiranger 2015.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Foreldre som en reell ressurs
Advertisements

Markedsføring, rekruttering og lojalitet
MARBORG Brukerorganisasjon for LARiNord Stiftet 1. juni 2004
Hva er migrasjon og hva gjør Røde Kors Ungdom?
Nasjonal dugnadskampanje 2012 – En veskeholder som gleder.
Deltaking, inkludering og velferd
Røde Kors Ungdom Tekst osv.
Erfaringer fra Legekontoret Fem Faste, Molde
Nettjenesten sidetmedord.no  Oppstart 15. november 2006  Over 3000 meldinger er besvart  Ca % av innskriverne er menn, resten er kvinner.
« gir medlemmene en bedre hverdag». 2 Saker • Kort presentasjon av prosjekt og styringsgruppe • Innmeldingsskjema kvinnenettverk • Kommende seminar/kurs.
Familiehjem på Husafjellheimen
Brasil bilde 1 Presentasjon:
”Prosjekt selvbestemmelse” Nordmøre og Romsdal
Grunnkurs for kursholdere
Historien om Lebara • Etablert 2001 • Ledende på mobilsamtaler til utlandet, selger mobiltelefoni og telekort • Sterk vekst – betydelig kundebase • Bred.
Velkommen til ledersamling i Akershus Røde Kors 23. september 2009
”Vi vil bli flere". Vil vi bli flere?.....Hvorfor? …Hva vil vi ha de nye til?
Grünerløkka sykehjem Et sentrumssykehjem i Bydel Grünerløkka med et flerkulturelt miljø rett rundt hjørne. Sykehjemmet består av 106 døgnplasser og 20.
v/ Merethe Skaug Sørensen
IPS Molde Individual Placement and Support
13. – 15. oktober Hva er RYLA? RYLA (Rotary Youth Leadership Award) er et seminar om ledelse. RYLA arrangeres av Rotary og er et tilbud til unge.
Møre & Romsdal fylkeslag  Treffsted siste torsdag hver måned på Oasen Kreative Senter  Ellers etter ønsker fra medlemmene  Setter i gang selvhjelpsgrupper.
Inkluderingsutvalget
23. MAI GRATULERER MED DAGEN, ULF!.
Flyktningkonferansen 2008
UTDANNING MODUL 1 Utdanningssystemet i Norge Barnehagen Verdigrunnlag
Røde Kors Flyktningeguiden
Til tjeneste Lions Norge Gode venner som hjelper andre.
I denne oppgaven skal du definere de ulike begrepene du har lært om i kapittelet, for eksempel kultur (mat, klær, tekster, musikk osv), likeverd, integrering,
Visste du at de som fremstår som virkelige sterke , i virkeligheten er de mest svake og følsomme? Visste du at de som bruker sin tid på at beskytte andre,
Møte med det norske arbeidsmarkedet.
EU kommisjonenlytter til Sørum Hvorfor?. Hva er Caic? -creative approaches to intercultural competence zGruntvig mobilitetsprosjekt 2008 – 2010 zInstitusjoner.
Fritid med Bistand.
SFO Kultur- og fritidsaktiviteter. Skal være tilpasset barna og foreldrenes behov.
INTRO 2 år – regjerings mål for arbeidet Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.
En vital arena for 60+ møteplass | aktiviteter | informasjon | helse
Gry Nørstenget Fylkesleder
Skiftetøy merket med navn
Den gode barndommen, de store utfordringene Grete Herlofson Norske Kvinners Sanitetsforening 5/10-15.
Velkommen til Haugesund Røde Kors. Haugesund Røde Kors  Leder: Bjørn Knutsen  Daglig leder: Therese Landås  Aktivitetstilrettelegger: Margareth Kristiansen.
NAV Integrering Sandefjord Anette Guldahl. Bakgrunnsinfo om NAV integrering Endringer i høst og dagens situasjon Frivillighet og integrering i Sandefjord.
Ungdata-undersøkelsen i Hareid 2013 Svarfordeling FAKTA OM UNDERSØKELSEN: Tidspunkt: Uke 42 – 43 Klassetrinn: 8. – 10. klasse Antall: 176 Svarprosent:
NORSK FOLKEHJELP OSLO OASEN Kvinner Krysser Grenser ”Motivasjon og realitetsorientering”
Presentasjon av bosettingsarbeidet i Rælingen Narges Pourzia avdelingsleder Eli Bolkesjø Sønmør flyktningkonsulent Flyktninge- og inkluderingstjenesten.
INKLUDERING RÆLINGEN KOMMUNE. Alle innbyggere i Rælingen er hele mennesker. Alle innbyggere i Rælingen er en ressurs, ikke en belastning. Alle innbyggere.
Veien til Norge Kan være veldig lang. Mål med introprogram Lovens formål: Å styrke nyankomne innvandreres mulighet for deltagelse i yrkes- og samfunnslivet,
Hvordan mennesker med flerkulturell bakgrunn kan gjøre biblioteket til et bedre sted for alle Flerkulturelt samarbeid mellom bibliotek og kommunal voksenopplæring.
Forebyggende arbeid En community-psykologisk studie av endringer etter forebyggende intervensjon Camilla Blestad og Tuva Engen.
Samarbeid med frivillig Organisasjoner  Det å flytte og etablere seg på nytt er spesielt belastende for barn og unge som må lære et nytt språk, beherske.
Er du klar for nye utfordringer? Du får verdifull erfaring, kunnskap og kompetanse! Bli frivillig i Kirkens SOS krisetelefon eller SOS-chat!
Hva gjør mennesker lykkelige? Jens Tennebø Jensenius.
Sånn gjør vi det i Rælingen! Bånn gass for fasteaksjonen.
| Kulturmøter og kulturkonflikter. Hva er kultur? Kultur er samfunnets språk religion tenkemåte kunnskaper.
DISEN SKOLE STRATEGISK PLAN INNLEDNING Strategisk plan viser våre satsingsområder for Oslo kommune legger føringer for hovedområder Osloskolen.
Foto: Carl-Erik Eriksson 22. September 2016 – Hege Sotberg Kvalifiseringssenter for innvandrere - INN.
Markedsføring.
Naturen som møteplass Oslo og Omland Friluftsråd Ingvild Kavli
Migrasjonshelse, rådslag 2
Oktobernytt Nå er virkelig høsten her med alt av vær som det kan tilby! Barna får mange ulike erfaringer med været gjennom at vi går ut hver dag- uansett.
Samarbeid om god helse og livskvalitet
Overgang mellom barnehage og skole/SFO på Søm.
Norsk frivillighet og organisasjonsliv: hvor, hva, hvem, hvorfor, hvordan… Hvorfor er utviklingstrekkene i norsk frivillighet og organisasjonsliv tema.
Opplæring Koordinatorer 1. november 18
Spørrebibliotek Hvordan står det til med…
Kapittel 4 oppgave e. Sett inn riktig form av adjektivene.
Sett inn visst på riktig plass.
NAV mulighetenes marked
Opplæringsplanen i Røde Kors Gratis til DEG
Likeperson Navn:……………
Foreldremøte SFO høsten 2019
Utskrift av presentasjonen:

