Foto: Carl Erik Eriksson Mangfoldsrådet og Brukerutvalget : Hvordan kan NAV-kontorene i Trondheim sikre at flere flyktninger kommer i jobb?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Voksenopplæringens overganger
Advertisements

Fra introduksjonsbedrift til språkpraksis
Etablering av ”MATEMATIKKROM”
Deltaking, inkludering og velferd
Evaluering av arbeidsmarkedstiltakene i skjermet virksomhet
Velferd i Norge: Arbeid, aktivitet og trygghet
HVORDAN MØTE MENNESKER MED SAMTIDIG RUS- OG PSYKISKE LIDELSER 21.September 2011 Lars Linderoth Overlege Rehabiliteringspoliklinikken Bærum DPS.
Organisering, samarbeid og tilrettelegging av introduksjonsprogrammet
10Velstand og velferd.
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
Vi gir mennesker muligheter
NAV Drammen 04. september 2012 Aktivitetsplikt for sosialhjelpsmottakere John Dutton NAV leder NAV Drammen.
Kommunestyremøte Levanger 21. mai 2008 Jan Arve Strand NAV Partnerskap.
KVALIFISERINGSPROGRAMMET Syretesten på samarbeid i NAV Ola Heen Strømmen, NAV Buskerud Samarbeidskonferanse Norefjell, 21 april 2009.
Seminar for nyansatte i flyktningetjenesten
IPS Molde Individual Placement and Support
Samordning av NAV-tiltak for spinalskadde Prosjekt på St.Olavs Hospital Finansiert av NAV v.FARVE.
Etisk kompetanse er en forutsetning for kvalitet
Paradokser og utfordringer: Svakere brukergrupper og krav om raskere løp til en jobb – er det mulig?
Integrerende metode i nær- ingslivet versus opprusting i en attføringsbedrift Paal Haavorsen og Rune Kvarme Bransjeforeningen Attføringsbedriftene
Foto: Carl-Erik Eriksson Realfagsamlinger – i Trondheimsskolen MESTRING _ MOTIVASJON _ MULIGHETER.
© 2008 Aker Solutions part of Aker Bø2y AvSlide 1 Bøy Av Ungdom – ressurser og muligheter Sidsel Dahl Bjørgvik Aker Piping Technology.
Flyktningkonferansen 2008
BEDRIFTSHELSETJENESTEN (1)
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
IKVOs landskonferanse oktober 2006 Voksenopplæringens plass i det kommunale integreringsarbeidet Statssekretær Libe Rieber-Mohn.
Husbankens boligsosiale utviklingsprogram
Kvalifiseringssenter for innvandrere INN
NFU arbeider for at: Flere personer med utviklingshemming kan få arbeid i ordinære bedrifter VTA bedriftene fortsatt skal gi et godt tilbud til.
Foto: Helén Eliassen oppfølging og opplæring på praksisplass Gode erfaringer fra Havstein og Rica INN og CHOICE.
Introduksjonssenteret - en vei til arbeid og utdanning
Prosjekt Aktiv ungdom 16-24
NAV alene, eller sammen med andre? Hvordan kan NAV inngå som en del av et helhetlig velferdstilbud i kommunene?
Mulighetenes Bergen - Bergen kommunes erfaringer, utfordringer og muligheter Monica Mæland Byrådsleder i Bergen.
Kurs for nye bosettingskommuner 1. juni 2010 i Oslo
i introduksjonsordningen Pernille Baardson seniorrådgiver IMDi Sør
Kommunekonferansen 10. februar 2009 Status og samarbeid med kommunene ved Tor Saglie, Arbeids- og velferdsdirektør.
IA-avtalen IA, Side 2 Myndighetene Arbeidstakere Arbeidsgivere.
Bosetting av flyktninger. Anmodningen IMDI har anmodet Asker kommune om følgende bosettingstall for 2016 og 2017: > Bosetting i 2016: 135 flyktninger,
NAV Integrering Sandefjord Anette Guldahl. Bakgrunnsinfo om NAV integrering Endringer i høst og dagens situasjon Frivillighet og integrering i Sandefjord.
«en næringshage for flyktninger». Flyktningene som kommer til Norge kan ha etterspurt kompetanse og virksomhetsideer og det er viktig at de blir sett.
Flyktninger som ressurs Nordre Land kommune Fra bosatt til aktiv innbygger.
Presentasjon av bosettingsarbeidet i Rælingen Narges Pourzia avdelingsleder Eli Bolkesjø Sønmør flyktningkonsulent Flyktninge- og inkluderingstjenesten.
Presentasjon av flyktningetjenesten fra 2001 til i dag.
Samfunnskunnskap 50 timers kurs Vaksenopplæringa i Vestnes.
Foto: Helén Eliassen Arbeidsuke på 9.trinn Elevene skal ut i arbeidspraksis i uke 3, (13. til 17.januar) PRYO Sverresborg skole.
HVORDAN FORSTÅ SOSIALT ARBEIDS ROLLE PÅ NAV-KONTORET? Fagforbundet, Hanne Glemmestad høgskolelektor ved Høgskolen i Lillehammer (og tidligere NAV.
FARVE-prosjektet: «Samarbeid i og etter introduksjonsprogrammet» NAV Oppland, NAV Hedmark, IMDI Indre Øst, Fylkesmannen i Oppland, NHO Innlandet, Gjøvik.
Norge i omstilling – karriereveiledning for individ og samfunn RAPPORT FRA KARRIEREVEILEDNINGSUTVALGET AVGITT TIL KUNNSKAPSDEPARTEMENTET 25. APRIL 2016.
 Erkjennelse av at det en har gjort så langt ikke er tilstrekkelig  En kan ikke gjøre mer av det som ikke fungerer  Ønske om bedre samarbeid og samhandling.
Flyktninger – Hva kan tiltaksbedriftene bidra med? Johan Martin Leikvoll.
NAV, Side 1 ”Flere i jobb ” Informasjon – NAVs brukerutvalg i Telemark 31. mai 2016 NAV Telemark.
Foto: Helén Eliassen Arbeidsuke på 9.trinn Elevene skal ut i arbeidspraksis i løpet av 9.skoleår. PRYO Sverresborg skole.
Foto: Thor-Wiggo Skille Riksrevisjonens undersøkelse av oppfølging av ungdom utenfor opplæring og arbeid. Knut M. Nikolaisen 6. November 2015.
Foto: Carl-Erik Eriksson 22. September 2016 – Hege Sotberg Kvalifiseringssenter for innvandrere - INN.
2008 Forslag til innhold i og organisering av Kvalifiseringsprogrammet
Inkluderingskompetanse og bruk av arbeidsplassen for unge med behov for ekstra oppfølging Fagseminar 23 mai 2017 Kompetansesenter for arbeidsinkludering.
Kvalifiseringsprogrammet
2008 Forslag til innhold i og organisering av Kvalifiseringsprogrammet
Styrket arbeid med innvandrere i NAV Telemark
Arbeidsrettede virkemidler
Fra utenforskap til ny sjanse – Samordnet innsats for voksnes læring
Rus - arbeid og aktivitet
? Innhold i program WOW Statlige tiltak og tjenester Kommunale
Undersøkelse blant synshemmede For Norges Blindeforbund
Et dypdykk i arbeidsgiverperspektivet
Opplæring Koordinatorer 1. november 18
NAV mulighetenes marked
Økonomi Moss kommune som arbeidsgiver
Introduksjonsprogrammet
Utskrift av presentasjonen:

