MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2015 Høsten har så langt vært ganske så flott, med flere dager med sol og lite vind. Da er det litt vanskelig for barna.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Noen tema for samtaler om vennskap (Barnetrinnet)
Advertisements

De dårige følelsene. Veiene ut..
Kapittel 30 Fag og rutiner på skolen.
God morgen! Tanker etter i går?
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS AUGUST 2016 Velkommen til nytt barnehageår! Håper dere alle har hatt en fin sommer, og ferie, til tross for at været ikke har vært.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av.
Uke nov.- 27.nov. Uke nov.- 27.nov. Ord å forklare: Tro Ord å forklare: Tro NOVEMBERPROSJEKTE T Fylket vårt, Rogaland.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2016 Så har vi kommet noen uker inn i det nye barnehageåret, og nye barn og voksne.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS JANUAR 2016 Godt nytt år til dere alle! Håper dere hadde noen fine, rolige dager på tampen av 2015 Forrige måned… I desember var.
Velkommen til nytt barnehageår på Pytten og Dinglebein! I år har vi hilst velkommen til hele 12 nye barn og 2 nye voksne. Det har vært en del tårer, men.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS MARS 2016 Så er vårmåneden endelig her! Det er godt å vite at vi går lysere, og forhåpentligvis varmere tider i møte. Dersom man.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. Også hos oss på Nøtteliten. Vi har fokus på å bli kjent på en ny måte. Nå skal vi være.
Tiden som gikk: I april har vi vært mye ute og kjent på været. Vi har hatt dager hvor vårsolen har varmet godt, men også dager hvor vi har hatt typisk.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS FEBRUAR 2016 Da er vi kommet til årets korteste måned, som dette året er 1 dag lenger siden det er skuddår i år. Hvorfor har vi.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Sosial kompetanse er vårt hovedfokus i alt vi gjør, og vi.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med tilvenning og oppstart av aktivitetene på avdelingene. Vi har så vidt kommet i gang med de aldershomogene.
Her kommer litt om det vi har gjort på i august, og hva vi skal gjøre i september.
Kapittel 35 Hans forteller om jobben som sosionom Hans ønsker å hjelpe andre mennesker.
Fjellheim barnehage Førskolegruppen. FØRSKOLEGRUPPEN Siste år før skolestart setter vi av tre formiddager i uken til førskolebarna, der de jobber med.
Velkommen til nytt barnehageår her på Titt i hålå! Velkommen til Mikkel, Tirill, Eva, Leah, Isak, Edvin, Othilie, Niclas og Sven. For en flott gjeng med.
Oktobernytt Da har vi lagt bak oss nok en måned, og nå er virkelig høsten her med allslags vær- som hører høsten til! Barna får mange ulike erfaringer.
September fløy forbi og vi skriver oktober. Dagene så langt har vært preget av mye lek, både inne og ute. Barna koser seg med biler, dyr, bøker, sykler,
Mainytt! Dinglebein Hva gjorde vi i April: Vistestølen barnehage
Mai på Pytten Da har vi alt kommet til mai- måned, og vi legger bak oss en tid med mye aktiviteter i barnehagen. Vi har feiret påske i barnehagen, med.
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Mars på Dinglebein Tiden som gikk: Tidlig sett: Tiden som kommer:
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Juninytt Da har vi sagt farvel til mai og ønsket juni velkommen! Mai har vært preget av mange gode fellesopplevelser, og mye kjekk lek inne og ute. Vi.
Juninytt HURRA!! Månedens jubilanter: Thomas blir 27 år 12.juni
Septembernytt 2017 Velkommen til nytt barnehageår!
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS SEPTEMBER 2017
Februarnytt Buorre beaivi = god dag
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Mars på Pytten Tiden som gikk: Tidlig sett: Tiden som kommer:
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS August 2017
Blåbærtua MÅNEDSRAPPORT FOR APRIL Hva har vi gjort i mai?
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS februar 2017
Novembernytt Pytten Nå er høsten her, og vi skriver alt november. Vi legger bak oss en spennende oktober måned, med mye latter, lek og læring. Vi hadde.
HVA HAR VI GJORT I AUGUST?
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2016
Januarnytt 2017 Månedens pedagogiske tips: Månedens jubilant:
Sommermåneder på Pytten
Kine, Astri, Liv, Ann Kathrin og Tone
TROLLUNGANE – REVEHIET
Januar på Pytten Da var desember over, og vi skriver Vil benytte anledningen til å ønske dere alle et godt nytt år. Håper alle hadde en flott juletid.
Månedens pedagogiske tips: Lag dere en god november!
Novembernytt Så var vi alt i november! Vi har i oktober hatt fokus på barn i andre land, spesielt i India. Vi har snakket om de store forskjellene det.
Hva har vi gjort i oktober?
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS november 2017
Vi sorterer etter farger
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS DESEMBER 2017
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS -februar 2018
MARS I februar har vi startet opp med en time i gymsalen for 3 og 4 åringene. Dette er noe vi opplever at barna synes er veldig kjekt og vi ser at barna.
Velkommen til foreldremøte på Orion
MAI MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Juliusklubb klokken 09.30
Konflikt Forslag til spørsmål: - Hva ser dere på bildet?
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
Vennskap for 1. og 2. klasse.
Sinne Film:
Foreldremøte Maurtua.
Månedsbrev for januar og februar
LEK d EVALUERING OG OPPSUMMERING AV APRIL Grønn hverdag:
Velkommen til SFO Høvik Verk skole
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS mai 2019
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS november 2018
Foreldremøte SFO høsten 2019
BARNEHAGEÅRET 2019/2020  SEPTEMBER HUSK: MERKEDAGER:
EVALUERING OG OPPSUMMERING AV
MÅNEDS-/ INFOBREV FOR TYRIHANS august 2018
Utskrift av presentasjonen:

MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS OKTOBER 2015 Høsten har så langt vært ganske så flott, med flere dager med sol og lite vind. Da er det litt vanskelig for barna å forstå at det ikke lenger er sommer, men at de nå må ha på seg dress fordi det er kaldere selv om sola skinner! Hva driver vi med for tiden… Denne høsten er hovedfokuset vårt, som tidligere nevnt, at alle barna skal få seg en venn (eller flere). Ved å observere, snakke med dem og komme med tips, råd og hjelp, forsøker vi å gi dem noen verktøy til å forme relasjoner og vennskap. Vi ser at flere har dannet fine vennskap i løpet av høsten, men vi ser også at noen behøver mer hjelp til dette. Vennskap er viktig for trivselen til barna, men det er også viktig i forhold til deres utvikling av sosial kompetanse. De får øvd seg på bl.a. kommunikasjon, forhandling og turtaking. Hva driver vi med for tiden… Denne høsten er hovedfokuset vårt, som tidligere nevnt, at alle barna skal få seg en venn (eller flere). Ved å observere, snakke med dem og komme med tips, råd og hjelp, forsøker vi å gi dem noen verktøy til å forme relasjoner og vennskap. Vi ser at flere har dannet fine vennskap i løpet av høsten, men vi ser også at noen behøver mer hjelp til dette. Vennskap er viktig for trivselen til barna, men det er også viktig i forhold til deres utvikling av sosial kompetanse. De får øvd seg på bl.a. kommunikasjon, forhandling og turtaking.

Hvordan jobber vi for å skape vennskap… En viktig del av det å være en god venn, er å forstå andres følelser, og å kunne lese andres ansiktsuttrykk. Vi har derfor brukt en bokserie som heter «10 små vennebøker» i samlinger. Vi har også tittet på bilder av barn som viser ulike følelser, og ut fra dette snakket om hva som gjør oss redd, glad, sint, trist, osv. Videre tenker vi det er viktig at vi veileder barna dersom det oppstår en konflikt. Vi kan komme med forslag til løsning, bekrefter barnas følelser og hjelpe dem tilbake i leken. Dessverre får ikke vi voksne med oss ALT som foregår, og vi har derfor snakket med barna om hva de må gjøre da. Først skal barna si «STOPP!» dersom noen gjør noe de ikke liker. Fungerer ikke dette, skal de finne en voksen som kan hjelpe. Bursdager… Forrige måned ropte vi et høyt HURRA for Abie som ble 5 år! Denne måneden roper vi like høyt for Susanne og Zamira som begge blir 5 år! Personalsituasjonen… Vi er glade for at Marzena stiller som vikar ved behov. Maren, Finn Christian og Hafifa hjelper oss også av og til, og det syns vi er kjekt! Liban, som går på Randaberg videre- gående skole, har praksis hos oss Tirsdager, onsdager og torsdager denne måneden. Spesielt guttene på avdelingen syns det er kjekt med en ungdom som leker med dem

Vi minner om…. Fredag 23/10 markeres FN-dagen i barnehagen. Se plakat på døra, eller oppslag på hjemmesiden. Vi oppfordrer dere til å ta med kontanter, slik at dere kan kjøpe mat, drikke, lodd. Onsdag 28/10 kommer fotografen til barnehagen. Det er viktig at barna kommer i barnehagen innen kl. 9, denne dagen! Ta hjem dresser og regntøy på fredager, slik at dere får vasket dem. Sjekk også at barna har de klærne de behøver. Dersom barna må skifte klær, men ikke har det de trenger i skuffen sin, kan dere risikere at vi må ringe dere slik at dere kan komme med nye. Det er ikke lov å ta med leker i barnehagen. Dette er en felles regel for hele barnehagen, og vi ber dere om å snakke med barna om dette. Frokosten starter kl Vi ber om at de barna som skal spise i barnehagen blir levert innen da. Det skaper en del uro for de andre barna som allerede sitter ved bordet når noen kommer for sent, og dere kan også risikere at frokosten allerede er avsluttet om dere kommer senere. Det er ikke så kjekt å sitte alene og spise, og vi har kanskje ikke kapasitet til å sitte sammen med dem. Hilsen Nina, Bente Helene, Marzena, Aysel, Jeanneth og Siv Tove Hilsen Nina, Bente Helene, Marzena, Aysel, Jeanneth og Siv Tove