«Det inkluderende samfunn» - Røde Kors til stede for alle Miniseminar 2- Distriktsårsmøte i Geiranger 2015

Det inkluderende samfunn»- Røde Kors til stede for alle Flere og flere mennesker flytter fra sine kjente nærmiljø til en ukjent tilværelse. Røde Kors har som mål å tilby disse et nettverk som gjør overgangen til den nye situasjon lettere. På dette seminaret blir vi bedre kjent med nettverksbygging for flerkulturelle, for rehabiliterte rusmisbrukere, for innsatte i fengslet og, ikke minst, «Nettverk etter soning».

Flerkulturelle aktiviteter i Møre og Romsdal Visste du at Røde Kors i fylket vårt driver: Flyktningguiden? Leksehjelp ? Norsktrening? Aktiviteter for asylsøkere? Internasjonal kafé? Internasjonal Fiskeklubb? Flerkulturelle møteplasser for menn, kvinner og barn?

Flyktningguiden Røde Kors Flyktningguide startet i Bærum kommune i 1997 Er i dag den største flerkulturelle aktiviteten i Røde Kors i Norge Flyktningguiden finnes på 88 Steder i landet 1300 flyktningguider i aksjon hvert år. 2000 flyktninger er med hvert år. I Møre og Romsdal finnes Flyktningguide i Molde og Ålesund. Ørskog/Skodje kommuner er i startgropa Smøla kommune vurderer oppstart.

Integrering skjer ikke på offentlige kontorer! 2 timer hver uke Trene på å snakke norsk Få flere venner og bekjente Få kunnskap om lokalmiljøet Få kunnskap om den norske kulturen

Frivillighet = Gjensidighet Frivillig for begge å delta Både guide og deltaker må skrive under på etikk- og taushetserklæring Binde seg for 9-12 måneder Ca to timer hver uke Dere bestemmer sammen hva dere skal finne på Oppfølgnings- og avslutningsmøter Attest

Mange lykkelige stunder med Flyktningguiden

Aktiviteter på asylmottak

Leksehjelp – skolen er en uvurderlig viktig arena for integrering I vårt fylke drives Røde Kors Leksehjelp i Molde og Ålesund.

«Verdens Menn» i Molde - Billig i drift – rikt i opplevelser!

«Vårt Nettverk» i Ålesund

Internasjonal Fiskeklubb på Tingvoll

Ferie for Alle - en stor andel av deltakerne har flerkulturelle bakgrunn I år har også familier med asylsøker status lov å søke om plass på «Ferie for Alle»

Juleaksjonen – «En helt vanlig Jul» - et betydningsfullt samarbeid med Gjensidigestiftelsen

Røde Kors Fotballvenner «Av alle uviktige ting i verden er fotball det viktigste!»

Opplæring for deg som frivillig E-kurs «Dette er Røde Kors» https://www.rodekors.no/om-rode-kors/ressurser-og-kurs/ Temakurs «Flerkulturelt arbeid» Psykososialt Førstehjelp (3 timer) NGF- Norsk Grunnkurs Førstehjelp (6 timer) De som vil ha kontakt med barn må ha politiattest!