Foto: Carl Erik Eriksson Mangfoldsrådet og Brukerutvalget : Hvordan kan NAV-kontorene i Trondheim sikre at flere flyktninger kommer i jobb?

Utgangspunktet for NAV.  INN har hovedansvar for at flest mulig av deltakerne i introduksjonsprogrammet kommer i jobb eller utdanning innen 21 måneder.  NAV overtar ansvaret for de som fortsatt har behov for oppfølging og bistand etter introduksjonsprogrammet Introduksjonsprogram. Hovedansvar: INN Jobb/skole. Klarer seg selv Jobb/skole. Økonomisk bistand fra NAV Ikke jobb/skole i løpet av program. Videre oppfølging fra NAV

Politisk mål.  Minst 70% av de som starter i introduksjonsprogrammet skal være i jobb eller ordinær skole 3 år etter oppstart i program (programmet varer normalt inntil 21 måneder).  NAV-kontorenes mål er at 33% av de som kommer fra INN til NAV uten skole/jobb, skal være i jobb eller skole senest 3 år etter oppstart i program  Det skal utvikles konkrete mål for hvor stor andel som starter i program som klarer seg uten livsoppholdsytelser fra NAV x antall år senere.

Hva trenger vi for å få flere flyktninger i arbeid?  Flyktninger som har eller får motivasjon til læring og til å spørre om jobb/praksis  Et inkluderende og modig næringsliv  Åpne og modige kommunale enheter  Kompetanse og nok ressurser i INN, NAV, EVO… (tett oppfølging gir resultater!)  Kreativitet i alle ledd  Gode samarbeidsevner hos alle  Frivillighet som påvirker.

Vi kan bli litt bedre til å…  Ha tett kontakt med modige arbeidsgivere  Avklare flyktningens ressurser og utfordringer sammen med INN tidlig i program.  Snakke forståelig og passe på at flyktninger forstår oss.  Lage kurs og andre tiltak som er mer tilpasset flyktningers behov.

NAVs egen forbedringsliste…  Skaffe flere kontakter i næringslivet og i det offentlige som ønsker flyktninger i jobb.  Utvikle samarbeidet med INN og EVO slik at vi tre til sammen blir mer smidig og effektiv.  Utvikle mer spisskompetanse knyttet til flyktningeområdet.  Flere flyktninger inn i ordinære NAV-tiltak i løpet av introduksjonsprogrammet (praksisplasser, AMO-kurs, mentorordning osv)

Forbedringsliste forts…  Prioritere flyktningene mer. Sikre god overgang fra INN til NAV, og sørge for tett oppfølging av alle som kommer til NAV fra introduksjonsprogrammet.  Jobbe sammen med INN og Trondheim kommune slik at alle flyktningene har en arbeidspraksis i tillegg til norskopplæring, enten i ordinære bedrifter eller i kommunale enheter.  Avklare hvem som ikke vil være aktuelle for arbeidslivet, og sikre dem en stabil inntekt