Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS DESEMBER 2017

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS DESEMBER 2017"— Utskrift av presentasjonen:

1 MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS DESEMBER 2017
Da har vi entret barnehageårets første vintermåned. OG ikke minst julemåneden. Forventningene står i kø hos barna: Kommer det snø? -Når får jeg pepperkakehjertet? -Får jeg det jeg ønsker meg til jul? -Hvor mange julekaker kan jeg spise i barnehagen? -Hva finner Rampenissen på dette året? Bursdager…. Denne måneden roper vi et høyt HURRA!! for Oliwia og Magdalena som blir 4 år, og Elias som blir 5 år. Klær…. Nå begynner det å bli virkelig kaldt. Flere av barna på Tyrihans fryser lett og blir veldig kalde når vi er ute. Når vi har mulighet tar vi dem inn slik at de kan få varmet seg litt, men det er dessverre ikke alltid vi har mulighet til å gjøre det. Det er derfor VIKTIG at barna har klær som hjelper dem å holde varmen. Det kan kanskje virke som om vi maser på dere foreldre om klær, men vi er opptatt av at barna deres skal ha det bra og ikke bli syke. Vi har mye erfaring med hvilke klær som fungerer og ønsker bare å dele denne kunnskapen med dere. -Innerst, helt inntil huden, bør barna ha på seg ulltrøye, ullstillongs/ strømpebukse og ullsokker. -Neste lag bør være genser og bukse av fleece eller ull. -Utedress bør være vattert, lue bør være ull eller fleece og barna bør ha vintersko og tjukke ullsokker. Vi anbefaler at dere leser merkelappen på klærne, og at dere unngår å bruke klær som er laget av akryl, bomull og polyester. Disse stofftypene holder dårlig på varme, særlig om det blir fuktig/ vått. Vi har registrert at flere av barna har ullundertøy liggende i skapet sitt. Det er flott at dere har skaffet dette. Men vi ber dere om at barna har på seg dette når de kommer i barnehagen. Vi har ikke kapasitet til å skifte klær på barna.

2 Hva skjer i desember da….
Vi ønsker å gjøre desember til en rolig, stemningsfull og sansende måned. Vi har hengt opp flere lysslynger på avdelingen, og med litt dempet lys i taket blir det lunt og koselig hos oss. Hver morgen kl møtes alle avdelingene på fellesrommet til en liten samling før dagen starter for alvor. Ellers skal vi bake, lage gaver, gå på konsert, pynte pepperkakehus, nissefest, osv. Den ordinære ukeplanen legges til side i desember og de voksne har færre møter. Husk at onsdag 13. desember, mellom kl og 9, er det julefrokost med Luciaoppvisning. Alle foreldre og søsken er hjertelig velkomne! Dere behøver ikke være tilstede hele tiden, barna syns det er kjekt om dere tar dere minutter til å sitte ned sammen med dem. Det blir hengt opp en visuell månedsplan inne på avdelingen, slik at barna kan følge med. Be dem gjerne vise og forklare! Husk foreldresamtaler mandag 11. og tirsdag 12. desember! Husk også at barnehagen er stengt følgende dager: Desember: 25. og 26. Januar: 1. og 2. Jul i barnehagen… Rammeplan for barnehagen er et arbeidsdokument utarbeidet av Utdanningsdirektoratet. Rammeplanen er styrende for driften i barnehagen og er en forskrift til Barnehageloven. I Rammeplanen står det at barna skal få kjennskap til grunnleggende verdier i kristen og humanistisk arv og tradisjon, og at vi voksne skal gi barna kjennskap til og markere merkedager, høytider i den kristne kulturarven. Vi er altså pålagt å markere julehøytiden, men vi skal gjøre dette uten å forkynne det kristne budskapet. Vi håper derfor at alle barna får delta på de fleste av aktivitetene vi har i desember. Spør oss gjerne om det er noe dere lurer på.

3 Ellers da…. Det er mange jenter på avdelingen som er opptatt av å pynte seg. Dette er normalt, men det er ikke tvil om at de påvirker hverandre. På Tyrihans ønsker vi ikke å ha fokus på fine ting (for eksempel kjoler, andre klær, sko, hårklemmer, osv.). Vi er opptatt av at det ikke er de fine tingene, eller utseende, som gjør barna verdifulle og viktige, men personligheten og egenskaper. Vi ønsker altså ikke å fokusere på hva barna har på seg, og håper dere har forståelse for dette. Dere kan derfor oppleve at vi ikke kommenterer hvor fine ting barna har, men at vi heller svarer med for eksempel «jeg ser du er stolt over de nye skoene dine». De fleste barna på Tyrihans elsker å danse, og rett som det er kommer musikken på hos oss. Guttene er gode på breakdance og tar gjerne noen «spins» på gulvet! Det blir også en del dansing på bordene. Dere har kanskje fått med dere at vi har gjort om litt på avdelingen. Legorommet har nå blitt dukkerom. Ikke alle barna var like fornøyde med det, men vi voksne observerte et behov for å gjøre denne endringen. Flere og flere barn viste interesse for lek med dukker og lekekjøkken, men plassen dette stod på var trang og det ble mye forstyrrelser. Samtidig så vi at noen av barna kun valgte å leke med Lego. Vi tenker at ved å ha sirkulasjon i lekemateriell oppdager barna nye ting å aktivisere seg med, og dermed få finne nye interesser. Vi ser at hos noen av barna har interessen gått fra å lage våpen av Lego til dinosaurer. Og denne interessen utforsker de på ulike og kreative måter, som å øve på å tegne dem, lære mer om dem, leke at de er dinosaurer, osv. Vi har fortsatt andre konstruksjonsmaterialer på avdelingen, som Duplo og Jovobrikker. Det vil bli avviklet ferie og avspasering denne måneden og det vil da være færre voksne tilstede. Allerede planlagt avvikling er: -Marzena avspaserer 15. og 18. desember -Nina har feriedag 29. desember -Siv Tove avspaserer 22. desember og har feriedager 27. og 28. desember Vi ønsker dere en fin desember og en riktig God Jul! Marzena, Karoline, Nina, Mariola, Selda og Siv Tove


Laste ned ppt "MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS DESEMBER 2017"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google